Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw yardım ve öneri lütfen...

baseone
19-03-2015, 23:00
Dostlar 175000 de 2006 530d sahibiyim. 90 km hızla giderken devir saati 2000 ile 1500 Arasında yukarı aşagı sekiyor ve şanzımandan sanki hafif bir ses gelip gidiyordu. Aynı zamanda bazı anlarda gaza bastığım halde araç gaz yemiyor, sonra birden alıyordu. Kosifler e ve başka özel servislere gösterdiğimde, aracımın şanzıman türbünü arızası oldugunu belirttiler. Bende Ankara da Aydoğmuş ta şanzıman türbünü değiştirip bakımlarını ve yağını degiştirdim. Şimdi şanzımandan ses falan gelmiyor yada aracım devir sekmesi yapmıyor ama hala sık sık gaz yememe ve birden alma,aşırı Yakıt tüketimi,rölantide titreme yapıyor. Aracı bilgisayar a bağlıyoruz herşey Ok. Servis te Aracın turbo problemi oldugunu ve değişmesi gerektiğini, 6.silindir enjektörünün %70 oldugunu söyledi.Araçta hiç duman atma yok.bakımları devamlı eksiksiz Kosiflerde yapılıyor. Sizce bu sebeplerden yapabilirmi. Yoksa bildiginiz bi neden varmı. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinim. Şimdiden teşekkürler.

baseone
20-03-2015, 14:24
Yokmudur fikri olan.

gp74
20-03-2015, 14:27
Akışmetrenizi ve Siklon valfi değiştirmenizi öneririm. Zira hiç hata olmamasına rağmen aracta sıkıntı yaratabiliyor.

ghibli06
20-03-2015, 17:02
Dostlar 175000 de 2006 530d sahibiyim. 90 km hızla giderken devir saati 2000 ile 1500 Arasında yukarı aşagı sekiyor ve şanzımandan sanki hafif bir ses gelip gidiyordu. Aynı zamanda bazı anlarda gaza bastığım halde araç gaz yemiyor, sonra birden alıyordu. Kosifler e ve başka özel servislere gösterdiğimde, aracımın şanzıman türbünü arızası oldugunu belirttiler. Bende Ankara da Aydoğmuş ta şanzıman türbünü değiştirip bakımlarını ve yağını degiştirdim. Şimdi şanzımandan ses falan gelmiyor yada aracım devir sekmesi yapmıyor ama hala sık sık gaz yememe ve birden alma,aşırı Yakıt tüketimi,rölantide titreme yapıyor. Aracı bilgisayar a bağlıyoruz herşey Ok. Servis te Aracın turbo problemi oldugunu ve değişmesi gerektiğini, 6.silindir enjektörünün %70 oldugunu söyledi.Araçta hiç duman atma yok.bakımları devamlı eksiksiz Kosiflerde yapılıyor. Sizce bu sebeplerden yapabilirmi. Yoksa bildiginiz bi neden varmı. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinim. Şimdiden teşekkürler.

aracın km si 175.000... siz ilk sahibi misiniz? yani 80bin-100bin-120bin kmde değişmesi gereken her şey değişti mi? enjektörler, pompa, turbo+manifold? yoksa sadece yağ bakımları mı yapıldı?

şanzumanınız yeni tip sayılır, kolay kolay tirbün arızası vermez, tork konvektörü ne alemde?

enjektör ve de turbo değişme kısmı daha önce hiç değişmediyse normaldir, km si gelmiş, bu sorunların hepsi 100-120bin km bakımlarının rrutin bakımmış gibi yapılmasından kaynaklanıyor....

A.Cem
20-03-2015, 17:10
Gaz yememe kısmı büyük ihtimalle hava akışmetresi yüzünden oluyor. Hava filtresinin hemen arkasında bulunur. Fişini çekin bir süre bu şekilde kullanın. Sorun çözülürse yeni orjinal akışmetre alırsınız.

baseone
21-03-2015, 10:17
aracın km si 175.000... siz ilk sahibi misiniz? yani 80bin-100bin-120bin kmde değişmesi gereken her şey değişti mi? enjektörler, pompa, turbo+manifold? yoksa sadece yağ bakımları mı yapıldı?

şanzumanınız yeni tip sayılır, kolay kolay tirbün arızası vermez, tork konvektörü ne alemde?

enjektör ve de turbo değişme kısmı daha önce hiç değişmediyse normaldir, km si gelmiş, bu sorunların hepsi 100-120bin km bakımlarının rrutin bakımmış gibi yapılmasından kaynaklanıyor....

Aracın ben 2.sahibiyim ve üzerindeki sizin söylediğiniz bütün parçalar orjinal.Sadece manifold serviste garantiden degişti. Turbo,pompa ve enjektör orjinal ama araçta hiçbir şekilde duman atma yok üst hızlarda turbonun doldurmasındada bi sorun yok. Şanzıman 1 ay önce Ankara da Hüseyin Aydoğmuş ta türbin degişimi gördü ama inanın tork konvektörünün ben aynı şey oldugunu düşünüyordum. Eğer ayrı bir şey ise o değişmedi.

baseone
21-03-2015, 10:18
Gaz yememe kısmı büyük ihtimalle hava akışmetresi yüzünden oluyor. Hava filtresinin hemen arkasında bulunur. Fişini çekin bir süre bu şekilde kullanın. Sorun çözülürse yeni orjinal akışmetre alırsınız.

Bugün dedigini kardeşim. Sonucu yazarım buraya.

baseone
21-03-2015, 10:22
Bugün dedigini kardeşim. Sonucu yazarım buraya.

Pardon eksik yazmışım.Dedigini yapıp sonucu buraya yazarım kardeşim sağol.

ghibli06
02-04-2015, 20:20
nedir son durum?

Tayfun.O
02-04-2015, 21:11
Turbo ölüyor olabilir

meLaNchoLic
02-04-2015, 21:13
audi a6 da titreme sorunu yaşamıştık.. özellikle ilk startta çok hissediliyordu.. volant değişti.

CasabLanca
03-04-2015, 00:58
bahsettiğin arıza akışmetreyi gösteriyor direk olarak. fiş çekme işinden sonra fark olmazsa aracı yine pompacıya göster, arıza tespite bağlasınlar bakalım gözükmeyen sorun var mı

anıl turan
03-04-2015, 09:22
akışmetre her bmw de sorun sanırım... 2 sene e46 316i kullandım 2 defa akışmetre değiştirdim... e30-e36 da da aynı şekilde akışmetreden dolay problem yaşayanları çokça duydum..