Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 205-55-16 Lastik Tavsiye

rodya
20-03-2015, 14:42
Merhaba,
Araç hyundai elantra ve 130hp. yani saracak ya da yardıra yardıra gidebilecek bir araç değil.
İlk beklenti sessizlik ve yol tutuş.
Continental övülüyor sürekli ama farklı modelleri var ve kafam karıştı.
Bu baglamda şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler

Ö.mert
20-03-2015, 14:47
goodyear kullanıyorum aynı ebatta memnunum.

Yarbay
20-03-2015, 15:20
Merhaba,
Araç hyundai elantra ve 130hp. yani saracak ya da yardıra yardıra gidebilecek bir araç değil.
İlk beklenti sessizlik ve yol tutuş.
Continental övülüyor sürekli ama farklı modelleri var ve kafam karıştı.
Bu baglamda şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler

valla henüz çok yeni ama bende 205/55/16 91H ölçüsünde Nokian Line serisi lastik aldım,

benimde beklentimin konfor ,yumuşak bir his ve sessizlik olduğunu söylediğim bayii gerçekten çok yardımsever çıktı ve kendi raflarında 205/55/16 91V olmasına rağmen abi sen 91H al onlar daha yumuşak dedi ve başka bir şehirden istetti malzemeleri.

şu an için söyleyebileceğim şu arabam her ama her anlamda olağanüstü değişti lastik bu kadarmı fark ettirir dedirtti gerçektende, oldukça konforlu,güvenli ve sessiz , goodyear ile tecrübem yok ama değiştirdiğim önceki lastiklerim zaten conti cont5 idi ve aradaki fark Nokian lehine çok büyük,kesinlikle nokian tavsiye ederim.

rodya
20-03-2015, 19:30
çok teşekkürler bilgi ve tecrübeler için.
başka fikri olanlar da paylaşabilir mi?

levent
20-03-2015, 19:54
Conti Premium Contact 5 tek seçenek..

xcel
20-03-2015, 21:42
Hepsiburada da kumho ku31 de kampanya Var. Fiyat çok cezbedici. 119 tl. 205/55/16 da ku31 kullanan oldu mu?

Oznsrl
20-03-2015, 22:42
bridgestone conti michelin nokian hepsi alınabilir o ebat çok hareketli oldugu için fiyatları çok uygun

16EC813
20-03-2015, 23:06
bunlar nokian yeni üretim ve yeni serisi çok iyi diyolar

http://www.lastiknokian.com/lastikdetay.aspx?urunId=29

Yarbay
21-03-2015, 07:51
Conti Premium Contact 5 tek seçenek..

aracımda fabrikadan gelen lastikler bunlardı,

ömür: 60bin

ıslak zemin: 10 numara

kuru zemin: 10 numara

konfor: 6

sessizlik: 6

bu yukarıdakiler benim şahsi yorumumdu

şu an aracıma Nokian Line 205/55/16 91H taktım ve aradaki fark tek kelime ile uçuurum, Contilerin şansı bile yok, hatta yakın bile değiller Nokian çok ama çok daha konforlu ve sessiz.

birbaşka not ettiğim unsur ise yoldaki olayları direksiyona aktarma tepkisi, aracımdaki direksiyon contilerle adeta hiç bilgi vermezken Nokianlarla çok daha yumuşak,rahat ama en önemlisi güven veriyor çünkü stabil ve yoldaki bilgi aktarımı çok daha net.

Conti Cont5 ile Nokian Line kıyasını yapacak olursak ben şahsen şakamı yapıyorsunuz derim inanın,elbetde Nokian derim ama tabi ömrünüde görmek lazım

rodya
21-03-2015, 08:29
http://www.hepsiburada.com/liste/nokian-oto-lastikler/department.aspx?categoryId=259720&qs=%2f208905%3E%7b16%7d%2fbrand%3d%7bnokian%7d%2f2 08906%3d%7bbinek%7d%2f208903%3d%7b205mm%7d%2f20890 4%3d%7b55%7d%2f208910%3d%7byaz%7d&site=old

MErhaba,
bu lastiklerin hangisi tam olarak sizin kullandığınız?

