Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : detaling mazleme kombini?

emre_gtc
07-05-2015, 11:45
herkese merhaba;
aracım hyundai coupe metalik mavi renkte daha önce el ile m205 uyguladım tatmınkar bi sonuç elde ettim şuan çiziklerin tamamen gitmesi için makina ile uygulama yapacağım elimdeki malzemelerle ne yapacağımı bilemiyorum yardımıızı bekliyorum

elimdekiler;
einheel po 1000 polisaj makinesi
meg m105
meg m205
bil hammer kil
ipa
atas waxy (wax)
sonax turuncu şampuan

polisaj pedlerini almadım 5-10 cm civaarında 2 tane çizik var onun dışında tırnak giren çizik yok araçta. SAdece güneşte belli olan dairesel kılcal çizikler var hangi pedle ne uygulamam gerekli ona göre ped alıcam ek olarak malzeme almam gereklimidir?

grkm
07-05-2015, 20:15
Polisaj tecrübeniz var olduğunu varsayarak makinanızdaki tablaya uygun boyutta yün ped ( keçe ) ile m105 uygulamanız güzel sonuçlar çıkaracaktır. Hyundai coupe boyasının vernik sertliğini bilemiyorum ama genel olarak uzak doğu araçların vernikleri yumuşak ve hızlı ısınıp deformasyon riski diğer araçlara nazaran biraz fazladır. Bu açıdan dikkatli olmalısınız. M205'i finisaj pediyle de uygulasanız sonuç alabilirsiniz, riskiniz de az olur.

Meguiars ürünleri piyasada revaçta olmasına karşın dolgu özelliği yüksek ve tutunması çok uzun ömürlü olmadığı için ilk zamanlarda aracınızda çok başarılı sonuç görsenizde kısa aralıklı yıkama periyotlarında veya polisaj sonrası IPA kullanımında pek çok çiziğin yüzeyde olduğu gibi durduğunu göreceksiniz. Doğru sonuçlar için Scholl Concepts, Menzerna , 3D HD v.b markaların pastalarını kullanmanızı tavsiye edebilirim.

1.8 turbo
07-05-2015, 20:57
bende ılk boya koruma tecrubemı sızınkılere urunlerle yapmıstım. bence boya korumada pad cok onemlı paraya kıyıp lake country set almanızı onerırım.

Lake country sarı padle 105 ıyıce yedırıp mavı padle 205 uygularsanız guel sonuc verıyor. ama işin arkadasında soyledıgı gıbı 2-3 yıkamada kalıtelı sampuan kullanıp ozen gosterdıgınız halde bır bakıyorsunuz cızıkler gerı gelmıs. gercı parlaklıgı evam edıyor benım ıcın onemlı olan o.

cok fazla bastırıp cızık almamanızı tavsıye ederım ben gerek yok vergını ınceltmeye parlaklık olsun yeter mantıgındayım ben.

şimdi Scholl S3 aldım. scholl pad aldım daha tam anlamayıla deneyemedım deneyınce sonucları yazarım

grkm
07-05-2015, 21:02
O halde Lake Country'nin pek çok ped çeşidinin de 1 ay kadar süre zarfı içerisinde TR'de yer alacağını rahatlıkla söyleyebilirim :)

emre_gtc
08-05-2015, 15:10
İlginiz için teşşekkür ederim bende vernik hakkında diğer araçlara göre daha yumuşak daha çabuk aşındırma olabileceğini duydum onun için sormak istedim spot test yaparak en iyi sonuç alınabiir ama şuan bütçe kısıt makineyi yeni aldım elimde ki malzemelerde bunlar fakat dediğiniz school concept hakkında çok olumlu yorumlar var özellkle meg ten sonra kullananlar. 1 araç için ne kadar pasta yeterli olur erdem boyadan alıcam bölünmüş ve befar pedler sert, orta, yumuşak olarak temin etsem başlangıç için sıkıntı olurmu sonuçta 1 ped parasına 3 ped alınmış oluyor

emre_gtc
09-05-2015, 11:32
aliexpress den bir kaç sipariş vereceğim yanındada polish pedlere rastladım iş görürmü fiyatları çok uygun
Tahmini Teslimat Zamanı (http://tr.aliexpress.com/item/New-Set-Polishing-Buffing-Pad-Kit-for-Car-Polishing-with-Drill-Adapter-Buffing-Pad-Kit-Auto/32250250316.html)