Orijinalini görmek için tıklayınız : 2015 Malezya GP – Antrenmanlar, Sıralamalar ve Yarış
Öncelikle, izlemek isteyenler için ;
http://www.trf1.net/formula1_haberler/97055-f1-2015-internetten-izle.html
Pist hakkında bilgiler;
Pist İsmi: Sepang
İlk Yarış: 1999
Tur Sayısı: 56
Pist Uzunluğu: 5.543 km
Toplam Yarış Uzunluğu: 310.408 km
Tur Rekoru: 1:34.223- JP Montoya (2004)
Yarış programı,
Sıralama Turu
28 Mart 11:00 - 12:00
Yarış
29 Mart 10:00 (Güncel)
Şuan 3. antrenmanlar verdiğim linkten canlı,
Yorumlar gelişmeleri buradan devam edelim..
Çay simit eşliğinde beklemedeyim.
Mercedes 1 - Williams 2 - Ferrariler 3 olur diyorum sıralama turları için.
Şuan Merso 1-2(0.2sn), Ferro 3-4 (0.5sn), Williams 5-6(0.7sn) :)
http://www.trf1.net/wp-content/uploads/CBKpQp1UUAAAP0u.jpg
Ricciardo ile Kyvat arasında 1.2 sn fark var. Kyvat'ta sorun mu var?
Williams 3-4 diyorum hala :D
https://www.youtube.com/watch?v=fGTboCo5uNg
Başlıyoruz, Rai nin tepkisi iyiymiş :D
Telif yemesin diye çerçevenin kralını yapmışlar videoya. :D
Öncelikle, izlemek isteyenler için ;
Canl (http://www.trf1.net/formula1_haberler/97055-f1-2015-internetten-izle.html)
Pist hakkında bilgiler;
Pist İsmi: Sepang
İlk Yarış: 1999
Tur Sayısı: 56
Pist Uzunluğu: 5.543 km
Toplam Yarış Uzunluğu: 310.408 km
Tur Rekoru: 1:34.223- JP Montoya (2004)
Yarış programı,
Sıralama Turu
28 Mart 11:00 - 12:00
Yarış
29 Mart 10:00 (Güncel)
Şuan 3. antrenmanlar verdiğim linkten canlı,
Yorumlar gelişmeleri buradan devam edelim..
TRF1 de paylaşımların var mı Levent?
Sıralama Turları Canlı Yayın
http://streams.tv/channel/14-bbc-one/moto_gp
Bu Raikonenin şansızlığı nedir?
TRF1 de paylaşımların var mı Levent?
3 sene önce yazıyordum da geçen sezon tek yarış izledim, yazmıyorum uzun zamandır. üyeliği bile unuttum zaten, belki o turkiyef1 di hatırlamıyorum net olarak :D
Sıralama Turları Canlı Yayın
http://streams.tv/channel/14-bbc-one/moto_gp
ilk mesajdaki linkten de izlenebilir, bu da alternatiflerden birisi :)
Bu arada q2 bölümünde son 7 dk da basan yağmur Rai, Hamilton, Massa'yı kötü etkiledi, burdan en karlı çıkan Vettel oldu bence şuan için.
Ama bu pist çabuk ıslanıp çabuk kuruyan bir zemine sahip, q3 bölümünde kurursa tekrar nasıl olur merak ettim şimdi, bekliyoruz :)
Canselmo
28-03-2015, 10:50
Rai erken cıksaydı herşey daha farklı olucaktı . Bu adam tam bir cenabet :D
Yarın ki yarış heyecanlı olucak gibi Ham 1 Vettel 2 Rosberg 3
Canselmo
28-03-2015, 11:30
vettel e helal olsun . hamiltonun 0,080 saniye arkasında 2.sırada rosbergde 3.oldu
Alanso gitti ferrari fena gelişti :D :D
Vettel ve Rosberg pist q3 ün ilk çıkılan haline oranla baya kuruduğu halde Hamilton'un ilk çıkışta yaptığı tur süresine yine de yetişemediler :D
Adamım Hamilton'a helal olsun esas, hem iyi sürüyor, hem hızlı, hem de Senna fanı :)
Yarın ki yarış heyecanlı olucak gibi Ham 1 Vettel 2 Rosberg 3
Senaryoyu söylüyorum Hamilton ve Ros, Vettelden daha iyi aktararak daha başarılı start alırlarsa -ki genelde pol tarafı yarış çizgisi olur- Vettel'in önüne 3. virajda Rosberg'i de alırlar :)
Canselmo
28-03-2015, 11:33
Vettel ve Rosberg pist q3 ün ilk çıkılan haline oranla baya kuruduğu halde Hamilton'un ilk çıkışta yaptığı tur süresine yine de yetişemediler :D
Adamım Hamilton'a helal olsun esas, hem iyi sürüyor, hem hızlı, hem de Senna fanı :)
kanka en hızlı araba onlarda yalnız :D yanyana kalksalar ferrariye 3 boyu var :D
Turbo öncesi de yıllarca Vettel'de idi :)
Canselmo
28-03-2015, 11:37
Bence vettelin .. ferrari ile mercedes arasında bu kadar fark varken . sadece 0,079 saniye gerisinde olması daha büyük başarı..