levent
21-03-2015, 08:51
aracımda fabrikadan gelen lastikler bunlardı,
ömür: 60bin

ıslak zemin: 10 numara

kuru zemin: 10 numara

konfor: 6

sessizlik: 6
bu yukarıdakiler benim şahsi yorumumdu
şu an aracıma Nokian Line 205/55/16 91H taktım ve aradaki fark tek kelime ile uçuurum, Contilerin şansı bile yok, hatta yakın bile değiller Nokian çok ama çok daha konforlu ve sessiz.

birbaşka not ettiğim unsur ise yoldaki olayları direksiyona aktarma tepkisi, aracımdaki direksiyon contilerle adeta hiç bilgi vermezken Nokianlarla çok daha yumuşak,rahat ama en önemlisi güven veriyor çünkü stabil ve yoldaki bilgi aktarımı çok daha net.
Conti Cont5 ile Nokian Line kıyasını yapacak olursak ben şahsen şakamı yapıyorsunuz derim inanın,elbetde Nokian derim ama tabi ömrünüde görmek lazım

isminizi bilmiyorum kusura bakmayın, yarbay bey diyerek olaya gireyim ben de madem :)

Ben de 195/60r15 88v ölçülerde Nokian V kullanıyorum, Line serisinin bir önceki nesli olur kendileri.. 2012 yazında 81-82 bin km civarındayken taktık, şuan 118 bindeler yani 37 bin civarı oldu. 5-5.5mm civarı diş kaldı, ki bu önemli değil aslında pek, özelliğini kaybetmemesi güzel.

Fakat puanlama yapacak olursam ,

ıslakta 9
kuruda 7.5
sessizlik 8
konfor 7

alır benden. Sebeplere gelince,

Çok sıcak havalarda (yazın antalya 40+ derece) erimeye yüz tutmuş asfaltı da bulursanız 1.4 dizel araba ile viyak viyak geziyorsunuz resmen, patinaj çekiyor abs devreye çok giriyor..
Yine yaz aylarında özellikle gözlemlediğim bi olay, sıcak lastik yoldaki su birikintisine girip çıktıktan sonra nemli yüzey ısı ile kaybolana kadar yol tutuş o süreçte aşırı zayıflıyor, arkadaki H beam süspansiyon yapısı etkisi ile yüzme olarak adlandırılan duruma maruz kalıyorsunuz, onurrolla canselmo nickli arkadaşlar bilirler, benim arabanın arkası kolay kolay gelmez, yay ve kalın viraj demiri etkisi de var bunda ancak, o yüzme yönelimi ile geçen yaz Denizli'ye yaklaşırken arabanın resmen arkası koptu.. O da lastiklerin sıcak havalardaki özelliğini yitirdiğini göstermesine yetti.
Bu 25 bin km den sonra yanal tutunması ciddi zayıfladı, yani ilk zamanlar ESP varmış gibi hırş hırş hışırdayan, tabiri caiz ise vakum yapan lastikler ısındıktan sonra veya basınçsal değişim olduğu anda güven vermemeye başladı, kafadan koptum 3-4 defa bu yüzden.

konfor değilde sportif kullanım odaklı 245/40r17 ölçülü sportcontact5 benim lastiklerden daha sessiz diyebilirim, 205/55r16 ölçüde pc5 te kullanma şansım oldu başka araç üzerinde, o da gayet konforluydu.

Siz 60 bin km kullanmışsınız, ben Nokian'ların o kadar dayanabileceğini sanmıyorum özellik koruma bakımından kısacası. Bundan önce de Michelin'ler vardı, fiyat performans olarak Michelin den iyi Nokian fakat Conti'den değil bence. :)

Bu arada 2012 yazında PC5 ler çıktı, PC2 üzerinde gelmiş olma ihtimali yok değil mi :) Aracınız ve model yılı nedir acaba?

Yarbay
21-03-2015, 09:04
isminizi bilmiyorum kusura bakmayın, yarbay bey diyerek olaya gireyim ben de madem :)

Ben de 195/60r15 88v ölçülerde Nokian V kullanıyorum, Line serisinin bir önceki nesli olur kendileri.. 2012 yazında 81-82 bin km civarındayken taktık, şuan 118 bindeler yani 37 bin civarı oldu. 5-5.5mm civarı diş kaldı, ki bu önemli değil aslında pek, özelliğini kaybetmemesi güzel.

