Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni skoda superb



se_RC_an
11-05-2015, 09:06
http://www.skoda.com.tr/SiteCollectionImages/900x506-anasayfa-banner-Yeni-Skoda-Superb%201.jpg
http://www.automagg.com/wp-content/uploads/2015/02/SkodaSuperb_3.jpg

Skoda’nın “amiral gemisi” Superb, yeni nesliyle yeni bir dönemin öncülüğünü yapıyor. Baştan sona yeniden tasarlanıp geliştirilen üçüncü nesil Superb, tasarımının yanı sıra boyutları, iç mekanı, yenilikçi teknolojileri, sürüş dinamiği ve üretim kalitesiyle tüm dikkatleri üzerinde topluyor. Üst sınıfta yine standartları belirleyecek niteliklerle donatılan yeni nesil Superb, Ağustos ayından itibaren Türkiye’de de satışa sunulacak.
Çek üretici Skoda’nın “amiral gemisi” Superb, üçüncü nesliyle yeni bir tarih yazmaya hazırlanıyor. Cenevre Otomobil Fuarı’nda da markanın en büyük yeniliği olarak tanıtılacak olan yeni nesil Superb, bugüne kadar üretilmiş en iyi Skoda modeli olarak marka için farklı bir döneme de işaret ediyorHer detayı ile yeniden tasarlanıp geliştirilen Superb, gerek kullanılan tasarım dili, gerekse de iç mekanının boyutları, yeni donanım seçenekleri, teknolojik yenilikleri ve motor seçenekleriyle sınıfında daha üst basamaklarındaki yerini sağlamlaştırıyor.

Yeni nesil Superb, üst düzeyde fonksiyonelliğin, göz alıcı tasarımın, yüksek bagaj kapasitesinin yanında konfor, bilgi ve iletişim teknolojileri, güvenlik, performanslı ve çevreci motorlarıyla da farkını ortaya koyacak. Yeni Superb’de, farklı güçlere sahip benzinli ve dizel motor seçenekleri bulunacak.

İlk iki neslinde arka koltuktakilere sınıf ortalamasının da üzerinde geniş bir mekan sunan Superb, bu geleneği üçüncü neslinde de bozmadı. Sınıfına bu anlamda da yeni standartlar getirecek olan Superb’de, daha lüks donanımlar yer alıyor. Superb’de sunulan isteğe bağlı donanımlarda çeşitlilik artırılarak 150’nin üzerine çıkarıldı.

Bunlar arasında üç boyutlu navigasyon seçeneği sunan, internet erişimine açık, Mirror-Link ve Smart Gate fonksiyonları olan 8 inçlik yeni nesil Colombus Multimedya ve Navigasyon Sistemi, iPad bağlantısı ve tutucusu, 3 boyutlu ses teknolojisine sahip 12 hoparlörlü Canton müzik sistemi alternatifi de bulunuyor. Ayrıca yeni nesil Superb’de üç bölgeli klima, elektronik bagaj mekanizması ve dokunmadan açmayı sağlayan “sanal pedal” fonksiyonu, Dinamik Şasi Kontrol Sistemi gibi farklı unsurları da bulmak da mümkün olacak.

Güvenlik alanında sunduğu aktif ve pasif güvenlik destek sistemleri ile segmentinde çıtayı yükselten yeni Superb’de, “Kör Nokta Uyarı Sistemi”, “Adaptif Hız Sabitleyici”, “Trafik İşaretleri Tanıma Sistemi”, “Geri Görüş Kamerası”, “Şerit Takip Asistanı”, “Akıllı Far Yardımcısı”, “Sürücü Yorgunluk Tespit sistemi” gibi unsurlar da yer alıyor. Ayrıca yatay/dikey park yapabilen ve parktan çıkabilen yeni nesil Park Yardımcısı da seçenekler arasında.

“Bugüne kadarki en iyi Skoda” olarak nitelenen yeni Superb, tüm bu özellikleriyle hayran kitlesini genişletmeyi ve markaya yeni müşteriler kazandırmayı hedefliyor. Böylelikle Superb, Skoda’nın gelecekteki yeni değerlerini de temsil ediyor.

