Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzozdan su atma sorunu hk.
ScarpRex
04-04-2015, 19:10
Aracım egzozun dan su atıyor hafide beyaz duman var inceledim renkli değil bildiğin bembeyaz buhar radyatör kapağından hafif su kaçırdığı için su eksiltiyor mu bilemiyorum yağ çubuğunda bi yağ artışı yok görünürde conta yakmış olabilir mi ? Lpg yok benzinli araç. 91 crx d16a9 motor.
Conta düşük ihtimal. Su eksiltmesi ne durumda? Bahsettiğiniz durum normal gözüküyor. Özel değilse; hangi crx bu merak ettim kardeşim?
Skyhawk34
04-04-2015, 19:24
önce bi kaçakaları gidermek lazım anlattıgınız kacak sadece kapaktamı ? iyi bir kontrol lazım liftte vs.
ScarpRex
04-04-2015, 19:26
Conta düşük ihtimal. Su eksiltmesi ne durumda? Bahsettiğiniz durum normal gözüküyor. Özel değilse; hangi crx bu merak ettim kardeşim?
İstanbul Avcılarda siyah olan bi ara sahibinden de ilan koymuştum şuan avcılarda ilanda olan değil.
ScarpRex
04-04-2015, 19:27
önce bi kaçakaları gidermek lazım anlattıgınız kacak sadece kapaktamı ? iyi bir kontrol lazım liftte vs.
Traversin üzerine de geliyor belki alttan da kaçak oluyordur dediğiniz gibi bi bakmak gerek.
bymurat___61
04-04-2015, 22:05
Kapak 1.1 bar olmalı. Bazen yanlışlıklan 0.9 takılıyor. Sonra arac gozlemlenmelı kaçak felan varmı dıye? Oda olmadı radyatorden basınc verılıp bakılmalı nereden sızdırıyor dıye ? Conta cok zor ıhtımal susuz hıc bırakmadıysan contayı en sona at derım.
iyibaş sokakta duran siyah crx mi :) kuaför murat'ın önünde duruyor hep :)
ScarpRex
05-04-2015, 11:28
iyibaş sokakta duran siyah crx mi :) kuaför murat'ın önünde duruyor hep :)
Siteler adil sokakda duran crx 59 plaka :D
Arabaya yakın zamanda antifreeze koydurdun mu ? Ve geçmişinde varmıydı antifreeze?
ScarpRex
05-04-2015, 12:26
Arabaya yakın zamanda antifreeze koydurdun mu ? Ve geçmişinde varmıydı antifreeze?
Yakın zamanda vardı evet
Slipshod
05-04-2015, 14:04
takipteyim. vectrada da aynı durum var. suyla karışık beyaz buhar atıyor.
immortalboss
05-04-2015, 14:07
Eğer duman olayını söylemeseydiniz egzoz içine su tuttunuz mu derdim ama duman varsa sanırım bir yerde sorun var.Egzozun içine tazyikli su tutanlar var.Bu araç çalıştığında çok heyecanlandırıcı bir durum oluşturuyor.
bugrahangul
05-04-2015, 14:07
Sorun edilecek bir şey değil. Aksine aracınız sağlıklı. Eski rex kullanıcı olarak ilk aldığımda bende korkmuş ve hemen ustamı aramıştım. Rex benzin kokusu nasıl normal ise özellikle ilk çalıştırdığınızda gaza yüklenmeniz halinde yoğun su atması ve su buharı motorunuzun sağlıklı olduğunu gösterir.
Slipshod
05-04-2015, 14:09
sadece su atmasını bende sağlıklı diye biliyorum ama beyaz duman kafa karıştırıcı
bugrahangul
05-04-2015, 14:11
sadece su atmasını bende sağlıklı diye biliyorum ama beyaz duman kafa karıştırıcı
Beyaz duman değil aslında, suyun sıcaklık ile buharlaşmasından oluşan buhar sadece.
