Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangisi daha hızlı ? Ama 2.el satışta ...
Erdem K.
15-04-2015, 07:46
Arkadaşlar merhaba,
Kredili bir şekilde max.55bin tl bandına kadar 2.el bir araç arıyorum.
Aradığım araç (kimse yanlış anlamasın ama) Corolla, astra, leon tarzındaki araçlardan ziyade Polo gti, VW Scirocco, R56 MCS, RCZ gibi sürerken kendimce daha çok keyif alabileceğim, trafik polisi çekincemden keyfini alamadığım STI'ıma rakip olabilecek ancak yakıtı daha makul seviyelerde ve 2.elinin çok hızlı bir araç ...
Kriterlerimi kendimce derecelendirirsem:
1- 2.El hızlılığı (kredili alacağımdan, bunalırsam derhal elimden çıkarabileceğim, bu esnada da fazla zarar etmeyeceğim bir araç olmalı)
2- Mümkünse düşük km (Çünkü bence 2.el satışında aracı avantajlı konuma sokuyor)
3- Aracın kasasının temiz oluşu (değişensiz, yüzeysel boya kendimce makulse olabilir)
4- Yakıt tüketimi (sti kadar yakmazsa sevinirim :) )
5- Konfor
6- Bakım maliyeti
Aracın dizel olması, benzinli olması benim için çok da önemli değil ...
Araç tavsiyeleriniz varsa belirtmenizi rica ederim.
Herkese keyifli forumlar.
mannerboy
15-04-2015, 08:00
rcz çok yakan bir araç vede peugeot oluşu satışını zorlar peşine mcs gelir onaad insanlar yüksek rakam vermek istemiyorlar bence en rahat satılıacak olanı scirocco
Selam Erdem dostum,
Seni de VW'ci yapalım.. Polo sana ufak gelir içinde rahat duramazsın gibi.. Bence de senin için ideali Scirocco.. Bakımını kolayca yaptırırsın, piyasası hızlı araç.. performans olarak STI gibi olmasa da gaza basınca mutlu eder :)
Tabi istersen Golf'te var :D
55 liralara listede alınacak en mantıklı araç polo gti
Scirocco mini vs 55 liralra tükenmişleri anca bulunabilir.ama temiz bi gti rahat alırsın.satarkende skıntı yaşamazsın
2.el olarak
Scirocco ile Polo kafaya oynar sciorocco biraz daha öndedir
Rcz çok açık ara geriden gelir
Mcs ise ortada.
Scirocco iyidir hoştur ama almamanızı şiddetle tavsiye ederim imajı muazzam kötüdür..
Tek kapı cam tavanlı Polo GTI en ideali bence hem gayet şık hemde her açıdan çok başarılı..
onursumer
15-04-2015, 09:12
Polo gti en mantiklisi duruyor
heralde en hızlı gidecek olanaı scirocco olur. örn: Ünal Turan adam nekadar peynir ekmek gibi giden araç varsa alıyor :D
speed_emre
15-04-2015, 10:14
ıbıza cuprada güzel seçenek olur kırmızı cam tavanlı ama onun dısında arkadasımda polo gtı var 4 kapılı cam tavanlı gayet konforlu yakıt tuketımı 8 lt gayet ıyı :)
darkmoon
15-04-2015, 10:21
vw öncelikli polo sonra scricco
mini
pug
vanished
15-04-2015, 11:40
En hızlı gideni açık ara Scirocco olur. Sonra Polo GTI gelir. (ikinci eli pek yok TDI gibi değil) Sonra Mini ve en son PUG olur 2. elde. RCZ hakikatten zor satılır.
Erdem K.
15-04-2015, 12:20
Düzgün Polo GTI'lar da sanırım 60 küsür bin tl'lerde :agbe:
O fiyatlara temiz scirocco var mıdır ? tanıdık bilindik !
speed_emre
15-04-2015, 12:22
o fıyatlara çok zor bulursun rocco söyleyim sana arkadaşımının arabası satılıyordu 3 parça boya vardı arabada 65.000 tl rakam istiyorlardı zenon yoktu bir tek arabada.
Konu takip, bire biR aynı durumdayım polo ve scirocco hariç :) piyasa uçmuş ne yazık ki.