Etkileyici Yeni Tasarım

2001 yılında piyasaya çıktığından bu yana iki nesliyle 700 bin adedin üzerinde satışa imza atan Superb, üçüncü neslinde daha güçlü hedeflere sahip. Geçtiğimiz yıl Cenevre Fuarı’nda sergilenen ve Skoda’nın gelecekteki tasarım dilini ortaya koyan Vision C konseptinden alınan detaylarla şekillendirilen üçüncü nesil Superb, markanın prestij simgesi olacak şekilde geliştirildi. Ölçeklenebilir mimarisi sayesinde tasarımcılar için mükemmel oranlar sunan MQB-B platformu, bu özelliği sayesinde Yeni Superb’in devrimsel gelişimine ve ayırt edici görünümüne olanak sağladı. Güçlü bir karakteri yansıtacak keskin yüzeyler, sofistike, modern, şık ve dinamik çizgileri üzerinde barındırırken, özel detaylarıyla da çarpıcı bir etki yaratıyor.

Yan bölümden bakıldığında, Coupé formunda eğimli tavan çizgisi görünümü sunan yeni Superb’de, dinamik tasarım ile bütünleşen LED teknolojili ön ve arka far grubu ise görsel ihtişamın en önemli elementlerini oluşturuyor.

Yeni Superb, 4861 mm (+28 mm) uzunluğa, 2841 mm (+80 mm) dingil mesafesine sahip. Aracın yüksekliği ise, eskisine göre 6 mm’lik artışla 1864 mm’ye çıkarıldı. Bununla birlikte yeni Superb, 1864 mm (+47 mm) ile sınıfının “en geniş” otomobili.
İlk iki neslinde arka koltuktakilere sınıf ortalamasının da üzerinde geniş bir mekan sunan Superb, geleneği üçüncü neslinde de bozmadı. 980 mm baş mesafesi ve 157 mm diz mesafesine sahip Superb, arka koltukta yolculuk yapacak kişiler için segmentin en geniş alanlarını sunmaya devam ederken, sedan versiyonda bagaj hacmi stepne bölümü dahil 625 litre, Combi versiyonda ise 660 litreye ulaşarak bu alanda da liderliğini pekiştiriyor.

Bagaj kapağı, isteğe bağlı olarak elektronik kilitle donatılırken, eller dolu olduğunda bagaj kapağının kolayca açılabilmesine olanak tanıyan “sanal pedal” sistemi de sunulacak. Bu sistem, ayağın tamponun alt kısmına uzatılması sayesinde bagaj kapağının kendiliğinden açılmasını sağlıyor.

Daha Lüks Detaylar

Aracın iç mekanı da, D segmentinde rekabeti bir adım daha ileriye götürecek unsurlarla şekillendirildi. Daha lüks detaylar ve fonksiyonelliğin birleştirildiği iç tasarımda, elektonik park freninde bulunduğu orta kumanda paneli, ambiyans aydınlatmaları ve ısıtma direksiyon fonksiyonuyla da sunulacak.

Üç bölgeli otomatik klimanın da bulunacağı yeni Superb’de, bir makam aracında da gerekli olabilecek farklı çözümler ve donanımlar da kullanıldı. İsteğe bağlı olarak arka koltuklara entegre edilebilen iPad ve iPhone için ön koltukların arkasına konulan tutucular, arka koltuktakilerin kullanımına özel harici ikinci bir USB bağlantısı ve 230 voltluk elektrik soketi, arka koltuklardaki kol dayama yerlerinde bardak tutucular Superb’de sunulan ince düşünülmüş fonksiyonel ve lüks detaylar olarak yerini alıyor.

Bunun dışında yeni nesil Superb, kullanıcısının ihtiyacı olan modern dünyanın iletişim gereksinimlerine de cevap veriyor. İsteğe bağlı sunulan yeni nesil 8 inçlik Colombus Dokunmatik Multimedya ve Navigasyon Sistemine sahip Superb, internete kablosuz bağlanma imkanı sunarken, ayrıca Smart Gate ve Mirror-Link sistemleriyle de akıllı telefonlardaki uygulamaların araç içinde de kullanılmasını, özel uygulamalar aracılığıyla araçla ilgili bilgilerin telefonlardan takip edilebilmesine de olanak veriyor.