Slipshod
05-04-2015, 14:30
dumandan kastım buhar. ilk mesajımda beyaz buhar demişim ikinci post dalgınlığıma gelmiş. :D aynı durum sanırım seninkiyle. kışın havalar soğuk o yüzden atıyor sanırım buharı diyordum yaza girmek üzereyiz hala geliyor.
Aynı durum arkadaşın 1.4is inde de var. Dumanın belirginliği antifreeze koyduktan sonra başladı. Antifreeze buharlaşınca yoğun oluyor sanırım rengi. Biz ona yormuştuk. Sizdeki gibi suda da yağda da eksiltme karışıklık falan yok onun arabada da
ibratice
05-04-2015, 23:19
yaza kadar bekle bu ara su kaçaklarını hallet yazın ortasında çalıştır ağer beyaz duman gelmiyorsa kışın havadaki hidrojen miktarının fazla olmasıyla su buharına dönüşmesi olabilir böyle zamanlardada iyice ısıtmadanda stop etme son susturucun erkenden çürümesin
diger araclara gore daha fazla buhar varsa ve kafamiza takilacak seviyede ise kapagi acin contayi degistirin derim conta kaciriyo olabilir zamanla yapabilir bunu hem kafaniz rahat olur
beyaz duman ve su yüksek ihtimal conta diyorum ben. Çok hafif su damlatması normaldir ama gaza basınca atıyorsa ve radyatörde su eksiliyorsa bence contadır.
aynı sorun bi zamanlar bendede vardı beyaz duman ve su eksitme vardı hafiften ama motor yagına su karışmamıştı ,,araştırdım saglıklı motorun egsozundan su atar vs dediler ,,ve sonuç conta yanık çıktı yani egsostan suyun gelmesi yanlış bişeylerin habercisi,,conta yapıldı tabi bu olyın üstünden 1 sene gecti,egsostan daha su gelmedi,,,,eger contaysa ki fazla binme kapak felan sıkıntı olmasın ucuza kurtarırsın
Araç LPG 'li ise, katalizör üzerinde yoksa, soğutma suyunda da herhangi bir kaçak yoksa buharı, suyu dert etmeyin.
Sonuçta LPG 'de yanarken su açığa çıkarıyor. Yanlış mı biliyorum ?
Soğutma tertibatında, borularda vs kaçak olmadığı halde su eksiltiyorsa
conta glingrikse yara almış olabilir, sonunda da komple iş göremez hale gelebilir.
Slipshod
06-04-2015, 17:45
Araç LPG 'li ise, katalizör üzerinde yoksa, soğutma suyunda da herhangi bir kaçak yoksa buharı, suyu dert etmeyin.
Sonuçta LPG 'de yanarken su açığa çıkarıyor. Yanlış mı biliyorum ?
Soğutma tertibatında, borularda vs kaçak olmadığı halde su eksiltiyorsa
conta glingrikse yara almış olabilir, sonunda da komple iş göremez hale gelebilir.
araçtaki durum aynen bu şekilde. lpgli kat iptal su eksiltme yok
bymurat___61
06-04-2015, 22:06
Arac ta su eksltme yoksa hıc bır sorun yok demektır. TAbı guzelım ulkemıızın guzelım ustalarına gıdersenız direk o kapagı sokerler. :) Bu kadar net eksiltme yoksa sıkınıt yok bu kadar net.
accordkemal
11-08-2015, 07:39
mrb benim bi sorum olacak 1990 honda accord cb7 f20a var bende aracıma yaklaşık 1 sene önce motor yaptırdım o zaman lar bir sıkıntım yoktu ama bu aralar sabahları çalıştırdığım da ilk önce lpg biter gibi tekleme yapıyor 2 gaz vermede o bitiyor bir de yolda 2. veya 3. viteste düşük devirlerde gittiğimde tekleme yapıyor gaza yüklendiğimde kesiyor bir de buji başlarında hafif kahveregimsi bir renk var var nedeni nedir acaba bilen arkadaşlar var mı ( buji kabloları yeni )