PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Jeep Compass 2.4 CVT Nasıldır?

Ahmet Saraçoğlu
30-04-2015, 13:24
Arkadaşlar selamlar.

Yakın bir arkadaşıma Jeep Compass 2.4 motor otomatik şanzıman bakıyoruz. Fakat araçla ilgili pek bir bilgimiz yok.
Aracın piyasası olmadığını biliyoruz, yakıtının ve vergisinin de dez avantaj olduğunun farkındayız, araç özellikleri olarak ta xenon far, park sensörü eksiklikleriyle beraber analog klima olmasının da eksi olarak farkındayız. Arkadaş Juke bakıyordu etrafındaki herkes alma diyince vaz geçti. Biraz da prestij peşinde olan birisi. Bu bağlamda da Compass aklımıza geldi.
Bu araba ile ilgili görüşleriniz nelerdir? Motor, şanzıman olarak kronik problemleri var mı? LPG uyumlu? Bildiğiniz kötü tarafları nelerdir.

Teşekkürler.

Kahn23
30-04-2015, 13:35
Juke yerine bunu da al dememişlerdir hrh :) Bence Compass'ı almasın.
Juke her halükarda piyasası olan araçtır. Herşeyi çok rahat bulunur. Sonuçta Japon ve herhangi bir parça sıkıntısı olacağını düşünmüyorum.

Ben arkadaşın yerinde olsam bir kez daha düşünürdüm..

Ahmet Saraçoğlu
30-04-2015, 14:02
Teşekkürler. Bunları göz önünde bulunduruyoruz zaten. Bunlar haricinde nelere dikkat etmek lazım fikri olan var mı?

darkmoon
30-04-2015, 14:04
Compass'ın neyi prestij ahmet gözünü seviyim :).. hani patriot desen gene köşeli keskin klasik kemikleşmiş amerikan hatlarından bir duruşu tarzı var..

juke yerine rav4 , tiguan, yeti, outlander bakabilirsin ikinci eli önemsemiyorsanız compass a bakıyorsanız öyle görünüyor radikal yollarda az görünen bir şey olsun derdindeyseniz Equinox'da öneririm pek tutmadı tr de ama hem doludur hem tasarımı çok farklıdır aslında opel antara ile aynı platformun araçları.

SEÇKİN172
30-04-2015, 14:31
benim bildigim kadarıyla 4 çeker degil galiba

Ahmet Saraçoğlu
30-04-2015, 14:53
Compass'ın değil Jeep'in prestiji var. Yeti bize göre suvdan çok kombi sınıfında kalıyor. Tiguan otomatiğe bütçe yetmiyor. RAV4 leri görünüş itibariyle tercih etmiyor. Outlanderın da piyasası yok. Chevy düşünmüyor. Antara'ya göz atıcak. Teşekkürler.
4 çeker olup olmaması da çok önemli değil.
Görsellikten ziyade teknik olarak fikri olan var mı peki? Mesala cvt ler sorunlu diye duyduk, Jeep için de geçerli

TaGo
30-04-2015, 15:00
Dodge Nitro almanızı tavsiye ederim

cosekar
30-04-2015, 15:31
Compass'ın değil Jeep'in prestiji var. Yeti bize göre suvdan çok kombi sınıfında kalıyor. Tiguan otomatiğe bütçe yetmiyor. RAV4 leri görünüş itibariyle tercih etmiyor. Outlanderın da piyasası yok. Chevy düşünmüyor. Antara'ya göz atıcak. Teşekkürler.
4 çeker olup olmaması da çok önemli değil.
Görsellikten ziyade teknik olarak fikri olan var mı peki? Mesala cvt ler sorunlu diye duyduk, Jeep için de geçerli

Ben 2 seneden biraz fazla olarak Antara kullandım,

İçi kaliteli, taba koltuklusu guzel duruyor, donanım yeterli, bixenon sunroof, deri, ısıtma falan amma velakin eski tip şanzıman ve ağırlık yüzünden şehir içinde takıt 13 lt lerdeydi, uzun yolda bile ancak 10 lt yaktırabiliyordum...

