Orijinalini görmek için tıklayınız : şasi numarasıyla araç satışı?
milliyet'te şöyle bir habere denk geldim Åasi numarasını verdi, başına gelmeyen kalmadı! - Milliyet Haber (http://www.milliyet.com.tr/sasi-numarasini-verdi-basina/ekonomi/detay/2037896/default.htm) böyle bir olayın olma olasılığı nedir? Yani şasi numarasından başka, satış için araç sahibinin bütün kimlik detayları da gerekiyor, bütün kimlik detaylarını bulabiliyorsan araç şasi numarasını bulmak daha kolay olmalı? Kafam iyice karıştı :beuj:
bende şimdi okudum.. inanılmaz bişey harbiden..
şasiden adamın kimlik bilgilerini vs nasıl buldular hayret edilecek bişey.. arabada alamıcaz anlaşılan :S
KAYNAK (http://www.haberturk.com/gundem/haber/1061160-internetten-arac-satacakti-dolandirildi)
şasi noyu vermeye ne gerek var. adam istedikten sonra arabanın camında yazıyor zaten.
şaseden kimlik bulunuyor daha doğrusu ruhsat sahibinin tüm bilgilerine ulaşılıyor.
ama işin sıkıntı tarafı şase no zaten araçların camında yazıyor.
AyrtonSenna
02-04-2015, 13:49
dolandırıcının emniyette tanıdığı varsa oradan görebiliyor aracın şasi numarasını verdiği zaman plaka,marka ve araç sahibine kadar görebiliyor
e o zaman potansiyel alıcıya şasi no vermemek gerekiyor? Aracın ön camındaki yer için de bir parça kağıdı içten sıkıştırmak falan lazım??? Benim araçta yok çünkü o kısım
bu O. çocuklarına 15 sene hapis cezası vermediğin sürece bu köpekler hep var olacaklar.
sahtekarlık yapana 15-20 sene hapis cezası ve bakalım bir daha yiyormu yapabilen görelim.
O işi yapan notere patlar bu iş noter sahte evrak ile dolandırılmış hukuk yolu ile çözülür
chatlaxs
02-04-2015, 19:51
tramerde kayıtlı trafik poliçesi varsa sadece plaka ie aracın motor şasi sahibinin tc kimlik ikamet adresi sistemlere girilmişse telefonu mail adresi bulabiliyorum, ama bunları bulsan bile araç sahibi olmadan imza vs atmadan noterde nasıl satış yapılmış orası garip adamlar aşmış iyice :D
ahmet_xy
03-04-2015, 19:09
bu O. çocuklarýna 15 sene hapis cezasý vermediðin sürece bu köpekler hep var olacaklar.
sahtekarlýk yapana 15-20 sene hapis cezasý ve bakalým bir daha yiyormu yapabilen görelim.
Hukumet kendi bacagina kursun sikar mi sence? :))
Noter,trafik şube deki o,ç ler yüzünden olmuştur.
Bu is başka türlü olmaz çünkü.
Organize çete hepsini islemi yapan memur noter içeri atılması gerekiyor
muayenesi olmayan araca satış normalde yapılamıyor ama onuda yapanlar var.
memlekette illegal iş koşturan memur mu yok, tek şaseden bu olayın olması imkansız illaki yardım aldıkları birisi vardır.
muayenesi olmayan araca satış normalde yapılamıyor ama onuda yapanlar var.
memlekette illegal iş koşturan memur mu yok, tek şaseden bu olayın olması imkansız illaki yardım aldıkları birisi vardır.
muayenesi olmayan araca satış yapılabiliyor, yani, noter aracın satışını gerçekleştiriyor, ancak muayenesi olmayan aracın ruhsatını üzerinize alamıyorsunuz. Saçma mı? Evet, çok saçma. Ancak uygulama bu şekilde ne yazık ki.
orjinal ruhsat ve kimliği ile gidip satışını geri alamıyor mu ki? yani kayıt düzeltilemiyor da mı arabayı saklıyor
orjinal ruhsat ve kimliği ile gidip satışını geri alamıyor mu ki? yani kayıt düzeltilemiyor da mı arabayı saklıyor
kanka anladığım kadarıyla sahte evrakla gerçek belge düzenlenmiş. Yani notere sahte kimlik ve sahte ruhsatla gidip, gerçek noter satışı verilmiş, akabinde de emniyetten o belgeyle gerçek ruhsat çıkartılmış. Yani ortada aynı araca ait iki adet ruhsat var :beuj: