Orijinalini görmek için tıklayınız : Hoperlor secimi
Imprezamdaki fabrika cikisi hoperlorleri degistirmek istiyorum onler 6 1/2 ya da 5 1/4; arkalar 5 inch. Dun media markti dolasirken bazi malzemeler gordum. Bunlarda componet denen ekstra bir malzeme daha var.
Ben sadece speakerlari kullansam diger komponent denen zimbirtiyi kullanmasam bir sorun teskil eder mi?
Ya da nasil hangi tip speaker tercih etmeliyim?
Komp. siz ses kalite ve tonlamasi sikintili olur.
Coaxiel hop. almaniz gerek.
Hocam cevap icin cok tesekkur ederim. Coaxiel alacagim. Cok bir sey istemiyorum acikcasi. Alpine cde988x son rakamini.hatirlatamadim bir ana unitem var. Onun yetecegini dusunuyorum. Sen tavsiyen var mi? Kaliteli malzeme.
Ayrica 2 way - 3 way farki nedir hangisi Tercih etmeliyim.?
poseidon
31-03-2015, 10:37
Aracımı aldığımda alttaki hoparlörü bir önceki sahibi üstünde verdi Pioneer 6913 i
Eskiden tesisatla ucundan köşesinden uğraşmış biri olarak baslarına çok ama çok şaşırdım.
Beklentimin çok çok üstünde bir kolon çıktı. Parasını fazla fazla hak ediyor. Düşünebilirsin.
PIONEER TS-A6913IS OTO HOPARLÖR - Teknosa (http://www.teknosa.com/urunler/110021174/pioneer-ts-a6913is-oto-hoparlor)
TS-A6913is 6” x 9” 3 Yollu Koaksiyel Hoparlör (500W)
Ana Özellikler
TS-A6913is
Maksimum Giriş Gücü
500W
Nominal Giriş Gücü
80W ------------------ Bir nevi sub woofer.
Empedans
4Ω
Frekans Yanıtı
27 – 27,000 Hz
Duyarlılık (1W/1m)
91 dB
Woofer Ebatı
16,3 x 23,7 cm
Woofer Maddesi
IMPP Konisi
Tweeter Ebatı
17 mm
Mid Ebatı
16 mm
Hocam cevap icin cok tesekkur ederim. Coaxiel alacagim. Cok bir sey istemiyorum acikcasi. Alpine cde988x son rakamini.hatirlatamadim bir ana unitem var. Onun yetecegini dusunuyorum. Sen tavsiyen var mi? Kaliteli malzeme.
Ayrica 2 way - 3 way farki nedir hangisi Tercih etmeliyim.?
Hertz Focal DLs gibi markaları tavsiye ederim.
Araçların oem hoparlörü genelde 2 way dir.
3 way daha detaylı sesleri alırsınız.
2 way: Mid+tweeter
3 way: Bass+mid+tweeter
Tesekkur ederim bilgiler icin... Piyasada dolasayim bir. Jbl ve alpine var gordugum kadari.ile.
Alpine'da olabilir. JBL'de olabilir.
Ben eski araçlarımdan birinde Sierra kullanmıştım ve memnun kalmıştım mesela.
Alırken rms değeri en az 25 watt olan bir coax. seçin derim. Alpine çıkış rms gücünü bilmemekle birlikte tahmini olarak 20 watt civarıdır.