PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : uygulama tavsiyesi

207_TR
17-03-2015, 20:27
Arkadaslar merhaba

Metalik kırmızı bir aracim var. Hafif cizikleri var. Yıkamacı hatalari var vs vs.

elimde meg105 - autoglym radiant wax - poorboys black hole glaze - gyeon cure - wurth cila var.

Bu urunleri hangi sirayla ve nasil kullanmam gerekli ?

Bilgilerinizi rica ederim.

kurtlukaya
17-03-2015, 21:50
abilerimizden yanlış öğrenmediysek m105 pasta oluyor çizikleri alıyor yani , m105 - glaze - gyeon cure veya wurth olabilir ancak gyeon nano olduğu için yüzeye tutunması nasıl olur bilemiyorum , radiant wax hakkında bilgi sahibi değilim ancak aklımda maskeleme özelliğine sahip diye bilgi kalmış ne kadar doğru bimiyorum , doğruysa zaten glaze üzerine radiant sürülmez birbirlerini silebilirler

fussy
17-03-2015, 22:07
105 makineyle atılırsa verimli olur. Pastadır kendisi. Üzerine radiant wax atabilirsin elle ya da makineyle. Son aşama olarak ta gyeon cure.

levent
17-03-2015, 22:14
Radiant wax ve black hole dolgu özellikli, aynı işi görür birisinden birisini kullanmak yeterli olacaktır sıralama içerisinde.

Sıra ile

105, Radiant Wax veya BlackHole, Gyeon Cure

yaparsanız bence yeterli olur. 105 i ise kesinlikle makine ile ve polishing pad ile kullanın derim ben çizik durumuna göre, cutting pad kullanımda zorlayabilir. 101 ile cutting pad kullanımı <200 tl altı makinada zulümdü :) hafif 205 damlatıp polishing pad ile uygularken baya işi kolaylaştırdı ama.

207_TR
22-03-2015, 19:09
Farklı tavsiyesi olan var mı acaba ?

imprezaWRC
23-03-2015, 12:52
Autoglym Radiant Wax = Autoglym SRP yani dolgu içeriği fazla olan birazda aşındırıcı içeren birazda cila içeren bir ürün, tek başına kullanılırsa uzun ömürlü olmaz.
Black Hole ise dolgu içeren bir ürün, SRP'nin yaptığını silebilir veya bozabilir. Keza üst üste 2 tane benzer işi yapan ürün kullanmak doğru değil.
Gyeon Q2m cure minimum 6 hafta koruma sağlayabilen bir nevi quick detailer/quick wax sınıfında bir ürün.
Wurth'un cilasını hiç kullanmadım o yüzden ne kadar süre koruma sağlar bilgim yok.
Gyeon ile dolgu içerikli ürünler uyumlu olur mu bilmiyorum.

Sıralama şöyle,
M105, wurth cila ve uyumlu ise gyeon.
alternatif Autoglym veya poorboys, wurth cila ve uyumlu ise gyeon.
Çizikleri aldıktan sonra dolgu içerikli ürün kullanılıyorsa ya çizikler tamamen gitmemiştir veya aga karışmayın ben ürünlerle fantazi peşindeyim demektir :)