Orijinalini görmek için tıklayınız : BAŞARAN mı ŞAKİR USTA'mı ?
painkller
13-04-2015, 17:20
Bizim araca coil yaptıracağım bu hafta 2 ustadan da fiyat aldım 2 side aynı şeyleri söylüyor. amacım dip basmak değil lastikle çamurluk arasını kapatmak ve bunu konfordan ödün vermeden yapma dip basmak gibi bir amacım yok. arabam nissan b13 sunny amortisörlerimi kendim götürücem orjinal japon eski amortisörlerim var onların üstünde yaptırıcam. aklım şakir ustaya daha çok yatıyor ama bakalım. tecrübesi olanları özellikle şakir ustadan yana bekliyorum
2008 senesinde Şakir usta askere gitti. Askerlik öncesi Nam amortisördeydi. o zaman Nizamettin ustayla beraber atelyedelerdi. Asker dönüşü ben Nizamettin ustayı coil yaparken pek görmedim. Özetle 2008 den beri Namiştain diye satılan coillerin hemen hemen hepsi (arada Nizamettin ustanın yaptığı vardır illaki) Şakir ustanın ellerinden çıkmadır.
Başaran'ı tanımıyorum, bilmiyorum ama müşterileri genelde memnun. Şikayete rast gelmedim hiç.
aybrskck
13-04-2015, 18:18
başaranla ilgili bende hiç şikayet duymadım ama şakir abiye iş yaptırıp pişman olanıda görmedim :) kişisel isteklerine uygun bişey yaptırmak istiyorsan aynı zamanda güzel bir dost kazanmak istiyorsan şakir abiyi tavsiye ederim :)
driftboy
13-04-2015, 20:07
Başaranda iş yapmadım ama şakir ustada 4 tane araç yaptırdım hepsinden de memnunum. 1 aracımda sıkıntı oldu ki olacağını kendisi söyledi hep benim acele ettirmelerimden dolayı ses yaptı. Geri döndüğümde de hiçbir ücret ödemeden yeni coillerle değiştirdi. Bitanesinde de yağ salma sıkıntısı oldu yine aynı şekilde sıfır coille değiştirdi. Zaten ilk gittiğimden sonra yakın olsam vida sıkmaya bile bu dükkana gelirim demiştim kendisine :D
Güler yüzlülüğü olsun esnaflığı olsun işinin arkasında duruşu olsun şakir usta bitanedir paşammm :p :)
painkller
13-04-2015, 21:26
@EREN34
Abi tesekkur ederim, rotalar sakir ustayi gosteriyor.
@aybrskck
her iki ustada ayni paralari soyluyor zaten amortisorleride ben goturucm bakalim yarin son bir tekefon konusmasi ile cozucem herseyi.
@driftboy
Abi pasam sozu telefondaki konusma stili bende oklari ona cevirdi ama nitekim aile araci ve ozel bisey isteyince ince eleyip sik dokuyorum
tesekkur ederim tecrubelerinizi paylastiginiz icin, onumuzdeki 1 2 gun daha karar verme asamasindayim bakalim.
driftboy
13-04-2015, 21:46
Valla dedigim gibi başaranı bilmem ama şakir ustada yaptırdıktan sonra özellikle G.Punto 3k nın yol tutuşu sekmesi filan orjinalden çok çok daha iyiydi..
c3 aracıma ilk şakir abide coil yaptırdım bir araba bu kadar mı değişir en dipte orjinalden daha konforlu oldu araba inmek istemedim :)
ayrıyetten çevremde belki 5-6 arabayı götürdüm şakır abiye perşmebe günü 208 götürücem yine :)
esnaflığı adamlığı abiliği iyidir :)
Biz arkadasla yaptirdik yakin zamanda iki araca. Gayet memnunuz sakir ustadan isinin ehli kendiside iyi birisi. Pisman olacagini hic sanmiyorum :)
Boldenon
14-04-2015, 00:20
Başaran bir adım önde. Arkadaşımın aracında deneyimim oldu. Benim görüşüm başaran daha iyi.