ıslakta 9
kuruda 7.5
sessizlik 8
konfor 7

Çok sıcak havalarda (yazın antalya 40+ derece) erimeye yüz tutmuş asfaltı da bulursanız 1.4 dizel araba ile viyak viyak geziyorsunuz resmen, patinaj çekiyor abs devreye çok giriyor..
Yine yaz aylarında özellikle gözlemlediğim bi olay, sıcak lastik yoldaki su birikintisine girip çıktıktan sonra nemli yüzey ısı ile kaybolana kadar yol tutuş o süreçte aşırı zayıflıyor, arkadaki H beam süspansiyon yapısı etkisi ile yüzme olarak adlandırılan duruma maruz kalıyorsunuz, onurrolla canselmo nickli arkadaşlar bilirler, benim arabanın arkası kolay kolay gelmez, yay ve kalın viraj demiri etkisi de var bunda ancak, o yüzme yönelimi ile geçen yaz Denizli'ye yaklaşırken arabanın resmen arkası koptu.. O da lastiklerin sıcak havalardaki özelliğini yitirdiğini göstermesine yetti.
Bu 25 bin km den sonra yanal tutunması ciddi zayıfladı, yani ilk zamanlar ESP varmış gibi hırş hırş hışırdayan, tabiri caiz ise vakum yapan lastikler ısındıktan sonra veya basınçsal değişim olduğu anda güven vermemeye başladı, kafadan koptum 3-4 defa bu yüzden.

konfor değilde sportif kullanım odaklı 245/40r17 ölçülü sportcontact5 benim lastiklerden daha sessiz diyebilirim, 205/55r16 ölçüde pc5 te kullanma şansım oldu başka araç üzerinde, o da gayet konforluydu.

Siz 60 bin km kullanmışsınız, ben Nokian'ların o kadar dayanabileceğini sanmıyorum özellik koruma bakımından kısacası. Bundan önce de Michelin'ler vardı, fiyat performans olarak Michelin den iyi Nokian fakat Conti'den değil bence. :)

Bu arada 2012 yazında PC5 ler çıktı, PC2 üzerinde gelmiş olma ihtimali yok değil mi :) Aracınız ve model yılı nedir acaba?

hocam sen naptın böyle yahu, resmen lastik mühendisi gibisin mübarek, helal olsun çokta teşekkür ederim.

açıkçası dizel motor konusunda yada mekanik konuda bilgime güvenirim ama lastik benim alanım değil hatta 4gün öncesine kadar hangi lastik almalıyım diye konu açıp sizlere/forumdaşlara soran benim yani pekte biliyor sayılmam.

yaptığım sadece kıyas yapmak oldu bildiğim,bilebildiğim kadarıyla ve açıkçası sizin yazdıklarınızdan şu anda Nokian tercih ettiğim için birazda pişman oldum. ve bende sıcaklarda sürüyüm il Adana yani off off kötü günler beni bekliyor gibi.

aracım yeni Clio 4 1.5 dci edc, üzerindeki gelen lastiklerin tek emin olduğum 195/55/16 oldukları ve continental 5 bir şey serisi olduğu. fakat belkide 195den 205e geçtiğim içindir bilemem ama şu anki nokianlar hakkiketden son derece daha rahat be hocam ya, araba fabrikadan sanki helezonluymuş gibi sert ve bu hiç hoşuma gitmiyordu şimdi çok daha konforulu.

rodya
21-03-2015, 09:10
ikinize de çok teşekkür ederim:)

@Levent selam,

http://www.hepsiburada.com/liste/continental-oto-lastikler/department.aspx?categoryId=259720&qs=%2f208905%3E%7b16%7d%2f208906%3d%7bbinek%7d%2f2 08904%3d%7b55%7d%2f208910%3d%7byaz%7d%2f208903%3d% 7b205mm%7d%2fbrand%3d%7bcontinental%7d&site=old

burdan hangi lastigi tavsiye edersin tam olarak? bu arada lastiğin parası cevimden çıkmayacak. cpc ssr modeli pahalı ama daha iyi midir? sessizlik, yol tutuş vs konusunda?

