Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Leon 1.6 Tdi Dsg vs Polo 1.4 Tdi Dsg

Sert@ç
18-03-2015, 23:50
Polo sifir olcak comfortline 57500tl
Leon ikinci el max 10bin km style+led paket 61-62000tl

Sizce hangisi ?

Oguz.
19-03-2015, 00:42
yeni kasa leon pek tutmadi nedense ileride makyaj a veya bazı degisimlere gidebilirler leonu oyuzden pek oneremicem ama poloya gelirsek makyajsız kasanın eksiklikleri giderildi (esp vb...) guzel makyajlandı tek sıkıntısı bana gore fiyatı ama kesinlikle sınıfının en iyisi mukemmel yol tutusu var benim tercihim polodan yana fakat farklı sınıf araclar burda sizin aractaki beklentileriniz istekleriniz onemli

İbrahim33
19-03-2015, 07:49
arada segment farkı var , kafadan leon 1-0 önde zaten. ben tartışmasız leonu tercih ederim.

Mehmetmert
19-03-2015, 08:04
Leon kesinlikle

_AS_
19-03-2015, 08:22
yeni kasa leon pek tutmadi nedense ileride makyaj a veya bazı degisimlere gidebilirler leonu oyuzden pek oneremicem ama poloya gelirsek makyajsız kasanın eksiklikleri giderildi (esp vb...) guzel makyajlandı tek sıkıntısı bana gore fiyatı ama kesinlikle sınıfının en iyisi mukemmel yol tutusu var benim tercihim polodan yana fakat farklı sınıf araclar burda sizin aractaki beklentileriniz istekleriniz onemli

Tutmadı dediğiniz 5F leon C HB segmentinde en çok satan 3. araç (1. Golf VII, 2. Astra) Auris ve İ30 ile yarışıyor şuan. Seat geçen sene Türkiye rekorunu kırdı satışta eski kasa leon ile kıyaslanmayacak kadar çok satıyor 1.2 tsi motorlarına en erken 1.5 ay bekleme veriliyor. Dünya genelinde de ilk defa Leon İbiza satışını geçmiştir. Kısaca 5F leon Seat tarihinde ki en başarılı araçtır.

Bilginize.

Erdem K.
19-03-2015, 08:42
segment farkı fiyata çok yansımadığından leon ...

MTK
19-03-2015, 08:45
Tercihim leondan yana olurdu .

mert1612
19-03-2015, 09:19
segment farkından dolayı leon diyorum

dqn
19-03-2015, 16:04
Kesinlikle leon..Aradaki sınıf farkını hissedersiniz.

Ayrıca bu leon tutmadıysa hangisi tuttu:D Kafamı nereye çevirsem leon var.

ARZ1
19-03-2015, 16:10
Leon bazı kusurları var
-Depo fulledikten sonra dalga kıran olmadıgından dolayı mazotun dalgalanma sesi cidden rahatsız ediyor
-Kapı aralarından cok rüzgar sesi alıyor

ufak tefek kusurları olsada genel olarak biz memnunuz

Sert@ç
19-03-2015, 16:25
Çevresinde kaza boya değişen olmayan yukarıda belirttiğim kriterlerde leon satan varmı ?

gakko
19-03-2015, 18:23
ben de leon diyorum

omer_yildir
19-03-2015, 18:39

Bu Sınıfta gti rs vs Hariç en iyi yol tutan araç fiesta / mazda2 dir.

Leon çok daha üstün. Tasarım yeni.

Oguz.
19-03-2015, 18:47
mazda 2 hakkında bilgim yok ama fiesta konusunda size katılmıyorum yol tutusu direksiyon hissi bana yetersiz geldi poloya gore

Focus4171
19-03-2015, 18:47
Bende Polo'yu almadan önce Leon'la arasında kararsız kalmıştım. İkisinede bol bol baktım. Leon çok güzel olmasına rağmen yinede bir takım eksiklikler hissettirdi bana ısınamadım tam olarak. Polo daha tok geldi ve aldığımada çok memnunum. Yol tutuş olarak hala limitlerini bulamadım :) Abartı gibi olacak belki ama eski üst segment araçlarımı arattırmadı bana :) Birde 2. eli altın at kenara :) Leon'un kötü değil tabiki iki araçta üzmez sizi, zevkinize kalmış ;)

huseyinturk
19-03-2015, 18:51
Leon kesinlikle, bende niyetlendim sıfır leon almaya sırf orda burda yazılan mazot çalkalanma sesi, kapıların tirim sesi yüzünden içime sinmedi gittim clio aldım depoyu fulleyemiyorum aynı ses bundada var. Sorunlar çözülebilir olduğu sürece takılmamak lazım bence

Sert@ç
21-03-2015, 23:30
Son günceller
Aracı dayıma almaya niyetliyiz ama poloda ısrar ediyor...

fdoganb
22-03-2015, 15:15
her iki aracada sürekli binen biri olarak leon derim. tamam leonun bazı kronik eksiklikleri var ama polodan büyük ve muhtemelen daha donanımlıdır. segment farkını söylemiyorum zaten. görüntü olarak da leon daha yakışıklı bana göre

yasindemir
22-03-2015, 19:21
www.youtube.com/watch?v=POu9OB4blxU

Leon iyi yol tutuyor diyenlere gelsin. Ama yine de ben olsam hiç düşünmez Leon alırdım Polo yerine. Ancak Polo GTI olursa ayrı, o zaman Polo GTI.

vanished
22-03-2015, 20:10
Her iki aracı da kullandım. Tabi ki Leon derim segment farkından dolayı. Leon un ayrıca kokpit konumlandırması çok hoşuma gidiyor kullanırken yan aynalar gözüme takılıyor çizgileri çok hoş aracın bir albenisi var bir spor ruhu var Polo da aynı etkiyi bulamazsın bayan arabası havası var biraz işin özü Polo yu kullanırken moda girmiyorum :D

Bu arada Leon un da elbette eksikleri var bir kere iç hacmi segmentinin gerisinde kalıyor yol tutuşu vasat hiç bir zaman bir Golf bir Astra değil yani ama Polo'ya nazaran tercih sebebidir.