Orijinalini görmek için tıklayınız : 25 kuruş yakan araba birden 50 kuruş niye yakar ?
İyi forumlar herkese,
1,4 is var otomatik sirali lpg var
Araba 25 kurus yakiyordu simdi 20 liraya 40 km gidiyorum 50 kurus yakiyor
Arabaya birde bakim yaptirdim yagi degisti buji kablolari degisti
On takima agir bakim yaptim
Sebebi nedir sizce daha once basina gelen varmi?
106 da oksijen sensörü bozuk diye iki katı yakıyordu arabam. Bilmem belki sizinde o2 sensöründen dolayıdır.
benimde başıma geldi bütün kış böyle bi sıkıntı yaşadım havalardandır diye düşündüm yazın 100 liralık yakıtla 430 440 km yol gidiyodum genelde dip, kışın 230 kmde depo bitti defalarca
Benzin dokup yakasim geliyo arabayi
106 da oksijen sensörü bozuk diye iki katı yakıyordu arabam. Bilmem belki sizinde o2 sensöründen dolayıdır.
O2 sensorunun bozuk olup olmadigini nasil anlariz
Kullanıcı
13-04-2015, 21:17
LPG belki ayarsızdır ondanda olabilir oksijen bozulmuşta olabilir yada yada LPG ara boruları tıkanmış olabilir
ama bizim iş için kullandıgımız tempramız var yazın 25 kuruş kışın 40 50 kuruş yakıyor belki araç normal yakıyordur
Ya hani 35 kurus filan yaksa ayarsizliga bagliycam ama 50 kurus yakiyo
Bide kisin benimki 25 kurus yakiyordu suan havalar isindi yani sizlerin soylemis oldugu durumun suan tam tersi yasaniyo bende :)
Kullanıcı
13-04-2015, 21:21
rolantide titreşim var mı veya tam gazda çekmeme hızlanmama?
mehmetRS
13-04-2015, 21:23
benzer şikayet arkadaşımın megane'ında vardı, bujileri değiştirmişti, hava filtresini felan.
kafayı kırıp önce eski bujileri takıp denemiş, yine yakıt fazla.. sonra hava filtresi bulmuş bir yerden biraz kullanılmış, onu taktığında yakıtı normale dönmüştü.
teknik acıklaması nedir bilmiyorum ama, cocuk sonraki filtre değişiminde önüne bir parça sünger felan kesip koyuyordu. :D
Sabah ilk calistirmada benzinden lpg ye gecerken rolanti cok dusuyor 2 saniye sonra kendi yukselip birdaha boyle bir durum olmuyor onun haricinde rolantide iken anormal bir durum yok normal calismaya devam ediyor
Araba gaz yiyor boyle bir sorun hic olmadi
Kullanıcı
13-04-2015, 21:32
Hava filtresinden değil bence olsa çekmeme sorunu olur ama sen genede bir kontrol et hava alıyor mu diye birde LPG ayarının doğru olduğundan eminmisin?
Lpg ayari yaptirmadim o aklimda onu yaptiracagim
Benim kafama takilan lpg ayarsizligi yuzunden bu kadar cok fark edermi yakitta ?
Ve o2 sensorunden olup olmadigini nasil anlariz
subap ayarı zamanın gelmıs olabılır
subap ayarı
gaz kelebek temızlıgı
ve ıyı bı lpg ayarı yaptırırsan
yakıt sarfıyatın dusebılır
Kullanıcı
13-04-2015, 21:41
oksijen sensöründen olup olmadığı tam bilemiyorum ama bizim tempra ayarsızken 60 kuruşu görüyor birde ayar yaptırırken öyle kulak dayayıp yapılan ayara güvenmeyin gerçek ustaysa hariç alet bağlatıp öyle ayar yaptırın
Kullanıcı
13-04-2015, 21:42
subap ayarı
gaz kelebek temızlıgı
sübab ayarı bozuk olsa motor rolantide titreme yapmızmı?
subap ayarı
gaz kelebek temızlıgı
Abi bunlar birden bire yakitin artmasini saglarmi
Aniden olan bir şey diye düşündüğüm için ben o2 sensörü olabilir dedim. Onu kontrol etmek içinde aracınızı bilgisayara bağlatmanız gerekir.
