Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Miras paylaşımı hakkında

tolga_55
05-05-2015, 07:48
Arkadaşlar 3 ay önce dedem vefat etti. Bankada belli bi miktar parası var Oturduğu ev de 30 yıldır kirada kalıyodu.Çocukluğum filan o evde geçti o evin bahçesinde büyüdüm. Diğer çocukları yani dayım ve teyzem evi hemen dağıtma niyetinde benim ve annemin haliyle rızası yok. Teyzemin psikolojik problemlerinden ötürüde aramız açık sürekli beddualar filan tez zamanda ölmemi istiyo kendileri :)
Bu bankadaki paranın çekilmesi için vekalet vermiyo amacımızı da bildiğinden... Şuanda 2 kardeş onay vermiş durumda aramızda bu tarz bi olayla karşılaşan var mı ne yapmamız lazım ? Dava açılması yeterli mi? açarsak nekadar sürer filan kafamda sorular. Eğerki 1 yılı geçecekse evi kirada tutup bekleyebilirim. daha fazla sürerse kredi çekmeyi planlıyorum

Red10
05-05-2015, 20:49
Birazdaha değişik ve fazlası başımızda şuan Allah sabır versin orta yolu bulursanız çözülür mahkemelere kalırsa çok uzar

turbo16
05-05-2015, 21:08
veraset ile kendine düşen parayı çekebilir

c4sper
05-05-2015, 21:11
bu miras olayı cidden çok sıkıntılı işler.
en güzeli malın mülkün olmuyacak.
anne tarafından büyükbabamın az çok bir şeyi kaldı.
dayım annemi teyzemgili huzursuz edip duruyor.
allahtan baba tarafından dedemin bir evi vardı gecekondu.
vefat edeli 5 6 yıl olacak. şimdiye kadar ne halamdan nede amcamgilden duydum evi satalım falan fistan.
zor işler cidden. kan bile dökülür bu miras yüzünden

veliazak
06-05-2015, 20:12

Evet aynen bu şekilde para pay edilir... Veraset ilamı çıkartıyorsunuz ve bankaya veriyorsunuz, orada kimler varsa o kadar parçaya para bölünüp hissesine düşeni herkes alıyor...

Allah rahmet eylesin, Allah kolaylık versin.

slowmotion
06-05-2015, 20:36
Miras işleri zordur, 15 senedir devam eden davamiz var. Bir avukata danisarak sorunlarinizi çözebilirsiniz.

tolga_55
06-05-2015, 20:55
Bu verasetle bankaya basvurup alma olayi sanirsam vadesiz hesaplar icin gecerli banka genel muduruyle gorusmus annanem ve adam kesinlikle tum hak sahiplerinin vekaletinin olmasi gerektigini soylemis.

EEE
06-05-2015, 21:46
Cekemez.....

EEE
06-05-2015, 21:47

Cekemez miras elbirligi mulkiyetidir tek başına tasarruf edemez