Orijinalini görmek için tıklayınız : devir saatinde dalgalanma neden olabilir?
vtecmaniaa
03-05-2015, 00:30
Araç opel corsa d 1.4 otomatik
Arkadaşlar sorunum kabaca şöyle
Sabit hızda giderken araç sanki gaz verip ileri gitmek istiyor sonra gazı kesiyor bi yığılma yaşıyor
Nette biraz araştırma Yaptım şöyle bir video buldum
HR-V Devir saati dalgalanması - YouTube (http://youtu.be/R5qJ2-ZN6Zo)
Birebir aynı sorunu yaşıyorum.video Açıklamasında selenoid valfi denmiş acaba başka bişey olabilirimi? Değilse de yetkiliye gidip tonla para vermek istemiyorum
İstanbul'da bana yardımcı olabilecek yer tavsiye edebilirmisiniz?
vtecmaniaa
03-05-2015, 16:00
Yokmu buna benzer bi sıkıntı gören duyan
oabayram
03-05-2015, 18:04
Araç tam otomatikmi yoksa easytronicmi? Bildigim kadariyla easytroniclerde olabilen sorun. Yine bildigim kadariyla sorun kavramada olabilir. Kavrama sıyırıyor gibime geldi.
vtecmaniaa
03-05-2015, 19:25
Tam otomatik
Baskı balata seti ne zaman değişti
Vites gecislerinde bir sarsinti sıkıntı varmi
vtecmaniaa
04-05-2015, 18:39
Araç 91 binde baskı balata değişmedi bugün biyere gittim boğaz kelebeğini temizleriz sorun geçer diyo ama rolantide sıkıntı yok vites geçişlerinde sıkıntı yok geri kaydırma yapmıyor
Herşey normal ama bazen gaz verip kesiyo gibi araba ileri geri yapıyo :(
vtecmaniaa
04-05-2015, 20:05
Video ilk Mesajda var
Araç 91 binde baskı balata değişmedi bugün biyere gittim boğaz kelebeğini temizleriz sorun geçer diyo ama rolantide sıkıntı yok vites geçişlerinde sıkıntı yok geri kaydırma yapmıyor
Herşey normal ama bazen gaz verip kesiyo gibi araba ileri geri yapıyo :(
Aynısı bende mevcut sadece devir saatindede o denli bir dalgalanma yok 2 bin devir bandında ileri geri sadece benim sorunum baskı balata ve volan sizlere ömür :)
Grimlord
04-05-2015, 23:16
bizim cliolarda bu kronik, genelde rölanti sensörü degisimi veya bogaz kelebegi contası degisimiyle çözülüyor,ancak sizdeki farklı sanırım.
araç gereksiz yere hava aldıgı zaman devir sapıtıyor.
Rstmania
04-05-2015, 23:32
Lambda sensörü,
Hava alma (araç çalışırken motora balata spreyi sıkarsanız bunu anlayabilirsiniz.)
Rölanti valfi
LPG varsa, ayarı
Devir saati arızası olabilir
bunlar devrin dalgalanmasına sebep olur.
Ancak arabada devir hareketlenmesinin yanında hareket de varsa şanzıman arızasına bakılabilir.