Ahmet Saraçoğlu
30-04-2015, 18:18
Evet ben de Dodge Nitro'yu öneriyordum fakat şu sebeplerde vaz geçti;
piyasadan çekilme, 15-17 lt yi bulan yakıt tuketimi ve dizel olduğu için tüp uyumsuzluğu, 2.8 olması sebebiyle daha yüksek vergi, 2 tonluk araca göre zayıf fren sistemi (arkadaş epey dalgındır zıpkın gibi olması lazımmış) yokuşta ve kalkışta tıkanıyor olması, servis ağının daha zayıf olması, dışarıdan güzel olup içerisinin tam bir hayal kırıklığı olması ve kalitesiz malzeme kullanılması. Büyük hacime göre iç mekanın çok ta ferah olmaması.
Arkadaşın bütçeye göre o fiyatlara alınabilecek antaraların turşu olması sebebiyle antara ile ilgilenmiyor.
yine de yorumlarınız için teşekkürler.
compass kullanan yok mu peki?

onursumer
30-04-2015, 18:23
compass yerine gene 2007-2008 2.2 makyajlı kasa santafe alsın daha iyi

UmutBuran
30-04-2015, 18:46
Chevrolet Captiva'da olabilir bütçe dahilinde 2.0 Dizel 4x4 Otomatik, piyasası iyidir, donanımlıdırda, servis olayıyla opel ilgileniyor zaten opel antarayla aynı ancak captivanın satışı biraz daha iyi tutuluyor. yakıt olarakta şehiriçi 9lt ile 10lt arası yakar 1 buçuk-2 aya yakın kullandım 7kişiliğini uzun yolda 8 lere kadarda düşüyor

TigeR
30-04-2015, 19:16
compassın hiç bir prestiji yok abi bence juke güzel tasarımı farklı ve daha yyeni model ikinci eli de iyidir.Compasstan soğutun derim :D

Ahmet Saraçoğlu
01-05-2015, 11:34
Santafe yi söyleyeceğim. Chevy istemiyor. Chevy alacak olsam Nitro alırım diyor. Bu gün trafikte yanında yeni kasa compass durmuş bayılmış. Şimdi kafasını karıştıran Patriot mu Compass mı?
Juke'tan vaz geçme sebepleri:
Motorun yetersiz kalması, hantal bir araba olması, görüş açılarının zayıf olması, Compass'a göre iç hacminin bagaj hacminin çok küçük olması, iç mekan kalitesinin kötü olması, alabileceği bütçeye deri döşeme ve ekranlı teyp sisteminin olmaması, kimsenin beğenmemesi, aşağı yukarı compass vb. leriyle neredeyse aynı yaktı tüketimine sahip olması. Juke'un sadece tasarımını çok beğeniyor ama ne saygı duyuluyor ne de baktırıyor artık kendisine.

Ahmet Saraçoğlu
01-05-2015, 11:46
Bütçesine göre makyajlı kasalar 150+ bin km deler.

ahmetbaha-drs
01-05-2015, 11:47
Bütçesi ne bilmiyorumda XC70 2.4D5 bakılabilir Ahmet :)

Ahmet Saraçoğlu
01-05-2015, 15:04
Aynen kardeşim baktık ama elimizdeki bütçeye göre çok turşuları denk geliyor yoksa volvoyu o da seviyor :)

bad cat
01-05-2015, 15:20
Fiyatınızın ne kadar olduğunu belirtmemişsiniz ama hem biraz üst sınıf tarzı hem de az yaksın, masrafları az olsun dediğinizi duyar gibiyim. neden çünkü bende o kriterleri isterdim :Dmıtsubıshı outlander yada nissan xtrail tarzı araçlar size tavsiyem olabilir. ben outlandera baktım. hem piyasada göz aşinalığı olmayan, dikkat çeken bir araç hemde vw moturu falan az çok bilindik motor.

ilanla alakam yoktur.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-4x4-boyasiz%2Csifirdan-bu-yana-servis-bakimli%2Ckapali-garaj-araci-210044318/detay)

Ahmet Saraçoğlu
01-05-2015, 15:29
Aslında Outlander'ı beğeniyoruz bayaa ama otomatik te 60 tan aşağıya yok maalesef yoksa almayı istediği arabalardan birisi. Maks 55 bin bütçesi var arkadaşın ki o bile zorluyor. Compass'ın fiyatları 50 nin başları.

ahmetbaha-drs
02-05-2015, 00:04
Aynen kardeşim baktık ama elimizdeki bütçeye göre çok turşuları denk geliyor yoksa volvoyu o da seviyor :)

Valla o zaman Subaru Forester bakın bence 2009-2010 v.s en azından sunroof-deri vs güzel donanımları var, bu örnek ilanda ki kasa. İlla Compass gibi bir şey bakayım diyorsada Dodge Caliber alın en azından 2.0 ve 10-15.000tl'de cepte kalır :D
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-subaru-2010-subaru-forester-2.0-awd-elegance-lpg.sun-roof-xenon-tipt-210742923/detay)

Ahmet Saraçoğlu
04-05-2015, 09:28
Forester çok çirkin be hacım. Ayrıca Compass ta sunroof ve deri var. Bakmadın herhalde arabaya hiç. Dodge caliberin üretimi duralı ve piyasadan çekileli çok oluyor. Yoksa ilk Caliber hoşuna gidiyordu arkadaşın.
Her şeyi geçtim de koca forumdan şu araca sahip veya bir süre kullanmış olan yok mu yahu arkadaşlar?