Ferrari geliştirsinde az cekişme izleyelim şu ikili arasında
Hamilton q3 te ilk turu hariç temiz tur atamadı bile.. Yarıştaki en hızlı tur zamanlarına bakarız, keşke viraj viraj en hızlı turdaki giriş çıkış hızlarını görebilsek, analiz etsek biraz :)
Vettel'in ayrıca arabayı zorladığı gaza her oturuşunda aracın sallanmasından belli, Hamilton daha "smooth" veya "lineer" kullanıyor diyebilirim gördüğüm kadarıyla, çizgi farkı da var inceden..
Herşey düzdeki hız değil, sen de bana boy boy gidiyosun şuan 2-3 boy kaldı da gerçi, virajda veya pistte içinden geçerim :D
Senaryoyu söylüyorum Hamilton ve Ros, Vettelden daha iyi aktararak daha başarılı start alırlarsa -ki genelde pol tarafı yarış çizgisi olur- Vettel'in önüne 3. virajda Rosberg'i de alırlar :)
Geçen senelerde kalkışlarda Rosberg'in de Hamiltonun da sıra kaybettiğini veya rakipleri ile arayı açıp gidemediğini gördük. En iyi start alan pilotlar alonso ve vettel idi.
Bende sana seneryayoyu söylüyorum kuru zemin olursa vettel ilk virajda hamiltonu ciddi zorlar ama 3. sıra'ya gerilemez vettel.
Burak,
olayı aktarıyorum, yarın izlerken Levent demişti dersin, tersi çıkarsa da ben Burak demişti diyeceğim :)
Hamilton zaten bi tık önde hareketlenecek, ilk virajda çizgiye oturur ve takım taktiklerine uyarsa Rosberg açıktan Vettel ile burun buruna 2. virajı geçecek, 3. virajda çizgiyi kullanarakta öne geçecek / geçmeye çalışacak.
Canselmo
28-03-2015, 11:46
Hamilton q3 te ilk turu hariç temiz tur atamadı bile.. Yarıştaki en hızlı tur zamanlarına bakarız, keşke viraj viraj en hızlı turdaki giriş çıkış hızlarını görebilsek, analiz etsek biraz :)
Vettel'in ayrıca arabayı zorladığı gaza her oturuşunda aracın sallanmasından belli, Hamilton daha "smooth" veya "lineer" kullanıyor diyebilirim gördüğüm kadarıyla, çizgi farkı da var inceden..
Herşey düzdeki hız değil, sen de bana boy boy gidiyosun şuan 2-3 boy kaldı da gerçi, virajda veya pistte içinden geçerim :D
Hamilton ilk turundaki süresi zaten bu dedigin gibi . Sonucta mercedes in bir gerçegi var adamlar net 0.5 1 saniye hızlı ferrariden. Ben sadece Ferrarinin bu farkı kapatmasına sevindim çünkü böyle cok renksiz oluyor. Rekabet yok bişey yok. :D
Ferrari ne olursa olsun 2-3 yarış sonra daha fazla güçlenicek. yeni aero paketler. vs geliştircekler .. 270 mılyon euro bütcesine 100 milyon euro daha eklemiş ferrari.
İnş çekişmeli zevkli yarışlar olur ben onun taraftarırıyım.
Ayrıca sennaya aşık olan 2 pilot var hamlton ve alonso :D
Levent,
Bu gece saatini 1 saat ileri al ve sabah 9.39'a alırmını kur. Bilgisayarını piste çıkar uçuş moduna hazırla ve tivibu'yu aç. Bir elinde kahve ile -avrupai tarz kupa şart!- yarışın başlamasını bekle ve kırmızı ışıklar sönünce Burak demişti de.
Zaten forum'a da girerim kim demişti deriz karşılıklı :)
ya bu raikonenın sansı nedir arkadas, ferrari neden önce vetteli çıkartıyorki önce rai çıksa durum değişecekti adam yağmura yakalandı.
bu arada 1 aylık tivibu go aldım ipad veya pc den izliyorum aylık 6,9 lira.