İstenirse üç boyutlu navigasyonla alınabilen Superb’e ayrıca müzik keyfinin sınırsız yaşanabileceği üç boyutlu ses teknolojisine sahip 12 hoparlörlü Canton ses sistemi de alternatif olarak sunuluyor. Ayrıca “Dinamik Şasi Kontrolü” (DCC) sayesinde araç, gerektiğinde konfor ve sportif sürüş seçenekleriyle sürücüsünün stiline ayak uyduruyor.

En Üst Düzeyde Güvenlik

Yeni nesil Superb, modelin güvenlik çıtasını da en üst düzeye çıkarıyor. Euro NCAP testlerinde 5 yıldızı hedefleyen yeni Superb’de, yeni nesil aktif ve pasif güvenlik sistemleri kullanılıyor.

Yeni Superb’de, muhtemel bir kaza öncesi kemerleri gerginleştirip, açık camları kapatarak ön koltuktaki yolcuları korumaya alan “Çarpışma Hazırlık Sistemi”, “Kör Nokta Uyarı Sistemi”, 210 km/s hıza kadar kullanılabilen “Adaptif Hız Sabitleyici” gibi sistemleri bulmak mümkün. Bunların yanında “Trafik İşaretleri Tanıma Sistemi”, “Geri Görüş Kamerası”, özellikle şehir içinde öndeki araçla aradaki mesafenin tehlikeli boyutlara gelmesi halinde frenleme yapabilen “Ön Bölge Yardımcısı”, sürücü istem dışı şeritten ayrıldığında, gerekirse direksiyona küçük müdahalelerle aracı tekrar şeride döndüren “Şerit Takip Asistanı”, karşıdan gelen araçların rahatsız olmaması için şiddetini kendi ayarlayan “Akıllı Far Yardımcısı“, “Sürücü Yorgunluk Tespit sistemi” gibi unsurları da dikkat çekici. Ayrıca dikey park yapabilen ve parktan çıkabilen yeni nesil Park Yardımcısı da seçenekler arasında. Yeni Superb’de hava yastığı sayısı ise, “diz hava yastığı” da dahil olmak üzere 9’a ulaşabiliyor.

Ekonomik ve Performanslı Motorlar

Yeni nesil Superb, ilk etapta 5 farklı güçte benzinli ve üç dizel motor seçeneğine sahip olacak. Benzinli motor seçenekleri 1.4 lt TSI (125 ve 150 HP), 1.8 TSI (180 HP) ve 2.0 lt TSI (220 ve 280 HP) olarak sıralanıyor. Dizel motorlar ise 1.6 lt (120 HP), 2.0 lt (150 ve 190 HP) seçeneklerden oluşuyor. 125 HP’lik 1.4 lt TSI motor dışındakilerin neredeyse tamamında, DSG otomatik vites seçeneği de bulunuyor. Yeni nesil Superb, Ağustos ayından itibaren Türkiye’de de satışa sunulacak.

Sefati
02-06-2015, 00:31
Aracı fuarda inceleme şansım oldu, şahsi fikrime göre Skoda gerçekten çok başarılı bir çalışma yapmış. Passat ile karşılaştırma yaptım kalitesi hemen hemen aynı fiyatları belli değil ancak Passattan daha ucuz olacağı garanti, fiyat/kalite indeksi yapılırsa Skoda mantıklı tercih olur bana göre içi ve dışı mükemmel özellikle arka koltukta oturacaklar için çok fazla alan mevcut ayrıca ön konsol tasarımında Passattan daha şık duruyor daha çok özellik varmış gibi gözüküyor. Fuarda bordo-mor arası bir rengi vardı içide beyazdı gerçekten çok hoşuma gitti :)

kimbubye
02-06-2015, 07:22
Ek olarakta bence çok yakışıklı olmuş. Bir önceki Superb çirkindi. Görünüş bile klas duruyor şimdi :D

Wankel Batu
02-06-2015, 12:09
skoda gercekten suberb ye cok ozenıyor hatta bagaj teknolojısı skodada cok begenılınce porschede de kullanıldı.Ama passat mı super b mı deseler passat derım :D

onn_dear
02-06-2015, 12:15
ah şu marka imajı olmasa alınacak araçta işte TR de marka imajı önemli.

