Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.2 75hp atmosferik clio 4 aracı turbolamak
blk_pasa
18-03-2015, 12:31
iyi forumlar arkadaşlar size bir sorum olacak yurt dışında satışı bulunan universal turbo kitler ile 1.2 16V 75hp aracı turbolamak mümkün olur mu bu işlemi nerde yaptırabiliriz (İstanbul) ve alınan değerler yapılan masrafa değer mi şimdiden teşekkür ederim örnek link:http://www.ebay.com/itm/T04E-10PC-T3-T4-UNIVERSAL-TURBO-KIT-V-BAND-TURBOCHARGER-W-WASTEGATE-INTERCOOLER-/381197393964?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item58c122a02c&vxp=mtr
By CrAzY
18-03-2015, 12:40
Değmez.Hep fazlasını isteyeceksiniz motor bunun için uygun değil 500 dolarada cıkacak şekilde turbolayamazsınız min 5 bin gider sağlıklı olsun derseniz.
Bana göre eğer hızlı bişey istiyorsanız aracınızı satın 1.7 dti alın yazılımlayın suanki aracınızı turboda alacağınız gücü verir.
Ne gerek var neden mi? Parça gümrük usta ayar o bu şu derken 15 bin harcayacaksin tabii bir yer kirilmaz yada sorun çıkmazsa. E herşey yolunda gitti usta peşinde kosacaksin keyfini bekleyeceksin aylarca arabasiz kalacaksın sonrasında ayar için bir daha usta peşinde kosacaksin. Sonuç totalde aldığın 30-40 hp bi de kırıldı mı ki kırılacak araba ekonomi için yapılmış sonra tekrar orj. dönme masrafı arabanın adı çıkması vs vs vs bence arabanı sat 15 bin koy üstüne daha hizlisini al :)
Sadık Özyer
18-03-2015, 14:39
o iş 500 dolarla olmaz 15 lirada olmaz. ne istediğine bağlı
berkay_aydin
18-03-2015, 14:52
o kitte önemli hiçbirşey yok, manifold beyin vs. kiti almak saçma olur
immortalboss
18-03-2015, 16:55
Bence de pek mantıklı olmaz.Aracı satıp o paraya daha güçlü bir araç alınabilir.
Ne gerek var neden mi? Parça gümrük usta ayar o bu şu derken 15 bin harcayacaksin tabii bir yer kirilmaz yada sorun çıkmazsa. E herşey yolunda gitti usta peşinde kosacaksin keyfini bekleyeceksin aylarca arabasiz kalacaksın sonrasında ayar için bir daha usta peşinde kosacaksin. Sonuç totalde aldığın 30-40 hp bi de kırıldı mı ki kırılacak araba ekonomi için yapılmış sonra tekrar orj. dönme masrafı arabanın adı çıkması vs vs vs bence arabanı sat 15 bin koy üstüne daha hizlisini al :)
Abi çok güzel açıklamışsın vallahi.. Bu devirde aracı turbolamak istiyorsan sanırım, keyfe keder yapıcaksın.. Zamanın giden para kaybın olmayacak sanırım 2-3 tane de araban olacak bırakıp yaptırıcaksın, ara ara gelen siparişleri gelip takip ediceksin. Paran çoktur , zamanın da vardır yaparsın bu işler böyle oluyor sanırım :)
Konu sahibi arkadaş, çok fazla deli gibi araçlarla bilgim yok ama 500$ a bence turbonun başlangıcını yaparsın hep daha fazla o eksik bu eksik derken dediği gibi sat yenisini al daha mantıklı gibi
harcayacağın parayı bunu satıp üzerine koy, tce motorlusunu al bence..
t-jet ali
18-03-2015, 22:07
o kit zaten elinde patlar,iyi bir turbo o kitten pahalıya gelir,Çin malı kalitesiz ürünler.
immortalboss
19-03-2015, 21:11
0.9 tce motorlu olanla 1.2 75 hp olan arasında performans olarak çok fark varmıdır acaba.Hiç bakmadım speclere.
kelalper
20-03-2015, 07:52
1.2 clio benim eski şirket aracım. Bir kere motor yapıldı renault servisinde o sırada kol ve pistonları gördüm. O kol o yapıyla stock motorda bile nasıl kırılmıyor diye hayret ettim. Gerçekten çok ince ve zayıf. 1.2 tsi gibi düşünme sakın.
90 lık dizelini alıp yazılım yapıcaksın o zamn keyifli olur,tork da cok alakasız olur 1.2 den o zaman güzel olur
Mert Yaprak
14-04-2015, 09:09
1.2 yüklemeye değmez beklediğiniz gücü alamazsınız on yuzden keyifde alamazsanız