@Levent
Hamilton vs Vettel zaman turları
https://www.youtube.com/watch?v=o154jMv7Hz0
tvbu değil de ben online izlerim yine, geçen yarışı da öyle yapmıştım :D
Hamilton genel olarak daha çok sprey yapmasına rağmen daha hızlı Burak, çizgi farkından bahsettim zaten. Her yiğidin yoğurt yiyişi gibi her pilotun kendine ait çizgisi vardır, birebir aynı görünse de ince farklılıklar var herkesin ideal çizgisi farklı, yıllardır bunu savundum ben :)
Mesela Schumi cebinde 1 sn taşıdığı turlarda full apex gitmezdi, limit noktada fren yapar, freni viraj içine taşır viraj ortasında gaz açmaya başlardı, diğer normal turlarında frene daha erken başlar, viraj başında sabit gaz gider, yine ortasından sonra gaz açmaya başlardı.
Hakkinen ise hep apexci olmuştur mesela..
https://www.youtube.com/watch?v=9PQ6oKidE20
tvbu değil de ben online izlerim yine, geçen yarışı da öyle yapmıştım :D
Hamilton genel olarak daha çok sprey yapmasına rağmen daha hızlı Burak, çizgi farkından bahsettim zaten. Her yiğidin yoğurt yiyişi gibi her pilotun kendine ait çizgisi vardır, birebir aynı görünse de ince farklılıklar var herkesin ideal çizgisi farklı, yıllardır bunu savundum ben :)
Mesela Schumi cebinde 1 sn taşıdığı turlarda full apex gitmezdi, limit noktada fren yapar, freni viraj içine taşır viraj ortasında gaz açmaya başlardı, diğer normal turlarında frene daha erken başlar, viraj başında sabit gaz gider, yine ortasından sonra gaz açmaya başlardı.
Hakkinen ise hep apexci olmuştur mesela..
https://www.youtube.com/watch?v=9PQ6oKidE20
Peter Windsor gibi otoritelerin yorumları genelde çok açıklayıcı ve isabetli oluyor. Pilot stilleriyle ilgili bikaç yazısı var tavsiye ederim kesinlikle. Malezya'da Lewis için özel bir inceleme yazısı da mevcuttu.
Genelde birkaç grup altına toplanılır; saf yetenek sayesinde araca cevap veren pilotlar ve aracın manipulasyonunu yapıp kontrolcü felsefeyi benimsemiş pilotlar makbul olanları. İlk kategori pek karşılaşması kolay olmayanlar aslında, çok nadir gelirler bu dünyaya, Kimi örneğin. Diğerinin en ünlü temsilcisi ise Michael tabi ki:)
Buradan devam etmek gerekirsse eğer elinizdeki aracın hareketlerini siz önceden ne kadar limitleyebilirseniz karşılaşacağınız sürprizlerin istatistiksel oranı da o kadar düşük oluyor kısaca bu da daha çok şampiyonluk ve istikrar demek. Yalnız bu direk olarak Fernando Alonso'nun dahil olabilecek bir grup olarak gelmesin size. Alonso daha çok araca girmesi gerekenden daha fazla input yükleyip çıktıyı buna göre şekillendirmektedir. Örneğin viraj girişlerinde ve kerb üzerinde direksiyonu ne kadar sert ve yüksek hızla içeri doğru yönlendirdiğini görebilirsiniz. Bu sayede elinizde sizin de düşlediğiniz gibi yeteneklere sahip bir ön aks(2005 Renault) varsa fark yaratabilmeniz gayet mümkün olacaktır.
Eğer Jenson Button'ı dikkatlice izlerseniz ne kadar farklı olduğunu görmeniz çok kolaydır ve bu adamın olayı araca mümkün olduğunca az input girmektir. Yani aracın süreç sonunda göstereceği tepkileri dizginlemektense ya da onları manipule etmektense aracı tamamen en rahar nötr olduğu şartlarda kullanır. Viraj çizgisi en temiz pilotlardan birisidir Jenson, aracın hoşuna gitmeyecek ya da ağırlık transferi dolayısıyla vereceği tepkilerle uğraşmamak için böyle bir tarz kullanıyor. Lastiklere en nazik davranan pilot olmasının sebeplerinden biri de budur işte.
Pilotlarda bahsedilen en populer konu olan analiz etme aslında hepsinin özelliği, sadece Alain Prost değil ama Alain Prost bu konuyu biraz ileriye taşıyarak yeni nesil Formula 1 pilotlarının kaderini çizmiştir.
