Orijinalini görmek için tıklayınız : kullanılacak ürünler hakkında
öncelikle herkese merhaba bu hafta yeni aracımı almış bulunuyorum aracım 2012 model mineral beyazı opel astra gtc beyaz dediğime bakmayın beyaz desem beyaz değil gri desem gri değil
yardımlarınızı beklediğim konuya gelecek olursak araca bu hafta pasta cila boya koruma yaptırıyorum. Sonrasında aracımın ufak tefek işlerini kendim halletmek istiyorum. Yıkama jant lastik bakımı iç temizliği ve cilası vs kendim yapmak istiyorum. Kullanacağım ürünleri yorumlar ve beni yönlendirirseniz çok sevinirim.
Yıkama için= Gyeon bathe +
Jant Temizle için= Scholl rim7
iç paspas kumaş vs için= Atas vinet genel temizleyici
wax için= Soft99 king of gloss white
deri koltuk için= gyeon leather coat
aklımda olanlar bunlar buraya ekleyebileceğim yada bu listeden çıkarmam gereken ürünler hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
ürünler hepsi el ile uygulanacak makinem vs yok
i-vtec07
29-04-2015, 18:12
araç hayırlı olsun . pasta cila yı nerde yaptırıyosunuz öncelikle o konuda titiz olun derim . çiizkleri aldırıyım derken her yeri makina izi dolu şekilde teslim etmesinler sonra.
listeniz iyi gibi . yanlız aracı neyle yıkayacaksınız oda önemli . basınçlı makine yoksa . çift kova tekniği bi araştırın derim . fırça ***** tekrar çizer aracınızı .
araç hayırlı olsun . pasta cila yı nerde yaptırıyosunuz öncelikle o konuda titiz olun derim . çiizkleri aldırıyım derken her yeri makina izi dolu şekilde teslim etmesinler sonra.
listeniz iyi gibi . yanlız aracı neyle yıkayacaksınız oda önemli . basınçlı makine yoksa . çift kova tekniği bi araştırın derim . fırça ***** tekrar çizer aracınızı .
aracıma su tutturacağım sonra kenara geçip kendim sabunlayıp sonrasında tekrar su ile yıkayıp kendim kurulayacağım pasta cilayı forumdan iki yer arasında kaldım o konuda biraz kararsızım
en sona daha dogrusu bathe+'ın yanına gyeon wetcoatuda yapıstırırsan tahminmce enfes olur
i-vtec07
29-04-2015, 18:29
en sona daha dogrusu bathe+'ın yanına gyeon wetcoatuda yapıstırırsan tahminmce enfes olur
king of gloss un parlaklığını yakalayamaz wetcoat la :) tabi daha pratik o ayrı . :)
king of gloss un parlaklığını yakalayamaz wetcoat la :) tabi daha pratik o ayrı . :)
ayda yılda bir kez yapılıyor çok sorun değil ama iyi sonuç vermesi tercihim
jantlar için gyeon iron hemde kil kaydırıcı olarak kullanılıyor daha iyi olmaz mı?
edit: ayrıca bazı kirler su tutsanızda çıkmıyor şampuan ile çift kova yöntemi yorabilir kirleri ovalamak için. Bende yeni merak sardım öyle su tutma falan yapmadan ilposan maxi köpük yapma makinası ile dsl150 veya başka bir temizleyici ile iyice köpük yapıp pisliğini akıttıktan sonra gyeon bathe+ kullanmayı düşünüyorum.
salih_karali
30-04-2015, 07:43
Dis trim lere bir sefer nano ürün uygulayin kafsniz rahat olsun crystal concepts c coat trim siddetle tavsiye ederim
Dis trim lere bir sefer nano ürün uygulayin kafsniz rahat olsun crystal concepts c coat trim siddetle tavsiye ederim
ürünü alıyorum listeme. birde torpido vs için ne önerirsiniz ?
salih_karali
30-04-2015, 16:27
ürünü alıyorum listeme. birde torpido vs için ne önerirsiniz ?ic plastik aksam icin uzun vadeli ürün ve güneş ten etkilenmesin derseniz gtecniq c6 derim
ic plastik aksam icin uzun vadeli ürün ve güneş ten etkilenmesin derseniz gtecniq c6 derim
bu iki ürünüde deneyeceğim teşekkürler
meguiars'ta bugün araca 85+21 uygulamaları yapıldı bundan sonra ki bakımına nasıl devam etmeliyim ?
