Orijinalini görmek için tıklayınız : Peugeot 308 sahipleri bilgi
burakgunay
19-03-2015, 09:15
Peugeotların bozuk yol, çukur kasis konforları hepinizce malumdur. 308 aracım zır stock halde, yoldaki en ufak bozuklukta direk sesi alıyorum abartısız çakıl taşı olsa hissediyorum hepsini. ama öyle boyle degil, yer yerinden oynuyor kıyametler kopuyor. Başka forumlarda, araçların TR ye gonderilmeden amortisörden yükseltildiği, sesli çalışmanın sebebinin bu olduğu söyleniyor. Hatta, 5lik yayla beraber, seslerin ortadan kalktığını söylüyorlar.
Denemeye değer mi? Amortisörden alçaltmak çözüm olur mu? Ya da yay takıp sesleri kesen peugeot kullanıcısı var mı aramızda?
Amortisör konusunda fikrim yok. Ama çakıl taşlarını hissediyorsanız lastik havalarınızın yüksek olduğunu söyleye bilirim. Ses derken sanırım motor sesinden bahsetmişsiniz. Benim aracım 60000 km ye yaklaştı ama ben abartı bir motor sesi almıyorum. Hatta dizel araçların çoğunun içinde en sessizidir HDİ. Motor sesi bakımsız araçlarda yüksek oluyor.
Jantlarımı aldım. Yakında bende yaya geçeceğim. Arkadaşım yayları kesik geziyor. Yaklaşık 6-7 civarı basmış. Ama öyle bir şikayet duymadım daha.
huseyinturk
19-03-2015, 15:32
5 yıl dizel 307 kullandım dizel clioya geçtim, biri 11 yaşında biri sıfır olmasına rağmen peugeot motor sesi konusunda çok iyi.
Kıyamet kopartıcak kadar bir ses varsa mutlaka bir sıkıntı vardır. Bir ön takımcıya uğrayın neyse sorun söylerler.
burakgunay
19-03-2015, 15:35
motor sesi değil, motor sesi saglıklı şükür bi sıkıntı yok.
ben arabanın bozuk yol ve çukur konforundan bahsediyorum. rot balansçı amortisörcü falan gezdim herkes baktı. hepsinin dedigi bu arabanın standardı bu. parçaların saglıklı, bi problem yok.
ama ben bi türlü alışamadım, farklı forumlarda da herkes bahsetmiş, baska markadan peugeot a geçen adam direk cukurdan sonra inip arabanın altına yatmış bi yer mi kırıldı diye :D latik havalarını da 26 dan 34 e kadar her şeyi denedim, hiç bi fark yok diyebilirim. arabanın genel hali bildigin kütük.
ogunozcan
19-03-2015, 15:38
klasik peco bence hepsı aynı 508 var dangur dungur
huseyinturk
19-03-2015, 15:43
motor sesi değil, motor sesi saglıklı şükür bi sıkıntı yok.
ben arabanın bozuk yol ve çukur konforundan bahsediyorum. rot balansçı amortisörcü falan gezdim herkes baktı. hepsinin dedigi bu arabanın standardı bu. parçaların saglıklı, bi problem yok.
ama ben bi türlü alışamadım, farklı forumlarda da herkes bahsetmiş, baska markadan peugeot a geçen adam direk cukurdan sonra inip arabanın altına yatmış bi yer mi kırıldı diye :D latik havalarını da 26 dan 34 e kadar her şeyi denedim, hiç bi fark yok diyebilirim. arabanın genel hali bildigin kütük.
Bunların hastalığı diyen o ustalarada ayar oluyorum, bakıyor anlamıyor bu modeller böyle abi oluyor sonra. Ön takım plastik takozlarını değiştirin, zamanla sertleşip elastikliğini kaybediyor bu parçalar haliyle ses geliyor sonra ordan burdan. 307de viraj denge çubuğunun iki tane takozu vardı mesela 30 liralık parça ama ses konusunda çok etkili. Zaten ya bu takozlardandır, ya z rotundandır.
burakgunay
19-03-2015, 16:02
Bunların hastalığı diyen o ustalarada ayar oluyorum, bakıyor anlamıyor bu modeller böyle abi oluyor sonra. Ön takım plastik takozlarını değiştirin, zamanla sertleşip elastikliğini kaybediyor bu parçalar haliyle ses geliyor sonra ordan burdan. 307de viraj denge çubuğunun iki tane takozu vardı mesela 30 liralık parça ama ses konusunda çok etkili. Zaten ya bu takozlardandır, ya z rotundandır.