Saf yetenek ve kontrolcü felsefe bir arada olursa da efsaneler ortaya çıkıyor zaten Ömer; Lauda, Senna.. F1 tarihinde bu ikisi kadar her arabayı kullanabilen ve data çıkarıp mühendislik olarak aracın gelişmesini sağlayan pilot sayısı çok azdır sanırım, bunlar da uç örnekler bence.
Vettel üstüne yapışan ' Araç iyiydi yoksa Vettel iyi pilot değil ' yorumlarına bence gayet iyi cevap veriyor şimdiye kadar. Elbet olağan dışı şartlar olmasaydı bu kadar yakın olamayabilirdi ama geriye kalanlar içinde kendisini kanıtlayacaktır. Ben ne zaman bu kadar Vettel'ci oldum anlamıyorum. :D Ahhhh Alonso ahhh. :(
Bi markete gidip geleyim :D
halilcan9455
29-03-2015, 08:54
türkçe yayın bulabilseydim iyiydi :)
Rosberg kafayı uzattı ama erken fren yapınca verdi yerini.. Biraz daha mücadeleci olsaydı 2. lik ondaydı şuan.. İlk virajda Vettel'i dışarda bırakmaya yemedi.. :D
Çay simit, ilk sayfa ilk mesajdaki link yayın devam..
Mehmet Gazihan
29-03-2015, 09:17
Kırmızı lastik yakıştı mercedes e
ghibli06
29-03-2015, 09:32
SC daha 4. turda... bakalım neler olacak... RAI ye yazık oldu...
Rosberg kafayı uzattı ama erken fren yapınca verdi yerini.. Biraz daha mücadeleci olsaydı 2. lik ondaydı şuan.. İlk virajda Vettel'i dışarda bırakmaya yemedi.. :D
Çay simit, ilk sayfa ilk mesajdaki link yayın devam..
Bişey mi diyecektin? Kim haklı çıktı pardon duyamıyorum .... :D
İlk virajda Hamilton'u zorlayamadı... ;)
Ama o SC içerdeyken girilen pit Mersoya pahalıya mal olacak, oluyor. Kimi 3. oldu Rosberg de pite girip çıkınca :D
Tıklayan tıklayana hahahahhaha
Pit-Stop esnasında lastikler değiştirilirken elemanın biri elinde bi cihaz tutuyor lastiklere hava tabancası mı o balata tozları için yoksa ne?
Resim eklerim bi pit-stop gelsinde
Edit: Yerini kesinlikle kaybetmez dedim. Belki zorlar dedim. Levent 0 Burak 1 :D
Şu Force İndia pilotları yarışı katletti resmen. Perez hadi neyse de ya Hulkenberg? Gayet düzgün yarışırdı Hulk o da bozmuş kendini. Perez'in yaptığı yarışmak değil birini tehlikeye sokmaktan başka bir şey değil.
Bu arada Redbull sadece motora suç atmasın, şasi olarak da, aero olarak da çok gerideler bence. Toro rosso çatır çatır mücadele ediyor helal olsun vallaha. Renault Toro rossoyu alırsa güzel olacak gibi. Bu RBXX olmamış...
Şu Force İndia pilotları yarışı katletti resmen. Perez hadi neyse de ya Hulkenberg? Gayet düzgün yarışırdı Hulk o da bozmuş kendini. Perez'in yaptığı yarışmak değil birini tehlikeye sokmaktan başka bir şey değil.
Force India Trulli gibi takım. Pite geç giriyolar böyle yaparak sıra kazanmaya çalışıyolar. Böyle yaparakta gerçi orta sırada trafik oluyor ve çekişme artıyor.
ghibli06
29-03-2015, 10:09
RAI bence günün yıldızı, Ferrariler şaşırtıcı şekilde hızlılar hem de 2 arabayla beraber, Mercedes zorlanıyor ama sanırım sebebi lastikler araca tam uyum sağlamıyor henüz ya da bu yarışa özel bir durum...
Force India Trulli gibi takım. Pite geç giriyolar böyle yaparak sıra kazanmaya çalışıyolar. Böyle yaparakta gerçi orta sırada trafik oluyor ve çekişme artıyor.
Ya ne yaptıkları önemli değil benim için taktik olarak. Perez'in Grosjean'a yaptığını gördün değil mi? Hulk' da Kvyt'a yaptı. Mental olarak bu güveni kim veriyor bunlara bakmak lazım. Hele Perez bence F1'e sokulmamalı daha önce yaptıkları da ortada, adam hiç değişmiyor. Maldonado da kaza yaptı, Grosjean'da eskiden ama adamlar şimdi daha dikkatliler, geliştiriyorlar kendilerini. Perez sanki babasının çiftliği gibi vurup duruyor.
