Orijinalini görmek için tıklayınız : Peugeot 206 HDI motor sesi hakkında yardım
ykavcioglu
24-03-2015, 08:37
Arkadaşlar dün 2004 model 206 hdi'a baktım, Aracın motoru Soğukken rölantide farklı bir ses çıkartıyor(metal titreşimi şeklinde), gaz verildiği zaman ve motor ısındıktan sonra kesiliyor.
Yaklaşık 20 dk aracı sürdüm, çekişinde yada turbosunda hiçbir sorun yok.
Daha önceden bu tip sorunla karşılaşan olduysa sorunu ve maliyetini Öğrenmek isterim
Şahsi fikrim ya kayış gergilerinden (triger yada v kayışı, v kayışın ki daha yüksek ihtimal)
2. seçenek ise soğukken daha sarsıntılı çalıştığından motor değil de kaput altından başka yerden geliyor olabilir. Ör: Isı kalkanı.
Sadık Özyer
24-03-2015, 11:14
Gergi olabilir mi ? Bende o ses deli gibi var birde krank kasnağı var oda yamulunca yapıyor.
İticilerde olabilir..
ykavcioglu
24-03-2015, 11:16
Çok maliyetli birşey yok o zmn
ykavcioglu
24-03-2015, 11:17
Gergi olabilir mi ? Bende o ses deli gibi var birde krank kasnağı var oda yamulunca yapıyor.
İticilerde olabilir..
Ses dışında herhangi bir sorun teşkil ediyormu sizin araçta
Sadık Özyer
24-03-2015, 11:32
Hayır azcık gaz verince gergiden olan ses geçiyor . Egzantirikli araba gibi çalışıyor sadece.
Sadik tahmini konusuyorum. Ayni ses bendede turedi gecen ay. v kayisi gergisi rulmani vs degistirdim kurtuldum.
Kasnak stop etme aninca gicirti gibi ses yapar daha cok
Bence yağ kalınlığı ile alakalı görülen bi durum olabilir, apartmandaki 2 araç hariç tüm araçlar dizel, liste şöyle
1.5 dCi Qashqai, E250CDi, Captiva, Corolla D4D, Mercedes Citan, 320d 184 E90 vs.. Hepsi motor ısınana kadar biraz metalik sesli çalışıyor, ısınınca hiçbirinde ses kalmıyor..