PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hare giderme hk.

Leader01
14-03-2015, 20:48
Merhaba arkadaşlar,

Aracıma pasta cila yaptırdım daha sonra ayda 1 veya 2 kere de yıkadıktan sonra cila yapıyorum (meguiar's 66), polisaj makinem de var, aracın üzerinde hareler var bu hareleri gidermek için ne yapmam gerekli, hare giderici yaptıktan sonra cila yapsam iyi olur mu, yoksa pasta dan önce mi hare yapılıyor tam bilgim, harenin uygulaması da pastayla aynı mı onu da bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Ae86
14-03-2015, 21:04
Merhaba arkadaşlar,

Aracıma pasta cila yaptırdım daha sonra ayda 1 veya 2 kere de yıkadıktan sonra cila yapıyorum (meguiar's 66), polisaj makinem de var, aracın üzerinde hareler var bu hareleri gidermek için ne yapmam gerekli, hare giderici yaptıktan sonra cila yapsam iyi olur mu, yoksa pasta dan önce mi hare yapılıyor tam bilgim, harenin uygulaması da pastayla aynı mı onu da bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Görmeden ve elindeki pedleri bilmeden yazıyorum.Scholl concepts ürünlerinden sırası ile S30-S40 uygulasan yeterli olur.En son waxsını uygularsın.

Leader01
14-03-2015, 21:08
Görmeden ve elindeki pedleri bilmeden yazıyorum.Scholl concepts ürünlerinden sırası ile S30-S40 uygulasan yeterli olur.En son waxsını uygularsın.

makinenin içinden zımpara çıktı, biraz sert sünger var pasta için, bir de yumuşak sünger cila için dediler, bide tüylü peluş var o da en son yapılıyormuş heralde, ürün markası şuan için önemli değil benim için uygulama sırasını bilmiyorum hare + pasta + cila şeklinde mi yoksa sadece hare uygulasam sonra üstüne cila çeksem yeterli olur mu ?

Ae86
14-03-2015, 22:27
Genel sıra - pasta + hare giderici + wax genel olarak yazıyorum.Boya durumuna göre kullanıcağın yöntem ürün ve ped seçimlerin çok farklı olabilir.

HKN737
14-03-2015, 22:46
Forumdan Antalyalogy nickli arkadaşımızın oldukça bilgili olduğu hobisi detailing ve bununla ilgili güzel bir blogu var orayı incelerseniz faydalı olur diye düşünüyorum http://detayciyim.blogspot.com.tr/

douu
15-03-2015, 00:15
Adana'da is yerime gelirseniz yardımcı olmak isterim.

Leader01
15-03-2015, 00:23
Adana'da is yerime gelirseniz yardımcı olmak isterim.

Teşekkür ederim dc garage'ydi sanırım, uğrayacağım.

White
23-04-2015, 09:02
sana kısa bi bilgi vereyim ..... meguiars urunleri yaklasık 5 yıldır kullanan bir firmayım... ve emin ol bu urunlerin kullanıs sıraları uzerlerinde yazan numaralara gore degil ...tabiki pastayı ilk onceden uyguluyosun...sonrasında ben hare giderici uygulamıyorum... aksine 66 cilayı polisaj makinası ile ve polisaj makinasında ped yerine tekrar keceyi tercih ediyorum...sonrasında 82 hare gidericisi yerine würth marka boya koruma ve yuzey parlatıcısı diye bir urun var suan dukkanda olmadıgım icin net adını yazamıyorum ....sprey seklinde liste fiyatı ne kadar bilmiyorum ama malzemeci bana 76 liraya getiriyor ve on numara hare alıyor ayrıca bu urunu polisaj makinası yardımı olmadan el ile uyguluyosun ... bir el pedi sunger yardımı ile dairesel bir sekilde yediriyosun sonrasında mikrofiber bez yardımı ile siliyosun.... ekabinde uzerine farklı bir cila atıp atmaman senin tercihin.. zaten bu urunun cila oranıda yuksek arac cok guzel bir sekilde parlıyor... ve ne hare kalıyor nede bisey...konuda bir arkadasım 83 pastadan bahsetmiş ince cizikler icin.. yıllardır uyguluyorum 83 unun ince cizik aldıgını dogru duzgun gormedim... fakat 83 un işe yaradıgı kısım 85 i uygularken cizik alıyor fakat arkasında cok azda olsa ince cizikler bırakıyor 83 te bu ince cizikleri almakta cok faydalı bir urun..... kısacası pasta olarak 100 numarayı kullan... bakalım yukarı yazdıgım onca seyi uygulamana gerek kalıcakmı ;) meguiarsın yeni cıkardıgı 100 numaralı pasta ne hare bırakıyo nede bisey ...tertemiz bir işcilik cıkartıyor liste fiyatı 100 tl olması lazım ben iskontolu 70 civarına alıyorum..zaten 1 lt olarak satılıyo.bunlarıda bilmende fayda olacagını dusundugum icin bu kadar uzun yazdım..bas agrıttıysam affola..