Sefati
02-06-2015, 17:45
Ayrıca BMWnin 3serisine koyamadığı elektronik bagaj kapağınıda standart olarak sunuyolar, basit bir özellik gibi görünsede aracı bir üst seviyeye taşıyor bana göre

Shadow_Dancer
02-06-2015, 17:48
ah şu marka imajı olmasa alınacak araçta işte TR de marka imajı önemli.

Valla üstad vag grubunda çok fazla takılmamak lazım marka imajına.. Yavaş yavaş kırılıyor bence.

TaGo
02-06-2015, 17:58
Ölçülerini güncel 5 serisi ile Google dan kıyaslayın aynı büyüklükteler. Yani boyut olarak hepten e segmentine geçiş yapmış

Ömer Musaoğlu
02-06-2015, 18:37
AutoShow'da inceledim. Bence Passat'tan daha albenili bi araç

ahmetbaha-drs
02-06-2015, 19:21
Skoda adı gibi Superb yapana kadar devam edecek bu aracı herhalde :D Boynuz kulağı geçer misali Passat'ın önüne geçecek gibi duruyor, dikkat ediyorum bayağı makam,üst düzey aracı olarak kullanılıyor artık Superb'ler.

63owen63
02-06-2015, 19:58
Fuarda inceledim, passattan çok üstün. Parayı son kuruşa kadar hakediyor..

atituti
02-06-2015, 22:15
5 serisindeki o daracık diz mesafesinden sonra bu arabadaki limuzin gibi geliyor

darkmoon
02-06-2015, 22:25
Super B nin her kasası bulunduğu jenerasyon içindeki Passat'tan hep iyiydi.. Super B Passat long platformu üstünde yapıldığı için haliyle daha heybetli ve büyük duruyor..

skoda vw dir neticede öndeki armanın farklı olması bir şey değiştirmiyor motor ar-ge kullanılan donanımlar yürüyen aksam hepsi vw .. burdaki en önemli fark sanırım çek işçiliği ve çeklerin araba üretme kalitesi mantalitesi araçlarda kendilerince yaptıkları ufak rutujlar büyük fark yaratıyor .. en basitinden kapı içindeki şemsiye olayı bile çok basit bir olay olmasına rağmen arabaya çok elit bir hava katıyor..

Bu tür işçilik v.b farklar vw ile skodayı nerdeyse yarışır hale getirmiş kalitede..

optimus_prime
02-06-2015, 22:53
https://www.youtube.com/watch?v=3qi-FZ9JRjo

i-vtec07
02-06-2015, 23:16
ayrı bi ağırlığı var suberb nin .bence passat tan daha üstün bi araç fiyatıda daha ucuz .tasarım desen on numara yapmışlar :icon_tup:

kickbuttowski
03-06-2015, 01:00
Şu camurluklari genisletip jantlari büyüten tasarımcının eline sağlık. O neydi öyle market arabası gibi.

anıl turan
03-06-2015, 15:19
ne yazik ki ağustos ayinda once duz vites olarak gelecekmis..

MiaMi
03-06-2015, 21:41
Gurcell git incele dedi araba aşmış bana resmen ezber bozdurdu.

Video

https://www.facebook.com/100000530748703/videos/vb.100000530748703/1067491983278483/?type=3

bad cat
03-06-2015, 21:48
http://www.otopark.com/wp-content/uploads/2015/02/rendering-2016-skoda-superb-combi_1.jpg
Macar asıllı grafik yorumcusu X-Tomi kolları sıvadı ve Suberb’nin sedan versiyonundan station wagon halini resimledi.
"otopark.com" dan alıntıdır...:icon_tup:

se_RC_an
03-06-2015, 22:27
fiyat alabilen oldumu fuardan sordum kimse bişi söylemedi

gurcell
03-06-2015, 22:34
Ben alıyorum. 2012 superb'im 120bin kmde ve son 60bin kmsini lpgde yaptı, Ben yeni kasasını alacağım bakalım. Bana söylenen 1.4 tsi 150 hp'nin en dolusunun 115000 tl civarı olacağı.