PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gaza oturunca çekme sorunu

golgeoyunu03
02-04-2015, 00:48
Kışlıkları çıkarıp yazlıkları taktıktan sonra gaza oturunca araç sola çekmeye başladı, direksiyonu bırakıp gaza oturunca direksiyonun sola kaydığı gözle görülüyor.. Lastikleri sağ sol ön arka olarak işaretlemiştik, eski yerlerine takmamıza rağmen böyle bir sorun ortaya çıktı. Bu duruma nasıl çözüm bulabiliriz? Tavsiyesi olan varmı?

Hakan Girginer
02-04-2015, 01:41
Öncelikle araç ne?
Önden mi, arkadan mı, yoksa her yerden mi çekişli?

Lastiklerin havasına bakıldı mı?
Sadece lastikler mi değişti, yoksa jantları da mı?
Bu durum sadece bir yolda mı oluyor, aynı yolda çift yönlü vs oluyor mu?

Bu soru, "elimde bir parça ip var, bunun uzunluğu nedir?" gibi olmuş.

Seven7
02-04-2015, 01:52
Jant-lastik olarak mı değişti yoksa sadece lastikler mi değişti?

Rot ayarı bozulmuştur büyük ihtimal.

burakgunay
02-04-2015, 07:36
Rot ayarı olsa sürekli çeker, salıncak burcu olabilir gaza basınca çekiyorsa.

erdemköksal
02-04-2015, 09:19
rot ayarı veya viraj lastiklerinden oluyordu sanırım başıma gelmişti araca yüklenince kafadan sağa veya sola ivmeleniyordu bir rot balans cıya gösterin bence o size sorunu net olarak göstericektir.

golgeoyunu03
02-04-2015, 09:42
Öncelikle araç ne?
Önden mi, arkadan mı, yoksa her yerden mi çekişli?

Lastiklerin havasına bakıldı mı?
Sadece lastikler mi değişti, yoksa jantları da mı?
Bu durum sadece bir yolda mı oluyor, aynı yolda çift yönlü vs oluyor mu?

Bu soru, "elimde bir parça ip var, bunun uzunluğu nedir?" gibi olmuş.

Araç audi a1 , önden çekişli, lastiklerin havasında sorun yok, sadece lastikler değişti. Yol durumu farketmiyor, gaza oturup lastikler sarınca sola çekiyor, yüksek hızda gaza oturunca çekme olmuyor

golgeoyunu03
02-04-2015, 09:44
Jant-lastik olarak mı değişti yoksa sadece lastikler mi değişti?

Rot ayarı bozulmuştur büyük ihtimal.

Lastikler değişti sadece

golgeoyunu03
02-04-2015, 09:48
Rot ayarı olsa sürekli çeker, salıncak burcu olabilir gaza basınca çekiyorsa.

Kış lastikleri takılıyken bir sorun yoktu, yazlıkları takınca çekmeye başladı. Aracın herhangi bir kazası yok, 33 bin km de

burakgunay
02-04-2015, 12:34
Araba sararken sağ sol yapıyorsa lastiklerden biri tutunuyor biri sariyordur sorun bundan olabilir düz mantık

golgeoyunu03
02-04-2015, 21:52
Araba sararken sağ sol yapıyorsa lastiklerden biri tutunuyor biri sariyordur sorun bundan olabilir düz mantık

Lastiklerin yerlerini değiştirerek en doğru kombinasyonu bulduk, sorunu minimize ettik. Şimdilik tatmin edici
Cevaplar için teşekkürler

OmerRS
02-04-2015, 22:08
Merhaba,

Bu sorun ön takım ve lastik kaynaklı olabilir. Aracın, kaster, kamber ve toe değerleriyle oynamadığınıza göre geriye lastikler kalıyor tabi ki.

Lastikler üretim toleranslarından dolayı belirli bir koniklik ve yumurta biçimi ile üretilirler. Eğer tolerans birikmesi olursa araç hızlanırken ve yavaşlarken farklı bir tutum sergiler. Yani sağa ve sola çekebilir.

Bu durumun üstesinden gelmek için fabrikalar lastiklerin dışarı bakması gereken yüzeyleri işaretlerler ki koniklik karşılıklı lastiklerle birlikte birbirlerini nötrlesinler. Lastikleriniz yönlü ise zaten sağ ve sol farklı olacaktır, onun haricinde outside inside markalamalarına özen gösterin. Eğer lastikler her iki şekilde de takılabilecek tipte ise bahsettiğim boyalı noktalara dikkat ederek montaj yapın. Noktalar dışarı kısma bakacak şekilde birleştirilmelidir.

Diğer bir nokta ise lastikleri sağ->sol yaparak değiştirmek. Ayrıca hepsinin montaj yapılırken lastik yanaklarının jant çevresine doğru oturduğundan emin olmanız gerekli.

Gko
03-04-2015, 09:55
yazlık lastiklerin saklanma koşulundan kaynaklanan bi problem olamaz mı?

noelbaba
07-04-2015, 09:27
Bende lastikleri degistirdim yeni takim aldim sadece 195 olan tabani 205 yaptim ne olduysa bu degisimden sonra oldu deli gibi saga cekiyor hadi cekmesini gectim direksiyon kendi kendine saga donuyor ozellikle gaza basinca. Rot ayari yapildi balans yapildi sag sol yapildi yok yine duzelmedi birde ustune 120 ve uzeri hizlarda direksiyon ve pedalda titreme var arabanin kimyasi bozuldu resmen. Hata bende bilmedigim yerlerde yaptirdim bunlari simdi kendi ustama gidip toparlaticam tekrar. Ben sunu anladim bmw mercedes bu ikisini far ampulu bile degisecekse ustasindan baskasina elletmeyeceksin heleki yasida varsa aman diyim