PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şehir içi otoparkcılar

phoenixs
04-04-2015, 22:01
Şehrin içinde belediyenin adı altında artık birçok noktada otopark fişi vs kesiliyor sanki herkes bi Köşeyi kapmış kafasına göre para alıyor bunların bi yaptırımı var mı bilgisi olan var mı ?

Trafik polisi olsa anlarım adam okulunu bitirmiş belli tecrübesi var ceza yazma Yada bizleri uyarma yetkisi var ona lafım yok da şehir içinde kafasına göre bilet kesenlerin bi yaptırımı var mı ?

Para vermek istemeyince arabana birşey olursa karışmam tarzı cümleler vs vs

Sizler nasıl yol izliyorsunuz bu tür durumlar da ?

TigeR
04-04-2015, 22:03
Arabaya birşey yapma durumu yokta ceza geliyor abi belediyeden kiralıyorlar diye biliyorum o alanı.

huseyinturk
04-04-2015, 22:06
Arabana bir şey olursa karışmam düpedüz tehtit cümlesi, resmi bir hakları olsa yaptırımları daha farklı olur. Değnekçilik olmasın?

Frid
04-04-2015, 22:14
genelde arabaya bir şey olsa da karışmazlar.

phoenixs
04-04-2015, 22:17
Arabaya birşey yapma durumu yokta ceza geliyor abi belediyeden kiralıyorlar diye biliyorum o alanı.

Ceza yazma yetkileri varmı hocam ? ben arabanın satışını vs verirken karşıma çıkar mı ? bunlar eğitim almadan bu işe yapan karambole insanlar polis değiller direk belediye nin gönderdiği adamlar

GÖKTÜRK
04-04-2015, 22:18
malesef bu sıkıntı gün geçtikçe artıyor ankarada , uyuşturucu kullanan , ne kadar tipi bozuk insan varsa otoparkcıyım diye dolanıyor. kımse yanlıs anlamasın ama bunlar o kadar sardı ki etrafı adamın kendi evinin önüne çekerken para istiyolar özellikle benim gittiğim berberin çevresinde full time bunlar bekliyor

Runo
04-04-2015, 22:21
Biraz konu dışı fakat, sokak aralarında bile ispark adı altında ki otopark mafyalarını görmekten gerçekten bıktım. El mahkum bazen bırakmak zorunda kalıyoruz ama bu kadarı abes bence.

individual
04-04-2015, 22:27
Biraz konu dışı fakat, sokak aralarında bile ispark adı altında ki otopark mafyalarını görmekten gerçekten bıktım. El mahkum bazen bırakmak zorunda kalıyoruz ama bu kadarı abes bence.

En azından ne olduğu belirsiz tinerci tipler kardeş burası bizim saati 10lira diyen değnekciler artık yok...

Runo
04-04-2015, 22:33
En azından ne olduğu belirsiz tinerci tipler kardeş burası bizim saati 10lira diyen değnekciler artık yok...

Tabi tabi öyle düşünürsek güzel, onları sadece kapalıçarşı'ya giderken nuruosmaniye'nin etrafında var birkaç tane o zaman görüyorum

phoenixs
04-04-2015, 22:34
malesef bu sıkıntı gün geçtikçe artıyor ankarada , uyuşturucu kullanan , ne kadar tipi bozuk insan varsa otoparkcıyım diye dolanıyor. kımse yanlıs anlamasın ama bunlar o kadar sardı ki etrafı adamın kendi evinin önüne çekerken para istiyolar özellikle benim gittiğim berberin çevresinde full time bunlar bekliyor

Söylemeye çekindim ama çok doğru söylemişsin hocam

painkller
04-04-2015, 23:14
yalova'dada aynı sorundan müzdaribiz ulan yok denecek kadar il bu aralar olaylar olaylar :D
yaptırımları nedir bu ispark benzeri yasal belediye mafyalarının ? araba yalova plakada değil, habire yazıyorlar yazdıklarıyla kalıyor.

