Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Civic Si Hararet Problemi ( Conta-Rektefiye yapildi yine ayni)

By_emre
24-03-2015, 13:29
Arkadaslar 92 Civic Si Dohc Otomatik aracim hararet gördü zaten tasirma yapiyordu neyse contasini ivir zivir degistirdim üst kapakda birsey yoktu ama rektefiyeci tasladi blokdada egrilik var biraz motoru indir dedi bende birsey olmaz dedim ve kapattik mars yaptik hararet yine yukseldi neyse tekrar soktuk ettik bloguda rektefiyeci halletti contasi degisti tekrar topladim mars yaptik yine hararet yükseldi neden olabilir bu 1 aydir cikaramadim araci iyice deli oldum. Sizce nelere bakmaliyim. Bakilacak seylere kendimce baktim unuttugum atladigim nokta mi var acaba

burakgunay
24-03-2015, 14:09
çok basit olacak ama belki fan müşüründe sorun vardır, fan açmıyordur ve her seferinde hararet yeniden zarar veriyordur bloga-kapaga?

batu35
24-03-2015, 15:01
çok basit olacak ama belki fan müşüründe sorun vardır, fan açmıyordur ve her seferinde hararet yeniden zarar veriyordur bloga-kapaga?

benimde aklıma ilk fan müşürü geldi

boosted_pug
24-03-2015, 16:34
arabanın avans ayarı uygunmudur kontrol ettinizmi subap boşluklarına bakıldımı egzantrikler veya kasnakları karışmış olabilir komple bi kontrol etmek lazım artı yukarıda arkadaşlarda yazmışlar fan açıyor mu ? veya havası doğru alındımı kaçak varmı ?

zafer_0403
24-03-2015, 16:57
Birebir 93 model Honda si yaşadığım problemi söyleyeyim. Araba yatak sardı motor yapıldıktan sonra hararet yükselmeye başladı. Nereden filan derken radyatörü temizlettirdik (şişlettirdim) sorun tamamen ortadan kalktı belki sizde'de aynı sorun vardır.

akıncı
24-03-2015, 16:58
silindir kapak cıvatalarını duzgun sıkamadıysanız,ondan olabılır,anlayan bır ustaya gotur dahada piç etme blogu

gökberk
24-03-2015, 16:59
Radyatör durumuna bakmak lazım, gerekirse şişlet ya da yenisini al
Yeni termostat al, yeni hararet müşürü al, fan müşürünü kontrol et gerekirse yenisini al
Fan çalışıyor mu ona bak. Havası varsa havasını al. Radyatör kapağını değiştir.
Kısaca bir daha yaşamamak için soğutma sistemindeki parçaları kontrol et/değiştir.

turboman
24-03-2015, 17:53
yukarda arkadaşların yazdıgına ek olarak termostat açmıyo olabilir bu sayede sogutma suyu devirdaim yapmaz ve haralet yapar bunu en kolay kontrol yöntemi araba haralet yaptıgında radyatörün alt tarafı soguk ise üstü sıcak ise termostat açmamıştır bence tabi baska ihtimal devirdaim yapiomu

meganes
24-03-2015, 20:23
Biraz konuyla alakali bende birsey danisiyim,civic ies aracimda gostergedeki hararet bilgisi hangi sensorden gidiyo,fan sensorumu yoksa ect mi acaba yada baska bir yerdenmi ☺☺

gökberk
24-03-2015, 20:25
Hararet müşüründen gidiyor benim bildiğim.

By_emre
25-03-2015, 01:46
Birebir 93 model Honda si yaşadığım problemi söyleyeyim. Araba yatak sardı motor yapıldıktan sonra hararet yükselmeye başladı. Nereden filan derken radyatörü temizlettirdik (şişlettirdim) sorun tamamen ortadan kalktı belki sizde'de aynı sorun vardır.

Sorun bu dediklerinizi aynen bugün yaptik ve sonunda kurtulduk hararetden aracimi cikardim sonunda herkese cok tesekkurler

By_emre
25-03-2015, 01:47
Radyatör durumuna bakmak lazım, gerekirse şişlet ya da yenisini al
Yeni termostat al, yeni hararet müşürü al, fan müşürünü kontrol et gerekirse yenisini al
Fan çalışıyor mu ona bak. Havası varsa havasını al. Radyatör kapağını değiştir.
Kısaca bir daha yaşamamak için soğutma sistemindeki parçaları kontrol et/değiştir.

Tikaliymis radyatör temizlendi suan sıkıntı kalmadi teşekkürler

burakgunay
25-03-2015, 09:01
Geçmiş olsun kardeşim çok sevindim ama aynı zamanda çok da üzüldüm, dandik bi radyatör için 2 kere rektefiye parası vermene.