Kesinlikle başaran derim en dipte bile tık ses gelmedi ustanın işçiliği ve misafirperligi 10 numara 5 yıldız :)
Skyhawk34
14-04-2015, 06:57
şakir ustayla işim oldu bugüne kadar hatta kendi kusru olmadıgı halde bir keresinde hiç para almayarak sıfırdan coil yapmıstı ve ücret almamıştı o gün bugündür arkadaşlarımı oraya yonelendırırım
AliGizda
14-04-2015, 12:05
Bu konu çok iyi olmuş, bende yeni bir araç aldım ve Allah nasip ederse yarın teslim alacağım ve en kısa zamanda bende önlere coil yaptırmak istiyorum. Bende Başaran' dan yana hiç bir şikayet duymadım ve tercihim o yönde olacak gibi. Şakir ustanın yeri nerede bilmiyorum ama Başaran benim eve çok yakın. Aldığınız fiyatlar neler acaba paylaşma şansınız varmı?
Arkalarda çöl yapilabiliyomu ? Ya da yay a ayar mekanizmasi ? Yoksa press mı sadece istenildiginde ?
Arkalarda çöl yapilabiliyomu ? Ya da yay a ayar mekanizmasi ? Yoksa press mı sadece istenildiginde ?
Sahramı olsun Dakarmı bacım ?
Lanet gitsin ipad e ahahahah
serkanaygün
14-04-2015, 14:40
Sahramı olsun Dakarmı bacım ?
Abi ofiste herkesin içinde istemsizce haykırdım :D Mesai saatleri içerisinde böyle şeyler yapmasak :D
painkller
15-04-2015, 12:38
teşekkür ederim kıbrısa dönmeden gitmek istiyorum bakalım önümüzdeki 2 -3 gün içerisinde şakir ustanın büyük ihtimalle kapısını çalacağım.
başaran için bana piyasa fiyatından biraz fazla söyledi amortisörleri ben götürücem diyincede 50 lira bir fiyat oynadı açıkcası şakir ustayı daha samimi buldum.
Başaran ile iş yaptım gayette memnun kaldım. Hatta coilleri sattım alan kişi de sıkıntısız kullanmaya devam ediyor.
Başaran sivas'a kargo yaptıktan sonra teslim aldığımı bildirdim ve gidip taktıracağım abi dediğim günün akşamında aradı beni ''nasıl oldu anıl memnun musun''diye. Böyle güzel esnaflarla her zaman iş yapılır.
painkller
15-04-2015, 18:26
Pmlerlede konustum yardimini gorusunu esirgemeyen herkese tesekkurler yarin sakir ustaya gidiyorum Allahin izniylen. Herkese tesekkurler, Allah razi olsun :)
SerhatA.
20-04-2015, 12:39
Bende kendi aracımda Başaranın yaptığı coili kullanıyorum tek bi şikayetim bile yok. Diğer tarafı bilmiyorum
painkller
20-04-2015, 12:43
işi hallettim herkese çok çok teşekkürler. Şakir abi denildiği gibi can, paşam lafı beni bağlayan söz oldu zaten :)
BıD-Clio
21-04-2015, 20:22
işi hallettim herkese çok çok teşekkürler. Şakir abi denildiği gibi can, paşam lafı beni bağlayan söz oldu zaten :)
Hayırlı olsun masallah guzel oldu :) bu arada ben bıttıgı anda gelmıstım nıckımı solemedım ama hatırlarsın :D kardesım
painkller
22-04-2015, 00:40
Hayırlı olsun masallah guzel oldu :) bu arada ben bıttıgı anda gelmıstım nıckımı solemedım ama hatırlarsın :D kardesım
Hatirladim hatirlamammi, evet dogru karar vermisim gercekten :) umarim sizin araçta hal olmustur :)
-Murat Özcan-
22-04-2015, 11:28
Benimde bir arkadaşım Başaranda yaptırıyor aracını ve çok memnun bir abimde şakir ustada yaptırıyor oda çok memnun ikisinindende memnunlar yani karar sizin
Fiyat olarak ne istediler?
şakir ustanın numarasını öğrenebilir miyim?
painkller
22-04-2015, 13:43
0543 244 1998 sakir abinin numarasi budur, ben soyledim anlattim durumu konu var boyle boyle diye sizde soylersiniz zaten.
Tesekkur ederim
.Fiyat konusuna gelirsek aractan araca degisiyor diye biliyorum ama bana ortalama fiyat 600 500 arasi geldi 1 i amortisorler benden digeri hersey dahil basarandan, sakir abi zaten amortisorleri hep istiyor
Bu amortisör işlemleri pazar günü de yapılabiliyor mu ? şehir dısından gelecekler için :)
BıD-Clio
22-04-2015, 15:35
Hatirladim hatirlamammi, evet dogru karar vermisim gercekten :) umarim sizin araçta hal olmustur :)
Halloldu cok sukur :D kac ustaya gıttıysek yok ondan yok bundan dedıler sagolsun sakır abı bı testte cozdu ısı .