Yarbay
21-03-2015, 09:19
abi valla bilemiyorum bu arabadan arabaya farklımıdır, hani sizin aracınızda helezon varmış vs ondanmı böyle yada sizin lastik 2012miş ondanmı hani belki geliştirdiler onu bilemem.

ama öyle adac madac gibi belli bir model arabada 2 kişi tarafından test edilerek değilde 100,000lerce üye tarafından test edilerek ve not alınarak hazırlanmış bir İngiliz sitesi var neredeyse tüm netde gezdiğim yerler oraya yönlendiriyor ve o sitede kar,yaz karışık şekilde 205/55/16 lara baktığım zaman nokian Line en üste ve neredeyse her konuda %100 almış.

nokianların üzerine bastığınız zaman altındaki yorumlarıda okuyabilirsiniz, şahsen bende biniyorum ve şimdilik yaz vs yok ortada ama o derece daha iyiki bu lastikler pek sorun çıkartacağınada açıkçası inanmıyorum,fark olağanüstü.

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre-Size/16-Inch-Tyres/205-55-16-Tyres.htm

63owen63
21-03-2015, 09:33
michelin pilot sport çok güzel lastik, muadillerine nazaran azıcık tuzludur ama çok memnunum :)

Konforu, yola tutunması yerinde, ayrıca yumuşak bir lastik

Yarbay
21-03-2015, 09:51
Continental Premium contact 5 linki: http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/Premium-Contact-5.htm

37 yorum üzerindeki değerlendirme:

Dry Grip 85%

Wet Grip 82%

Road Feedback 74%

Progressiveness 80%

Wear 54%

Comfort 83%

Buy again 64%

Michelin Pilot sport linki : http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Michelin/Pilot-Sport.htm

32 kişi tarafından değerlendirme:

Dry Grip 92%

Wet Grip 81%

Road Feedback 85%

Progressiveness 79%

Wear 73%

Comfort 75%

Buy again 77%

Nokian line linki: http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nokian/Line.htm

21 kişi tarafından değerlendirme:

Dry Grip 98%

Wet Grip 96%

Road Feedback 96%

Progressiveness 96%

Wear 89%

Comfort 96%

Buy again 98%

Yarbay
21-03-2015, 10:36

ıslakta 9
kuruda 7.5
sessizlik 8
konfor 7

sorunu anladım sanırsam, burada sorun siz V serisi ile H bir yana Line serisini kıyaslıyorsunuz arada dağlar denizler var yorumlara bakacak olursak, Line serisi neredeyse her konuda %100 alırken sizin yorum yaptığınız Nokian V serisi vasat bir lastik olup ortlama %70 almış bir lastik.

bu sizinki yani V serisi

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nokian/V.htm

buda benimki yani Line serisi

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nokian/Line.htm

özetle bu ikisini kıyaslamak elmayla elma değilde elma ile armut olur be kardeşim :(

buda Nokian Line serisi hem 91V hem 91 H tipi 205/55/16 ların hepsi buradadaki yorumları (yorum kısımlarını mutlaka okuyun)

http://www.hepsiburada.com/liste/nokian-line-205-55-r16-91v-yaz-lastigi-uretim-yili2015/productDetails.aspx?productId=otkmt428317&categoryId=259720&SKU=OTKMT428317

http://www.hepsiburada.com/liste/nokian-205-55-r16-91h-line-lastik-uretim-yili-2015/productDetails.aspx?productId=otkmtt428316&categoryId=259720&SKU=OTKMTT428316

özetle

rodya
21-03-2015, 10:36
Kafam allak bullak oldu :)
Conti mi yoksa nokian mi almak lazim Simdi :/

Yarbay
21-03-2015, 10:44
Kafam allak bullak oldu :)
Conti mi yoksa nokian mi almak lazim Simdi :/

az önce size conti deyip herhangi bir conti modeli bir yana tamda not ettiğiniz conti contact 5 lerin performans verilerini yolladım millet %64 yeniden alırım çekmiş

yine size not ettiğim nokian line verisini yolladım %98 çekiyor

yurdumuzda satılıp yorum yazılan hepsiburadan.com verileri/yorumları yolladım yine neredeyse 5 yıldız %100 çekmiş

diyorumki ben daha yeni 2014 model olan aracımdaki contileri bunlarla değiştirdim siz halen acep contimi diyorsunuz, kardeşim inan bana git al açık ara Nokian!