Suleyman
15-04-2015, 18:08
Kesinlikle Polo GTI ayrıca yakıt tüketimi gayet makul :hihih:
Focus4171
15-04-2015, 18:20
Eski aracım RX8'di. 2. elinden baya korkuyordum. Yalnız çok şükür kısa sürede verdik. Yerine POLO GTI aldık. RX8 korkusundan sonra sanki altın alıp kenara koymuşum gibi geldi :D (Tabi belli olmaz kısmet, bi RX8 kadarda çabuk satılmaz) Ama piyasa baya yükselmiş. 1- Polo ve Scirocco 2- Mini 3-RCZ.
t-jet ali
16-04-2015, 11:53
Bende niyetleniyorum ama pug 208 gtı ya kayıyor .
55000 bütçeyle saydığınız gibi bir scirocco bulmanız imkansız.
ve şu sıra ikinci eli en hızlı arac ( seçenekler içinde ) scirocco ve polo gti.
Onurkk06
04-05-2015, 18:20
Walla bu araba piyasası allak bullak 55 e scirocco bulursun ama max 2010 olur ve ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum
yüklü bir polo tdi denk gelırse cok guzel olur hem 2.el hem yakıt açısından :)
Wankel Batu
04-05-2015, 22:24
scırocconun 160 lıgı alınmaz o paraya 122 manuel olur ama mantıklı olmaz arkadasların dedigi gibi imaji cok kotu ilk cıktıgındakı herkesin donup baktıgı araba simdi yerini yavas yavas piyasa arabası hatta apaci arabası olucak kadar kotu bi imaja burundu (hic istemezdim boyle olmasını) o paraya en mantıklısı polo gtı sır cam tavan bulunursa tadından yenmez cupra da var ama ıbızaların ic konsol cok kotu ses kalitesi igrenc poloyla daglar kadar fark var benim tercihim polo olurdu
Kırmızı cam tavan otomatik klimalı polo gti hele ki 4 kapıysa boya değişen km parametreleride iyiyse çok rahat satılır.
Arkadaşlar 3,4 aylığına araba alacağım.
Eski araba alıp olabilecek masraflara girmek istemiyorum, Kiralama alternatifini düşündüğüm zaman 1,5k TL'den 4 ayda 6 bin TL giderim olacak.
50-60 Bin TL Bandında, satacağım zaman hemen satabileceğim, zarar ettirmeyecek piyasası hızlı hangi araçları önerebilirsiniz?
Dizel, olması tercihimdir.
Teşekkürler.
huseyinturk
07-07-2016, 15:04
208gti, kırmızı olmasın, bir iki hafta kalmıyor ilanda.
Hepsi satar önemli olan tek şey RAKAM
Eski aracım RX8'di. 2. elinden baya korkuyordum. Yalnız çok şükür kısa sürede verdik. Yerine POLO GTI aldık. RX8 korkusundan sonra sanki altın alıp kenara koymuşum gibi geldi :D (Tabi belli olmaz kısmet, bi RX8 kadarda çabuk satılmaz) Ama piyasa baya yükselmiş. 1- Polo ve Scirocco 2- Mini 3-RCZ.
Peki hangisi daha çok keyifli abicim ?
Focus4171
07-07-2016, 21:01
Konu yedinden canlanmış bende tesadüfen denk geldim cevap vereyim. 2 aracında artı yönleri var birbirlerine göre. 2 aracıda stok kullandım. Egzoz, yazılım vs. ikisinde de hiçbiri yoktu.
RX8 kulladığım arkadan itişli araçlar içerisinde en dengelisi, en hakimiyeti yüksek olandı. Yaptığın her şeyin bilincindesin ve kontrol hep sende diyebilirsin. Eksi yanı alt devirler baya cansız ve eskaza yolda bir POLO GTI'ya denk gelirsen, dur şuna bi yetişeyim dersen hezimete uğrayabilirsin :D Sürekli tetikte olman lazım :) Yalnız üst devirlerde çok zevkli ve sesi, yol tutuşu mükemmel. EP3 Type R'ı 1 -2 boy civarı geçebiliyordu denediğimizde.
Polo GTİ'da tam bir çılgın :) Yolda durmaz, devamlı yüzer. Direksiyon tepkisi çok daha iyidir, kısa mesafelerde çok daha canlıdır RX8'e göre ve sanki son hıza daha rahat ulaşıyor izlenimi verdi. RX8 biraz daha tedirginlik veriyordu yüksek hızlarda.
2 aracada sorunsuz bindim. İkisi de kendi kulvarlarında başı çeker. Alanları da üzeceğini sanmıyorum. POLO GTI uzun vadede daha primli bir araç olacak gibi yalnız. RX8 piyasası şişirmeye çalışsalarda aynı yerine geri dönüyor bir süre sonra. Buda alıcılar için avantaj olur ve her zaman bakabileceğiniz fiyatını hakkeden spor bir araç bulmuş olursunuz.