mert_can 41
04-04-2015, 23:44
izmitede aynı durum var dükkanımın önünde özellikle arabaya bir şey olsada karışmıyolar zaten birde 1-2 gün kalınca çektiririz arabayı demeye başlıyolar izmite belediye şahısa vermiş saati 4 lira gebzede belediyeye ayitmiş saati 3 lira benim aracımda park vardı ödemediğim satım bir sıkıntı olmadı :)

Slammed
04-04-2015, 23:53
Benım bı lafım vardır ve %78 oranla tuttugunu gordum otoparkcı adam madde kullanır & pıtbull dogo tarzı kopekler besler he hepsımı tabını degıl ıclerınde nazık nezaketle yaklasanlarda var tabıkı ama dedıgım gıbı cogunlugu boyle agızlarından dusmeyen lafta ''ARABANA BISEY OLURSA KARISMAM'' hanı cek buraya hadı yıyosa bak neler yapıyorum der gıbı.

mert_can 41
05-04-2015, 00:04
Benım bı lafım vardır ve %78 oranla tuttugunu gordum otoparkcı adam madde kullanır & pıtbull dogo tarzı kopekler besler he hepsımı tabını degıl ıclerınde nazık nezaketle yaklasanlarda var tabıkı ama dedıgım gıbı cogunlugu boyle agızlarından dusmeyen lafta ''ARABANA BISEY OLURSA KARISMAM'' hanı cek buraya hadı yıyosa bak neler yapıyorum der gıbı.

verilcek en güzel cevap bende bir şey olursa karışamam :hahaha:

Runo
05-04-2015, 00:09
Malının kıymetini bilen, kollayan, değer veren bende dahil kim varsa, o cümleden sonra arabayı bıraktığı gibi bulamazsa adamın arkasından enjektör enjektör kan alırlar. Söylenildiği gibi basit değil o arabanı yakarım yıkarım işleri

Seven7
05-04-2015, 00:11
Benim sattığım arabanın İzmit'te de İstanbul'da da bu İspark ücretleri vardı. Satış konusunda herhangi bir şey olmadı.
Üzerimde para yok plakaya yaz diyorum her seferinde, bazıları kabul etmiyor bazıları ediyor. En son İzmit çarşıda biriyle kavga ettim eski borçlarımla birlikte istedi parayı haraç keser gibi polis geçerken geldi İspark görevlisini aldı kenara çekti yaz plakasına gitsin adamın dedi yolladı beni.

hkkcn
05-04-2015, 08:41
beyler ispark ödemeyin ya ben hiç ödemiyorum hiç bir yaptırımıda olucağını düşünmüyorum.yakın bir arkadaşımın babası çalışıyor isparkta o bile ödeme diyor gerisini siz düşünün :) plakaya yyaz diyorum herseferinde .satışta çıkmıyor kaç senedir eve mevede gelmiyor kanıtlayamazlarki isparktaki adam kafasına göre yazsa bilet kesse nerden bilebilirizki ?

onat
05-04-2015, 08:54
marc paşa çukurambarın ara sokağında konya yoluna doğru gidilen yolda, dikine araç parkı sağlıyor bu tipler. geçen malesef oraya park ettim. sonuçta çukurambarda ya valeye vereceksin yada bu adamların sağladığı alana koyucaksın arabanı. bende valeye araba vermeyi sevmediğim için, marco paşanın hemen yanında dikine park edilen alana koydum arabamı. parasını verdim fişini aldım. 2 hafta sonra ceza geldi evime. marco paşa karşısı, yolun dikine park diye. bunların efendi düzgün olanları hariç alayı o.ç

TigeR
05-04-2015, 12:05
Ceza yazma yetkileri varmı hocam ? ben arabanın satışını vs verirken karşıma çıkar mı ? bunlar eğitim almadan bu işe yapan karambole insanlar polis değiller direk belediye nin gönderdiği adamlar

Benim bildiğim kadarıyla ceza değilde o park ücretini plakaya yazıyor ödemezsen bir miktar faiz biniyor vergi dairesinde çıkıyormuş borçlar diye duydum ama kesin bir bilgim yok.

