PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç satış öncesi MYV ödemesi hakkında

cagalazade
08-04-2015, 15:13
Arkadaşlar selam,

Yarın araç satışı vericem ama vergisi algısı birikmişti, sabahtan ödenmesi lazım. Ben İzmir - Urla da oturuyorum ve araç vergisini ancak Buca tarafında bir vergi dairesinde ödeyebiliyorum (ya da ben öyle biliyorum)... Kredi kartı ile web üzerinden ödemeyi deneyeceğim ama sabahtan ödesek sonra notere geçsek sistemde ödendiği gözüküyor mu yani hemen düşüyor mu borç biliyor musunuz diye soracaktım?

Veya başka bir önerisi olan?

Şimdiden teşekkürler

TaGo
08-04-2015, 15:15
Aynen o şekilde yapabilirsiniz. Yani kredi kartı ile netten

muratburunce
08-04-2015, 15:44
kredi kartı ile ödendiğinde hemen sistemden düşüyor

EREN34
08-04-2015, 15:48
Gib'in kendi sitesinden ödersen anında geçer,

Banka şubesinden ödeme yaparsan ertesi sabah yansır ekranlara...

muratburunce
08-04-2015, 15:50
Gib'in kendi sitesinden ödersen anında geçer,

Banka şubesinden ödeme yaparsan ertesi sabah yansır ekranlara...

aynen hem siteden taksit imkanıda var öyle hatırlıyorum yani yüklü meblaysa taksit yaptrabilirsin

cagalazade
08-04-2015, 15:53
çok teşekkürler arkadaşlar sağolun

bkaraca
08-04-2015, 15:57
Banka mevzusuna geleyim, direkt düşüyor bankadan ödeyip noterden verdim satışı 5 dakika sonra.

johnie
08-04-2015, 16:02
Konunuzu baltalamak istemem ama satış ile açılmış bir sorum olacak ;
Bir motor alacağız fakat sahibi motora Fatura almamış henüz, yani anlayacağınız üzre plaka ruhsat vs yok fakat motor ile 4k Km yapmış kendisi :) Nasıl yakalanmamış hayret ettim neyse.. Baya indirdik fiyatı ettik , satıcının bize söylediği şu ;
Ben faturayı kesicem siz trafikte işlemlerinizi halledebileceksiniz. Tamam eyv.. Motorun ÖTV si ödenmiş - 6 Ay da bir ödendiği için 245 lira gibi bir ücret .. Fakat satıcı ben ÖTV sini ödedim, bandrol bende mevcut demektedir. Ruhsat çıkmadan ÖTV ödenebilir mi ? 2 İhtimal düşünüyorum, ya makina patlak ya da çok ucuza aldı satmaya çalışıyor - Çalıntı olma ihtimali var mıdır ?

EREN34
08-04-2015, 16:27
Banka mevzusuna geleyim, direkt düşüyor bankadan ödeyip noterden verdim satışı 5 dakika sonra.

O zaman muhtemel banka ile alakalı bir durum. Ben Finansbank ile sorun yaşadım. Gerçi en son bağırırken camlar titrediğinden paramı geri alıp vergi dairesinden halletmiştim :)

EREN34
08-04-2015, 16:28
Konunuzu baltalamak istemem ama satış ile açılmış bir sorum olacak ;
Bir motor alacağız fakat sahibi motora Fatura almamış henüz, yani anlayacağınız üzre plaka ruhsat vs yok fakat motor ile 4k Km yapmış kendisi :) Nasıl yakalanmamış hayret ettim neyse.. Baya indirdik fiyatı ettik , satıcının bize söylediği şu ;
Ben faturayı kesicem siz trafikte işlemlerinizi halledebileceksiniz. Tamam eyv.. Motorun ÖTV si ödenmiş - 6 Ay da bir ödendiği için 245 lira gibi bir ücret .. Fakat satıcı ben ÖTV sini ödedim, bandrol bende mevcut demektedir. Ruhsat çıkmadan ÖTV ödenebilir mi ? 2 İhtimal düşünüyorum, ya makina patlak ya da çok ucuza aldı satmaya çalışıyor - Çalıntı olma ihtimali var mıdır ?

ÖTV ruhsattan önce ödenir. Satıcı ÖTV ödediyse motorun evraklarını alıp tescil yaptırabilirsiniz.

johnie
08-04-2015, 16:43
Sorry, MTV olacak o :)

EREN34
08-04-2015, 16:49
Ruhsatsız mtv ödenemez. Ruhsat çıkar, çıktığı an araç mtv borçlu olur (içinde bulunduğu 6 aylık dönem için)

bkaraca
08-04-2015, 17:16
@EREN34

Olabilir, bende dnzbank'tan ödedim ve direkt düştü. :)