Orijinalini görmek için tıklayınız : 95 oktan ve 98 oktana göre yazılım farkı
eticet06
27-04-2015, 22:17
Arkadaşlar benim gibi yurt dışından yazılım alan arkadaşlar vardır sitede ve yazılımda denilene göre 95 oktan benzinle hedeflenen güçü alamassınız ve 98 oktan için gecerlidir deniyor.mesela 300 hp lık bir aracta 95 oktan bezınle 98 bezın arasında 25 hp oynarmı ? Bız benzını nasıl 98 oktan haline getiririz mesela ?etanol tuluen ? vb...
Yurt dışında yapılan yazılımların Turkiye şartlarında sağlıklı olacagi düşüncesine degilim
Cunku
Yurt dışında yazılımı hazirliyan Tuner
Turkiye nin hava şartlarını iklim şartlarını
En önemlisi yakıt kalitesini bilebilecegini dusunmuyorum
En iyi sekli yazılımın türkiye deki şartlara gore Hazırlanması gerekir
Mevcut olan yakıt kalitesini Ethanol ile % oranına vurarak oktani arttıra bilirsin
Forum icinde boyle bir konu vardı
Aratırsan cok detaylı sekilde paylaşılmıştı
eticet06
27-04-2015, 23:05
Evet haklisin mertcan ama aracima burda yazilim yapamadik bir kac deneme yaptik performans aldik ama limpe cekti arc veya n75 calismadi vs yurt disindan aldim log alip yolladim yaptilar dedikleri gucu alamadik bu sebepten olurmu diye dusundum sadece
kelalper
28-04-2015, 07:50
Ankaranın rakımını ile istanbulun rakımı bir değil. Her ne kadar turbo olsada güç düşer. benzine etanol karıştıracaksan ilk olarak yakıt pompanı değiştirmen gerek. Etanole uygun pompa takman gerek. Enjektör duty cycle ın % kaçta sonuna dayandıysa büyük enjektör alman gerek vs. Toluen belli bir miktarda kullanabilirsin avans vurmaması için. Ama etanol değil. Normal metanol kullaniim dersende yakıt hattını bozmaya başlar zamanla.
MuratGürakan
28-04-2015, 20:50
Benn aracıma k04 taktığımda 97 oktan vardı ve ayar ona göre yapıldı. Retard 0 çok uzun süre basıldığında maks 2-3 arasını görüyordum. şimdi 95 oktanla beraber %5-10 arasında eth. koymassam retard 5 6 larda geziyor safe'e geçiyor. Yani fark varmı evet bayağa bir fark oluyor.