yahu tamam iyi güzel de, biz de "bu modeller böyle abi" diyen adama iş yaptırıyor değiliz. z rotum rot başlarım falan değişti, bi değişim yok. taşıyıcılara kadar sordum, farklı arabalara da bindim. yani şöyle söyliyim, benim arabaya has bi durum değil. genel peugeot hastalığından bahsediyorum. yayla vs çare bulan var mı diyorum?
burakgunay
19-03-2015, 16:03
klasik peco bence hepsı aynı 508 var dangur dungur
işte aynen o şekilde abi, napmak lazım buna, amortisörden indirsek normal çalışma yüksekliğine getirsek düzelir mi acaba?
Lastiklerin ölçüsü ve ne marka. Ayrıca üretim tarihi nedir. DOT denilen rakamın yanında yazar üretim tarihi. 4 basamaklı koddur. 4012 gibi birşey yazar. 2012'ni 40ıncı haftası üretim demektir.
burakgunay
19-03-2015, 22:40
abi michelin energy saver, 2012 tarihli olması lazım. kışlıklarla da denedim hiç bi fark yok.
Kışlıkları boşver. Başka bir arkadaşının peugeot'undan jant lastik ile dener misin ? Ölçü nedir.
burakgunay
19-03-2015, 23:08
Kışlıkları boşver. Başka bir arkadaşının peugeot'undan jant lastik ile dener misin ? Ölçü nedir.
abi 205 55 16, ya kızma ama cidden lastik bu kadar etkilemez diye düşünüyorum.
Burak K.
20-03-2015, 00:53
Adaş yay taktıktan sonra NZMda sesler ve o tangır tungurluk azaldı gruptanda söyledim bunu zaten ama çok bozuk yollarda yine gürültü oluyor. Söylediğinle ilgisi olabilir diye düşünüyorum.
schizophrenic
20-03-2015, 01:22
Valla ben 307 kullanıyorum 3 amortisörüm patlak şekilde gezerken duyuyodum senin duyduğun sesleri , birazda bagaj kapağından ve pandizottan sesler geliyodu onlara yalıtım yapıp 4 amortisörümüde 0 ile değiştirdim 5 cm eibach yay ve 225 / 45 taban lastikle kullanıyorum şu an gayet konforlu ve sessiz orjinal yaylarım ile kullansam dahada sessiz olur .
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/14196_10205768239956441_1537571568674116029_n.jpg? oh=6681a3b57d70db59a4ee2cb25cb58c73&oe=55AC9C3C&__gda__=1433956204_f05dc1e9a8c2426ebc09b9037d4e8cd a
yani amortisörlerini kontrol ettir veya değiştir derim .
Burak yanlış anlama en sevmediğim şeydir bunu yazmak ama, bana sorarsan sat sen o arabayı. İçine sinmeyen araba olunca daha fazla rahatsız eder en ufak sorunu da olsa.
Peugeotların bozuk yol, çukur kasis konforları hepinizce malumdur. 308 aracım zır stock halde, yoldaki en ufak bozuklukta direk sesi alıyorum abartısız çakıl taşı olsa hissediyorum hepsini. ama öyle boyle degil, yer yerinden oynuyor kıyametler kopuyor. Başka forumlarda, araçların TR ye gonderilmeden amortisörden yükseltildiği, sesli çalışmanın sebebinin bu olduğu söyleniyor. Hatta, 5lik yayla beraber, seslerin ortadan kalktığını söylüyorlar.
Denemeye değer mi? Amortisörden alçaltmak çözüm olur mu? Ya da yay takıp sesleri kesen peugeot kullanıcısı var mı aramızda?
geçen çok beğendiğim için bir yeni kasa 308 hdi ile ilgili oto yayınevlerindeki yeni kasa 308 testlerini okuyayım dedim ve orda bile sıfır araba olmasına rağmen arka amortisörden gelen ses diyordu arkadaş.