levent
21-03-2015, 11:18
@ Yarbay,

Line dediğiniz lastik temelde H veya V serisinin güncellenmiş hali, daha iyi olması muhtemel ama ben ilerde olabilecekleri de görmek adına yazdım. Yani ömrü boyunca özelliğini koruyamıyor veya kaybı minimumda tutamıyor. Belki Line da bahsettiğim yumuşak yanak veya ani sıcaklık değişimlerindeki kararsızlığı aşmışlardır hamurla oynayarak.

Ben alırken de V tepedeydi, Uniroyal Rainsportlardan sonra ilk 5 içerisindeydi diyeyim daha doğru olur. Şuan ikisi de tekrar alırım görüşünde %80 lerde, zamanla yorumlar geldikçe puan kaybediyor, yeni lastik iyi oluyor tabi Sumo bile olsa :) Conti PS5 ben kullandığımda iyiydi yani, hoş o da yeni takılmıştı 3-5 binlik lastikti :)

Michelin Primer AS de tek yorum ile 2. sıraya oturmuş yani mesela :D Yaz lastiği testlerinde alt sıralarda kalmış bir de..

Biraz "best summer tyres" diyerek araştırdım..

kullanıcı testleri sonucu,
http://www.oponeo.co.uk/tyre-article/user-tests-of-205-55-r16-summer-tyres-for-2015

çeşitli araştırma merkezlerinin sonucu,
http://www.oponeo.co.uk/tyre-article/tests-of-205-55-r16-summer-tyres-for-2015

ve en geçerlisi olan ADAC testleri sonucu,
http://www.oponeo.co.uk/tyre-article/the-best-summer-tyres-205-55-r16-2015

Yarbay
21-03-2015, 11:36
@ Yarbay,

Line dediğiniz lastik temelde H veya V serisinin güncellenmiş hali, daha iyi olması muhtemel ama ben ilerde olabilecekleri de görmek adına yazdım. Yani ömrü boyunca özelliğini koruyamıyor veya kaybı minimumda tutamıyor. Belki Line da bahsettiğim yumuşak yanak veya ani sıcaklık değişimlerindeki kararsızlığı aşmışlardır hamurla oynayarak.

Ben alırken de V tepedeydi, Uniroyal Rainsportlardan sonra ilk 5 içerisindeydi diyeyim daha doğru olur. Şuan ikisi de tekrar alırım görüşünde %80 lerde, zamanla yorumlar geldikçe puan kaybediyor, yeni lastik iyi oluyor tabi Sumo bile olsa :) Conti PS5 ben kullandığımda iyiydi yani, hoş o da yeni takılmıştı 3-5 binlik lastikti :)

Michelin Primer AS de tek yorum ile 2. sıraya oturmuş yani mesela :D Yaz lastiği testlerinde alt sıralarda kalmış bir de..

Biraz "best summer tyres" diyerek araştırdım..

kullanıcı testleri sonucu,
http://www.oponeo.co.uk/tyre-article/user-tests-of-205-55-r16-summer-tyres-for-2015

çeşitli araştırma merkezlerinin sonucu,
http://www.oponeo.co.uk/tyre-article/tests-of-205-55-r16-summer-tyres-for-2015

ve en geçerlisi olan ADAC testleri sonucu,
http://www.oponeo.co.uk/tyre-article/the-best-summer-tyres-205-55-r16-2015

abi yanlış anlama ama ben tamda bunlara takılmıyorum asla ama asla adacmış vs tınlamam bir mühendis olarak.

sebebine gelince İngilizler,amerikalılar,Fransızlar,almanlar bunların hepside çıkarları doğrultusunda yorum yaparlar. bugün Top gear programını izleyin en rezalet araba fransızdır, ford kraldır, porschmuş,BMW miş Austin yanında asla baş edemezler vs vs.

alman autobild dergisi alın istisnasız her zaman Almanlar öndedir, hatta daha iyi sonuç verdiği halde bile Danimarkalıların dizel chipi değilde almanların racechipi 1incilik almıştı birşeyleri bahane ederek .

bugün bu veriler çok doğru olsa benim aracın şehiriçinde 4.5lt fln mı ne yakması gerekiyor oysa 6.3-6.5lt yakıyor şehiriçinde dikkatle sürdüğüm halde :) özetle arada %50 gibi bir kdv eklemiş güzel kardeşlerim.