2 ay kadar once ızmırden gelıp basaranda yaptırdım amortısorlerımı allaha cok sukur mennunum tıkırtı flan yok.. hatta gec kaldık dukkan kapanmak uzereydı bızım ıcın 1 bucuk saat bekledı dukkanda bızı sagolsun...hatta bu amortısorlerın bakımı falan oluyomu arada gonderelımmıamortısorlerı dedım onları gonderme kendım gel cay kahve ıcelım dedı:) kahve hastası olarak bu tavrı ayrıca bagladı benı:):):)
amk urfadan kalkıp gelsek ıkı coıl parası gıdıcek ben mesaj atayım bı basarana şakır ustanın tel varmı
painkller
23-04-2015, 12:26
Sakir abinin telefonu 0543 244 1998 .
MuzafferKirli
23-04-2015, 16:51
Başaran coilover kullanıyordum, en dipte bile sekme zıplama ses yoktu, yeni araç alıcam onada başaran coilover yaptırıcam tek adres bence.
Basaran'ada Sakir usta'yada is yaptirdim.
Ikiside gayet iyi. Hangisini secersen sec memnun kalirsin.
şakir ustaya bende iş yaptırdım coilimden ses geliyodu götürdüm guzel ve pratik bir çözüm buldu ses kesildi kendisi ile ilk defa tanıştım ama baya kafası yoğun biri yine güzel bi zamanda kendisini yakalamak lazım
şakir ustanın yeri hangi sanayide dostlar?
şakir ustanın yeri hangi sanayide dostlar?
Atatürk (Maslak)
AliGizda
28-04-2015, 09:30
Bende hafta sonu yeni aldığım aracımın yaylarını presslettim, ciddi manada aracın yol tutuşu güzelleşti. İyi ki yaptırmıştım diyorum. Bundan önce hep Aydın Amortisörde yaptırıyordum ama artık adresim Başaran olucaktır.
Bende bir şey sormak istiyorum bu coil işini sadece arabayı yere yakınlaştırmak değilde gerçekten yol tutuşunu arttırmak adına yapan birileri yok mu ?
Yol tutusunu arttırmak icin coilover yapmak AR-GE gerektirir. Astarı yüzünü gecer. Zaten belli bir fiyatın uzerine çıkıldığı zaman markalı coiller var.
Yol tutusunu arttırmak icin coilover yapmak AR-GE gerektirir. Astarı yüzünü gecer. Zaten belli bir fiyatın uzerine çıkıldığı zaman markalı coiller var.
Benim arabaya yok işte sıkıntı orada :D
chatlaxs
10-05-2015, 23:26
bu başaranı illa arayıp sormak mı lazım telefon açsam da soracağım şey benim araca yapabilirmisiniz olacak, 26 nisanda facebook üzerinden mesaj attım aracın fotosunu falan gönderdim verdikleri cevap araç nerde sizin oldu Denizlideyim diye cevap yazdım üzerinden 1 hafta geçti ses soluk çıkmayınca cevap yazmadınız diye tekrar yazdım amartisörlerin fotosun lazım dedi gönderdim 1 hafta geçti gene ses yok :)
Bende bugun Aradım başaranı geri donen olmadı Yarin birdaha aricam eğer geri dönmezler ise esnaflık olarak kaygılarım olur .
