Orijinalini görmek için tıklayınız : Ferrari-Fer-Mas
Merhaba
Hangi konu olduğunu hatırlamıyorum, ama konunun birinde bazı abilerimiz sıfır km Ferrari alırken ondan veya bundan alınmalı, o kişi şöyle üç kağıt yaptı, bu kişi şöyle düzgün satıcı tarzı bir şeyler yazmıştı. Bir saattir araştırıyorum bulamadım. Konuyu da hatırlamıyorum unutmuşum. Bir yakınım Fer-Mas'ı aradı bugün, fiyat falan aldık. Sıfır Ferrari için grey markete düşmeden, vergi eksiği olmadan, nasıl bir yol izlemeliyiz? Fer-Mas garanti vermiyor benim anladığım, legal distribütörü ama? Bize yardımcı olabilecek kişiler iletişime geçerse çok memnun oluruz.
458 italia spider için 600bin euro dediler.
Teşekkür ederim.
997TT / kelalper / ceaser'e bi ulaş :)
Onlar bilirler..
Teşekkür ederim akşam yazacağım hepsine. Hiç bir şey bilmiyorum, nasipse ilk kez böyle bir şey olacak, o yüzden yardım bekliyoruz, sağolun.
ceyhun737
08-05-2015, 16:16
MOT nickli abi galiba yakın arkadaştı fermasın müdürüyle istersen bir ona ulaş
Fer-Mas 7 yıl garanti veriyormuş bu arada. İyiymiş o.
Fer-Mas 7 yıl garanti veriyormuş bu arada. İyiymiş o.
En son Ferrari merkezinin aldığı kararla, grey market yoluyla Türkiye'ye giren arabalara garanti verilmiyordu. Ayrıca Fer-Mas'dan alınan araçların 7 yıl boyunca periyodik bakımları ücretsiz oluyordu.
Benide işe alsa su fermas ne isterimki baska :)
Ikinci el alsak fer mas garantisi devam ediyor mu ki? Kapatmislar yarin arayacagiz.
7 yil servis aracin İtalya'dan cikisinda var,fermasin verdigi birsey degil bu bakim paketi...
Siz kendiniz mi ithal etmek istiyorsunuz?
4 ay once abim grey market olarak 458 spider aldi 450bin euroydu , 600 guzel paraymis
Işte nasil yapalim? Kendimiz mi ithal edelim? ugrasmayip 2. El var bir kac tane 500 kmde 1000kmde. Ama onlar da 2012 2013. Onlardan mi alalim? Fermasla tekrar mi konusalim? En saglikli nasil olacaksa. 450 bin euro daha guzel, 4 ayda bir sey degismemistir, kur degisti o ayri tabi.
2.el 2013 model ve sonrasını bakın ancak 2015 458 varmı bılmıyorum,uretımı yoksa 2014 ıthal edemezsınız Turkıye'ye. Ancak o senenın model yılını getırtebılırsınız.
kelalper
09-05-2015, 11:05
illa spider istiyorsanız bişey diyemem ama 2 ay içinde 488 gelecek hemen hemen aynı fiyata.
3000 km ye kadar kazasız hatasız bulun abi neden uğraşıyorsunuz sıfır ile. Kendin ithalat firman olup ithalat edemediğin sürece 0 mantıksız. Galeriden bile.
Ek olarak galerilerin cogu şuanda almanyadan 1000 - 2000 km de 2. el alıp km yi 0 a çekip sıfır diye tr ye sokup satıyorlar haberiniz olsun.
2013 sıfır diye geçenlerin çoğu bu şekilde.
O zaman en mantiklisi galerilerle konusmak. Var mi bildiginiz km falan geri cekmeyen hakikaten hatasiz arac satan yer? Hepinize tesekkur ediyoruz bu arada sagolun.
Anlayamazsın ki nasıl anlayacaksın? Burada çekilmiyor zaten almanyada çekiliyor. Sen alacaksın aracı götürceksin bildiğin servise her tarafını kontrol edeceksin. Beğenirsen alacaksın beğenmezsen almayacaksın.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ferrari-narin-den-2012-ferrari-458-spider-fer-mas-cikisli-212078393/detay)
Hic bir galeriye guvenmiyorum artik,adi her ne olursa olsun.
