PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : arac uzerınde olmayan bı motorun testı

LeKLeK
23-03-2015, 09:58
arkadaslar bı motor var m42 motor acıkta sokulu vazıyette sanzuman elektrık tesısatı ustunde sekılde duruyo bu motoru alacagım ama motorun saglıklı mı ıyı mı kotu mu oldugunu nasıl anlayabılırım calıstırmak bıraz sıkıntılı sanırım ıstanbulda bu konuda bana yardımcı olabılecek arkadaslar var mı onumuzdekı hafta gelıp kontrol edıp teslım almak ıcın gelecegım musaıt olan bakabılecek ustalardan yardım beklıyorum

Schumi
23-03-2015, 21:23
En basiti kompresyon testi yapmak istersen motoru düzgünce sabitledikten sonra buji söküp kompresyon saatini bağladıktan sonra marş motoruna aküden eletrik verip ölçümü yapmak olur.

LeKLeK
24-03-2015, 06:50
galıba en aydınlatıcı ve basıt cozum bu gıbı gorunuyo ya kayserıden gıderken emanet saat bulu gıdecem yada orda bı yerden alıp olcecem motoru ustaya goturmekte sıkıntı olabılır ben vasıtasız gıdecem alacam kısınınde goturebılme ımkanı olur mu bılmıorum

xplod
24-03-2015, 08:59
krank ve yatak sağlığını gözle kontrol etmekte fayda var. tabi satan adam motoru dağıtmana izin verir mi, bilemem...

LeKLeK
24-03-2015, 10:28
adam ızın verır cunku satan kısı bulgarıstanda ben motorun getıren soforden teslım alacam test eder alırım dıye basta soyledım ama suda var acık kontrol edecek alet edevatım olmayacak ıstanbulda tanıdıgım ustada yok ne yzık kı en basıt cozum kompresyon saatı gıbı gorunuyor

0M42
24-03-2015, 19:53
Bu durumda motoru alıp sanayiye götürmen ve kapı kapı dolaşıp yardım istemen daha mantıklı görünüyor.Motor dediğin kapalı kutudur her şey olabilir o yüzden inceleyip yada incelettirip almakta fayda var.