Pazar günü olduğu için olabilir mi Koçer :)
Pazar günü olduğu için olabilir mi Koçer :)
Dedigin mantıklı :D
Baskası ile konuşuyordu bende devam ettim aramaya arkada Numaram gözüktü
Bizde esnaflık yapıyoruz 7/24 müşteri ararsa açmak durumundayız :)
Nasibin nerden nasıl geleceği belli olmuyor usta ben izmirden gidip 1000 km yol yapacam totalde
:)
Sen de haklısın ne diyeyim :)
halihazırdaki malzemen kullanılarak amortisorun coil e cevrilecegi icin
iki ustanın da yaptıgı işten aynı sonucu alacaksın
yani birinin digerinden iyi yapma olasılıgı olmayacak
bu arada sakir paşa iyi niyetli ve işinin arkadasında birisidir
Basaranda yaklasik 1 hafta once coil yaptirdim,cumartesi takmak nasip oldu,ne hikmetse alt takimdan lokurtu gelmeye basladi,yas geregi dedim herhalde,z rot salincak vs dusunurken,araca bi rot ayari yapiyom dedim,aldım lifte ne göriyim sağ amartisör yag kaciriyo,nasol sinirlendim,ben avrupa yakasindayim basaran umraniye,daha detayli test surusu yaptım ve sesinde amartisorden geldigini anladım,bildigimiz yağ akış sesi !! Ben kargo ile siparis ettim,orjinal yay amartisor sokulup gelen coiller takildi ama sag taraf suanda cok sakat durumda,hatta aracin alrinda bile (salincak alti) yag gordim,aradim firmayi aracı getirmemi soylediler,ben zaten gitmemek icon kargo ile siparis verdim ama gitmek sart oldu artik,bakalım gidince neyapacaklar,gitgel masrafınamı yaniyim ,kargo parasinami,yoksa moral bozuklugunamı yaniyim.anlamadım,gittikten sonra sonucu yazarım
AliGizda
01-06-2015, 13:31
Basaranda yaklasik 1 hafta once coil yaptirdim,cumartesi takmak nasip oldu,ne hikmetse alt takimdan lokurtu gelmeye basladi,yas geregi dedim herhalde,z rot salincak vs dusunurken,araca bi rot ayari yapiyom dedim,aldım lifte ne göriyim sağ amartisör yag kaciriyo,nasol sinirlendim,ben avrupa yakasindayim basaran umraniye,daha detayli test surusu yaptım ve sesinde amartisorden geldigini anladım,bildigimiz yağ akış sesi !! Ben kargo ile siparis ettim,orjinal yay amartisor sokulup gelen coiller takildi ama sag taraf suanda cok sakat durumda,hatta aracin alrinda bile (salincak alti) yag gordim,aradim firmayi aracı getirmemi soylediler,ben zaten gitmemek icon kargo ile siparis verdim ama gitmek sart oldu artik,bakalım gidince neyapacaklar,gitgel masrafınamı yaniyim ,kargo parasinami,yoksa moral bozuklugunamı yaniyim.anlamadım,gittikten sonra sonucu yazarım
Sonuç ne oldu acaba?
3 aydır şakir ustanın yaptığı coilleri kullanıyorum gram ses yok şakir usta esnaflığı ve işçiliği 10 numaradır.
bymurat___61
01-06-2015, 15:48
Hangısının ıyı olacagı tammamen kullanılan yayın sertliginın o araca daha uygun olup olmayacagı. Birde amortisorlerın sertlik durumu belırler. YAnı sızın anlıcagınız bu işler hep sansa yapılan işler. En ufak bır ayrıntı hesaplama gıbı durumları yok.
Ama esnaflık olarak sakır bır adım onde dıye dusunuyorum.
Mesela nam bu işi en ıyı yaptıgını ıdda eden adamlardandır. Onunda yaptıgı hiç birsey yok. Bu kadar net diyorum . Dıkkat edın namın coillerine cok az inip kalkarlar burda o ınıp kalkma mesafesınde konfor kaybı oluşturmamasına sebebıyet verıyor. Çok akılıca adamalrın yaptıgı
Dier vatandaşların yaptıgı ıse masaşllah namın 2 katı mesafesınde calışıyorlar. İşte burda koskoca skunk2 nın teınnın felan veremedıgı storogu canturk basaran (sakırı ınceleme fırstım olmadı henuz ama aynı dıe tahmın edıom) verıyor. Pekı verıyorda o kadar mesafede koskoca arges olan fırmaların yapamadıgını bızım ustalarımızdan beklemek akıl ışi deıldır...
Bu arada arkadasımın 3.23 une kendımız coil yaptık. Aracın dınamıklerı gayet arttı. BEn sanmıyorum sakırın basaranın yada namın bizden farklı bırsey yaptıgını.
Bu arada usta felan deiliz. Ticarete yapmıyoz. şimdi yanlış anlaşılmasın. Sadece her işimizi kendımız yapıoz.