Malesef bu isin fitratinda var beyaz yalanlarin normal olmasi,gerisini siz dusunun.
Guvendigim bir kisi var,oda bu tip arac isi yapmiyor.
Eminim duzgunude vardir,hepsi saibeli diye birsey yok ancak 2013 agustos tescili oncesi ithal araclarin otv sini iyi arastir....
Malesef bu isin fitratinda var beyaz yalanlarin normal olmasi,gerisini siz dusunun.
Eminim duzgunude vardir,hepsi saibeli diye birsey yok ancak 2013 agustos tescili oncesi ithal araclarin otv sini iyi arastir....
Öncesi sonrası yok ki hala yapiyorlar. yakın zamanda düşük ötv li 2-3 supersport daha girdi.
14.000 TL ödeve ödeniyor şaka gibi.
Tabii bu işi yapan adam 100.000 tl alıyor. 14.000 ini ötv olarak yatırıyor. ha bunu yapanda devlet zaten. devlet demeyimde devlet bünyesinde insanlar.
İstanbul
10-05-2015, 20:19
Aynen öyle Murat abi,o yüzden lüks araç alınacağı zaman bakılacak ilk şey mutlaka yetkili bayi çıkışlı olması,3 kuruş fazla olur ama kafa da rahat olur
İhbar etsenize?
kimi kime ihbar edeceksin ki ?
Dusuk otv yatamiyor ha yatirdin,direk sistemde gorunuyor. Yani bastan cuzzamli hale geliyor. Eskiden sistemde ayrilmazdi.
Yetkili bayi cikisli almak ok ama gt3 de oyle fiyat koydu ki,ben herseyiyle tam olmak kaydiyla 65€ uyguna getirdim....
3000 km ye kadar kazasız hatasız bulun abi neden uğraşıyorsunuz sıfır ile. Kendin ithalat firman olup ithalat edemediğin sürece 0 mantıksız. Galeriden bile.
ithalat yapmanın maliyeti 1000 tl idi 3.5 sene önce.
şahıs işletmesi kuracaksın, ticaret odasına kayıt olacaksın, fatura bastıracaksın vs. hepsinin maliyeti 1000 tl hatta altında idi. yani o kısım sorun değil.
bu arada sadece bilgi olsun diye söylüyorum, yoksa ben cesaret edip, tek başıma araç ithalatına girişemem :)
Dusuk otv yatamiyor ha yatirdin,direk sistemde gorunuyor. Yani bastan cuzzamli hale geliyor. Eskiden sistemde ayrilmazdi.
Yetkili bayi cikisli almak ok ama gt3 de oyle fiyat koydu ki,ben herseyiyle tam olmak kaydiyla 65€ uyguna getirdim....
Sistemde gözüküyor? Lol. Adamlar sistem üzerinden değiştiriyor herşeyi. Araç sorgulandığında tam ötv gözüküyor zaten.
Onu geçtim gözümün önünde üstüne 3 milyon vergi borcu haczi olan bir bentleyi 5 dk içerisinde satış yaptılar noterden. Plaka üstüneydi borç. Plakada değişti.
Araç temize çıktı. 2-3 telefon para trafiği 5 dk içerisinde satış gördü.
Bunuda sistem üzerinden 5 dk liğine kaldırıp plakaya sonra tekrar koyuyorlar.
Suan sistem otomasyona gecti yani beyanname neyse alti yatamiyor diye biliyorum?
Ha dedigin olur,sistemi manuel atlatabiliyoarsa,isin temizi evraklari isteyip,daireden onaylatmak...
