PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : E36 318iS Rölanti+Tekleme :////////

ECD
11-04-2015, 21:20
Arkadaşlar merhaba
1-Aracım su eksiltiyor, oradan hava aldığı için rölanti böyle sapıtıyor olabilir mi?
2-Radyatör delik tıkayıcı sıvılardan kullanmak sağlıklı mı?
3-Akışmetreyle ilgili olabilir mi?
4-Geçenlerde kasise oturttum arabayı dikkatsizlik ve sinir sonucu, aşağıda bir boru veya egzos delinmiş ve oradan hava alıyor olabilir mi? (Yakıt 5lt arttı)
5-Tekleme neden oluyor? Buji mi bobin mi yoksa ikisi mi veya kablolar mı?
6-Egsoztan çok ince su damlacıkları atıyor buhar da biraz var.. Kapak contası yanmış mıdır?? :D

Evim sanayiye 5 dakika uzaklıkta gidip birsürü ustaya gösterebilirim ama inanın çok araştırdım internette ve herkes deneme yanılmayla neredeyse motordaki parçaların yarısını değiştirmiş. Deneme yanılmaya ayıracak bütçem yok.. Sizden ricam tecrübeli kişilerin emin olarak yorum yazması ve bostancıda usta tavsiyesi:)

Videolara geçelim

https://www.youtube.com/watch?v=MTFs2PDMdoU

https://www.youtube.com/watch?v=UZhIS9j1JWE

Ve asıl bomba

https://www.youtube.com/watch?v=6Pyj8BZRaOU

hotrod
12-04-2015, 11:02
Aracı benzine aldığınızda hangi sorunlar devam ediyor?
Gaz ayarınızı en son ne zaman yaptırdınız?

ECD
12-04-2015, 23:54
Aracı benzine aldığınızda hangi sorunlar devam ediyor?
Gaz ayarınızı en son ne zaman yaptırdınız?
Araç benzindeyken tekleme var rölanti sorunu yok tüpte de tam tersi:)
Video kaydetmeden 1 gün önce tüm filtreleri yağı değiştirip ayarını yaptırdım.. Fakat önceden de vardj bu sorun.. Sanki bir ayar tutmamazlık söz konusu

serdaruma
13-04-2015, 08:10
benim aracımdada var fakat soğukken ısı normale dönünce hemen düzeliyor.

VolkanSrky
13-04-2015, 08:40
Araçlarımız farklı ben tecrubelerimi yazayım devir dalgalanma konusu öncelikle buji tırnak aralığını kurcaladığımdan başıma geldi sonrasında bujileri değiştirerek çözdüm olayı filtreden boğaz kelebeğine giden hortumun yırtılmasıyla hafif dalgalanmalarda yaşadım bunuda değiştirerek çözüme ulaştım. Fiat marea sahibi bi arkadaşımın devir dalgalanma sorununu rolanti motorunu değiştirerek giderdik forumda egzoz delinmesiyle devir dalgalanma sorunu yaşayan kişilerde gördüm kolay gelsin

LT_146
25-04-2015, 12:30
son videodaki dalgalanma sorunu bendede var ustam rölanti motorundan olduğunu söyledi soğukken yapıyo ısınınca geçiyo meret :)

tuzemen
25-04-2015, 15:59
sadece tüpte rölanti sorunu varsa tüpe yoğunlaşın. rölanti sorunu her daim devam ediyorsa rölanti motoru artı hortumlarını kontrol edin

ysnaiwa
26-04-2015, 00:21
Sırayla anladığım kadar yardımcı olayım
1)Su eksiltmeyle hava emiş dengesi bozulmaz normalde. Ancak conta yandıysa en ufak kaçaktan radyatöre basınç yapar ki bundan dolayı yapar ancak yine de rolantide dalgalanma olacağını sanmıyorum.Conta kontrolü içinse bir müddet sonra aracın yağında köpürme varmı veya suyunda yağ var mı kontrol edin. Zaten Conta yanık olsaydı gaza oturduğunuz zaman araç patırtılı çalışırdı. Bir deneyin fazla zorlamadan patırtı oluyor mu. Yağı ve suyunda karışma var mı ondan bakmak daha net sonuç verir.
2)Radyatör delik tıkayıcı vs ürünleri kesinlikle kullanmayın motor bloğu içinde biriken kireçler kimyevi maddeyle birleşip içeriyi tıkarsa başınıza daha büyük iş almış olursunuz. İşe yarar tabi ama riskli bu riske değer mi siz karar verin.
3)Akışmetre veya rolanti motorunda gibi gözüküyor dalgalanma. Araç kendi kendine gaz verdiği zaman kaputu açıp emiş sesini bir dinleyin. Sabahları rolantiyi yüksek tutan o ince fıss sesi vardır o ses gelip gidiyorsa büyük ihtimalle rolanti motorunda (isc valfi de denir) ihtimal diyorum ama bakmadan net bişey söylemek zor.
4)Egzos delinmesi buna sebep olmaz ama kontrol etmek için rolantide çalışan aracın egzozunu elinizle kısa bir müddet tıkayın delik varsa hava oradan kaçak yapacaktır yerini teşhis edebilirsiniz. Delik varsa yakıtı bir miktar arttırır.
5)Tekleme ateşlemeden de olabilir ama önceliğin isc valfi ile akışmetrede olsun konrol ederken.
6)Çoğu araç soğukken buhar ve su atar su atan egzoz conta yakmış manasına gelmez. Araç epey ısındıktan sonra egzozdan beyaz buhar ve su çıkıyorsa o zaman şüphelenmek lazım.

Bence öncelikle emiş sisteminde kaçak, rolanti motoru vs ona bağlı hortumlarda kaçak vs kontrolü yapmak gerek. LPG bu tarz şeylerde daha hassastır en ufak dengesizlikte böyle olabiliyor.

exclusivecar
26-04-2015, 00:38
disa valfini kontrol ettiniz mi ?