BıD-Clio
02-06-2015, 15:54
Hangısının ıyı olacagı tammamen kullanılan yayın sertliginın o araca daha uygun olup olmayacagı. Birde amortisorlerın sertlik durumu belırler. YAnı sızın anlıcagınız bu işler hep sansa yapılan işler. En ufak bır ayrıntı hesaplama gıbı durumları yok.
Ama esnaflık olarak sakır bır adım onde dıye dusunuyorum.
Mesela nam bu işi en ıyı yaptıgını ıdda eden adamlardandır. Onunda yaptıgı hiç birsey yok. Bu kadar net diyorum . Dıkkat edın namın coillerine cok az inip kalkarlar burda o ınıp kalkma mesafesınde konfor kaybı oluşturmamasına sebebıyet verıyor. Çok akılıca adamalrın yaptıgı
Dier vatandaşların yaptıgı ıse masaşllah namın 2 katı mesafesınde calışıyorlar. İşte burda koskoca skunk2 nın teınnın felan veremedıgı storogu canturk basaran (sakırı ınceleme fırstım olmadı henuz ama aynı dıe tahmın edıom) verıyor. Pekı verıyorda o kadar mesafede koskoca arges olan fırmaların yapamadıgını bızım ustalarımızdan beklemek akıl ışi deıldır...
Bu arada arkadasımın 3.23 une kendımız coil yaptık. Aracın dınamıklerı gayet arttı. BEn sanmıyorum sakırın basaranın yada namın bizden farklı bırsey yaptıgını.
Bu arada usta felan deiliz. Ticarete yapmıyoz. şimdi yanlış anlaşılmasın. Sadece her işimizi kendımız yapıoz.
Şakir abının işçiliğini az cok bıldıgım kadarıyla soylıyım ... Her araca aynı yayı takmıyor . Aracın motoruna kılosuna otomatıkmı duzmu varana kadar dıkkat edıyor .Araaca kullanacagı yayı (coıl yayını) bu sekılde secıyor . Ve elınde cesıt cesıt farklı sarımlardan olusan boyuna ıncelıgıne kalınlıgına varana kadar hepsı bulunuyor .kestıgı kovan gomlek mıl hesaplamasını aracın dusuklugune sertlıgıne gore mılımetrık hesaplıyor ...
bymurat___61
02-06-2015, 18:23
Şakir abının işçiliğini az cok bıldıgım kadarıyla soylıyım ... Her araca aynı yayı takmıyor . Aracın motoruna kılosuna otomatıkmı duzmu varana kadar dıkkat edıyor .Araaca kullanacagı yayı (coıl yayını) bu sekılde secıyor . Ve elınde cesıt cesıt farklı sarımlardan olusan boyuna ıncelıgıne kalınlıgına varana kadar hepsı bulunuyor .kestıgı kovan gomlek mıl hesaplamasını aracın dusuklugune sertlıgıne gore mılımetrık hesaplıyor ...
Evet bılıyorum ama sonucta ortada bır arge yok goz kararı. O yayların boyuda arac dan araca basılabılmeyle alakalı. Oyle ortada mılımetrık bır hesap kıtap yok. SAnzımanın da otomatık mı duz mu olmasıan bakması tamammen aracın ondekı agırlık dagılımı ıle ilgili.
Oyle simetrık bır durum hıc bır zaman yapılma coillerde olmuyor malesef.
geçtiğimiz hafta yine yeniden yepyeni coil over setimi şakirtiştaina şakir agama yaptırdım araç ticari .ilk seti 2 yıl önce yaptırmıştım o zaman marka dükkan farklıydı şimdi kendi işyerini açmış demek istediğim şu ki o zaman da coiller varken panelvan kasa aracımı makaslarda ve virajlarda kırbaçlaya kırbaçlaya zorluyordum şimdide aynı özgüven :D kesinlikle şakiriştian derim.görsellikten ziyade yol tutuşta güven istiyorsanız.ha bu Başaranın kötü olduğu anlamına gelmez bana yol masrafı ve mesafe uzak geldiği için gitmedim sonuçta kargo ile gelen sistemi ne kadar ayar yapabilirsiniz ki en doğrusu dükkanda yapılan ayardır.ama sonuç olarak şu an bu piyasa da benim için 2 isim kalite ve güven demektir 1 Şakirişstian 2 Başaran.yani ikisinden de pişman olmazsınız çünkü Başarana yapılan coil kite de canlı şahit oldum megachips skoda Doğan Çağlar***
Bende başaranda soğuk press yaptırdım herhangi bir sorun olmadan yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. Oldukça ilgililer tavsiye edebilirim.
made ın JAPAN
26-07-2015, 14:45
bende ae101 corollama yaptırdım şakir ustada baya memnunum adamlıgına dicek laf yok zaten :D
Beyler kac para bu yaptirdiginiz isler
Degiyo mu arabanin anasini aglatmaya :)
Şakiriştain mı bu dediğiniz Şakir usta?