Gökhan Bilgin
05-04-2015, 12:14
Bursa'da en azından araç satarken falan önünüze çıkmıyor ödemediğiniz otopark fişleri bize öyle bir kere söylemiş bulundu ' burası heykel kardeş' dedi inip üstüne yürüdüğümde sildi ücreti ben bunun bi yaptırımı olduğunu düşünmüyorum küçük mafyacıklar kendilerini bişey zannediyorlar bir kaçını dövün bir daha gelmiyorlar bile aracınızın yanına tecrübeyle sabit

Seven7
05-04-2015, 12:25
Bursa'da en azından araç satarken falan önünüze çıkmıyor ödemediğiniz otopark fişleri bize öyle bir kere söylemiş bulundu ' burası heykel kardeş' dedi inip üstüne yürüdüğümde sildi ücreti ben bunun bi yaptırımı olduğunu düşünmüyorum küçük mafyacıklar kendilerini bişey zannediyorlar bir kaçını dövün bir daha gelmiyorlar bile aracınızın yanına tecrübeyle sabit

Kocaeli Gölcük'te çarşının tam ortasında biz de biriyle dikleştik bir anda 10 kişi oldular arabanın aynasını kırıp camını patlattılar polis geldi topladı herkesi gitti. O yüzden hepsiyle de dikleşmeye gelmiyor. Sonra dönüp bakınca 3-4 lira için yüzüne tükürmeyeceğin adamla uğraşmaya değmeyeceğini anlıyorsun.

Gökhan Bilgin
05-04-2015, 12:27
Kocaeli Gölcük'te çarşının tam ortasında biz de biriyle dikleştik bir anda 10 kişi oldular arabanın aynasını kırıp camını patlattılar polis geldi topladı herkesi gitti. O yüzden hepsiyle de dikleşmeye gelmiyor. Sonra dönüp bakınca 3-4 lira için yüzüne tükürmeyeceğin adamla uğraşmaya değmeyeceğini anlıyorsun.

biz hep kalabalığız :D sizinki biraz ters köşe olmuş şans işi ne zaman heykele çıksak aynı yere bırakıyoruz aynı adamın olduğu yere hala bir zarar görmedik isterse yapsınlar hiç sorun değil :D

Faruk'S
05-04-2015, 21:39
Erzurum da bu iş belediyenin taşeron firması tarafından yapılıyor.araç park alanındayken adam gelip plakayı yazıyor.çıkacagın zaman koşup geliyor yanına durdugun saat kadar tabi olan ücreti talep ediyor.hiçbir yaptırımı söz konusu değil.bi aracımda 100 liraya yakın park borcu vardı ödememiştim.sattım bi prüz çıkmadı.Hatta 4-5 milyar borcu olan tanıyorum.Adamın evinin önünde park yazıyorlar.Yani bizim burada bi yaptırım yok

mert_can 41
05-04-2015, 22:01
Şöyle bir olayda vardı onuda söylim belki bilmeyen vardır evinizin önünde varsa oturduğnuzu kanıtlarsanız park yazamıyolardı orda ama işletmesi şahısa nasıl olur bilmem

aybrskck
05-04-2015, 22:15
ben ödemiyorum hiç ödemedimde elindeki cihaza giriş yapıyor borç gözüküyor 1000 lira borç olunca daha fazla yazamıyor ama herhangi bir yaptırımı yok muayneyede girdim aracımıda 6 ayn önce sattım hiçbirşekilde karşıma çıkmadı bütün arkadaşlarımda aynı şekilde ödeme yapmıyor onlarda bir sorunla karşılasmadı arabayı alırken vericem de geç git hiçbişey diyemezde yapamazda :)

