Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Afganistan hakkında

GÖKTÜRK
11-04-2015, 21:22
öncelıkle iyi akşamlar , googleden araştırdığımda ne yazık ki sadece intihar girişimleri , bombalı eylemler , ölü askerler falan çıkıyor. şunuda belirteyim abimin iş için oraya gitme durumu var gidecek ve kalacak orada. bende gidip abimle beraber gidip eğer orda üni falan varsa okumayı düşünüyorum hemde abimi yanlız bırakmamıs olacağım. ehliyetlerimiz orada geçiyor mu arabalar falan ne durumda yaşanır mı gidilir mi daha önce giden falan varsa yardımları çok makbule geçer

BahadırALTUN
11-04-2015, 21:42
3 senedir Afganistana gidip geliyorum. Hatta şuan kabil deyim.

Şunu söyleyeyim Eğer Türkiye dekinin bir kaç misli kazanmayacaksanız buraya gelmeye değmez.

Her taraf pislik içinde , doğru düzgün çarşı , market veya gezilecek bir yer yok.

Ehliyetlerin geçtiğini sanmıyorum çünkü trafik kuralı yok.

Üniversite işini sorarım yarın öbür gün ama gençliğini buralarda tüketme.

Bu arada abin ne iş yapacak burada? Bildiğim bir firma yada iş se fikir veririm belki.

http://imageshack.com/a/img661/8731/yEeTz6.jpg

http://imageshack.com/a/img538/5570/0XOTTd.jpg

http://imageshack.com/a/img673/148/t0Ue4G.jpg

http://imageshack.com/a/img911/8320/W9UsRK.jpg

http://imageshack.com/a/img633/2032/CQQ39M.jpg

http://imageshack.com/a/img673/3233/UO8Ld2.jpg

http://imageshack.com/a/img905/5745/RILUr0.jpg

burakgunay
11-04-2015, 21:46
fotografları gördüm ve gerisinin önemi yok bence, gerçekten iyi standartlar sunmayacaklarsa değmez kardeşim zorunluluk yoksa.

GÖKTÜRK
11-04-2015, 21:50
@BahadırALTUN abi hızır gibi yetiştin valla bi dk sana özel mesaj atıyorum burda flood yapmayalım

@burakgunay zorunluluk yok şuan zaten kendisi bi firmada müdür yardımcısı şartları bılmıyorum 1-2 saat önce aradı afganistanı araştır gidebiliriz dedi :D

ES353
11-04-2015, 21:51
bu nedir arkadaş ya fotoraflara göre gitmemen senin hakkında en hayırlısı olur

http://imageshack.com/a/img673/148/t0Ue4G.jpg

Type-R
11-04-2015, 21:58
o etler mevta olur öyle :)

GÖKTÜRK
11-04-2015, 22:05
bahadır abi sağolsun bilgilendiriyo beni , ben zaten abimin gideceği varsa onuda göndermem su saatten sonra , yorum yapan büyüklerime teşekkür ederim

darkmoon
11-04-2015, 22:35
her an bir yerin havaya uçucağı korkusuylada yaşanmaz ki.. adamlar taliban devamlı orda okul hastane çarşı pazar bir yerleri ya canlı bomba ya kamyonlu bombalarla suikastler yapıyor..

TonyMontana
11-04-2015, 22:43
Kabil afganistanin en duzgun yerlerinden biri :) kanun yok kural yok araba surmek icin ehliyetini sorgulayacak yok. Zengini cok zengin fakiri fasfakir. Ortasi yok. Silahli gruplar cabasi. Kabilde hayati tehliken diger bolgelere gore en az. Fakat orada okuyabilecegini sanmam. Bende is icin Kandahar da yasadim Afganistanin en tehlikeli bolgesi karayoluyla ulasim o zamanlar mumkun degildi. Amerikanin Usame Bin Ladini aradigi yillarda amerikalilarla o bolgedeydim Pakistan sinirinda. Arkadaslarinda soyledigi ciddi rakamlar kazanilmiyorsa gidilmesi cok gereksiz.