Bir de yeri nerede?
Grimlord
26-07-2015, 15:58
bundan 4 5 ay önce 450 liraya yapılan coil için (sadece önler) 1 ay önce 550 lira fiyat almıştım başarandan.işler güzel demek ki :)
şu anda 900 tl den bahsediliyo.
painkller
13-08-2015, 17:39
bundan 4 5 ay önce 450 liraya yapılan coil için (sadece önler) 1 ay önce 550 lira fiyat almıştım başarandan.işler güzel demek ki :)
katılıyorum. ben yeterli ilgiyi göremediğim için şakir abiyi tercih ettim. ve bu konuda bir abi edindiğime inanıyorum.
Hortlattım ama merak ettiğim birşey var çıkma alsak başka arabaya uyarlayabilir miyiz?
2017 LEON BAŞARAN COİLOVER SİSTEM - Yedek Parca ve Aksesuarlar sahibinden.com'da - 615975197 (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-aksesuar-tuning-2017-leon-basaran-coilover-sistem-615975197/detay)
tolga_55
17-11-2018, 08:16
Başaran kullanıyorum. Ancak 900 lira filan etmez. Abarttılar.
Başaran kullanıyorum. Ancak 900 lira filan etmez. Abarttılar.
Başaran'dan memnun musunuz? Şuan herkes Başaran'ı övüyor.
Boldenon
06-12-2018, 08:31
iki aynı aracın şakir ve başaran yapımı olanına bindim. şakir bariz daha sert ve zıp zıp gibiydi. başaranda konfor kaybı sıfır nerdeyse. araçlar (ibiza cupra 1.4 tsi) aynı basıklıkta idi yolda aynı.
Başaranın işini daha güzel olduğunu söylüyor kullananlar hep. Ama başaranın müşteri ile ilişkisi pek sıcak değil yani çok ilgili değil. Şahsen ben mk2 FR aracıma coil yaptırmak istediğimde başaranı birkaç kez aradım bakmadı yazdım cvp 3 gün sonra geldi. Bende şakire yöneldim. Şakire aracın bütün bilgilerini verdim bir kaç açıdan da foto attım yanlışlık olmasın diye. İsteğim önlere coil arkalar soğuk pres helezon idi. Fakat Sevdakar (şakir) abimiz bana mk3 kasanın amörtisörlerini coil yapıp göndermiş :) Neyse ki 1 gün sonra kendisine gerekli izzahı foto ve videolarla yaptım. Oda yanlış gönderildiğini anladı doğrusunu gönderecem hemen dedi. Ben yanlış geleni göndermeden o bana hemen mk2 kasa için olanı helezonları ile birlikte gönderdi. Montajını yaptık ve test yaptık aşırı ses yaptı sanırım üst tablaya oturmadı boşluk yapar gibi ses vardı. Söktüm orjinale döndüm. Gelen malzemelerin hepsini geri yollamak için paramı geri istedim. O paramı gönderdi bende mallarını gönderdim. Sonrada custom coil sevdasından vazgeçtim :)
tolga_55
06-12-2018, 09:26
Başaran'dan memnun musunuz? Şuan herkes Başaran'ı övüyor.
konfor olarak memnunum. ama 900 lira gereksiz pahallı.
450 liraya satılıyordu ne ara 900 oldu. Sanki yurtdışından döviz ile ithal ediyorlar. aynı torna makinesinden çıkıyor bu kadar adam skmenin sebebi nedir acaba :)
i-vtec07
06-12-2018, 09:32
Böyle argesiz hiç mühendisliği olmayan custom şeyleri nasıl takıyonuz beyler aracınızın yürüyenine . Bide üzeirine para ödüyonuz .
Yürüyen yani bu önemsiz bi parça değil ...
Aracım yolda ve virajlarda aptal saptal sekip ses yapıcağına yüksek kalsın...
arkalara neden hala coil yapamadıklarını anlamadım.
coil için değil de patlak amortisörler için gideceğim. Tamamen duygusal ($$) sebeplerden.