RAI bence günün yıldızı, Ferrariler şaşırtıcı şekilde hızlılar hem de 2 arabayla beraber, Mercedes zorlanıyor ama sanırım sebebi lastikler araca tam uyum sağlamıyor henüz ya da bu yarışa özel bir durum...
MErcedes eğer sorun yaşamıyorsa ki benim düşüncem yaşamıyorlar, çünkü Ferrari cidden çok hızlanmış. Williams, Redbull filan hak getire. Ferrari'yi böyle zorlarken, zirveye yakın mücadele verirken görmek beni çok heyecanlandırdı. Yarış temposunda Ferrari zaten çok iyi görünüyordu bunu kanıtlar nitelikte bir yarış oluyor. fastes lap lar geliyor iki takımdan da sürekli...
Vettel 1. olur mu?
Pist'te efelik edenin pit-stop da özrü kabul olmaz :D
Ya ne yaptıkları önemli değil benim için taktik olarak. Perez'in Grosjean'a yaptığını gördün değil mi? Hulk' da Kvyt'a yaptı. Mental olarak bu güveni kim veriyor bunlara bakmak lazım. Hele Perez bence F1'e sokulmamalı daha önce yaptıkları da ortada, adam hiç değişmiyor. Maldonado da kaza yaptı, Grosjean'da eskiden ama adamlar şimdi daha dikkatliler, geliştiriyorlar kendilerini. Perez sanki babasının çiftliği gibi vurup duruyor.
Bazı yerlerini kaçırdım yarışın, geri alıp izlicem tekrardan o zaman net cevap verebilirim.
Perez ceza yedi bile. :) yaptığı hata değil bildiğin vurdu adama. Sinir oldum resmen...
Bu arada Mclaren motor haricinde iyi bir izlenim bırakıyor. O kadar güçsüz oldukları halde virajlarda oynayabiliyorlar diğer pilotlar ile. :D
Geçen senelerde kalkışlarda Rosberg'in de Hamiltonun da sıra kaybettiğini veya rakipleri ile arayı açıp gidemediğini gördük. En iyi start alan pilotlar alonso ve vettel idi.
Bende sana seneryayoyu söylüyorum kuru zemin olursa vettel ilk virajda hamiltonu ciddi zorlar ama 3. sıra'ya gerilemez vettel.
Pit-Stop esnasında lastikler değiştirilirken elemanın biri elinde bi cihaz tutuyor lastiklere hava tabancası mı o balata tozları için yoksa ne?
Resim eklerim bi pit-stop gelsinde
Edit: Yerini kesinlikle kaybetmez dedim. Belki zorlar dedim. Levent 0 Burak 1 :D
Bak bakiim belki mi ciddi mi demişsin :D
Fren soğutucusu diyebilirim o alet için, tozları dışarı atmaya falan yarıyor. ***** RedBull lar balata tozuna boğdu bugün pisti :D
Vettel 1. olur mu?
Pist'te efelik edenin pit-stop da özrü kabul olmaz :D
Büyük ihtimalle olacak, lastik bitirmez veya aksilik yaşamazsa. SC içerdeyken Merso'ları piste alan taktiğe tüküreyim.
İzlediğim ilk yarış Senna'nın ölümünü içeren 94 İmola.. Schumi sevmedim, Barri'ye sempati besledim, Silver Arrow taraftarı oldum hep bunu değiştiremezsin :D Kim sürerse sürsün gönlüm onların önde olmasından yana daima istemsiz olarak :icon_tup:
Tur bindireceği araçları kötü zamanda yakaladı Vettel bu ona 1 sn den fazlaya mal olacak gibi. Bakalım Hamilton ne yapacak? :) Heyecanlı, güzel yarış oluyor. :D
5 tur kaldı 10 sn fark var, sürpriz olmadıkça kapanmaz..
Ben elektrikli turbo 1.6 v6 sesini sevmeye başladım bu arada :D
Arayı biraz kapatır diyordum Hamilton için ama hiç kapatamadı + Rosberg'de yaklaştı baya Hamilton'a. Mercedes'de moraller düştü biraz. :D Zevk geldi 2. yarışta. :D
Yarış kazanan ilk Turbo Ferro oldu.