özetle bu ses bu araçta var bu bir gerçek, ama sizin aracınızdaki bu normal olan ses seviyesimi yoksa ciddi boyutda daha fazlamı onu iyice öğrenmek lazım, eğer sizinki daha kötüyse amortisör takozlarını değiştirebilirsiniz bunlarda kronik hatalı,hassas ve bu sese yol açabilecek parçalardır ve benim grande puntomda olan sesin kaynağı o çıkmıştı.
evrendogu
20-03-2015, 07:51
ön takımdaki hafif boşluklar kısa yay takınca geçer, doğrudur çünkü ön takım kasılıyor, haliyle eklem yerleri geriliyor ve boşluk sesleri daha az oluyor veya olmuyor.
dediğim gibi aşağıdaki oto testi okursanız ve konfor yol tutuş bölümüne gelirseniz arkadaşların yorumu Ancak arka süspansiyonlar yine sesli çalışıyor olmuş :
http://www.arabam.com/otomobil-testleri/peugeot-308-1-2-puretech-130hp-allure-eat6-otomatik-yorumlari/300068
burakgunay
20-03-2015, 08:19
Adaş yay taktıktan sonra NZMda sesler ve o tangır tungurluk azaldı gruptanda söyledim bunu zaten ama çok bozuk yollarda yine gürültü oluyor. Söylediğinle ilgisi olabilir diye düşünüyorum.
kanka eyvallah aklımda dediklerin zaten ama, karar veremiyorum yay taktıktan sonra iyice çileden çıkarsam hakkaten yakıcam arabayı.
Valla ben 307 kullanıyorum 3 amortisörüm patlak şekilde gezerken duyuyodum senin duyduğun sesleri , birazda bagaj kapağından ve pandizottan sesler geliyodu onlara yalıtım yapıp 4 amortisörümüde 0 ile değiştirdim 5 cm eibach yay ve 225 / 45 taban lastikle kullanıyorum şu an gayet konforlu ve sessiz orjinal yaylarım ile kullansam dahada sessiz olur .
yani amortisörlerini kontrol ettir veya değiştir derim .
Bigün müsait bir vaktinizde binip bakma şansım var mı? Amortisörlerin saglam dedi herkes. Yani yanlış anlaşılmasın, kim binse bu arabanın normali bu diyor.
Burak yanlış anlama en sevmediğim şeydir bunu yazmak ama, bana sorarsan sat sen o arabayı. İçine sinmeyen araba olunca daha fazla rahatsız eder en ufak sorunu da olsa.
Kardeşim valla ettik bi hata, içimize sinmeyen arabayı aldık. Yapmamak lazım. Araba normal kondüsyonunda olsa bile bi yerden sonra batıyor adama. Her kontak yaptıgında mutsuz olur mu insan?
geçen çok beğendiğim için bir yeni kasa 308 hdi ile ilgili oto yayınevlerindeki yeni kasa 308 testlerini okuyayım dedim ve orda bile sıfır araba olmasına rağmen arka amortisörden gelen ses diyordu arkadaş.
özetle bu ses bu araçta var bu bir gerçek, ama sizin aracınızdaki bu normal olan ses seviyesimi yoksa ciddi boyutda daha fazlamı onu iyice öğrenmek lazım, eğer sizinki daha kötüyse amortisör takozlarını değiştirebilirsiniz bunlarda kronik hatalı,hassas ve bu sese yol açabilecek parçalardır ve benim grande puntomda olan sesin kaynağı o çıkmıştı.
Aklımda abi soyledikleriniz, dediğim gibi kendi peugeot 308 sahibi ustam da bindi, normal dedi. Rot balansçı da bindi, bi sıkıntı yok dedi. Herhalde arabanın normal hali bana çok sesli geliyor.
ön takımdaki hafif boşluklar kısa yay takınca geçer, doğrudur çünkü ön takım kasılıyor, haliyle eklem yerleri geriliyor ve boşluk sesleri daha az oluyor veya olmuyor.
Evet ama işte, insan tecrübesi olan birini arıyor şimdi yay alsak burnu sürtecek her yere falan. Valla hiç mutlu değilim bu arabayla.
dediğim gibi aşağıdaki oto testi okursanız ve konfor yol tutuş bölümüne gelirseniz arkadaşların yorumu Ancak arka süspansiyonlar yine sesli çalışıyor olmuş :
http://www.arabam.com/otomobil-testleri/peugeot-308-1-2-puretech-130hp-allure-eat6-otomatik-yorumlari/300068
Valla aynen öyle, isterse sıfır km olsun artık uzak durucam peugeottan. Hızlılarından olmadıkça, peugeot gereksiz.
