PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Leon fr 1.4 tsi dsg 150 hp & golf 1.4 tsi dsg 150 hp

ZFR 37
19-03-2015, 19:12
yeni araç alma arefesindeyim. 2 araç arasında kaldım fikirlerinizi almak istedim.

motordan çok iki aracın kalitesi ve konforu arasında kaldım.

leon fr 18" jant+cam tavan+fr süspansiyon+sürüş modu+ful led paket dahil 71.000 tl

golf higline 17" dijon jant var. 81.000 tl

10 bin az rakam değil fakat leon için forumlarda olumsuz yorumlar var...kafam karıştı :soru:

Berkan
19-03-2015, 19:21
aradaki fark 10bine değermi bilmem. ama imkan varsa ve zorlamayacaksa aradaki fark düsünmeden golf

dqn
19-03-2015, 19:21
Dediğiniz golfü o fiyata bırakıyorlarsa golf alın:)

ZFR 37
19-03-2015, 19:25
aradaki fark 10bine değermi bilmem. ama imkan varsa ve zorlamayacaksa aradaki fark düsünmeden golf

10 az rakam değil.birde golf leon a göre donanım olarak düşük kalıyor.

ZFR 37
19-03-2015, 19:26
Dediğiniz golfü o fiyata bırakıyorlarsa golf alın:)

golf higline nı 81 bine veriyor doğuş fakat 18 jant yok cam tavan yok spor süspansiyonu yok sürüş modu yok..

Shadow_Dancer
19-03-2015, 19:29
İki arabayı da al kullan, aynı motor olması şart degil, içine oturdugunda hangisi seni mutlu ediyorsa git onu al. Ben Golfün boşunu almaktansa leonun nispeten dolusunu almayı tercih ettim iyi ki de etmişim diyorum.. Golfün göze gerçekten hitap etmesi için saglam aksesuarlı almak lazım.

ZFR 37
19-03-2015, 19:37
İki arabayı da al kullan, aynı motor olması şart degil, içine oturdugunda hangisi seni mutlu ediyorsa git onu al. Ben Golfün boşunu almaktansa leonun nispeten dolusunu almayı tercih ettim iyi ki de etmişim diyorum.. Golfün göze gerçekten hitap etmesi için saglam aksesuarlı almak lazım.

aynen abi .golf ün boşu hiç göze hitap etmiyor.higline + durban jant cam tavan vs olması gerekiyor.bunlar oluncada fiyat uçuyor..
leon hakkındada forumlarda içeriden ses geldiğini yakıt deposundan çalkantı seslerinin içeri geldiğini falan okuyunca kafam karıştı.

sende böyle sesler hiç geldimi?

Shadow_Dancer
19-03-2015, 19:45
aynen abi .golf ün boşu hiç göze hitap etmiyor.higline + durban jant cam tavan vs olması gerekiyor.bunlar oluncada fiyat uçuyor..
leon hakkındada forumlarda içeriden ses geldiğini yakıt deposundan çalkantı seslerinin içeri geldiğini falan okuyunca kafam karıştı.

sende böyle sesler hiç geldimi?

Depoda dalga kıran yok, ilk depoyu doldurdugumda geldi, sonrakilerde gelmedi. Kaldı ki dalga kıran vag grubunun çogunda yok.İçerden ses vesaire duymadım,trim sesine dair birşey yok henüz.arabada 17 jant var, nispeten biraz sert. Ama arkadaşımda 16 jantlısı var o çok daha yumuşak haliyle.

Her zaman söylüyorum Golf Leona oranla marka prestiji daha yüksek bir araba, işçilikte elbette Golf daha iyidir, aradaki 10 bin lira sana batmıyorsa Golf al. Ama benim gibi limitinin tavanındaysan Leon al. Fİyat fayda endeksi çok çok iyi bana göre.

Ben arabadan çok memnunum, bana batan hiç bir yanı yok.. Allah izin verirde birazda basarsam tüm beklentimi karşılayacak.

Focus4171
19-03-2015, 19:51
Limitte değilseniz Golf alın bence. Highline'a cam tavanda yeter. Full bir araç zaten Highline. Jant ve led olmazsa olmaz değil bana göre. Xenon zaten var.

ZFR 37
19-03-2015, 19:58
Depoda dalga kıran yok, ilk depoyu doldurdugumda geldi, sonrakilerde gelmedi. Kaldı ki dalga kıran vag grubunun çogunda yok.İçerden ses vesaire duymadım,trim sesine dair birşey yok henüz.arabada 17 jant var, nispeten biraz sert. Ama arkadaşımda 16 jantlısı var o çok daha yumuşak haliyle.

