Orijinalini görmek için tıklayınız : Hertz Hsk 165'in Yanına Ne Tür Bir Hoporlör Gider ?
Klavyeci24
15-04-2015, 10:53
s.a arkadaşlar 206 aracımda önlerde 16 cm hertz hsk 165 takılı. çok memnun degilim. anfiden kısık oldugu halde yüksek seslerde bozma yapıyor. ses yeterli gelmiyor. 2.bir kolon şart diyorum. eskiden 2 takım pionner 6995s hoporlör vardı. önde mid takımı yoktu. mid takımı aldıgım gün pioneerlerı sattım. elimde açılı pandizotu duruyor. benim aracın arkaları 13 cm. 1 tane 13 cm hoporlormu takayım yoksa pandizotu tekrar koyup bir takım pionner eski seri 6985 veya 6975 mi takayım ? 206 ların arkaları 13 cm oldugu için pek sıcak bakmıyorum 16 cm e genişletme imkanım varmı onuda bilmiyorum. 16 cm genişlese bile kapı döşemesinin hoporlor delik kısmı 13 cm lik açık olmadıgı için çogu ses içerde kalır diye düşünüyorum. arka kapı birde kör noktada kalıyor ne kadar ses alabilirim bilmiyorum pandizot mantıklı geldi. tavsiyeniz nedir? mid takımı veya coax hoporlor fiyat sınırı 200 tl.
bu arada anfim jbl px300.4
4 ohm 123 rms
2ohm 165 rms
Hsk 165'ten pişman olan nadir insanlarsan birisiniz,bence ayarlarınızı yalıtımınınızı ve altyapınızı gözden gecirmekte fayda var
Klavyeci24
16-04-2015, 22:14
Hsk 165'ten pişman olan nadir insanlarsan birisiniz,bence ayarlarınızı yalıtımınınızı ve altyapınızı gözden gecirmekte fayda var
Arac 206 yalitim.bituself ve akustik sunger var.ama hic bi far yok.litre meselesi sanirim.cadence hoporlor.kablosu kullandim.1 tl.metresi.ayarlar butun.ayarlari denedim daha ne yapabilirim.demekki bu aracta bu kadar caliyor.
hsk serisi kullanmadım.
Hoparlör ses kalitesi ve seste bozulma çapla alakalı değil, marka modelle alakalı.
Bende de 206 var. Önlerde mdf apartla 13 cm DLS mid takımı kullanıyorum. Subwoofer dersen 20cm ama gel sesi bir dinle :)
Bence altyapı kalitesizliği var gibi. Bunun dışında ayar konusunada bir el atılmalı belki de..
Klavyeci24
16-04-2015, 23:12
hsk serisi kullanmadım.
Hoparlör ses kalitesi ve seste bozulma çapla alakalı değil, marka modelle alakalı.
Bende de 206 var. Önlerde mdf apartla 13 cm DLS mid takımı kullanıyorum. Subwoofer dersen 20cm ama gel sesi bir dinle :)
Bence altyapı kalitesizliği var gibi. Bunun dışında ayar konusunada bir el atılmalı belki de..
önlerde 13 cm mi kullanıyorsun ? mdf apart derken kasnaktan bahsediyorsunuz sanırım dogrumu ? altyapıyı detaylı yazayım
2 awg saf bakır kablo kaynak kablosu kullanılmıştır bükülmesi çok zor bir kablo. rca kabloları audioson fs550. bir hskların kablosundan şüphe ediyorum idarelikten almıştım cadence kablo çok iyi birşeye benzemiyor metresi 1 tl lik bir kablo ne kadar kaliteli olabilir. ama şimdi kablo degiştirsem degişikligi fart edebilecekmiyim çünkü yalıtım yap dediler yaptım fark yok şunu bunu yap dediler yaptım yine fark yok. alakası yok diyor en sonunda insan. anfi desen kötü bir anfi degil jbl px300.4 power serisi üst seri bir anfi 4 ohm 123 2 ohmda 162 rms veriyor. şuanda 4 ohmda baglı hatta diyorum 2 ohmda mı baglasam 2 ohm degeri yüksek fazla gelirmi diye şüphedeyim. köprü yapıpda baglanabilir. çünkü anfiden frekans ayarlarını 32 hz kadar indiriyorum bu sefer basslarda bozulma yapıyor. acaba güc mü yetmiyor yoksa başka sebepler mi var. 32 hz ye indiriyorum ama okumayacagı için zorlayacagını sanmıyorum. olmadı arkaya 2.birtane 13 atıcam jbl felan takıcam memnun kalmassam satarım. 2.el alırsam zararım daha düşük olur diye düşünüyorum.
