Orijinalini görmek için tıklayınız : Fren pedalında hava sesi
burakgunay
31-03-2015, 20:40
Bugün son anda kırmızıya dönen ışıkta durmak için çok da ani sayılmayan, hafif sertçe bi fren yapmak durumunda kaldım. Fren sanki kademeli olarak tuttu arabayı, durduktan sonra freni bıraktım araba biraz salındı denemek için tekrar bastım pedala, hava kaçırıyor gibi tıs tıs hava sesi geliyor pompaladıkça. fren tutuyor ama eskisi kadar keskin değil, sanki balata diske tam sürtmüyor gibi hissediyorum. pedaldaki ses de garibime gitti. ne yapmak lazım trafikte sıkıntıya düşürür mü?
Sadık Özyer
31-03-2015, 21:20
westinghouse da kaçak olabilir mi kardeşim
Benimkinde yıllardır var pedala basmadan araç çalışırken tıss diye ses geliyor hafif dokununca kesiyor şimdiye kadar bi sorun olmadı sadece frene basarken biraz hızlı olmak lazım :D
LnchCntrl
31-03-2015, 22:00
wh giden hortumda kaçak olabilir.
Ahmet Saraçoğlu
31-03-2015, 22:13
benim c4 yapardı onu.Bikaç aracımda daha vardı (fren tutmama değil , basınca tıs sesi)önemsememiştim.Sorunmuymuş o?
Wh keceleri kaciriyordur yirtilmistir.tamir takimi varsa kece degistirilir.yoksa wh degisectir
Her aracın freni bastığında tıs tıs ses çıkarır bu tıslama süreklimi var yoksa sadece pedala basınca yapıp bırakınca kesiyor mu ? Sürekli ses varsa yüksek ihtimalle westinghouse un diyaframı patlamıştır.
burakgunay
01-04-2015, 08:31
herkese teşekkür ederim yorumları bilgileri için, araçtaki ses surekli değil sadece bas-çek yaptığımda oluyor.
ama psikolojik midir nedir sanki balata bitiyor da artık son zamanlarıymış gibi, pedala daha cok basmam gerekiyor aynı frenajı yakalayabilmem için. sanki frende lag var gibi :D
konuyu hortlatayım , benim ws den sürekli ses geliyor sanırım tamir takımı falan degisecek.fren pedalım ikinci basmada kazık gibi oluyor resmen zor duruyor gibi hisse kapılıyorum. ws nin tamir takımı degistikten bakımı yapıldıktan sonra fren performansımda iyileşme olabilir mi ?
mikelazi
26-08-2016, 16:50
fren hidroligi seviyesini bir konturol et.
nolur ne olmaz
konuyu hortlatayım , benim ws den sürekli ses geliyor sanırım tamir takımı falan degisecek.fren pedalım ikinci basmada kazık gibi oluyor resmen zor duruyor gibi hisse kapılıyorum. ws nin tamir takımı degistikten bakımı yapıldıktan sonra fren performansımda iyileşme olabilir mi ?
Fren sertleşiyosa vakum hattında sorun/kaçak olabilir.Duydugunuz seste bunla alakalıdır büyük ihtimal