TigeR
12-04-2015, 00:34
Özelden yazmak yerine burdan yazsan daha iyi olurdu başka bilgilenmek isteyenler için.
O etler ne öyle ya dışarda güneşte :D

Sadık Özyer
12-04-2015, 00:39
Azcık kafayı sıyırsam giderdim oraya .

anıl turan
12-04-2015, 08:18
o etler mevta olur öyle :)

Etler cogu arap ulkesindeki restotant ve kasaplarda o sekilde satiliyor.

Ben tunusta yemek zorunda kalmistim, acikinca gidiyor valla yalan yok...

darkmoon
12-04-2015, 09:20
kural yok nizam yok.. adam tipini beğenmese gülüşünü yürüyüşünü beğenmese çeker vurur seni gider kimsede hop vatandaş ne yapıyorsun demez adama...

ghibli06
12-04-2015, 09:32
M (http://www.milliyet.com.tr/2004/03/05/son/sondun27.html)

10 sene oldu, ablamın arkadaşıydı genç bir mühendisti... 10 senede hiçbir şeyin düzelmemesinin tek nedeni Amerika'dır...

mertxx
12-04-2015, 09:49
Yukarıda arkadaşın da dediği gibi yaşın ufak,daha güzel bir ülke olsa tamam diyeceğim ama önünde güzel günler var.Yıllarını heba etme...Herşey de para değil.Ben 40 yaşına geldim Aşkabat'ta yaşıyorum.Halen daha sanki birşeyler kaçırıyormuşum gibi hissediyorum ki burası Afganistan'a göre kat kat iyi bir yer.

İbrahim33
12-04-2015, 13:36
alkolde yasaktır orada :)

DEJ
12-04-2015, 13:54
Gidersen aynı psikolojiyle dönmeyeceğin kesin. Oradan buraya kaçıp gelen birisinin ağzından duyduklarımı yazıyorum

Silah sesinden uyuyamıyordum diyordu en basitinden

Sigara dahi yasakmış. Dahasını yazmama gerek yok

Kızların başlık parası pahalıymış birde 10bin yada 60bin dolar olması lazım söylediğine göre :D

LnchCntrl
12-04-2015, 14:31
Bin muhteşem güneşti sanırım kitabın adı, ya da uçurtma avcısı. Aynı yazarın zaten afganistanda geçiyor, bi okuyun derim.

ChuckBartowsKi
12-04-2015, 14:37
Afganistan tarihini araştırdım ve cidden bu ülke şeriati düzenden önce bir cennetmiş...

Rus-ABD ve dinci gözüken teröristler sayesinde ülke bu hale gelmiş. Kesinlikle gidilmez.

!KO
12-04-2015, 14:58
bı dunya ulke varken afganıstan ne ya otur oturdugun yerde :D

darkmoon
12-04-2015, 15:05
afganistan geleceğin parlayan yıldızı olucak o bir gerçek.. abd nin bu kadar üstünde durmasının sebebi tarıma açık bakire henüz daha lastik orak değmemiş ilaç görmemiş a kalite toprağın olması.. gelecek enerji dğeil gıda kaynaklı savaşlar olucak su yemek içmek.. tarım alanları gelişmiş ülkelerde hızla azalıyor köylülerde şehirlere büyük metropollere göç ediyor.. çininde en büyük sıkıntısı bu.. kısaca belki şimdi değil ama 50 yıl sonra biz göremesekde oralar değerlenicek.. ama bunun konuyla ilgisi yok tabi sen genede gitme :)

kelalper
12-04-2015, 15:50
arkadaşlar etin açıkta bekletilme nedeni fazla tüketimden dolayı yumuşamasını yani çürümesini sağlamaktır. Normalde bizde buzdolabında uzun süre bekletilir zaten sürüm az olduğu için bozulmasın diye buzdolabı gerekir ama etin ucuz olduğu yerlerde sürümde çok olduğu için etin çabuk çürüyüp yumuşaması ve yenebilmesi için dışarıda bekletilir. 98 yılında Gaziantepte de aynı şekildeydi.
Afganistana yerleşme konusuna gelince her yerin kendine ait bir yaşam tarzı var. Ben de Cidde de yaşadım. İlk gitmeden önce olm manyak mısın Suudi de ne yapacaksın orada yaşanır mı dediler. Olsun gidecem dedim ve hiç pişman değilim. Alkolde vardı diğer şeylerde. Hala özlüyorum. Çok kazanıp az çalışıosun o tip yerlerde.