şahsen tavsiyem herzaman gerçek kullanıcıların,son kullanıcıların yorumlarının olduğu sitelerdeki verileri baz alın o sayede asla yanılmazsınız derim ben.

elimdeki Nokian Line serisini şimdilik çok ama çok beğendim, yorumların arasındada birçok insan km sini yazmış aralarında 30000km-35000km yol yapıp tam puan verenler dolu ve ümit ederimki bende bunların arasına katılırım ve dediğiniz sıcaktaki sorunları yaşamam.

sonradan tecrübe ettikçe bende yorumlarını yaşadıklarımı bildiriyor olur paylaşıyor olurumki yol gösteren olayım ama diyorum ya şimdilik tam puan

levent
21-03-2015, 11:46
ADAC en "tarafsız" görünen mercii *****..

Ama tyrereviews daki durumlar da değişiyor dediğim gibi Uniroyal ler başı çekerken, Nokian H-V grubu 4-5. sıralardan takip ediyordu, Nokian güncelledi yeni nesil yine yukarda fakat bizimki altlara düştü şimdi :) O zaman ben de mesela %90-95 verdim geneline, şuan %70-90 arası değişir kulvarsal yorumlarım zaten belirttim :)

Ben de Makineciyim, daha mezun olamasam da :D Biraz çift dikiş gidiyorum :) Lastik konusunda da hassasım, ben 2012 yılbaşı gibi araştırma yorum okumaya başlayıp Temmuz ortasında lastik aldım, siz düşünün durumu :)

rodya
21-03-2015, 11:50
levent bunlardan hangisi?
http://www.hepsiburada.com/liste/continental-oto-lastikler/department.aspx?categoryId=259720&qs=%2f208905%3E%7b16%7d%2f208906%3d%7bbinek%7d%2f2 08904%3d%7b55%7d%2f208910%3d%7byaz%7d%2f208903%3d% 7b205mm%7d%2fbrand%3d%7bcontinental%7d&site=old

scr li olan da var mesela?

levent
21-03-2015, 12:10
Mal budur abi,

http://www.hepsiburada.com/liste/continental-conti-premium-contact-5-205-55-r16-91v-yaz-lastigi-uretim-tarihi-2014/productDetails.aspx?productId=otysf555220&categoryId=259720

sercanaktasss
21-03-2015, 12:12
Continental Conti Premium Contact 5

rodya
21-03-2015, 12:13
Levent, ( isminizi bilmiyorum) Yarbay abi ve diger yorum yapan arkadaşlar çok teşekkürler. Gün içinde bulabilirsem doğrudan taktırıcam conti'leri. bulamazsam mecbur hepsiburada'dan geçicem siparişi.

rodya
26-03-2015, 08:38
conti'yi kullanıyorum 3-4 gundur. 175'den aldım. ilk izlenimlerim gyet iyi.
tekrardan tesekkurler

Utku
26-03-2015, 14:22
Allah için o contiyle viraja bi sert girsenize bakın bi noluyor kısmet olurda patlamassanız ? sc5 hariç alınmaz conti.30bin km kullandım arabadan soğuttu.gördüğüm heryerde kötülüyorum ogün bugündür.tek güzelliği frenaj başka güzelliği yok. cinturato olur hankook olur efficientgrip olur bunlara yönelin.

anltrkmn
27-03-2015, 00:32
205 55 16 ku31 di galiba ecsta spt kullaniyorum bir bucuk yildir, hala ilk gunku kondisyonda ve islakta kuruda bana iyi geldi, en sevdigim ozelligi ise sessizligi. 120 ye almistim tanesini ben.