Orijinalini görmek için tıklayınız : E46 3.30İ Şanziman sorunsali..
Selamun aleyküm arkadşlar,
3ay önce sorunsuz aldığımız e46 kasa 3.30 i otomatik aracın son zamanlarda şanzımandan vuruntu şeklinde sesler gelmeye başlamıştı. dün akşamda abim kullanırken rampada kaldı araç. belirli bir süre gitmedi ekranda da sarı şanzıman uyarısı ışıgı yandı. aracın yağını değiştirecektik bu hafta ama vakit nedeniyle değiştiremedik. şuan 3 ve 5. viteste kaldı ve başka viteslere geçiş yapmıyor. korumaya aldı kendini. sormak istediğim soru
1- bu işten anlayan ustaları nerden bulabiliriz referans olabilecek varmı?
2- otomatik şanzumanı manuele çevirmek istesek tahminen ne kadara maal olur ve randuman alabilirmiyiz.daha önceden deneyen oldumu?
SerkanKurt
06-05-2015, 12:07
İmkan var ise direk manuel' e çevirin. 1.500-2000TL arası halledilir sanırım çevirme işlemi.
2.000 sadece şanzumanı alsa iyi bence...
ortalama 4 civarı değişim masrafın tutar.
Ozan Özer
06-05-2015, 12:40
Forumdan Yekta'nın babasının Maslak'ta servisi var;her türlü yardımcı olurlar..
ulaşmak isterseniz özelden pm atabilirim.
Forumdan Yekta'nın babasının Maslak'ta servisi var;her türlü yardımcı olurlar..
ulaşmak isterseniz özelden pm atabilirim.
Bir iki yere sordum 2500 lira fiyat cikardilar telefon numarasi varsa verirseniz sevinirim maslak daha uygun brnim icin
Bu kadar kolay ve ucuz mu yahu otomatikten düze çevirmek..
Benim megane zamanı ( 2000'li yıllar ) dünyanın parasıydı o iş..
Şanzımanı, elektrik tesisatı, beyni, pedalları vs...
Bu kadar kolay ve ucuz mu yahu otomatikten düze çevirmek..
Benim megane zamanı ( 2000'li yıllar ) dünyanın parasıydı o iş..
Şanzımanı, elektrik tesisatı, beyni, pedalları vs...
Bende öyle düsünüyordum abi ama bu dediğim fiyati ankaradan bir usta verdi. 2500e komple bitiririm diyor.
Para değil resmen, sağlam / sorunsuz olsun da..
mertcans
06-05-2015, 13:25
Selamun aleyküm arkadşlar,
3ay önce sorunsuz aldığımız e46 kasa 3.30 i otomatik aracın son zamanlarda şanzımandan vuruntu şeklinde sesler gelmeye başlamıştı. dün akşamda abim kullanırken rampada kaldı araç. belirli bir süre gitmedi ekranda da sarı şanzıman uyarısı ışıgı yandı. aracın yağını değiştirecektik bu hafta ama vakit nedeniyle değiştiremedik. şuan 3 ve 5. viteste kaldı ve başka viteslere geçiş yapmıyor. korumaya aldı kendini. sormak istediğim soru
1- bu işten anlayan ustaları nerden bulabiliriz referans olabilecek varmı?
2- otomatik şanzumanı manuele çevirmek istesek tahminen ne kadara maal olur ve randuman alabilirmiyiz.daha önceden deneyen oldumu?
1-merhaba 1 ay önce , e46 3.18 ci aracımın şanzumanını revize ettirdim. Bende de geri çıkarken yokuş yukarı kalmıştım , hafif vuruntular vardı zaten. Benim aracımdaki otomatik şanzuman GM marka , parçaları zor bulunan ve pahalı olan bir şanzuman , sizin aracınızdaki çok büyük ihtimal ZF markadır. Parça sıkıntısı çekmeyeceğinze eminim. Ancak 2500 t uygun fiyat almışsınız revizyonuna , ben çok büyük araştırmalar sonucu Bostancı da çok Sürekli Bmw gurubu yapan hatta , kosiflere giden aracın şanzumanını bizzat kendi gözümle gördüm bu ustamıza getirdi kosifler çalışanları . Ona yaptırdım şuanda, şanzumanım kaymak gibi diyebilirim özelden ulaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım size hatta beraber gidebiliriz.
2. Manuel e çevirme işlemi , ben araştırdığımda komple şanzuman seti 2500 TL idi , (çıkma) . Daha sonra 750-1000 lira arası bmw ci bi ustamdan işçilik fiyatı almıştım . Ancak iş onunla bitmiyor geri ye taktığında arka stopların yanması ve kontakla alakalı elektroniksel işler için de 200 lira oto elektrikçiye vermek gerekiyor.Ve bir de km göstergeniz otomatik gözüktüğü için onu da değiştirip değiştirmemek size kalmış o da , aynı km de bir gösterge bulursanız çıkması 200 lira civarı.
Yani ortalama 3500 - 3800 lira arasına aracını düze çevirebiliyorsun , arızalı şanzumanını da 500 lira ya saysalar 3000 liraya geliyor . Ortalama ikisinin maliyeti hemen hemen aynı ister tamir ettir ister manuele çevir hatta tamiri biraz daha uyguna yaptırabiliriz benim yaptırdığım ustaya baya bi aramız iyi oldu o günden beri.
Gelelim ben neden manuel e çevirmedim ,
1- aracın orjinalliği bozuluyor , şöyle ki arabanızı satmak istediniz . ve gittiniz bir bmw servisine herhangi , şase numarasını sisteme girdi aracınızı bağladı cihaza, tak diye aracınızın otomatik vites olduğu daha giriş sayfasında görünüyor .
2- Toplama bir şanzuman aldığın için ileride oluşabilecek sıkıntıları var dif oranı tutmayabilir , ne biliyim aldığın baskı balata bitik olabilir . volanı arıza yapabilir , sonuçta kullanılmış parça alacaksın
Ben bu yüzden otomatiği tamir ettirdim . Geçmiş olsun tekrar