PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mk2 Leon TSI baskı balata hk.

Dağhan
11-05-2015, 15:35
Herkese selamlar,

2010 model Leon 1.4 TSI 125 hp kullanıcısıyım, aracım şu anda 62.xxx km'de..
Dün aracımı stop ettikten sonra debriyaja bastığımda kuş cıvıltısı tadında bir ses takıldı kulağıma, bir kaç kez daha denedim debriyaja basmayı ve hepsinde aynı ses mevcut.
Ses, araç çalışırken de geliyor çalışmıyorken de ancak hareket halindeyken gelmiyor :)

Ben debriyaj yayı ya da debriyaj bilyasından şüphelendim sesle ilgili olarak hoş bir süredir baskı balatanın da çok iyi durumda olmadığını hissediyordum ama yaklaşık bir ay önce yetkili servis bakımda baskı balatanın iyi durumda olduğunu belirtmişti.
Bu hafta içi servise bırakacağım arabayı ancak baskı balata değişmesi gerektiği takdirde ne kullanmamı önerirsiniz?
Çok da hakim olmadığım bir konu olduğundan sizlerden marka önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler :)

Dağhan
13-05-2015, 18:10
Selamlar tekrar,

Bugün aracımı Esenler Avek'e teslim ettim. Önce bir ses duymadıklarını ve bir problem olmadığını belirtip tabir-i caizse beni salak yerine koymaya çalıştılar daha sonra ben biraz ters konuşup detaylı bakılmasını talep ettiğimde baskı balatada problem olduğunu ve değişmesi gerektiğini söylediler.
Verdikleri fiyat ise baya bir ironik. "İndirimsiz" halinin işçilik dahil 1550 TL, "indirimli" halinin ise işçilik dahil 1280 TL olduğunu belirttiler. Hangi marka debriyaj takılacağını sorduğumda ise yöntemleri kem küm etmek oldu.

Her neyse elbette şu anda Avek'te işlemi yaptırmayacağım hatta bundan sonraki tüm işlemlerimde (bakım vs..) yetkili servise uğramayı düşünmüyorum.
Şimdi sizlere sorum internetten kendi edindiğim bilgi kadarıyla aracım için kullanılan debriyaj seti Sachs.
Maslak sanayide tanıdığım bir ustam Sachs olduğunu belirtti, ancak değiştirmişken şunu takmanı öneririm gibi bir fikri, yorumu olan var mı sormak istedim.
Ek olarak son bir sorum sürece çok hakim olmadığımdan dolayı; baskı balata değişimi yapılırken volana torna ve lastiklere rot balans işlemleri elzem midir ?

Şimdiden teşekkürler.

i-vtec07
13-05-2015, 18:14
her markadan aracımız oldu vw servisleri kadar rezil bi servis görmedim . nasıl olsa aracınızın garantisi bitmiştir dışarda iyi bi özel servis en mantıklısı .marka olarak orjinali neyse onu takın geçin derim :)

Dağhan
13-05-2015, 18:40
her markadan aracımız oldu vw servisleri kadar rezil bi servis görmedim . nasıl olsa aracınızın garantisi bitmiştir dışarda iyi bi özel servis en mantıklısı .marka olarak orjinali neyse onu takın geçin derim :)

Teşekkürler yorumun için, aynen öyle vw servisleri. :)
Peki son sorum ile ilgili bir bilgin var mı?

BurakCengizhanoğlu
13-05-2015, 18:45
Eğer volan bozuksa ki sanmıyorum traşlanması iyi olur.Ön takım söküleceğinden balans veya rot bozulabilir diye düşünüyorum.Bu arada sanırım orjinali sachs yada luk olabilir.

Dağhan
13-05-2015, 19:04
Eğer volan bozuksa ki sanmıyorum traşlanması iyi olur.Ön takım söküleceğinden balans veya rot bozulabilir diye düşünüyorum.Bu arada sanırım orjinali sachs yada luk olabilir.

Teşekkürler yorum için.