Kauçuk parçalarda aşınma olması muhtemel. Arabaya burada kimse binmediği için kesin birşey söylemesi de zor. Peugeot genel olarak serttir ama çukurdan geçerim hiç sarsılamz ses gelme durumu olmuyor ne maalesef. Aracın karakteri bu yönde, vw - honda gibi yumuşak sürüşleri yok hiçbirinin.
Benzer bir araba bulup kullanırsan için rahat eder. (trim sesi varsa durum farklı tabiki)
schizophrenic
20-03-2015, 23:40
Bigün müsait bir vaktinizde binip bakma şansım var mı? Amortisörlerin saglam dedi herkes. Yani yanlış anlaşılmasın, kim binse bu arabanın normali bu diyor.
tabi , 535 635 21 16 ekleyin whatsapp'dan müsait bi günde biner bakarız
Bence guzel bir yalitim yapin:)
asmisinsan
13-03-2016, 22:57
Tam 308 alma arefesinde bu ses olayi kafami karistirdi baska 308 kullanicisi varmi aramizda onlardada bu sesler varmi
Tam 308 alma arefesinde bu ses olayi kafami karistirdi baska 308 kullanicisi varmi aramizda onlardada bu sesler varmi
Her arabada ses var :D
2010 yılında 308 aldım 0 km 138.000 km kullandım, aracım millesim paketti, en boşun bir iki tık üstü diyebilirim, bu süre zarfı içinde amartisörler evet biraz sert ama öyle ortalığı yıkacak kadar ses yok bence, trimlerden ses geliyorsa bağlantı noktaları ve klipsleri kontrol ettirmekte fayda var, kış aylarında plastik parçaların sertleşmesinden dolayı sesler biraz daha artabiliyor, kapı içlerindeki kollar bir süre sonra anlamsızca gıcırdamaya başlıyor ama ben döşemeyi söküp iç taraftan biraz destekledim ve sorun kalmadı en belirgin sorun bu bence.
araç üzerinde gelen lastiklerde yumuşaklık yönünde pek iyi değil,daha yumuşak bir lastik ve doğru hava basıncı ile süspansiyon seslerini biraz daha düşürmek mümkün.
Her 308 de aynı değil onuda belirtmekte fayda var boş donanım paketi ile dolu paket arasında da konfor ve yalıtım farkı var.
ben kendi aracıma ses sistemi yaptıktan sonra kapı içlerinden biraz ses gelmeye başladı onuda ses yalıtımı yaparak çözdüm, kapı dış sacını içeriden tamamen kapladım ve döşemeyi takmadan önce belirli yerlerden biraz sert sünger ile destekledim, elimdeki malzeme fazla gelince bagaj havuzu ve davlumbazlarıda ses yalıtım malzemesi ile içeriden kapladım, bunu yapmamdaki amaç aracın çok gürültülü olmasından değil,ses sistemi sonrası gaza gelmemdir.
ayrıca honda civic sahibi iki kişi de 308 deki yol sesinin civic e oranla az olduğunu amortisörlerin sert olduğunu aracım standart haldeyken belirttiler. bu kişiler fikirlerini ciddiye aldığım marka fanatikliği yapan kişiler değillerdir,doğruya doğru diyen insanlar. başka sormak istediğiniz soru varsa 308 ler ile ilgili elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım,bilgim dahilinde olan konularda.
https://www.youtube.com/watch?v=n2jUfKZMhDQ
burakgunay
14-03-2016, 11:18
Ben aracımı sattım, daha sonra farklı pejolara bindim anladım ki normali oymuş. O pejodan önce 5lik eibach takılı vti kullanıyordum, spor yaylı arabadan sonra bile beni delirtmişti stock peugeot. Şimdi 2004 model corollam var, araba lokum gibi maşşallah. Ha bu sefer noluyor, iz genişliği fazla olan, amortisörleri sert kendisi ağır ve torklu olan 308 gibi yol tutamıyor. Virajlarda çok fazla yatıyor vs vs. ama zaten gazlamak için almadım. şehir içi pamuk gibi her yere gidip geliyorum huzurlu huzurlu. 2008 dizel full paket peugeottan 2004 model benzinli corollaya geçtim, herkes anlamsızca şeyler söyledi, ama çok mutluyum.