PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fren diski taşlatma sonrası titreme

0M42
05-04-2015, 23:37
Selam, Dün aracımın ön disklerini taşlattım taşlattıktan sonra fren esnasında titreme yapmaya başladı hem direksiyonda hemde pedalda bariz bir şekilde hissediliyor.Balataları değiştirmedim aynı balatalar takılı bu duruma sebebiyet verirmi ? Bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

by.gkn
05-04-2015, 23:56
Selam, Dün aracımın ön disklerini taşlattım taşlattıktan sonra fren esnasında titreme yapmaya başladı hem direksiyonda hemde pedalda bariz bir şekilde hissediliyor.Balataları değiştirmedim aynı balatalar takılı bu duruma sebebiyet verirmi ? Bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

Balata yüzeyinde bir bozukluk var ise buda titreme yapabilir. Bir kontrol ettirin bence.

MBuğra
06-04-2015, 06:47
Ayni sorunu ben yasadim, frene bastigimda direksiyonda bildigin deprem oluyordu. On disklerle, ve hazir acilmisken balatalari degistirdim, su an gram sorun yok.

Kadyr
06-04-2015, 07:02
Taslatma derken torna yaptirdiniz herhalde.zaten tornayi titreme gitsin diye yapmiyolarmi

mehmetRS
06-04-2015, 07:06
balata yüzeyi bozuktur bencede, balataların yüzeye alışmasını beklemeyin, alışmıyorlar cünkü, disk yine bozuluyor, yüzeyide yine düzensiz oluyor. Tecrübe ile sabit :D

Onamdar
06-04-2015, 08:05
Valla aynı sorun bende olmuştu frene dokununca acayip bi titreme oluyordu. Diskler tekrar tornaya girdi düzeldi. Torna yapılırken düzgün yapılmamış olabilir.

fsunnetci
06-04-2015, 08:11
disk yüzeyi taşlandıktan sonra yeni balata takılması şart yoksa titreme yapaması çok doğal..

burakgunay
06-04-2015, 08:15
bu volan taşlatıp eski baskı balata yı takmaya benziyor, baskı balata değişir volan tornalanır oyle takılır. siz de diski taşlatıp yeni balata takmalısınız.

B16
06-04-2015, 09:45
Eğer fren disk yüzeyi torna da işlem gördüyse balatanın yüzeyinin de mutlaka sıfırlanması gerekiyor. İnce zımpara ile balata yüzeyini düzleştirebilirsiniz aksi takdirde o titreme disk yüzeyini bozar bu sefer yeni disk ve balata almak zorunda kalırsınız.

0M42
06-04-2015, 18:51
Disk ve balata takımı sipariş verdim arkadaşlar yok diskiymiş balatasıymış uğraşamicağım en iyisi yenilemek hepinize teşekkür ederim.

bymurat___61
06-04-2015, 22:16
Fren diskıyuzeylerı zaten cok zor uretılen sertleştirilen metaryalllerdır. yanı mumkun oldunca taslatmamak en ıyısıdır.

Fren disk yuzeyı tamamen dandık sert balatadan bozulur.

Hadi taslandı dıyelım balata takımı olarakta yumusak hamurlu kalıtelı bır balata takımı secilmeli.