450 liraya satılıyordu ne ara 900 oldu. Sanki yurtdışından döviz ile ithal ediyorlar. aynı torna makinesinden çıkıyor bu kadar adam skmenin sebebi nedir acaba :)
Sordugunda sorumu :Dhttp://i.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2018/11/13/fft99_mf12735276.Jpeg
Böyle argesiz hiç mühendisliği olmayan custom şeyleri nasıl takıyonuz beyler aracınızın yürüyenine . Bide üzeirine para ödüyonuz .
Argesiz olur mu o nasıl laf :D sattığı müşterilerden gelen feedbacklere göre işlem yapıyorlar. Mesela; "abi 130la makasa girdim allahım olmasın on numara yol tutuyor helal sana" gibi..
arkalara neden hala coil yapamadıklarını anlamadım.
coil için değil de patlak amortisörler için gideceğim. Tamamen duygusal ($$) sebeplerden.
Cantürk Amortisör var Ankarada
Sordugunda sorumu :Dh6.Jpeg
Milleti skip(geçip) Türkiye kazanacak ayağına kendilerini ihya ediyorlar diyorsun :D
Çok doğru söyledin kardeşim.. Benim kafamı çelmeye çalıştı arkadaşlar ama aynen bu mantıkla devam ediyorum bende :)
İzmirde ERDEM USTA var. Aracımı dip basık kullanıyorum ne sekme, ne ses hiçbişey yok. Yol tutuş tren gibi oldu kesinlikle tavsiye ederim foruma da üye kendisi.
Erdem K.
Sene 2019 olucak hala yok şakir yok başaran yok başaramayan...
Sadece roll koşturduğum arabamda şakir kullanıyorum ve çok memnunum. Taktıkdan 2 gün sonra kendisi aradı memnunmusun diye. Ben sert istiyordum istediğime göre yaptı.
Cantürk Amortisör var Ankarada
Memnun olmayan gormedim buradan
Döviz olmuş anasının herekesi, enfilasyon gelirlerimizin yarısını almış görütmüş cebimizden.
Durum böyleyken fiyat alternatifi aramaktan başka çare kalmamış.
Buna rağmen bir çok genç kardeşimiz sanayi işini güvensiz bulup üretim teknolojilerine güvensiz bakıyorlar ya gülüyorum!
Bu ülkede after market parça yokken millet şahinine flashına ısıtılan yaylarla basık görüntü verdi, bindi. Benim çevremde bir tane kırılan eden olmadı.
Düz boru mu hep Alibeyköy sanayide egsozcu hüseyin abime yaptırdım, şimdi millet ya meşur egsozcuya, ya da markaların düz borularını alır olmuş.
Sanayide bir mantık vardır, "bir çeyrek vida, bir ton yük taşır" yani 3 bijonla gezince lastik fırlamıyor.
malına göre kullanırsın aracını hiç sorun olmaz!
bırakın artık şu kafayı, bir takım bilindin marka coil 5binden aşşa değildir, yaptırırım Şakir ustaya 600-700 neyse, 120 den yukarı çıkmam düşük hızda keyfimi yaparım.
sanki herkes coil takıp pistten dışarı çıkmıyo nınakoyim!
Şakir ustanın işini görsel olarak yorulmayın siz, low slow takılın bu paraya bi şeycik olmaz ;)
nie gerildim lan ben? :D
hepinizi seviyorum, sıkmayın canınızı böyle şeylere :D
mert_can 41
06-12-2018, 11:38
Memnun olmayan gormedim buradan
İzmitteydi Ankaraya gitmiş her işi sigortalıydı sigortalı coil yapıyordu.
ProdriveSTI
06-12-2018, 12:03
Coiller benden sorulur Berkan nam ı diğer bebek okana yapmıştım zamanında,çok sert olduğunu söylemişti.:)
Aykut106
06-12-2018, 13:32
Döviz olmuş anasının herekesi, enfilasyon gelirlerimizin yarısını almış görütmüş cebimizden.
Durum böyleyken fiyat alternatifi aramaktan başka çare kalmamış.
Buna rağmen bir çok genç kardeşimiz sanayi işini güvensiz bulup üretim teknolojilerine güvensiz bakıyorlar ya gülüyorum!
