Orijinalini görmek için tıklayınız : ıslak koltuk
kurtlukaya
08-05-2015, 00:52
merhabalar herkese , dün gece aniden sağanak yağmura tutlduk sığınacak bir yerimiz yoktu arabaya kadar koşsak da sırılsıklam olduk , koltuklarda nem var ıslak mbölge belli oluyor , koltuklarım siyah renkte ve detaylı iç temizliğini 4 ay önce yaptırmıştım , koltuklarım da leke kalır mı ve önceden almam gerekn bir önlem var mı
merhabalar herkese , dün gece aniden sağanak yağmura tutlduk sığınacak bir yerimiz yoktu arabaya kadar koşsak da sırılsıklam olduk , koltuklarda nem var ıslak mbölge belli oluyor , koltuklarım siyah renkte ve detaylı iç temizliğini 4 ay önce yaptırmıştım , koltuklarım da leke kalır mı ve önceden almam gerekn bir önlem var mı
Detaylı temizlik yaptırdığın yerde makine ile çektirebilirsin eğer koltukların çok ıslak ise. Çok ıslak değilse güneş altında bırak.
kurtlukaya
08-05-2015, 13:09
abi cok cok islak degilde koltuklarin birinde leke gibi duruyo
ilginç olacak belki ama bikaç kg pirinci koltukların üzerine döksen kapıları kapatıp beklesen
63owen63
08-05-2015, 14:57
Pirinç çok mantıklı, oksitlenmeyi önler, ben de vodka döktügüm tlf'u pirinc kutusuna attım oksitlenmeyi önlemiştim.
kurtlukaya
08-05-2015, 15:14
pirinci tozu nasil cikacak
Pirinçden öyle nişasta kadar toz çıkmaz ama bu kadar dert edeceğine keşke binmeseydin öyle..
koltuk oksitlenme niye yapsın ki ? Telefonun parçaları metal olduğu için oksitlenmesin diye pirincin içine koyuyoruz, kumaş faydası olur mu ki ?
koltuk oksitlenme niye yapsın ki ? Telefonun parçaları metal olduğu için oksitlenmesin diye pirincin içine koyuyoruz, kumaş faydası olur mu ki ?
Pirincin amacı nemi hapsetmek.. Telefonda nem olduğunda oksitlenme yaptığı için pirince yatırıp önce nemi hapsediyor doğal olarak oksitlenmeyi engellemiş oluyor. Bi de böyle düşün.
Pirincin amacı nemi hapsetmek.. Telefonda nem olduğunda oksitlenme yaptığı için pirince yatırıp önce nemi hapsediyor doğal olarak oksitlenmeyi engellemiş oluyor. Bi de böyle düşün.
aynen şimdi oldu benim ilk anda aklıma gelmedi bu durum.
Konu için de şunu eklemek istiyorum, aynı durum benimde başıma geldi ancak herhangi bir leke vs bırakmadı. Fakat belki oturan kişilerin üstlerinin kirli veya tozlu olması sebebiyle su ile birleşip leke yapabilir.
Detaylı temizlik yapılan yere gidip 2 koltuğu yıkat bence. O nem kötü koku yapacaktır.
Low-Rider
08-05-2015, 20:55
Yıkama yapan herhangi bir yere götür içine salsınlar ahtapotu 30dakikada kurutur, bu kadar dert edecek birşey yok yahu :)
kurtlukaya
08-05-2015, 23:34
Pirinçden öyle nişasta kadar toz çıkmaz ama bu kadar dert edeceğine keşke binmeseydin öyle..
yaa haklısın da , saü de şenlikleer vardı da konserdeydik bi anda fırtına kotu arabada bayağıda uzaktaydı , sığınacak yer yoktu :) can sağlığı ya en kötü bi daha yıkatırım koltukları , cana gelecek mala gelsin :)
kurtlukaya
08-05-2015, 23:37
Yıkama yapan herhangi bir yere götür içine salsınlar ahtapotu 30dakikada kurutur, bu kadar dert edecek birşey yok yahu :)
ya dert etmiyorum da işte araba konusunda istemeden de olsa takıyoruz işte , bi müddet diğer arabayla gezeceğim leke kalırsa bi daha yıkatırım en kötü
Yağmur suyu leke yapar. Normal su leke yapmaz. Temiz su ile güzelce fırçalayın. Temiz bezle bastırarak ovalar gibi silin.
Kurutma için ya oto yıkamalardaki ahtapot
Yada kalorifer mazgallarını koltuğa doğru ayarlayıp en sıcakta 1-1,5 saat kalorifer açın. Bu arada ön camlar kapalı, arka camlar 1er cm açık olsun.
kurtlukaya
09-05-2015, 01:01
ya şu berner in temizleme köpüğünü kullansam fayda eder mi
ya şu berner in temizleme köpüğünü kullansam fayda eder mi
En dandik marka bile iş yapar. Yeter ki döşeme için özel imal edilmiş bir kimyasal olsun