kelalper
10-05-2015, 21:22
Anasını satiim 11 ortaklı toplam 100 hektarlık bir arazimiz var Assos taraflarında. Sit alanı kapsamından çıkarıldı hiç birşey bulunamadığı için. 30 senedir elletmiyorlardı. Hemen satalım dedik çokta iyi bi teklif aldık. Sonra anladık neden sit alanından çıkarıldığını. Devlet baba sağ olsun ortakların 7 tanesine fii tarihinde bir vergi borcu çıkarmış onun üzerine de sit alanından çıkarmadan 1 ay önce borç yatırılmadığı gerekçesiyle hisselerine el koymuş. Sit alanından çıkarıldığını bizlere yazılı tebliğ etmiş. 0 7 hisse sahibi 13 varis hariç. Bunlar tabi bir anda gelişio. Satış için görüşme yapıoruz yazışmalar uçuşuo. Ve en son o 7 kişinin varisleri falan 13 kişi dava açıyor. Eee bi ortaya çıkıyor ki. El konulan hisseler devlet tarafından el konulduktan 3 gün sonra dandirik bir gazete tarafından ilanla ihaleye açılıp 2gün sonra 1 kişiye satılıyor. Arsa için bizim bi yerle anlaştığımız toplam bedelin 10 da 1 i fiyatına 7 hisse veriliyor. Şimdi o dini bütün kişi bize diyor ki kendi hisselerinizi de bana şu fiyata devredin (komik bir fiyat) Yoksa eliniz avcunuzdaki de gidebilir. Bizde tabii ki vermedik dava açan kişiler zor durumda kalmasın diye. O dini bütün arkadaşta bayaa ünlü bir inşaatçi arkadaş. Zamanından halkın bir tarafına bişeyler koyucaz diyen şerefsiz. O yüzden devlet istedikten sonra senden her kuruşuna kadar yatırılan bir arabayı laaaak diye elinden alabilir.
halilcakir
10-05-2015, 22:40
Göz yumup birşeyler yapılıyor olabilirde bir ...indirik araba hikayesi için vergi kaçırıyor damgası ile kredi kartlarınıza kadar dondurulup olayı anlatıp blokeyi kaldırana kadar rezil olabilirsiniz.
Tek bir mahkeme emri ile bankalara dair her şeyiniz dondurabiliyor.Temelinde borçlanma aracı olan aslında size ait bir varlık olmayan kredi kartınız bile.Bir adım ötesinde zaten eller havaya şeklinde tüm mekanlarınız basılıp aramada yapılabiliyor.
halilcakir
10-05-2015, 22:45
@caeser
O değilde asıl gözümün önünde vs diye birebir şahit olduğunu iddia ederek bunu burada yazabiliyor olman gerçek cesaret bence onuda ekleyim.
Sistemde gözüküyor? Lol. Adamlar sistem üzerinden değiştiriyor herşeyi. Araç sorgulandığında tam ötv gözüküyor zaten.
Onu geçtim gözümün önünde üstüne 3 milyon vergi borcu haczi olan bir bentleyi 5 dk içerisinde satış yaptılar noterden. Plaka üstüneydi borç. Plakada değişti.
Vergi dairesi şuanda evdo (eskiden vedop) sistemini kullanıyor.
Yukarıda bahsettiğiniz tarzda bir işleme şahit olduk, sonradan öğrenildi ve işlemi yapan arkadaş şuan yasal olarak yargılanıyor.
Ki bu bahsettiğim eski düzen, imza ile haciz kaldırma.
Yapılamaz demiyorum ama sizin bahsettiğiniz gibi bir işlemi yapan kişi bile bile lades demiş.
***** online işlemlerin tümünde log alınıyor, hangi işlem hangi kullanıcı ile ne zaman yapıldı bu belli.
Kaldı ki isimsiz ihbar yaparak sadece ilgili aracın plakasını paylaşmanız bile bu usulsüzlüğü yapanların bulmak için yeterlidir.
Hala yapılıyor bu tür yolsuzluklar ama eskisi kadar kolay değil.
Mecidiyeköydeki stadın yerine yapılan gökdelenler için 2013 yılında yürütmeyi durdurma kararı verdi mahkeme, danıştay geçtiğimiz hafta kararı onadı.
Binalar bitmek üzere, imalat devam ediyor. Durmuyorlar, durdurulamıyorlar diyorlar.
Adalet, yargılama, pehhh...
Mecidiyeköydeki stadın yerine yapılan gökdelenler için 2013 yılında yürütmeyi durdurma kararı verdi mahkeme, danıştay geçtiğimiz hafta kararı onadı.
Binalar bitmek üzere, imalat devam ediyor. Durmuyorlar, durdurulamıyorlar diyorlar.