Bu ülkede after market parça yokken millet şahinine flashına ısıtılan yaylarla basık görüntü verdi, bindi. Benim çevremde bir tane kırılan eden olmadı.
Düz boru mu hep Alibeyköy sanayide egsozcu hüseyin abime yaptırdım, şimdi millet ya meşur egsozcuya, ya da markaların düz borularını alır olmuş.
Sanayide bir mantık vardır, "bir çeyrek vida, bir ton yük taşır" yani 3 bijonla gezince lastik fırlamıyor.
malına göre kullanırsın aracını hiç sorun olmaz!
bırakın artık şu kafayı, bir takım bilindin marka coil 5binden aşşa değildir, yaptırırım Şakir ustaya 600-700 neyse, 120 den yukarı çıkmam düşük hızda keyfimi yaparım.
sanki herkes coil takıp pistten dışarı çıkmıyo nınakoyim!
Şakir ustanın işini görsel olarak yorulmayın siz, low slow takılın bu paraya bi şeycik olmaz ;)
nie gerildim lan ben? :D
hepinizi seviyorum, sıkmayın canınızı böyle şeylere :D
90 larda yay kesen amcalar isini iyi yapsaydi dunya capinda marka sahibi olsalardida kullansaydik :D
flash doganla yeni nesil arabaları karsılastrmak agırlık guc vs olarak karsılastırmakta biraz talihsizlik.
3 bijonla lastık kopmayabilir ama dandik spacerla 1 ay kullanamadan lastigim fırlıyordu bijonlar yola dustu :D forge spacer 4 yıldır kullanıyorum.yarın ne olur bilmiyorum ama bugune kadar saglam geldi.
90 larda yay kesen amcalar isini iyi yapsaydi dunya capinda marka sahibi olsalardida kullansaydik :D
flash doganla yeni nesil arabaları karsılastrmak agırlık guc vs olarak karsılastırmakta biraz talihsizlik.
3 bijonla lastık kopmayabilir ama dandik spacerla 1 ay kullanamadan lastigim fırlıyordu bijonlar yola dustu :D forge spacer 4 yıldır kullanıyorum.yarın ne olur bilmiyorum ama bugune kadar saglam geldi.
Sen bu işe karışma diablo :D
Aykut106
06-12-2018, 13:49
Sen bu işe karışma diablo :D
eski 106cılardan kım kaldı bee!! :D
Coiller benden sorulur Berkan nam ı diğer bebek okana yapmıştım zamanında,çok sert olduğunu söylemişti.:)
Sert olani yumusatan, Kalkan coili indiren, inmis coili kaldirmayi senin gibi ustasdan daha iyi yapan yokki sana geldim profdrivesti
:D
bakış açılarımız çok benzerlik gösterdiği için ikna etmeye çalışmayacağım.
tek ekleme yapmam gereken şey üretim konusu, ülkemizde üretici topraklarındaki ıspanağı toplasak zarar derken sanayicinin işi gücü yok coil mi üretecek, serzenişimi yine anlatamıyor isem düz boruyu neden egsozcu Hüseyin abide yaptırdığıma da bir gönderme yapabilirsin ;)
Rab'im işini iyi yapan spacer'cılarla karşılaştırsın ne diyeyim kardeşim ;)
Aykut106
06-12-2018, 18:29
bakış açılarımız çok benzerlik gösterdiği için ikna etmeye çalışmayacağım.
tek ekleme yapmam gereken şey üretim konusu, ülkemizde üretici topraklarındaki ıspanağı toplasak zarar derken sanayicinin işi gücü yok coil mi üretecek, serzenişimi yine anlatamıyor isem düz boruyu neden egsozcu Hüseyin abide yaptırdığıma da bir gönderme yapabilirsin ;)
Rab'im işini iyi yapan spacer'cılarla karşılaştırsın ne diyeyim kardeşim ;)
abi benim kisisel olarak sana bir laf carpma gibi amacla yazmadım yazmakta ıstemem:) oyle dusunduysen de ozur dilerim. :) bazi parcalara fazlaca para vermek sacma oluyor o konuda haklısın. :D
abi benim kisisel olarak sana bir laf carpma gibi amacla yazmadım yazmakta ıstemem:) oyle dusunduysen de ozur dilerim. :) bazi parcalara fazlaca para vermek sacma oluyor o konuda haklısın. :D
güzel tavrın için ben teşekkür ederim kardeşim. Sende kusura bakma :)