Orijinalini görmek için tıklayınız : Çukurlarda Savrulma Vectra B
LnchCntrl
25-03-2015, 15:08
Alçak yüksek hız farketmez çukurdan veya kasisten geçince ön ve arka bağımsız sallanıyor kesinlikle kayma yok ama savrulma hissi yaşatıyor. Lastikleri yenilicem zaten göstermediğim yer kalmadı en son gittiğim yer bağımsız süspansiyon aslında savrulmuyor bir nevi aracı toparlıyor dedi. Doğru mudur ?
kelalper
25-03-2015, 15:37
kasis vs den geçerken araba eğer sağa sola sallanıyorsa tam tersine toplamıyordur. İlk olarak lastik basınçlarına daha sonra da viraj demirine baktır eğer amortisörlerde sorun vs yoksa. Arabanın ağır kazası varsa ve ön arka izi tutmuyorsa da aynı şey olur.
aybrskck
25-03-2015, 16:00
lastik basınçlarını kontrol etmenizde fayda var benim aracımda şerit çizgileri bile arabayı sağa sola çekiyordu basıçlar normale dönünce sorun ortadan kalktı
LnchCntrl
25-03-2015, 17:01
Lastik basıncım hepsi 28 . Tüm araçlarımda bunu yaparım. Araç boyasız, kazasız. Ama dediğiniz gibi şeritlerde dahi savrulma var. Güven hissi yaratmadı başka bi problem yok açıkçası. Kafam bulandı
ilker AKTAŞ
25-03-2015, 17:39
amartisör patlak olabilir yada denge cubuğunda sıkıntı olabilir bunlarada bakmakta fayda var
Araç dengesiz sallaya sallaya esniyorsa bunu kastediyorsanız amörtisör sorunudur bu.
Ahmet o araba için 28 bence az 32 34 falan hava bas bence kapılarda falan kaç yazıyor baktın mı hiç
LnchCntrl
25-03-2015, 22:10
Amartisörler kontrol edildi ama denge çubuğuna bakılmadı yarın tekrar gidicem mutlaka bakarız.
Ozan kapıda 34 - 36 yazıyordu yanılmıyorsam, çokta inceleyemedim kafam bi hayli dağınık bu aralar. Ama ilk işim yarın yükselmek olucak en az 32 yapıp denicem.
Tekrar yazıyorum , sagolun .
rekord2000
25-03-2015, 23:44
Lastikleri 32 yap en az, rotıller, Rot başları, salıncak burçları bakılması gereken yerler. Bide bitik lastıklerle yapabilir. Vectra b yere vantuz gibi yapışan arabadır, hiç normal değil bu tarz hareketler.
Hiç Vectra B sahibi olmadım fakat kullandığım hiç bir Vectra bu hissi yaşatmadı bana.
(Vectra C hariç.. Saçma sapan bir yol tutuşu var bana göre, direksiyonun hissizliğinden de olabilir)
Lastik basınçlarını kontrol et, orjinal jant/lastik kombinasyonu ile lastik yanağından ötürü biraz sallanma hissi yaratabilir ki bu çok normal.
Amortisörlerinde sıkıntı yoksa viraj demir lastik ve dik rotları kontrol et.. Dik rotlar ve iç lastikler sorun çıkarsa lak luk ses de yapar orası da ayrı.
LnchCntrl
26-03-2015, 07:53
Sanayiye gidiyorum şimdi, önerilerin hepsini bakıcaz. Burdan yazarım. Herkese teşekkürler.
Vectra b için normaldir, yıllarca kullandım arkası çok dağıtır ve yaylanır. normal durum.Kronik biraz.
LnchCntrl
26-03-2015, 08:27
Aslında çok tatlı bir his veriyor, yani şöyle tarif edebilirim, arka kopma hissi yaşatıyor tatlı bi şekilde çizgisine geri oturuyor. Ama kesinlikle savrulma felan yok. Sadece kuruntu yaptım. Denge çubuğu ve lastik havaları haricinde her şeye eminim. Aracı yeni aldığım için garipsedim.
genelde amortısor yapar bunu, rotcuya gidin arka ve onlerın kamber, kaster ayarlarını bır kontrol ettırın,salıncak burcları sağlammı baktırın bakalım, bulunmayacak bır arıza değil
LnchCntrl
26-03-2015, 17:32
Herkese tekrar teşekkür ederim.
Öncelikle lastik basınçlarını fabrika verilerine göre yükselttim. Daha sonra Alt düzenci arkadaşa gittim. A'dan Z'ye zaten alırken baktırmıştım tekrar baktık. Bir sorun çıkmadı.
Bazen insan gözünün önündeki şeyi göremiyor maalesef. Bu aralar sıkıntılar bi hayli çok olunca. Ön 2 lastik ile arka 2 lastik farklı imiş. Bi kaç haftaya 1 takım orjinal ebatlarda lastik alıcam . kısmetse.
Lastik havalarından sonra araba ciddi anlamda toparlandı. Ben basık araçlardan kalma 28 hatta 26 dahi yapıyordum. Neyse lastik değişiminden sonra yüzde yüz düzelecektir.
Herkese teşekkürler.
Amortisör sorunu gibi, patlak olmasa bile aradaki sertlik farkı buna yol açıyor. Başıma çok geldi, çukurlarda tümseklerde sanki arabanın arkası atacak gibi hissettiriyor. Büyük ihtimal de arka amortisörlerden biridir. Anlamanın yolu da arkadan bastırarak amortisörleri aşağı yukarı esnetin. Yumuşak olan tarafa doğru yalpa yapar, dikkatli bakılırsa farkedilir.
Savurma kolu keçesi olur avuç içi kadar u şeklinde bi parça. Kola takılır kol da amortisor alt kulesine bağlanır, kece kolu sıkmaz zamanla bırakır oda hem ses yapar hemde virajda çizgini bozar.
LnchCntrl
27-03-2015, 06:29
Sorun yüzde 60 ortadan kalktı. Ama asıl problem lastikler diye tahmin ediyorum. Değiştirince tekrar kontrol edicem.
Teşekkürler.
Sorun yüzde 60 ortadan kalktı. Ama asıl problem lastikler diye tahmin ediyorum. Değiştirince tekrar kontrol edicem.
Teşekkürler.
Merhaba,
Lastikleri değiştirip deneme şansınız oldumu?
Bende Hyundai i20 var. Bu araçla sizin bahsettiğiniz gibi çukur ve logar kapaklarından geçerken sağa sola çekiyor gibi oluyor. Servis dahil kime sorduysam lastiktendir dediler. Bende michelin marka lastik taktım yine düzelme olmadı. Siz bir çözüm bulabildiniz mi?