Schumi
05-04-2015, 22:20
Belediye çoook uzun zamandan beri bu borçları vergi dairesine devretmek ve bu borcu amme alacakları kanununa tabi ettirmek yani satışa tedbir koydurma gibi işlemlere tabi etmek istiyor. Ama yapamıyor kanuni olarak. Ben park edersem ödüyorum. Ama ödemezsemde hiçbirşey olmayacağını biliyorum.

by.gkn
05-04-2015, 23:23
Bende kanuni olarak bir yaptırımı yok diye biliyorum. Hatta bir iki sene önce yine bu forumdan öğrenmiştim bu bilgiyide. Ben yola parkediyorsam genellikle ödemeden gidiyorum adam ortalıkta yoksa. Kadıköy belediyesininkinde ve isparkta epey bir geçmiş borcum var. Aynı zamanda babamın arabada da var. Sattığım araçta da vardı. Yine olmaya da devam edecek :D Bir kanun çıkmadıkça da ödemem açıkçası.

Ödemek isteyenlerde isparkın sayfasından araç plakanıza ait borçlarınızı %30 indirimli olarak ödeyebilirsiniz.

meLaNchoLic
05-04-2015, 23:34
ben zaten hiçbiyere kolay kolay ödeme yapmıyom.. pederin polis rozetini gösteriyom yada camın önüne koyuyorum buyur abi çekiyo hepsi :D

arsenikli
05-04-2015, 23:50
bu konuyla ilgili bi hikayem var ama yarın yazıyım bugün kafam güzel

Berat
06-04-2015, 02:48
bu konuyla ilgili bi hikayem var ama yarın yazıyım bugün kafam güzel

Abi güldürdün gece gece :D

Berkan
06-04-2015, 08:23
2-3 kere bende isparka nakit yok veremem diyorum ık mık diyorlar her seferinde ya dedim bu borçlar elindeki cihazda cıkmıyormu zaten cezanızda yok diyorum haklısın diyip gülüyor bende gecip gidiyorum

c20let
06-04-2015, 09:25
Hiç ödemiyorum kuşadası'nda. Tatile gelirseniz filan haberiniz olsun tüm sokaklar (ara sokaklara varana kadar) otopark olmuş. Hiç bir yaptırımı yok. Tehdit ediyorlar bak maliyeye gidecek sonra katlanıp gelecek ceza olarak diye ama kazımıyoruz. :D

wolkanku
06-04-2015, 09:38
hiç bir şekilde ödemiyorum..ödemem.
ama avrupada da sistem böyle diyecek kekolar mutlaka çıkacaktır, onlar için de bir aydınlatma yaşatalım;
dünyanın en kötü yollarında, %130 vergilerle alınan arabalarla , dünyanın en pahalı akaryakıtıyla, köprüsünden otobanından vb. ücretini vere vere geçeceğim. bir de park ettiğim yere park parası vereceğim. öyle bir dünya yok :)

bir de en kötüsü, park etmişsin gidiyorsun arkandan koşturuyor beyefendi beyefendi para diye.
yahu park ederken trafiği durdurdun mu, yok.
park ederken yardım ettin mi , yok.
mesai süren içinde arabama bir zarar gelse , bir sigorta görevin var mı , yok.
e ne için veriyorum ben bu parayı?

Onamdar
06-04-2015, 10:08
İzmirde pasaport tarafında ara sokaklarda mafyalar 8-10 lira alırken belediye tüm gün 6.5 alıyo. 5.5 du bu sene 6.5 oldu. Ben ödüyorum yanımda yoksa sonra verirsin diyorlar ertesi gün veriyorum çalışanlar gayet düzgün efendi insanlar.

ALPER-VNS
07-04-2015, 01:44
Ölümü gösterip sıtmaya razı ediyo devlet resmen bizi he.. Belediye otoparkçısı olmasa mafya oluyo ne demek yav o da olmasın.. Devletin işi değil mi bunu engellemek?