Aniden olan bir şey diye düşündüğüm için ben o2 sensörü olabilir dedim. Onu kontrol etmek içinde aracınızı bilgisayara bağlatmanız gerekir.
Tesekkur ederim hocam
erhanarici18
13-04-2015, 22:18
lpg var demişsin ona bi baktır
bende aynı sorundan kafayı yemiştim ve bir ay arabamı benzinde kullandım 1.6 leonda 50krş'dan fazla yakıyodum
lpg regulatöründe sorun vardı pc'ye bağlayınca hemen çıktı
beyin regulatör sıcaklığını okumuyor zenginde calışıyodu araba sürekli
böyle bi zenginlik yok hee 32 lt depoyla 100 km anca gidiyo :D
Ya sorma hocam ya benzinde kullanmayi dusundum bende
Ama biliyorsun hondalarda kronik benzin isigi yanmiyor o yuzden yolda kalirim diye kullanmiyorum :)
muhtemelen yokturda yinede bi sorayım aracında wideband varmı?
Dogru tahmin wideband yok aracimda :)
bymurat___61
13-04-2015, 23:45
aarca agır bakım olarak triger değişti mi? acaba belkı sentede ufak bır kaçıklık olmus olabilir.
Suabp ayarı ıstıyo olabilir ama subap ayarıda kademelı yukseltır yakıtı bıcak gıbı tak dıye ıkı katına cıkmaz
erhanarici18
14-04-2015, 11:57
Ya sorma hocam ya benzinde kullanmayi dusundum bende
Ama biliyorsun hondalarda kronik benzin isigi yanmiyor o yuzden yolda kalirim diye kullanmiyorum :)
araç benzinde normal yakıyosa lpg'de fazla yakıyosa dediğime bi baktır 5 dk pc ye bağlattır
phoenixs
14-04-2015, 12:13
Aynı sorunu ben yaşadım oksijen sensörü mü ne varmış değiştik düzeldi hocam 35 litre gaz ile 150 km yapmıyordu araba ve tekliyordu gaz yemiyordu LPG ci sorun bende değil diyordu o sensörü değiştik 35 litre gaz ile 285 KM yol yaptım hocam ankara şehir içi çok mutluyum
Benzinde ölcme fırsatım olmadi bugun ayar yaptirdim lpg ye ayari fazlaymis yani fazla gaz geliyormus motora bakalim yine olcecegim yine ayni olursa makineye bahliyacagim sensor mu yoksa baska birsey mi cikar insallah
Benim arabanin gidisinde filan hic sorun yok gaz yiyor basiyorum gidiyor titreme yok bakalim sorun cozulunce yazacagim buraya
araç benzinde normal yakıyosa lpg'de fazla yakıyosa dediğime bi baktır 5 dk pc ye bağlattır
Hocam bugun baglattim cihaza lpg ile ilgili herhangi bir parcada bozukluk cikmadi
phoenixs
14-04-2015, 22:35
Hocam çiğ gaz atıyor mu ? Mesela ben daha önce bi buji kablosu kopmuş ama ben anlamadım bunu çiğ atıyormuş gazı Buda fazla yakar
Hocam bugun baglattim cihaza lpg ile ilgili herhangi bir parcada bozukluk cikmadi
Bilgisayara baglattiginizda O2 sensorunde bi siknti yokmuydu
Ozgu_Akcan
15-04-2015, 10:04
HOCAM BENDE de honda vtec II var bende de aynı sıkıntı vardı subap ayarı genel bakım (yag fıltre bujiler ) lpg bakımı fıltrelerı degişti güzel de bı ayar yapıldı kısın maksımum 33krs suan bu havalarda 20 25 krs arası yakıyorum ( lpg LT:2.11) bu sehır ıcı verılerı uzun yolda ne yakar bılmıyorum :D
Lpg li araclarda 25.000 30.000 km de bır subap ayarı yapılması gerekıyor bozuyo cunku
arabanın cekısınde herhangı bır sıkıntı varmı ? ozellıkle yokuş yukarı cıkarken ?
