Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çekici Tarafından Verilen Hasar hk.

rekord2000
26-04-2015, 22:44
C.tesı akşamı bir yakınımızın tek kapı A3 aracı kol çıkardı, bende tanıdığım çekici var diye adamı aradım, aracı adapazarında rektefecı yakınımın dukkanının oraya ındırttık, çekici tek başına gitti, arabayı indirirken sol kapı açılmış ve sundurma direğine geri geri gelirken vurmuş, baya bir hasar almış durumda. Kapı suan kapanmıyor, saç kısmı baya hasar almış ve ön sol camurluga da hasar vermiş durumda. Yarın çekici ile konusucam, ayrıca arabanın da yanına gıdıcez araç sahibi ile. Sımdı bu durumda ne yapmam gerekir. Çekicinın telefonda söylediği "olur oyle"! Bi iyilik ettik pişman oldum şimdi yarın nasıl bir yol ızlemelıyım?

KOSEREN
26-04-2015, 22:51
'olur öyle' he.
.............. ................ ................

rekord2000
26-04-2015, 22:54
Bunların sigortası falan yok mudur taşıdıkları araca hasar verirlerse diye? Ya adamlara buralarda gider yapmak mantıksız olur zararlı çıkarız, bir orta yolu bulup uysalca halletmem gerek.

ScarpRex
26-04-2015, 22:58
Size fatura falan kesti mi ?

rekord2000
26-04-2015, 23:08
Muhtemelen araç sahibine kesmedi fatura. Ben orda değildim telefonla hallettim. Vay arkadaş ya. İse bak yarın bi dunya harala gurele şimdi :( offf

Yigit-Y
26-04-2015, 23:20
Çekici de sigorta olmak zorunda diye biliyorum,

Fatura kesmeden de çekmiş olmasi bile vergi kacirmaya girer

Avukat çözer ama is uzar cekici ile çözüme gitmek gerek

Size yazik olmuş arada kalmissiniz :(

Onur Fatih
26-04-2015, 23:31
Gecmis olsun. Cekiciyle konusup uzlasmaya bakin hic olmadi sigortasina yaptirsin aracinizi.
Benimde gectigimiz haftalarda benzer bi durum geldi basima ilginc gelecek ama arabami cekiciden asagi dusurduk :)
Isiklarda durduk biraz hizli kalkti cekici ve araba asagiya dustu. Sansimiza arkamizda bize yakin duran kimseler yoktu :) sadece on tamponum hasar aldi. O da baglanti yerlerinden koptu kaportaci halletti :) bizimki cok israr etti ben yaptirayim diye cekici ucretini de almamayi teklif etti ben kabul etmedim. Kaza bu olabilir ama sizin cekicinin o sekilde davranmasi cok sinir bozucu katil bile eder adami :)

rekord2000
26-04-2015, 23:35
Aynen öyle arada kalmış durumdayım. Neyse yarın uysal şekilde patlama yapmadan konuşayım sunla da belki sigortası ile yaptırmaya da ikna ederim. Ulan arabanı cektırıyorsun, bin adamın yanına git işte orda otur koltuğa indir arabanı, ne rahat adamlar var arkadaş. Ondan çok ben kendimi sıkıyorum muhtemelen!

KÖROĞLU
27-04-2015, 07:07
Öncelikle fatura kesmemesi zaten yasal olarak suç, kaldı ki aracı siz teslim ederken hasarsız bir şekilde teslim etmişsiniz.

Yanlış bilmiyorsam eğer ( kısa bir süre bu işi yapan bir firmada çalıştım) Araçların zaten üzerindeki yükler için belli bir sigortası oluyor.

Sakarya da hangi firma ? burdan ya da özelden bir isim verirseniz belki yardımcı olabilirim.

ozgurluk
27-04-2015, 08:35
çekicinin , sorumluluk sigortası(3.şahıs mali mesuliyet) olup olmadığını sorun, bu işi yapan bazı müşterilerim, porshce vs tarzı araç taşıdıklarından , başları ağrımaması için yaptırıyorlar. eğer sorumluluk sigortası var ise açıklayıcı bir tutanak tutarsınız ve sigorta şirketine başvurursunuz. o şekilde çözüme kavuşabilir.

eğer sigortası yoksa, durumu kanıtlayıp mahkeme açmanız gerekir ki uzun sürer ama şahsi yorumum olarak , tazminatınızı alırsınız.

mahkeme son çareniz olsun, güzellikle anlaşma yolunu arayın.

geçmiş olsun

dj ugurcan
27-04-2015, 08:38
anlaşmaya bakın derim. kaza sonuçta bilerek olan bir şey değil bu. ama illa ödemem etmem derse mahkeme yoluyla halledilebilecek birşey. sonuçta fatura almasanız bir dünya mobeseden geçmişsinizdir :) vergi kaçırmanın da cezasını öder sizin masrafınızı da

kelalper
27-04-2015, 09:43
herif eğer bedavaya taşıdıysa "olur öyle" demesi herifi kurtarır sonuçta yardım etmeye çalışırken kaza olmuş dersin. Ama eğer para aldıysa o zaman kafasını gözünü yaracaksın herifin. İşini doğru yap bedavaya mı yaptın derler adama.

rekord2000
27-04-2015, 16:16
Arkadaşlar sorun çözüldü, hata bizim, aracı vurduk insanlık halidir, siz sıkıntı yapmayın yeterki. Ne masraf çıkarsa bizim masrafımız geçmiş olsun. Dedi ve olayı tatlıya bağladık.

ef186
27-04-2015, 17:17
Arkadaşlar sorun çözüldü, hata bizim, aracı vurduk insanlık halidir, siz sıkıntı yapmayın yeterki. Ne masraf çıkarsa bizim masrafımız geçmiş olsun. Dedi ve olayı tatlıya bağladık.

Negüzel esnafmış taktir ettim . Telefonunu yazarsan izmit sakarya tarafında çekici ihtiyacı olanlar faydalansın .

beratyuksel
27-04-2015, 17:25
klasik olacak ama işte adapazar insanı demek istiyorum. :D
geçmiş olsun.

XSi
27-04-2015, 17:25
Bi yaptirsinda ondan sonra onerelim bence :)

ef186
27-04-2015, 17:43
Bi yaptirsinda ondan sonra onerelim bence :)

Fena fikir degil :)

Thracian
27-04-2015, 18:13
Her ihtimale karşı aranızdaki konuşmayı kayıtt altına alın. Yani yaptığını ve 'olur öyle' ispatlayın sonrası çorap söküğü gibi gelir

rekord2000
27-04-2015, 18:18
Yok arabayı vuran eleman sıkıntı çıkarıyor, yarı yarıya kırısalım masrafı gibi, akşam da "olur oyle" diyen de elemandı zaten. Yalan yok bana da vaktinde çok yardımı dokundu patronunun, bu gün de adamlıgını belli etti adam, "vurduk arabayı yaptırıcaz, canını sıkma" diyor, ve yaptırıcagına eminim, masraf elemandan çıkacak tabi, patronun da rahat rahat yaptırıcaz demesi bundan dolayıdır, yani parayi elemandan kesecek her türlü.

rekord2000
27-04-2015, 18:21
He bu arada zaten her türlü yaptıracak oda farkında olayın, varkut rektefenın orda kamera görüntüleri var olayın, aracı indirirken ne olmuş çekicinin plakası arabanın plakası görünüyor, e bunuda biliyor, ayrıca baya da bi hukukumuz var çok iş götürdüm onlara. Neyse içim rahatladı sonunda.