Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hankook Ventus V12 evo 2

extraslan
15-03-2015, 09:26
Arkadaşlar Polo GTI marka aracımın lastiklerini değiştirmek istiyorum ve lastik araştırmalarına başladım. pirelli,continental,michelin vs çoğu markaya baktım yorumlara baktım ingiliz tyrereviews sitesinin testlerini incelerken bu lastiği buldum ve diğer marka lastiklerin verilerine göre çok daha iyi sonuçlar vermiş,benim gönlüm hankook tan yana acaba siz ne düşünürsünüz? aynı sitede diğer ünlü markalarında test verileri var.

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Hankook/Ventus-V12-evo2.htm

slowmotion
15-03-2015, 09:36
Kesinlikle fiyat performans olarak cok iyi bir lastik. 4 takim kullandim farkli araclarimda. Cok memnun kaldim

extraslan
15-03-2015, 09:58
Kesinlikle fiyat performans olarak cok iyi bir lastik. 4 takim kullandim farkli araclarimda. Cok memnun kaldim

Çok teşekkür ederim , gerçekten kullanmış olan birinden yorum almak güzel. lastikçinin birini aradım bu lastiği sordum adam güldü :) abi bu lastiği alacağına pirelli pzero nero gt alabilirsin filan dedi,michelin dedi bende sen hankook u kullandın mı dedim oda hayır kullanmadım dedi,bende ona bu ingiliz sitesinde ki verilerden bahsettim adam şaşırdı ve sonrasında gönlüm o lastiklerden yana dedi o yüzden öyle konuştum dedi :) ama aklıma yatıyor bu lastik.

kalipson
15-03-2015, 10:37
İngiltere'de megane rs'cilerin çok tercih ettiği bi lastik..

slowmotion
15-03-2015, 10:59
Lastik testlerine bakarak aldim, ama cok takilmamak lazim lastik testlerine. 207rc aracimda kullanmistim. Orjinal brigstone re050 lastiklerden hankooka gecince inanilmaz bir konfor gelmisti. Yol tutuşunda virajlarda hiçbir sorun yaşamadim. Hatta islakta brigstone dan kat kat iyiydi

extraslan
15-03-2015, 11:02
Lastik testlerine bakarak aldim, ama cok takilmamak lazim lastik testlerine. 207rc aracimda kullanmistim. Orjinal brigstone re050 lastiklerden hankooka gecince inanilmaz bir konfor gelmisti. Yol tutuşunda virajlarda hiçbir sorun yaşamadim. Hatta islakta brigstone dan kat kat iyiydi

Yani bu lastiği seçtiğim zaman sıkıntı yaşamam,doğru bir karar olmuş olur :hiihi:

slowmotion
15-03-2015, 11:09
Yani bu lastiği seçtiğim zaman sıkıntı yaşamam,doğru bir karar olmuş olur :hiihi:

Üretim tarihi 2015 ise bence iyidir. Yazilimli 200hp rc de sorun yasamadim

extraslan
15-03-2015, 11:45
Üretim tarihi 2015 ise bence iyidir. Yazilimli 200hp rc de sorun yasamadim

Tamamdır,yorumlarınız için teşekkür ederim az önce sipariş geçtim :) hayırlısı olsun artık :)

Masterpiece
15-03-2015, 12:01
Türkiyede temin edebileceğimiz yer neresidir ?

Oznsrl
15-03-2015, 12:55
Bu test verilerine güvenmemek lazım 0 alıp kullandığım lastiklere bakıyorum test sonuçlarına bakıyorum alakasız şeyler çıkıor ki testler türkiyede yapılmıyor sonuçta. asfalt kaliteside çok önemli lastiğin tutunmasında sessiz olmasında vs o yüzden bunlara bakıp lastik almamak lazım

16EC813
15-03-2015, 14:17
biraz araştırdım da bu lastigin 14 inç olanı varmıdır ben bulamadım satış yapan neresidir ?

Yekta
15-03-2015, 16:26
bir eski serisi ventus v12 k110 u kullanmıştım 215-40-17 ölçüde, fiyat performans olarak çok iyi bir lastikti. bende aynı şekilde tirereviews ve tirerack ten araştırarak karar vermiştim. Tek eksi yanı fazla konforluydu, profil yapısı yumuşaktı ve bu sebepten direksiyon tepkisi biraz düşüktü. Onun haricinde kuruda da ıslakta da memnundum.
Bu seri yeni çıkmış sanırım, ama k110 dan üstün gözüküyor. Tr ye gelmişmidir bilemiyorum eskisini bile pek getirmiyorlardı. Maslakta abdülkadir özcan lastik vardı sanırım onlar distribütördü ordan almıştım. bu serinin fiyatları nasıldır bilemiyorum, uygunsa tercih edilebilir. adet fiyatı 300 den yüksekse bence michelin pss veya conti csc5 bakabilirsiniz.
Böyle bir karşılaştırma da var fikir verir.

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Hankook/Ventus-V12-evo-k110.htm

ayrıca burda genel olarak o sınıf lastiklerin toplu bir karşılaştırması da var

http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/surveydisplay.jsp?type=MP

ErK_aY
15-03-2015, 16:32
Hnkook evo12 k110 kullaniyorym 207 rc aracimda. Yaz sicaginda duzgun asfaltta yol tutus iyi. Fakat omru tukenmis asfaltliktan cikmis yolda iyi degil. Gerci butun lastik markslarinda boyledir diyebilirim. Cok takilmiyorum bu konuda. İslakta surus cok iyi diyebilirim. Yol tutustan odun vermiyor. 20 bin km yapmana ragmen sertlesme olmadi. Re050 - pzero nerolara gore tabiki. Alinabilecek bi lastik. Desen olarakta cok iyi.

extraslan
15-03-2015, 16:46
Türkiyede temin edebileceğimiz yer neresidir ?

Lastikcim.com sitesinden siparis verdim.hankook turkiye uzerinden gonderim yapacaklar.

extraslan
15-03-2015, 16:49
Bu test verilerine güvenmemek lazım 0 alıp kullandığım lastiklere bakıyorum test sonuçlarına bakıyorum alakasız şeyler çıkıor ki testler türkiyede yapılmıyor sonuçta. asfalt kaliteside çok önemli lastiğin tutunmasında sessiz olmasında vs o yüzden bunlara bakıp lastik almamak lazım

Test verileri tabi ki yaniltabilir dusuncesiyle burada konu actim ve kullanan arkadaslar varsa yorum almak istedim ve olumluda yorumlar alinca siparis gectim

HKN737
15-03-2015, 19:00
Cooper S aracımızda V12 var Evo2 mi okadarını hatırlamıyorum ama iyi bir lastik :icon_tup:

extraslan
15-03-2015, 19:13
Cooper S aracımızda V12 var Evo2 mi okadarını hatırlamıyorum ama iyi bir lastik :icon_tup:

teşekkür ederim

slowmotion
15-03-2015, 19:58
Benim kullandigim da k110 v12 ydi. İnsallah uretim tarihi yeni gönderirler. Benim bildigim 15inc den basliyor v12 ler