Her zaman söylüyorum Golf Leona oranla marka prestiji daha yüksek bir araba, işçilikte elbette Golf daha iyidir, aradaki 10 bin lira sana batmıyorsa Golf al. Ama benim gibi limitinin tavanındaysan Leon al. Fİyat fayda endeksi çok çok iyi bana göre.

Ben arabadan çok memnunum, bana batan hiç bir yanı yok.. Allah izin verirde birazda basarsam tüm beklentimi karşılayacak.

aradaki 10 bin fena batıyor abi :)
10 cu ayda sıfır jetta aldım 71.500 e 5 ay binip 70 bine sattım.70 bin limit olunca üstü çok zorlar beni.
dediğin gibi fiyat fayda oranına bakarsak leon 1 adım önde.

ZFR 37
19-03-2015, 20:01
Limitte değilseniz Golf alın bence. Highline'a cam tavanda yeter. Full bir araç zaten Highline. Jant ve led olmazsa olmaz değil bana göre. Xenon zaten var.

cam tavan 2.750 tl . 18" durban jant 1900 tl..bunlarıda ekleyince fiyat uçurum oluyor :)

yesil
19-03-2015, 20:03
Golf aradaki farka değer.

Shadow_Dancer
19-03-2015, 20:21
Bu arada benim boyum 1.90.. Golf çok yakın arkadaşımda var,ne zaman binsem daral geliyor bir müddet sonra, Leon bana daha ferah geliyor.

ogunozcan
19-03-2015, 20:25
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-isabet-den_2014_0km_golf-1.4-tsi-highline-dsg_keylesgo_panoramik-205400076/detay

bu ılanda fıyatı noraml degılmı hanı tavan falan var dolu arac 83 dıo bence alınır bu

braga26
20-03-2015, 00:56
golf higline nı 81 bine veriyor doğuş fakat 18 jant yok cam tavan yok spor süspansiyonu yok sürüş modu yok..

Şahsi fikrim golf biraz artık orta yaş aracı oldu hemen hemen aynı yaştayız bendede mk2 leon var son derece memnunum aracı aldıgım kişi mk3 kırmızı fr aldı full ınanılmaz düşük yakıt tüketimi var ve çok güzel ancak ilk mk3 çıktıgında bir kaç sorun olmustu kımısınde on gogus kısmında acılma oldu kımısınde farlarda bugulanma ve led bozulması oldu servıs degıstırdı hepsını ancak artık o sorunlar mevcut degıl takıp ettıgım kadarı ile boş bi golfe bınmektense dolu leon fr hem kasa hem donanım hemde maddıyat olarak isabetli seçim olabılır.Deri+alacantra ve 5.8 ekranlı navigasyonu kesinlikle alın eğer leona karar verirseniz

braga26
20-03-2015, 00:57
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-isabet-den_2014_0km_golf-1.4-tsi-highline-dsg_keylesgo_panoramik-205400076/detay

bu ılanda fıyatı noraml degılmı hanı tavan falan var dolu arac 83 dıo bence alınır bu

2014 ama ilandaki araç

dqn
20-03-2015, 06:41

85bin liste fiyatı, iyi indirmiş doğuş.Bende yaza doğru tdı dsg high. alacam.Umarım bende de bu güzel indirimi yaparlar:D

levent
20-03-2015, 06:54
2014 ama ilandaki araç

2014 olmasından öte 122 lik araç.

highline donanıma tavan ve anahtarsız çalıştırma ekleyince 83000 TL oluyor. Bunlar 500 tl daha üzerine satıyorlar :D Komik oldu piyasa hakkaten.

Golf bana daha şık geliyor ama Leon biraz daha genç işi..

onn_dear
20-03-2015, 09:00
Ayni ikilemi 2 ay once bende yasadim. 1.2 tsi comfortline golf7 ve 1.2 tsi leon cam led eklenmis hali hemen hemen ayni fiyatta idi. Ben 2 aracida kulandiktan sonra golf7 ye karar verdim. Iscilik ve malzeme kalitesi ust duzeyde golfte fakat donanimda leondan fakir malesef. Eger butcenizi zorlama sansiniz yok ise leon fiyat performas araci, ama 10 bin fazla vermek sikinti degil ise golf7 marka imaji 2. El degeri ve kullanilan malzeme kalitesi ile leondan onde bir arac. Surus dinamigi daha iyi bir arac. Sonuc itibariyle her iki aractada ayni motor var ikiside act

individual
20-03-2015, 09:04
aradaki fark'a leon en ful paket alınır.
ben olsam leon alırdım.