Berkan
04-05-2015, 10:00
hangi kasa diye merak ederken sahibindendeki 11 adet olan ilanlara bakınca hatırladım tipi tamamda içi rezillikten ve ucuzluktan ölüyor bu aracın verilecek vergiye yazık Ahmet

makif84
04-05-2015, 10:07
Bahsettiğiniz aracı ne kullandım nede inceledim.Bir CRV kullanıcısı olarak tavsiye ederim.İlanlarla hiç bir alakam yoktur.Ben eski kasasını kullanıyorum.Yakıt,sorunsuzluk ve konfor olayından dolayı incelemenizi öneririm.Şimdiden alacağınız araç hayırlı olsun kazasız belasız kullanırsınız İnşallah.

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-2008-model-honda-crv-153000-km-lpg-li-203154252/detay?searchResultsViewPreference=std&showViewPreferences=true&hideSearchFilter=false)

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-akar-hond-dan_2007-crv-executive__cam-tavanli__servis-bakmli-211153049/detay?searchResultsViewPreference=std&showViewPreferences=true&hideSearchFilter=false)

ahmetbaha-drs
04-05-2015, 22:55
Ahmet Forester'a çirkin diyorsunda eski Compass'e dikkatli baktın mı moruk? :D :D Son kasa bildigin GrandCherokee yavrusu hakikaten çok şık ama, en azından Patriot bakabilirsiniz Commander'ın çocuk hali gibi o da görüntü olarak :D Ve ya bence direk Jeep Cherokee bakın.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-emsalsilz-bayan-ogretmenden-2.8-crd-dizel-full-jeep-207884886/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-jeep-limited-209321335/detay)

darkmoon
04-05-2015, 23:19
amman amman 2.8crd den uzak dur derim.. izmirden kuşadası git gel yapdım yaktığım yakıt evlere şenlikti..

erdalss
05-05-2015, 00:50
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-ford-sahibinden-acill-satilik-200659318/detay)

kuga larda yollarda çok görünmüyor.

ALPER-VNS
05-05-2015, 02:50
biz 5 sene falan önce almayı düşündük 36.000liraya alıcaktık hatta o zaman makyajsız kasa :) Kullanmıştım fena gitmiyodu 2.4ü.. müzik sistemi güzeldi bagajda subwoofer var orjinalinde.. Ama yine de alışamadık arabanın tipine e39 aldık onun yerine..

Ahmet Saraçoğlu
05-05-2015, 10:05
Yorumlar için hepinize teşekkürler arkadaşlar. Kesinlikle tüpsüz binilmeyeceğine kaanat getirdik. Eğer CVT şanzımanla alakalı son dk vaz geçmesi yaşamazsak alıcaz compass'ı. Hatta bu gün yolda gördük diğer ihtimallerin hepsinden daha yakışıklı daha şık bu bütçe aralığındakilerden.

Dou
05-05-2015, 10:30
CVT li araç alırken, yağının zamanında ve CVT yağıyla değiştiğine emin olarak almanızı öneririm.

Hala CVT şanzımana ATF koyanlar var.

Ahmet Saraçoğlu
05-05-2015, 11:03
Peki emin olabilmemizin bir yöntemi var mı kardeşim? Ona göre bakalım, ustaya, satıcıya güven olmaz çünkü.

Dou
05-05-2015, 11:04
Servis kayıtlarından anlaşılabilir. Ya da dışarıda servise götürdüyse, fatura kesmiş olabilirler.

Bunun dışında herhangi bir kayıt bulamıyorsanız, ve illa ben bu arabayı alıcam diyorsanız, arabayı aldıktan sonra şanzıman yağını değiştirebilirsiniz içinizin rahat etmesi açısından. Belki -eğer ATF kullanılmışsa- o zamana kadar oluşmuş hasar onarılmaz ama içiniz rahat etmiş olur.

Burak Mehmet
05-05-2015, 11:47
50.000 bütçeye git wj al gözünü seveyim Ahmet compass nedir ya... JEEP im var diyorsan o jeep hakkını verecek bir araç olmalı..

Bekir
25-01-2018, 10:55
Ahmet Saraçoğlu 2,5 yıl geçmiş aradan Compass'i aldı mı arkadaşınız? Aldıysa tecrübeleri aktarabilir misiniz?
Ben de 2007-2008 2.0 dizel (TDI'mış bu motor) Rallye Paketlisini almayı düşünüyorum şu aralar..

Ahmet Saraçoğlu
25-01-2018, 13:43
yok beetle aldık arkadaşa :D