Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara'da Kan
Serencebey
16-10-2008, 10:47
Yakın bir arkadasımın annesı By-Pass olacağı ıcın kan gerekmekte. Yardımcı olabılecek olan arkadaslar varsa cok memnun olurum.
Gata Gulhane Askerı Tıp Akademisi.
Haftaya Carsamba icin;
AB rH-
Hasta Adı: Üzel Sayın
Telefon: 0535 979 42 94
maxpower
16-10-2008, 10:51
benim uymuyor da uyan birini bulursam yönlendiririm
geçmiş olsun
0 rh + benımde yha tutsa gelırdım gecmıs olsun
Serencebey
16-10-2008, 11:32
Ben acıkcası hangı kan guruplarınında uygudunuda bılmıyorum arkdaslar bana bunu bılen bırısı soylerse ona gorede arayabılırım.
Arkadaşlar kan vermek istiyenler için kan grubu farketmez hastane hasta yakınına bir kagıt verıcek ve elındeki kagıt ıle kan bankasına gıdecek yaklaşık 6 ünite kan isterler ve verılen kan miktarı kadar gurup farketmeksizin taze kan alırlar böylece gidenin yerine grubu aynı olmasa bile kan konulur (ameliyat sonrası taze kanada ihtiyaç olabilir) Birde trombosit ihtiyaçları olucak. Triflo ve varis çorabınada ihtiyaçları olucak hasta odasına alındıkdan sonra
Triflo : Nefes egzersizi için
Varis çorabı ise kan dolaşımını düzeltmek için
1saatte bir yürütüceksiniz öksürdüğünde ufakdan sırtına vurucaksınız içdiği ve çıkardığı sıvıyı ölçüp yazıcaksınız...
Allah acil şifalar versin
Serencebey
16-10-2008, 12:26
Saol alican dusuncen icin ancak hastanede sadece 1 unite kan bulabılmısler ondan kan lazım yanı borc yazdıramıyoruz.
hastanede bulamadıkları kan için hastane onları kızılay vb kan merkezlerıne havale edıcem ve diğer kan merkezlerıde bu şekilde çalışıyor. Aynı olayı bende yaşadım geçen ay direk acilden yoğun bakıma 1ayım hastanede geçdi...
erkin006
16-10-2008, 14:31
geçmiş olsun...
A rh+ benim...kan transferi olursa gelip vermeye hazırım...
Erkin Kuzey
0536 331 30 15
Serencebey
16-10-2008, 15:00
saolsun arkadaslar Numarlarınızıda yazarsanız ulasmam daha kolay olur.
erkin006
16-10-2008, 15:25
noyu Editledim...
TURBO CİVİC
16-10-2008, 16:13
kardesim cok gecmis olsun acil sıfalar.biliyosun ben veremiyorum benim ab + dan a- oldu...ama cevreme sorar yonlendirirm numaran var bende...gatada da doktor ismi fln ogrenirsen yardımcı olabilirim daha samimi davranmalrı acısndan...hepsi kankidir benim sagolsunlar:D
Geçmiş olsun.
Ab rh(-) kan grubundaki arkadaşların mutlaka yine bukan grubuna sahip olanların telefon numaralarını bulundurmaları lazım.Binde 7 görülen kan grubu.
Çok geçmiş olsun Burak kardeş umrm kısa zmnda bulunur.
kobeanil11
16-10-2008, 23:18
Burak, kardeşim benimde 0+ ancak etrafa duyururum! bulursam haberin olur.
bu arada bilmeyen arkadaşlar varsa, bilgim kadarını aktarayım, yanlışsam düzeltin! kanda A, B ve Rh olarak üç farklı kan grup ayırıcısı var ve normal şartlarda sadece kendi kan grubunun vermesi en sağlıklısı ancak, 0- her gruba acil durumda kan verebilir, çünkü kan verilecek kişide hangi kan olursa olsun 0- grubunda hiç bir ayraç bulunmayacağı için yüksek ihtimalle ters etki yapmaz.. Rh + olan kan grupları için 0+ de genel verici olarak kabul edilir! tabi bu iş ihtimale bırakılacak gibi bir durum değil, başka bir uyuşma koşulu daha var diye biliyorum! ama uyuşmaması küçük bir ihtimal..
kardeş geçmiş olsun sözlük ve forumlara koyarım ilanı.. bu arada kanbankasıyla ilgili bazı siteler vardı yanlış bilmiyorsam gönüllü kan verenler bile var.. aklında bulunsun.. a rh + im ben bu arada kime ne zaman gerekirse çekinmeden mesaj atsın.
acil şifalar.
Serencebey
17-10-2008, 10:02
DUsuncelı tavırlarınız ıcın cok tesekkur ederim arkadaslar.
arh + benımde
uzun zamandır kan vermedım gerekırse yardımcı olurum burak.