Bilgisayara baglattiginizda O2 sensorunde bi siknti yokmuydu
Bilgisayara lpgcide takildi yani lpg ile ilgili bi test oldu orda cikarmi o2 sensorunde sorun varsa ?
Bana cikmaz gibi geliyor
HOCAM BENDE de honda vtec II var bende de aynı sıkıntı vardı subap ayarı genel bakım (yag fıltre bujiler ) lpg bakımı fıltrelerı degişti güzel de bı ayar yapıldı kısın maksımum 33krs suan bu havalarda 20 25 krs arası yakıyorum ( lpg LT:2.11) bu sehır ıcı verılerı uzun yolda ne yakar bılmıyorum :D
Lpg li araclarda 25.000 30.000 km de bır subap ayarı yapılması gerekıyor bozuyo cunku
arabanın cekısınde herhangı bır sıkıntı varmı ? ozellıkle yokuş yukarı cıkarken ?
Otomatik civicler zaten yokus yukari bayiliyor o yuzden dusuk viteste cikiyorum
Cig atmiyor hic bakalim ayari yaptirdik suan 60 km yi gordum 20 lirada bakalim ne kadar daha gidicek
Birde birsey soracagim simdi ayar yaptikdan sonra sanki arabanin hizlanişi daha iyi gibi ayarin kisilmasiyla ilgisi varmidir
Yani yanma odalarina fazla gaz gitmesi arabayi boğup hizlanmasini etkiliyor olma ihtimali varmidir ?
Gaz fazla geliyorsa fazla zengin karışım boğar tabiki , soğukda lpg ye geçişde problem titreme gaz kokusu vs gibi şeyler bendede vardı afr 10-11 lerdeydi benzer bir sorun, lpg regulatoru değişti sorun çözüldü bende. afr, lpg geçişinde titreme sorunu kalmadı.sorunun devam ediyorsa lpg regulatoru kontrol edilebilir büyük metal parça:)
Gaz fazla geliyorsa fazla zengin karışım boğar tabiki , soğukda lpg ye geçişde problem titreme gaz kokusu vs gibi şeyler bendede vardı afr 10-11 lerdeydi benzer bir sorun, lpg regulatoru değişti sorun çözüldü bende. afr, lpg geçişinde titreme sorunu kalmadı.sorunun devam ediyorsa lpg regulatoru kontrol edilebilir büyük metal parça:)
Bakalim yeni doldurdum yine ayni benzinlikten ayni miktarda regulatorde sorun yokmus daha dogrusu lpg parcalarinin hic birinde sorun yokmus bilgisayara baglayip test ettirdim
yiğit205
17-04-2015, 08:51
lpg kacaklarına baktırdınmı.belkı araban gaz kacırıyordur.ayrıca lpg de ayarında bı sorun yok benzınde sorun yok yazmıssın.ılk yakıt olcme ıslemını sadece 1 kez mı yaptın.yanı ornegın depoyu doldurdun gıttın sonra tekrar doldurup mu olctun?belkı hava basmıslardır.olabılır yanı
Kacak yok cunku yeni muayeneden gectim
Hava basma ihtimalini bende dusundum farkli yerden almistim orda da ayni cikmisti
Sabit surekli 20 tl lik olarak denemistim
Lpg ayarini yaptirdikdan sonra 20 liraya 75 km gittim
Birşeyler yazan yol gosteren herkesden allah razi olsun ☺ï¸
Mert Yaprak
22-04-2015, 21:18
Gaz ayarina veya tupun beynine baktirin