Orijinalini görmek için tıklayınız : Fethiye Kabak koyu yolu hk.
arkadaşlar selamlar,
yakın bir tarihte fethiye kabak koyuna gideceğim. Otomobille geze geze inmeyi planlıyoruz güneye fakat kabak koyu yolu hakkında pek iyi feedbackler almadım açıkcası.
eğer yol düzgünse ( en azından fethiye merkeze kadar ) benim roccoyla gidicem ( basık bir araç ama kw v3 en üstte) yada arkadaşımın colt dizel aracıyla gidicez. benzin sorun değil iki şekildede ok im ama yol hakkında hiçbişi bilmiyorum.
fethiyeye hangi rotadan gitmeliyim? kabak koyuna ulaşım sıkıntımıdır?
daha önce tecrübe etmiş olan we diğer arkadaşlardan bilgiler bekliyorum.
şimdiden teşekürler
kesınlıkle gorulmesı gereken bı yer yol konusuna gelınce zaten bellı bı yerden sonra araba ıcın yol yok buraya kadarda rahatlıkla arabayla gıdersınız sonrası dodge pickup larla ınılıp cıkılıo ama solıım cok sarsıntılı bu ınıs ve cıkıs .. degermı dıe sorucak olursanız kabak koyu bırıne peskes cekılmeden once gıdıp gorun super bı yer.. bu arada bende fethıye merkezdeım beklerım..
teşekkürler ferruh belli olmaz bakarsın uğrarız.
S.Özeren
07-05-2015, 13:26
Coil den yükseltince rahat şekilde gider gelirsiniz
Fethiye'ye gitmek için en ideal yol Burdur üzerindendir. İzmir yolundan gidersen, İzmir sonrası çok yorar seni (Soğuk asfalt ve 300 km kadar yol)
Burdur üzerinden gidersen son 200 km soğuk asfalt üzerinde yol yaparsın. 1 Mayıs tatilinde karadan kendi arabamla gittim. Yol temiz.
Burdur'a geldiğinde Tefenli tarafına devam edeceksin. Tefenli den sonra Çavdır var. Ordan sonra zaten Fethiye diye tabelalar başlar.
İst Soğanlık yanyoldan Fethiye Marina tam 807km gösterdi benim araba.
İyi yolculuklar.
2 sene once kız arkasımla aracımda 5lik eibach takılıyken gittim.Hiç bi sıkıntı yaşamadım yolda.Babası orda yaşıyor, onu da aldık hisarönunu gectik kayaköyden devam ettik.Bi yere kadar arabayla gittik.Bi yerden sonra yola uygun bi yere park etmemi söyledi .Ormanın içinden 1 km falan yuruduk ve koya ulastık.Anımasyon cızgı fılmlerınde olur ya ,ormanda kaybolan karakter yolunu ararken birden kayıp bi şehir bulur buyulenır,aynı öyle oldum işte.
Normal guzergah nedir bilmiyorum tabi ama.Yollar sıkıntıysa denıldıgı gibi,yerlisiyle gidip gelmek lazım.
Aynı yerden bahsedıyoruzdur umarım,ismen çok tutamıyorum aklımda gittigim yerleri
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151984004349855&set=a.10150722546399855.421559.723834854&type=1&theater
Konu dışı olacak ama şu cümle aralarındaki ingilizce kelimeler güzel Türkçe'mizi bozuyor. Dilimizde anlatılmak istenen durumu açıklamak için yeterince kelime mevcut diye düşünüyorum. Kusura bakmayın tekrar..
Serhat Y.
07-05-2015, 14:39
Ben kiralik fluance ile gitmistim bi noktaya kadar. Kesinlikle aracinla gitme derim.Yani fethiye oludenizden sonrasi icin tabi. Oludenizden tirmanmaya basliyorsun yaklasik 10-15 km yol duzgun dagin yamacini dolanarak cikiyosun. Sonra giderek yol boka sarmaya basliyor biyerden sonra zaten koya ulasmak hem mumkun degil hemde yasak arac girisine. O noktada bi marketin otoparkina cekiyosun konus birileriyle ucretli cunku otopark. Esyalarini valizini alip servis minibusune biniyosunki orda anlican zaten neden aracla gidilemicegini biz eski pusku darmadagin olmus bir transitle indik. Gecen sene gitmistik mukemmel otesi biyer bikac farkli noktada kamplar var hepsi bungalov tarzi. Denize yakinligina gore fiyatlar degiskenlik gosterir. Leo di caprio nun beach filmindeki tarzda bi ambians var daha cok joint kafasi:) rahat insanlar keyifli mekan. Kesfeden herkese tavsiye ederim. Kesfetmemislere solemem:) sonra cilki cikiyor mekanin.
arkadaşlar çok teşekkürler,serhat joint kafasına güldüm baya
sanırım roccoyla gidip fethiye merkezde güEl bir otoparka bırakıp ordan minibüs falan warsa öyle geçelim demeye başladım.
roccoyla dizel colt arasında iki katı benzin farkı olacak gibi tek dezawantajı o, yoksa coltlada biyere kadar gidicem roccoylada sonra illa servis minibüs bilmemne.
baya güzel oteller wardı bookingden baktığımda, çok fazla shambala tarzı olmıyacak sanırım bnm için bi tık da konfor gerek.
peki gece otelden çıkıp fethiyeye geçmek zulummü olur?
pıckup yada transitle dolmus gıbı sefer yapılan yere kadar gıdersın her turlu arabayla merak etme aksam ıcınde bellı bı saatten sonra bu dolmuslar olmuo haberın olsun (bu arada yuruyerek ınıp cıkanlar war kabak koyuna onları taktır edıorum )fethıye merkezde paspatura gıdılır gece hayatı ıcın onun dısında hısaronu war oludenız fethıye arasında bodrumdakı gumbet ayarında bı yerdır bırde meshur balıkpazarı war yıne fethıye merkezde balık rakı ıcın ..
ferruh sağolasın bilgiler için, son sorum fethiye merkezde arabayı bırakacak güzel otopark warmı ?
benım evın war :) otopark sıkıntısı yok basgan hallederız sen geldıgınde haber ver yardımcı olurum her konuda..