Evet, kasnak kullaniyorum.
Bahsettigin alt yapi iyi bir alt yapi degil ama bahsettigin sorunlarin kaynagi da degil.
2 ohm baglarsan ses kalitesi duser. ohmaj yukseldikce ses kalitesi olumlu yonde etkilenir. Frekans ayarini sub icin 80hz civari ortalama bir deger olarak alinabilir. Ana uniteden sub ve mid ayri ayar yapma imkanin varsa oradan ayarlama yapmak daha guzel sonuca ulastirir.
Teyp ne kullabiyorsunuz orjinalmi??
Klavyeci24
17-04-2015, 16:02
pioneer 8650BT 3 rca 4 volt çıkıs
Mivec_4G63
18-05-2015, 12:57
hsk 165'in sahtesi piyasada epey var. Eğer 200-300 TL bandında aldıysanız muhtemelen comp. sahte ve çamur gibi çalar.
Hertz HSK 165.3 как отличить оригинал от подделки! Прочитай Ñам и передай другому! (http://www.drive2.ru/l/496301/)
Klavyeci24
18-05-2015, 23:03
hsk 165'in sahtesi piyasada epey var. Eğer 200-300 TL bandında aldıysanız muhtemelen comp. sahte ve çamur gibi çalar.
Hertz HSK 165.3 как отличить оригинал от подделки! Прочитай Ñам и передай другому! (http://www.drive2.ru/l/496301/)
hsk 165 le orjina 550 tl ye almıştım dolar düşükken aldıgım yer hertz yetkili bayi. muhtemelen yalıtım ile sıkıntı var. şimdi hsk 165 e anfi arıyorum. tavsiyeniz varmı ?
Bütçe nedir bilmiyorum ama iyi bir yalıtım ve kablolama ile DLS A3 öneririm.
ULTIMATE A3 - 1000 Watt power amplifier (http://dls.se/en/car/prod.html?produkt=en_1036)
hsk 165 le orjina 550 tl ye almıştım dolar düşükken aldıgım yer hertz yetkili bayi. muhtemelen yalıtım ile sıkıntı var. şimdi hsk 165 e anfi arıyorum. tavsiyeniz varmı ?
Orjinal hertzleri nereden aldınız acaba ?
volkan8086
24-05-2015, 11:36
Audio System F2-500 sizin ilacınız olabilir. Ayrıca montaj, ayar hatası da olabilir. Fransız araçları yalıtım konusunda zayıflar. Bitüself ile de o açığı kapatmak gerçekten biraz zor. Würth, Erkurt vs tarzı daha sağlam bir yalıtım malzemesi öneririm size. Üzerine de yine akustik sünger kullanabilirsiniz. Var olan hoparlörleriniz 4 ohmdur. 2 ohm bağlama diye bir şey yoktur. Var olan hoparlörün omajı ne ise amfi o omajda güç basar. Anca bir takım daha hsk165 alıp onları amfiye paralel bağlayarak 2 ohm girebilirsiniz fakat bu sefer de amfiniz yetersiz gelecektir. Ayrıca hsk 165 gücü de çok sever. Min 150 watt rms güç ile beslemek gerektiğini düşünüyorum kendi tecrübelerimden yola çıkarak. Çok farklı sorunlardan dolayı çalmıyor olabilir dediğim gibi. Teker teker hepsini kontrol etmek ve zayıf halkayı güçlendirmek gerektiğini düşünüyorum.