Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat Awt 1.8T Fazla yakıt sorunsalı
Arkadaşlar aracım sağ direksiyon 2001 model awt motorlu passat 1.8t,aracı 89 binde aldım şuan da 95 binde yarı yıl tatilinde araba ile tr ye geldim tr a dan z ye tüm bakımlarını yaptım,enjektörler sökülüp temizlenmesine kadar,araç ile Kktc'ye tekrar geldim ve yakıt aşırı şekilde artı,benzin güncel fiyatlarla 3,04 tl iken net 50 kuruş yakıyorum,sizce nedendir ? teşekkürler.
burakgunay
17-03-2015, 11:21
Türkiye nin halinden anlayın diye olabilir :)
Şaka bir yana, belli ki yapılan bakımda bişeyler ters gitmiş. Enjektör temizliği harici bişey yapıldı mı? Büyütme vs gibi
hiçbir şey yapılmadı,söküldü ve temizlendi,yol bilgisayarı ortalamam karma kullanımda 17-18 litre uzunda ise 10 dan aşağıya düşmüyor,rolantine de çalışırken bile 2 litre gösteriyor anlık tüketim,gidişi iyi sıkıntı yok.
bakım yapılmamış olabılırmı,güvendiğiniz bır yermıydı?
bende aynı araçla kat iptalinden sonra söylediğin değerleri görmeye başlamıştım.
CasabLanca
18-03-2015, 10:55
oksijen sensörünü değiştirerek akışmetreyi temizleyerek ilk müdahaleyi yapabilirsin
burakgunay
23-03-2015, 09:42
sonuç ne oldu?
Vagcomla tek tek tum sensorlere baktık sıkıntısız calısıyor,yanı sorun duzelmedi.arac otomatık vıtes bazı arkadaslar normal dıyor.cruıse kontrol acık en az yaktıgım deger 8 lıtre 100 km ıle.
kelalper
28-03-2015, 12:07
Enjektörler temizlenirken zarar görmüş olabilir. Bir test yaptırın bence. Bi de bakın arkadan çiğ benzin atıyor mu diye. 2.8 lerle aynı yakıyorsun şu anda bir gariplik var.