levent
23-04-2015, 14:22
Siz dolgu yaparak kapatıyorsunuz hareleri "white" Anladığım kadarıyla o da geçici çözüm..

Bende de 101-205 var Meg pasta olarak mesela, sadece 205 ile birlikte gayet düzgün şekilde hareleri aldım Haziran Ayında 1 yıl dolacak ve doğru düzgün harelenme yok diyebilirim henüz, tabi bunda yıkama faktörü de ön planda ancak 83-85 ile alamazsınız şeklindeki Kanı insanları yanıltır bence.
Sonuçta aşındırıcılık sıralaması

101>105>82>83>205>85 diye Hatırlıyorum mrguiars ürünleri için Çoktan aza doğru şekilde.

White
23-04-2015, 19:36
evet würthun ürünü dolgu yaparak kapatıyor..alt zemini meguiars üzerine würth ün bu bahsettigim ürününü bir nevi kombin gibi düşünelim. fakat sonrasında aracın yıkama konusunda kullanılan ürünler bu dolgu ozelligini yitirtebiliyor...fakat aracı bu işlem sonrasında meguiars ultimate wash wax ile yıkarsanız uzunca bir süre özelligini yitirmiyor ...bu urunu cok yönlü deneme fırsatım oldu aslında...bazı yaptıgım musteri araclarınada uyguladım...kendi oto kuaforumun yıkama bölümünde içerisinde kostik içeren wash kullanmıyorum..kullanmıs oldugum ürün ziwax ve içerisinde kostik yerine solvent barındırıyor...uyguladıgım aracların bir tanesini özellikle birkac ay ziwaxın sampuanı ile yıkadım ve sonuc standart yıkamada yine muhtesemdi...ziwax uyguladıgım bu urune zarar vermiyor....fakat kostik bazlı ürünlerde dediginiz gibi harelenme yine ortaya cıkıyor..hemde cok kısa bir süre sonra ... kostik würtün ürününü yok ediyor...ve araca uygulanan işleme ve boyaya verdigi zararda cabası...benim ise asıl amacım würthün boya koruyucu urunu ile hare almakta degil zaten...vermiş oldugu PARLAKLIK....özellikle beyaz renk araclarda nanolex wash coat tadında bir parlaklık veriyor... hareyi standart 82 ile alıyorum...zaten 82 ininde vermiş oldugu extra bir parlaklıkta var tabiki...83-85 konusunda haklısın biraz yanıltıcı bir cevap gibi...fakat yanlızca ince cizikleri olan bir araca 83 uygularsanız bu cizikleri kapatamazsınız demek istedim aslında...

ali emre
05-06-2015, 00:13
3d plus pasta +kuzu postu ped 2500 3000 devir arasinda daha sonra 3d speed yumusak cila sungeri ile 2000 2500 devir arasi daha sonra 3d hd polish yumusak hare veya cila sungeri ile 1800 2000 devirde uygula daha sonrs istedigin kadar kostikli sampunla yika bak bakalim hareler geri gelicekmi yeterki uygulamayi dogru ve dikkatl sekilde acele etmeden yap hadi kolay gelsin