PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kargo şirketinin kargoya hasar vermesi

phoenixs
22-04-2015, 21:15
İyi günler öncelikle

İnternetten akvaryum siparişi verdim.Kendim mesai saatlerinde olduğu için altımızda esnaf bi abimiz var tüm kargolar ona gelir o teslim almış.Bugün öğlen teslim almış kargolarıma genelde hiç dokunmaz bugün akşam iş çıkışı bi hevesle aldım eve geçtim bi açtım param parça olmuş.

Normalde prosedür kargo teslim alınırken tutanak tutulması.Sizce burada yapmam gereken nedir bu işin içinden nasıl çıkabilirim?

TaGo
22-04-2015, 21:34
Geçmiş olsun. Bir hak iddia edemezsiniz. Tutanak o An tutulmalıdır. Bu arada cam taşıtılması uygun değildir 2. Kargolar bu işi yemiş yutmuş

Evrenoz
22-04-2015, 21:37
Kuruma göre değişir..

Vatan Bilgisayar'dan ev telefonu sipariş etmiştim, kargomu güvenlik görevlisi almış.. Pakedi açtığımda, ürünün kutusunun boş olduğunu ( sadece şarj cihazı mevcuttu, telefon yoktu ) gördüm. Haliyle tutanak da tutulmamıştı.. Bir kaç telefon görüşmesi, biraz sosyal medya biraz da şikayetvar.com ile sorunumu çözdüm, yeni telefonumu aldım.

Eğer akvaryumu satan kurum da bu şekilde müşteri memnuniyetine önem veren bir yerse, irtibata geçerek sorunu çözebilirsin. Ancak bu tamamen iyi niyet çerçevesinde olur, resmi olarak herhangi bir yaptırımın olamaz.

onursumer
22-04-2015, 21:41
firmanın kargo firması ile olan anlaşmasına gore değişiyor

mesela biz ups ile çalışıyoruz ve herşeyi anında onlara fatura edebiliyoruz ozellikle tv hasarı çok yaşanıyor bizde

Işık
22-04-2015, 22:11
Kutuda hasar yoksa kargo firması kutunun içinde oluşan hasarı kabul etmiyor.
Ancak gönderici firmayı ikna edersen hasarı onlar karşılar. Zaten içinde akvaryum varsa göndericiden kutu içindeki içerik kırılırsa sorumluluk bana aittir diye tutanak imzalatmışlardır.

blow07
23-04-2015, 07:19
Ayrıca gönderirken sigortalı olarak mı gönderildi ? Bir aralar ufak bi ücret karşılığı ürünü sigortaliyorlardi.

phoenixs
23-04-2015, 14:05
Hocam bugün gittim kargo şirketine durumu açıkladım durum tespit raporu diye bi rapor tutuldu ürünü geri gönderdim sorumluluk benden çıktı yani akvaryum cam 2.el elektronik vs taşınmaz felan dedi şirket ile kargo şirketi arasındaki anlaşma doğrultusunda gerekeni yapacaklar artık