Adalet, yargılama, pehhh...
Abi orada 2 şirket var.. Teki Quasar 2 blok diğer 2 blok da Torunların. Torunların ki durdurulmuştu bizzat m.köy de oturuyorum durdurulduğu dediği gün harfiyat kamyonları işçiler x2 çalıştı :) Adalet falan yok ülkemizde. Aracı geçtim abi bisikletten bile vergi alıyorlar ne lanet bir ülke olmuşuz ki Ağustosta çok sağlam bir krizde bekleniyormuş
halilcakir
11-05-2015, 10:57
Kendi adıma ben plakasını biliyorsam düşük ötv li araç gayette ismimi de vererek şikayet ederim arkadaş
Ben 1.5 dizele binerken vergiden dolayı kimsenin böyle bir hakkı yok sırf şansının yaver gidip de fark edilmeyeceğini düşündüğü yada bana birşey olmaz diye cahil cesaretine sığındı için.
halilcakir
11-05-2015, 10:59
Yani zaten işte vergi kaçıranlardan dolayı kaçıramayanların canını alıyorlar ya durum bu.
Vergi kaçıransa aslında dolaylı yoldan benden çalıyor.
Ortadaki havuza o ödemesi gerekeni ödemediği için ben daha fazla vermek zorunda kalıyorum
Tek suçum kanunlardan korkmak herhalde
streetracer_nos
11-05-2015, 16:08
Konu açılmışken 458 lerde mesela neden 10.000 km altı çok fazla satılık araç var binenler bu kadar çabuk mu sıkılıyor?Yada egzotikte 10 bin 20 bin km üstü araçları satmak daha mı zor?3.000 de 4000 de bir sürü araç var
Konu açılmışken 458 lerde mesela neden 10.000 km altı çok fazla satılık araç var binenler bu kadar çabuk mu sıkılıyor?Yada egzotikte 10 bin 20 bin km üstü araçları satmak daha mı zor?3.000 de 4000 de bir sürü araç var
Benim de merak ettiğim bir husus.. Takipteyim
SS de 3000 km 5000 km çk kullanılmış gibi duruyor. 5.000KM üstü SS ler direk kiralanmış gözü ile bakılır.
Binek araç değil sonucta her gün eşek gibi gezemezsin.
Yıllık 5000km ıdeal. Ancak bunun ne olduguna bakmak gerek. Sadece hafta sonları,bebek etıler ucgenınde kullanılan aracdan hayır gelmez. Sureklı dur kalk-cok sık soguk calıstırma-yag sıcaklıgı tam ısınmadan ses ıcın basma vs cokk fazla olur.
Ben 1 yılda degıstırıyorum ve ortalama 4-6000km yapıyorum.
Hepinize cok cok tesekkur ediyorum. Cok yardimci oldunuz. Bu hafta istanbula gidilip bir kac araca bakilacak. Hayirlisiysa olacak. Sadece biz degil bir cok kisiye yardimci oldunuz.
onursumer
11-05-2015, 21:53
SS de 3000 km 5000 km çk kullanılmış gibi duruyor. 5.000KM üstü SS ler direk kiralanmış gözü ile bakılır.
Binek araç değil sonucta her gün eşek gibi gezemezsin.
istisnalar oluyor gerçi ama dediğinde haklısın
bizim patron yaz kış her gün işe ferrari ile geliyor tahminim ayda 2-3bin yol yapıyordur bence km si en yükseklerden olabilir :D
Bunu ben de duydum. Bentley olarak değil de ara üzerindeki haczi bir süreliğine sistemden kaldırıp koyulduğunu.
cabrioleter
11-05-2015, 23:34
bildiğim kadarıyla günlük olarak kullanılan pagani'nin 001 numaralı zondası'nı sahibi olan kadın paganiye geri satmıyordu.. böyle bir araç alırken kimden aldığın nasıl olduğu önemli ama bence km düzgün kullanıcıya sahip araçta önemli değil. sonuçta parasını veriyorsun günlük de kullanabilirsin. aldığın mal senin yerine sen onun sahibi ol. bir tane youtube kanalında adamlar arazide rolls royce ile yanlıyordu, f40 ları f50 leri deliler gibi kullanıyordu..