Pit stratejisi yarış kazandırdı bir kez daha bence :)
Güzel yarış oldu genel olarak :)
Puan farkı açılmasın zaten, bence böylesi daha iyi, Avrupaya zevkli gidelim :D
Canselmo
29-03-2015, 10:55
Kazanacagı dünden belliydi. Helal olsun ferrariye cok büyük iş başardılar
Levent sadece pit stratejisine bağlanmamalı bu zafer. Ferrari cidden hızlıydı. Vettel'de harika idare etti yarışı. Yarış zevkliydi... Ferrari'nin geri dönüşü umuyorum ki tek yarışlık olmayacak. Motor anlamında da muazzam geliştirdiler kendilerini. Viraj çıkışlarında olsun, kullanım olarak olsun, top speed olsun... Vettel'de şanslı kerata. :D Son 6-7 senedir kullandığı araçlar hep iyiydi. Redbull'un hali ortada zamanında bir karar olmuş. Ricciardo geçen sene ezdi filan diye dalga geçiliyordu ona ne oldu acaba? :D
ghibli06
29-03-2015, 11:01
RAI şanssızlık yaşamasaydı, bugün duble gelirdi... Hamilton'un telsiz konuşmaları, Mercedeste büyük bir şaşkınlık olduğunu gösterdi, onlar da bu kadarını beklemiyordu ama kendi araçları da kötüydü ya da lastikleri bilemiyorum, açıklamayı beklemek lazım...
SC girdiğinde çoğu takım kendini pite attı, hatta mercedes Nico'yu bekletme pahasına çifte pitstop yaptı, yeni lastiklerle SC çıkınca alır götürürüz zannetti, ben de öyle tahmin ettim hatta Ferrari neden pite çağırmadı diye de kızdım... yıllar sonra strateji ile kazandı Ferrari... tebrik etmek lazım, RedBull bu kadar kötüyken 2 tane çaylak ve çok genç pilotla ToroRossonun yaptıkları parmak ısırtıyor...
Perez ceza yedi bile. :) yaptığı hata değil bildiğin vurdu adama. Sinir oldum resmen...
Şimdi gördüm 10 sn. ceza az!
Williams'tan top speed'te daha hızlı Mercedes ile mücadeleci olmuş Ferrari ama bugün en büyük gerçeklerden biri Ferrari'nin taktiği. Gümüş OK'lar lastikleri kullanamadı hatta Hamilton son takılan sert hamurun yanlış olduğunu da söylemişti ve takım elimizde ki en iyi lastik bu dedi.
Williams'lar beni şaşırtıyor top speed'te geri kalmışlar biraz ki geçen sene Button, Alonso vb. pilotlar williams'lar ile yarışırken düzlükte çok hızlılar diyorlardı. Williams sonra açıklama yaptı geçiş butonunu Mercedesler ile yarışırken kullanamıyoruz sınırlı sayıda izin veriyorlar diyorlardı. Yoksa geçen sene williams çekişmenin içinde olurdu.
Bülent abi de açıklamış zaten pit stratejisini, ki Rosberg de şimdi kürsüde mikrofon elinde aynı şeyden bahsetti.
Bence hız olarak denk sayılırdılar, çok yakın tur zamanları geldi iki takımdan da, taktik kazandı diyorum hala.
Bu arada sorun yaşamaları normal, pist sıcaklığı 58 derece dedi Vettel ilk pite girip çıktıktan sonra spiker. Malezya'da en yüksek pist sıcaklığı falan dedi hatta.
Edit :
Orta hamurlu yeni tip lastiği tek takım getirmişler, Hamilton'un ilk pitte taktığı hamur oydu, 2. pitte neden sert diye sorunca tek takım vardı, Nico memnun kaldı dediler telsizde :D
Canselmo
29-03-2015, 11:08
Abi kesinlikle 5 yıldır cenabet Alonsoydu. Adam takımdan gitti ferrari 2.yarışında 1.cı oldu :D :D
Abi kesinlikle 5 yıldır cenabet Alonsoydu. Adam takımdan gitti ferrari 2.yarışında 1.cı oldu :D :D
Öyle deme yahu burada Alonso'yu seven kişi sayısı fazla. Grid'in bana göre en iyi pilotu ama zamanlama hatası yaptı. Renault'tan McLaren'e geçmesi casusluk olayları sonra Ferrari'ye geçmesi ordan da Rus ruleti oynar gibi Honda'ya gitmesi
Bu arada Lotus'lar piyasa da yok. Rai zamanında iyilerdi şimdi de Mercedes motoru kullanıyolar ve Petronas ile anlaştılar yağ ve benzin için. Orta sıranın da gerisinde kaldılar
ghibli06
29-03-2015, 11:14
sadece Alonso değil ki, takımın neredeyse tamamı gitti pittekiler dahil... ben bugün sağlam bir Alonso'nun da Vettel kadar iyi gideceğini düşünüyorum ki Alonsoya Malonso ismini takan adamım :)
Alonso, Senna - Schumi dönemindeki geçiş gibi bir geçiş döneminde yıldızı parlayan adam, kısaca şanslı diyebileceklerimizden bence.