MrtYILDIZ
12-04-2015, 15:56
2010 da bende 2 ay kaldım,bastion ve Kabil'de ,yollarda rahat gezen sadece Türklerdir ,işim bir an önce bitsinde eve döneyim diye dua ediyodum

darkmoon
12-04-2015, 15:58
artık türklerede pek sıcak bakmıyorlar diye biliyorum bizim konsolosluğuorda bombalamamışlarmıydı hatta bir koruma görevlisi polis memurumuz galiba şehit olmuşdu..

cookies
12-04-2015, 16:17
afganistan geleceğin parlayan yıldızı olucak o bir gerçek.. abd nin bu kadar üstünde durmasının sebebi tarıma açık bakire henüz daha lastik orak değmemiş ilaç görmemiş a kalite toprağın olması.. gelecek enerji dğeil gıda kaynaklı savaşlar olucak su yemek içmek.. tarım alanları gelişmiş ülkelerde hızla azalıyor köylülerde şehirlere büyük metropollere göç ediyor.. çininde en büyük sıkıntısı bu.. kısaca belki şimdi değil ama 50 yıl sonra biz göremesekde oralar değerlenicek.. ama bunun konuyla ilgisi yok tabi sen genede gitme :)

Şimdinin de parlak yıldızı zaten Meksika'yı geçti uyuşturucu ticareti.. ABD izin verirse bir gün parlar zaten..

BahadırALTUN
12-04-2015, 17:49

Afganistan dünyanın en büyük afyon üreticisi. Toprak, maden filan hikaye hepsi. Uyuşturucuyu kontrol eden .......... (cümlenin gerisini siz tamamlayın artık)

darkmoon
12-04-2015, 17:56
Afganistan dünyanın en büyük afyon üreticisi. Toprak, maden filan hikaye hepsi. Uyuşturucuyu kontrol eden .......... (cümlenin gerisini siz tamamlayın artık)

o başka tarım bilinçli yaptırmıyorlar. uyuşturuca dünya lideri falan ama el değmemiş insanın bile ayağının değmediği bakir toprakları var.. ve dünyadaki doğanın yarattığı tek doğal buğday türü burda bulundu.. normalde dünyada yenilen buğdayların hepsinin genetiği oynanmışdır 8 kromozonludur orjinal ise yani atalarımız zamanındaki buğday yanlış hatırlamıyorsam 4 kromozonlu afganistanda doğanın kendi yarattığı buğday buldular.. yani oralarda amaçlar planlar çok evrensel büyük ülkeler basit üç beş kurşluk hesapların peşine düşmez..

rusya moğolositana elletmiyor oradada el değmemiş bakire insanın ayağının değmediği topraklar var.. bu tarafdada afganistan var.. ilaç yemiş toprak adam olmuyor zehirli bir nevi bilim adamları bunu çok geç anladı yada ancak diyebildi ama iş işden geçdi avrupa amerikada ilaçlanmamış kirlenmemiş toprak kalmadı temizlenmesi arınmasıda yıllar sürüyor afganistan bu konuda el değmemiş bir bakire..

zOnstyLe
12-04-2015, 21:55
Askerliğimi barış gucu olarak yaptım, hiç gerek yok gitme. Canlı bombanın nerede patlıyacağını bilen yok, pis, havası basık, insanlar çok garip. Bu arada o etler temiz duruyor yani daha pislerinide gördüm..

academian97
14-04-2015, 00:26
Kardeş Ankaradaymışsın, özel harekat şube müdürlüğüne git, kabilde çalışmış abilerim varmış burada, bilgi almaya geldim de, sana anlatsınlar. :)