Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Far Parlatma Operasyonu

imprezaWRC
09-04-2015, 13:31
Araç 17 yaşında ve bugüne kadar detailingten nasibini alamamış bir Opel Omega. Farları sarardığından ufak bir operasyon geçirmesi gerekliydi. Bu görevde bana verildi ve bende seve seve yaptım.

Malzemeler
Chemical Guys Cut 1,0
Chemical Guys Cut 1,5
Chemical Guys Laser Buff
Meguiars Plast Rx
Auto Finesse Tough Coat
Meguiars 4" Cut Pad
Meguiars 4" Finish Pad
Einhell Polisaj Makinası
Cila uygulaması için cila pedi

Zımpara yapmaya lüzum görmedim; pastaları ve cilaları yukarıda yazdığım sıralama ile kullandım yani başlangıcı Cut 1,0 ile son pastasını PlastRx ile yapıp Auto Finesse Tough Coat ile korumaya aldım.

Toplam İşlem 10dk sürdü sürmedi bile :)
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/omega1_zpsgwdi8hi2.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/omega2_zps0cou5dvk.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/omega3_zpsa7uuwudz.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/omega4_zpsho1ex3yh.jpg

Ome_RS
09-04-2015, 13:34
katarakt ameliyatı olmus resmen eline sağlık :)

Aydınlatmada verim olarak çok farketti mi?

imprezaWRC
09-04-2015, 13:38
katarakt ameliyatı olmus resmen eline sağlık :)

Aydınlatmada verim olarak çok farketti mi?

Tüv'den geçer not almış :D :D
Valla çok fark etti; katarakt hali ile xenon da olmasa mum ışığından hallice aydınlatması olurdu :D

i-vtec07
09-04-2015, 13:43
eline sağlık abi :) plastx başarılı bi ürün mü abi çeyize ekliyim onuda diyorum :D

imprezaWRC
09-04-2015, 13:52
eline sağlık abi :) plastx başarılı bi ürün mü abi çeyize ekliyim onuda diyorum :D

Elinde pasta varsa boşu boşuna almaya gerek yok :)

muratburunce
09-04-2015, 14:01
sadece dıştanmı yapıldı uygulama yoksa içtende müdahale oldumu?

imprezaWRC
09-04-2015, 14:08
sadece dıştanmı yapıldı uygulama yoksa içtende müdahale oldumu?

Sadece dış kısmına operasyon yaptım.

ygtkrmdnz
09-04-2015, 14:08
Harika olmus dediginiz gibi 10dk da islem tamam.. Bu sekilde ne kadar sure idare ediyor acaba ben kendi aracima yaptim gecen sene yavas yavas sararmalar baslamis normal herhalde

Ae86
09-04-2015, 14:13
Emeklerine sağlık gözleri açılmış :)

Günkut
09-04-2015, 14:26
bu işi amatör bir şekilde yapmak için hangi malzemeler gerekli bizim burda ustalar bildiğiniz savaş veriyorlar far ile . camurluk güç alıp bastırmalar filan :D sulu zımpara vs vs .

En basit en pratik çözüm nedir ,teşekkürler?

Tunacan
09-04-2015, 14:59
Parlatılan far bir süre sonra daha fazla sararmaya, daha kolay çizilmeye başlıyor. Başına gelen var mı?
Sanırım pleksinin yapısı bozulduğundan meydana geliyor..

B.Battal
09-04-2015, 15:02
Eline sağlık abi sonuç tatmin edici :)

imprezaWRC
09-04-2015, 15:49
Parlatılan far bir süre sonra daha fazla sararmaya, daha kolay çizilmeye başlıyor. Başına gelen var mı?
Sanırım pleksinin yapısı bozulduğundan meydana geliyor..

Farın yapısı değilde üzerindeki koruyucu kat bozulduğundan malesef koruma süresine bağlı olarak bir süre sonra tekrar sararma oluşabilir. Farları parlattınız ama cilasını sürmediyseniz kısa sürede eski haline gelebilir. Cila sürdünüz ama aracıda yine güneş görecek şekilde uzun süre (az kullanılan araçlar için) park halinde bırakırsanızda cilanın etki süresine göre sararma yeniden oluşabilir.
Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur derler ya, o yüzden tavsiyem sararma oluşmadan farlarında tıpkı boya gibi korumaya alınması lazım. Nano teknoloji üretimi iyi bir markanın ürünü ile farlar sararmadan ilk günkü gibi korunabilir.

imprezaWRC
09-04-2015, 15:59
bu işi amatör bir şekilde yapmak için hangi malzemeler gerekli bizim burda ustalar bildiğiniz savaş veriyorlar far ile . camurluk güç alıp bastırmalar filan :D sulu zımpara vs vs .

En basit en pratik çözüm nedir ,teşekkürler?
Farın durumu çok kötü değil ise saydığım listedeki ürünler veya muadilleri yeterli olur.

Günkut
09-04-2015, 16:01
Farın durumu çok kötü değil ise saydığım listedeki ürünler veya muadilleri yeterli olur.

Teşekkürler abi.

kurtlukaya
09-04-2015, 21:01
abi plast rx ile plast x arasındaki fark ne ve hangi duruma göre zımpara yapıp yapmamaya karar veriyoruz ? ellerine sağlık çok güzel ve bilgilendirici bir konu olmuş abi