18inc seat performance jant ve lastik
5.8 dokunmatik teyp
direksiyondan vites kulakçıkları
seat sound ses sistemi

Golf'den daha dolu bir araç oldu şuan zaten.

nicksar
20-03-2015, 12:29
10 bin fark ama şu fiyat farkında bile donanımlar eşit değil ki. Tercihim leon olurdu.

M3CSL
20-03-2015, 14:48
kALITE HIssı farklı gercekten, ama 10 bın edermı kişisel beklentıler durumu belırler.

onur_S
20-03-2015, 14:52
83 e 122 lik golf. Cok sacma geliyor ama her araba artti, 2009 aralikta 54 e sifir a3 122 sportback aldim :) bunu dusununce garip artmis fiyatlar

onn_dear
20-03-2015, 23:58
birde şu var, 10 bin fazla versen de golfü belli bir süre sonra neredeyse aldığın rakam satma şansın olacak ama leonun 2.el piyasası golf kadar iyi değil yani verdiğin para boşa gitmeyecektir. Ben 2 ay önde sıfır golf7 aldım şu an aldığım rakamı ediyor zararım yok yani.

yasindemir
21-03-2015, 12:46
83 e 122 lik golf. Cok sacma geliyor ama her araba artti, 2009 aralikta 54 e sifir a3 122 sportback aldim :) bunu dusununce garip artmis fiyatlar

2009'da dolar 1.55'ti. Şimdi 2.60. Oranlarsanız çok da garip artmadı fiyatlar, sadece paramız enflasyona uğradı.

Görkem
21-03-2015, 17:26
2014 model Leon FR kullanıyorum,cam tavan led paket var 18 jant yok,,,,ne benzin deposundan bi ses nede trimlerinden en ufak bi çıtırtı sesi duymadım,,yol tutuşla ilgili sıkıntılar tamamen üstünde gelen turanza er300 lerle alakalı,,,kumho kar lastikleriyle bile daha iyi araç :)

golf evet daha kaliteli ama nerde kokpitin üst yarısındaki plastikte evet biraz daha kaliteli ama alt dashboard kapı içleri aynı seviyede,,,ben golfun kalite işcilik anlamında gözle görünür yerlerde başka bi alanda daha kaliteli olduğunu görmedim hissetmedim açıkcası,,,haa elbette vw daha kaliteli bir araç yapmıştır,,,ama bu sefer Leon önceki kasasındaki kadar geriden takip etmiyor,,,

işin zevkler renkler kısmındaysa golf bana göre tasarım açısından geride Leon çok daha sportif özellikle kırmızısının dikkat çeken bakışlarla sürekli karşı karşıya bırakması garanti ;)

karar birazda ne beklediğinizle alakalı olarak sizde,,,ikiside pişman etmez ,,,hayırlısı olsun diyelim

ECD
21-03-2015, 17:29
Yakıt arkadaşımda var leon.. Aracın heryerinden ses geliyor bir çok kişi de seat forumlarında bu sorundan yakınıyor

vanished
22-03-2015, 22:03
Her ikisi de Volkswagen Group MQB platformuna dahil araçlar. Bu platformdaki bütün araçların çoğu parçası aynı. Ön aks bile aynıdır doğal olarak ön iz açıklıkları aynı. Hatta dingil mesafeleri A3 dahil 2636 mm hepsinde aynıdır. Fakat şunu bilelim ki Leon, Martorell-İspanya'da üretilir. Golf, Wolfsburg-Almanya'da doğal olarak Golf'e duyulan güven daha fazladır. VW Group da Marka değeri olarak premium sınıfa Audi sunar, bi altına VW sunar, daha sonra Seat. İşin özü şu ki Malzeme kalitesi işçilik marka değeri ikinci el piyasası vs vs Golf hep 1 adım öndedir. Bu markanın satış politikasında da böyle. Para sınırlıysa tabi ki Leon iyi bir seçenek (zaten üretim amacı da bu) ama şahsen ben olsam Her ikisini de kulanmış biri olarak param kadar Golf tercih ederdim. Daha fazla donanım için bazı şeylerden ödün veririm diyip Leon u tercih edene de saygım sonsuz...