şimdi biraz araştırıyorum aracıma 3 ayda bir wax uygulamak istersem bunu aracımdan çıkarmam mı gerekli yoksa direk waxı sürüp geçebilir miyim ?
şimdi biraz araştırıyorum aracıma 3 ayda bir wax uygulamak istersem bunu aracımdan çıkarmam mı gerekli yoksa direk waxı sürüp geçebilir miyim ?
Meguiars 85 çizik alıcı pasta, 21 ise parlatıcı sealanttır. Koruma özelliği katı wax kadar dayanıklı değildir. Üstüne katı wax atabilirsiniz böylelikle parlaklık sağlayan tabakayı da korumaya alabilirsiniz.
Konu açılış tarihi çok yakın olduğu için listelediğiniz ürünleri satın almadığınızı var sayarak baştan ele alırsak ;
Yıkama için= Gyeon bathe+ / veya herhangi Ph dengeli şampuan ( katı wax düşündüğünüz için )
Jant Temizle için= Scholl rim7 ( çok kolay erişebildiğiniz bir ürün olmayabilir ) önerim Valet Pro Bilberry - BILBERRY WHEEL CLEANER (http://www.detail-box.com/BILBERRY-WHEEL-CLEANER,PR-434.html)
iç paspas kumaş vs için= Atas vinet genel temizleyici - Atas markası iyi olsa da daha iyilerini aynı fiyat bandında bulabilirsiniz - Valet Pro Carpet Cleaner - CLASSIC CARPET CLEANER (http://www.detail-box.com/CLASSIC-CARPET-CLEANER,PR-457.html)
wax için= Soft99 king of gloss white - Gayet başarılı katı wax. Alternatif olarak Fusso Coat 12 önerebilirim - Fusso Coat Light Colour - 200gr (http://www.detail-box.com/Fusso-Coat-Light-Colour-200gr,PR-187.html)
deri koltuk için= gyeon leather coat - güzel seçim olur.
Meguiars 85 çizik alıcı pasta, 21 ise parlatıcı sealanttır. Koruma özelliği katı wax kadar dayanıklı değildir. Üstüne katı wax atabilirsiniz böylelikle parlaklık sağlayan tabakayı da korumaya alabilirsiniz.
Konu açılış tarihi çok yakın olduğu için listelediğiniz ürünleri satın almadığınızı var sayarak baştan ele alırsak ;
Yıkama için= Gyeon bathe+ / veya herhangi Ph dengeli şampuan ( katı wax düşündüğünüz için )
Jant Temizle için= Scholl rim7 ( çok kolay erişebildiğiniz bir ürün olmayabilir ) önerim Valet Pro Bilberry - BILBERRY WHEEL CLEANER (http://www.detail-box.com/BILBERRY-WHEEL-CLEANER,PR-434.html)
iç paspas kumaş vs için= Atas vinet genel temizleyici - Atas markası iyi olsa da daha iyilerini aynı fiyat bandında bulabilirsiniz - Valet Pro Carpet Cleaner - CLASSIC CARPET CLEANER (http://www.detail-box.com/CLASSIC-CARPET-CLEANER,PR-457.html)
wax için= Soft99 king of gloss white - Gayet başarılı katı wax. Alternatif olarak Fusso Coat 12 önerebilirim - Fusso Coat Light Colour - 200gr (http://www.detail-box.com/Fusso-Coat-Light-Colour-200gr,PR-187.html)
deri koltuk için= gyeon leather coat - güzel seçim olur.
Aynen şuan ürünleri henüz almadım listesini yapıyorum ürünlerin birde katı wax uyguladıktan sonra aracıma her yıkamadan sonra hızlı sıvı cila asam nasıl olur bir zararı olur mu