Ben de B-Alonso diyenlerdenim kendisine ama son zamanlarda tercihleri doğrultusunda şansı pek yaver gitmedi. Bir de sürekli o daldan bu dala geçince de düzenini, stabilitesini kaybetti bence.
Vettel ile eşit şartlarda yarışsalar, ben Vettel'in sürekli önde olacağını düşünenlerdenim.
En azından Vettel - Hamilton puan olarak sürekli yakın kalsınlar da çekişme olsun, seyir zevki artıyor.. Bir de 6-7-8. sıralardaki çekişme çok güzeldi bugün arka kısım daha heyecan vericiydi, yüzümü güldürdü :)
Ron baba açıklama yaptı, 10 mayıs İspanya ile birlikte McLaren Honda cephesinde daha güçlü konuma geleceğiz tarzında bu arada, ki sezon oturması zaten Avrupa ile başlıyor bence de.
Ron Dennis, mayıs ayında başlayacak Avrupa sezonunda McLaren’in çok daha güçlü bir konumda olacağı konusunda iyimser.
Yenilenen ortalıkla beraber McLaren Avustralya ve Malezya sıralama turlarında ilk bölümde elenmekten kurtulamamıştı.
Ancak McLaren Honda’nın patronu Ron Dennis, Avrupa sezonunda yapılacak gelişime dikkat çekti.
Sky Sports’a konuşan Ron Dennis “Mantıklı beklentilerimiz var.”
“Diğerleriyle mücadele edecek olgunluğa gelmemiz Avrupa’da olacak”
“Ama herşey oldukça iyi gidiyor. Avustralya arasında ve burada yatığımız gelişimleri iki veya üç yarış boyunca sürdürebilirsek bu sezon için iyi bir işaret olacak”
“Sezon ortasında çok daha güçlü olacağız. Dünya şampiyonu olabilmek için arkanızda sizi % 100 destekleyen bir motor tedarikçisi olmalı”
“Aerodinamik bir motorumuz var. Gerçekten önemli olan motor haritasını optimize etme. Sadece motorun maksimum performansı önemli değil, aynı zamanda farklı devirlerde hatasız olması da önemli
“Biz gerçekten yetişmeye çalışıyoruz. Honda son iki hafta içinde büyük bir iş yaptı” dedi.
Gözler geçen sene ki Britanya GP'de Alonso - Vettel çekişmesini arıyor. Sanki otoban da makaslaşıyolar :D
https://www.youtube.com/watch?v=VPV6-SSkGiY
Canselmo
29-03-2015, 11:38
Öyle deme yahu burada Alonso'yu seven kişi sayısı fazla. Grid'in bana göre en iyi pilotu ama zamanlama hatası yaptı. Renault'tan McLaren'e geçmesi casusluk olayları sonra Ferrari'ye geçmesi ordan da Rus ruleti oynar gibi Honda'ya gitmesi
Bu arada Lotus'lar piyasa da yok. Rai zamanında iyilerdi şimdi de Mercedes motoru kullanıyolar ve Petronas ile anlaştılar yağ ve benzin için. Orta sıranın da gerisinde kaldılar
Bende alonsonun griddeki hala en iyi ve en agrasif sürücü oldugunu düşünüyorum, ferrarideki ilk 4 senesinde vettele karsi efsanevi redbullara karşı nerdeyse şampiyonluk elde ediyordu, aracın ön kısmı ile cok aşırı oynayan bi pilot , hep farklı çizgiler özellikle viraj cıkısında nerdeyse ortasında tam gaz acıp duzlukte daha erken hızlanması bir adım one tasıyodu,
Fakat adam hakketn sanssız en lineer kullanan hamilton ve vettel diyebilirim , vettel biraz daha agrasif yalnız
Canselmo
29-03-2015, 11:39
Vettelden redbulldayken nefret ederdım , bu adam yetenksiz sadece arac iyi oldugu için böyle fln diyorum o sözlerimi geri alıyorum :D
Bende alonsonun griddeki hala en iyi ve en agrasif sürücü oldugunu düşünüyorum, ferrarideki ilk 4 senesinde vettele karsi efsanevi redbullara karşı nerdeyse şampiyonluk elde ediyordu, aracın ön kısmı ile cok aşırı oynayan bi pilot , hep farklı çizgiler özellikle viraj cıkısında nerdeyse ortasında tam gaz acıp duzlukte daha erken hızlanması bir adım one tasıyodu,
Fakat adam hakketn sanssız en lineer kullanan hamilton ve vettel diyebilirim , vettel biraz daha agrasif yalnız
Hamilton'un üzerine tanımam agresiflikte. Rosberg ile Vettel daha kontrolcü tarzı var. Hamilton ise agresif tarzı ki bugün ki telsiz konuşmasında sinirini ve agresifliğini gösterdi.
Hamilton eskiden daha agresifti, Mercedes döneminde daha makul, olgun bir pilot oldu bence. Vettel bence en saldırgan pilot, kan kokusunu aldı mı affetmiyor. Bugün tamam taktik öne geçirdi eyw ancak araçların tempolarına bakınca Ferrari'nin nerede olduğu gayet açık. Fastest laplar da geliyor sık sık. Yarış temposunda Ferrari-Mercedes çok denkler, hatta lastik kullanımında Ferrari'nin daha avantajlı olduğu da aşikar. İşin içine Rai'yi de katarsak normal bir yarış geçirirlerse Rosberg bol bol podyum dışı kalabilir. Yinede erkenden havaya girmeyip bir kaç yarışa daha bakmak gerek. Redbull'un da artık sağa sola laf atmasının bir anlamı kalmadığı ortaya çıktı, o çok böbürlendiği şasisi ve aero paketi gayet geride. Toro Rosso büyük zevk kattı gerçekten, pilotları genç ve aç. Araçları iyi olmasa da mücadele gücü veriyor.
Arkadaslar,bu yarısın tekrarını ızlıyebılecegım lınk var mı? Yorumları okuyunca agzımın suyu aktı....
Canselmo
29-03-2015, 12:33
Hamilton'un üzerine tanımam agresiflikte. Rosberg ile Vettel daha kontrolcü tarzı var. Hamilton ise agresif tarzı ki bugün ki telsiz konuşmasında sinirini ve agresifliğini gösterdi.
Yapi olarak agresif kazanma hirsi cok yuksek hepsinde, yeri geldigi zaman hepsi cok sttabil suruyo bazende cildiriyolar :D
Koyu bir ferrari taraftari olarak cok sevindim bu galibiyete..
Ferrari is back.. ������
Canselmo
29-03-2015, 12:45
Arkadaslar,bu yarısın tekrarını ızlıyebılecegım lınk var mı? Yorumları okuyunca agzımın suyu aktı....
Düşünce size haber verecegim akşama gelir galiba full tekrarı
formula | Search Results | FilmSmart.Net (http://www.filmsmart.net/?s=formula)
buraya düşer büyük ihtimal
Bu saat'ten sonra benim için Ferrari veya Mercedes galibiyeti önemli değil. 11. Sırada ki adama tur bindirmesinler ve ciddi bir rekabet olsun.
Düşünce size haber verecegim akşama gelir galiba full tekrarı
Tesekkur ederım,haberınızı beklıyorum
formula | Search Results | FilmSmart.Net (http://www.filmsmart.net/?s=formula)
buraya düşer büyük ihtimal
Bu saat'ten sonra benim için Ferrari veya Mercedes galibiyeti önemli değil. 11. Sırada ki adama tur bindirmesinler ve ciddi bir rekabet olsun.
Sımdı baktım yok,arada kontrol ederım ��
yasindemir
29-03-2015, 14:27
Kimi başına gelen o kadar bahtsızlığa rağmen Ferrari ile 4. oldu. 2 Kere en sondan başladı neredeyse. Benim gözümde pistin en başarılısı Kimi Rai'ydi bu yarışta.
#1 is Back!
2 sene azaptı....
Vettel'in kazanmasi , Schumi gibi bir ziplama yapmasi sonra italyan marsi biterken onu andirir vaziyette elini sallamasi gercekten cok etkiledi beni.Bunlardan sonar haberlere bakinca Ferrari baskaninin Schumi den haber alip goz yaslarini tutamamasi ve Serhan Acar inda Alman-Italya marsi siralamasini ve dediklerimi ins. Schumi de hissetmis anlamistir demesi benim icin bu zaferi 2 kat coskulu yapti.Dediklerimden hemen sonar TRF1 de Schumi nin son zaferinin resmini koyup ozlemis diye haber gecmeleri tuz biber oldu.
Bana bir nevi 2000 yilini hatirlatti . Guclu olan gri&siyah arac ama strateji ve iyi pilot surusu ile onlara kafa tutan kirmizi arac ... Umarim Ferrari'nin bu performansi sicak hava ile baglantili degildir , sogukta ta bu kadar iyi olur ve zevkli bir sezon yasariz .