Orijinalini görmek için tıklayınız : Mini Cooper S Hakkinda Bilgi
Selamlar ablamda 2014 model opel corsa var bunu satip cooper almayi dusunuyo bende aliyosan s al bende nasiplenirim dedim :) forumda arastirdim biraz cok nazik motora sahip oldugu soyleniyo haftanin bikac gunu ben kullanicam gercekten citkirildimmidir ? Yine forumda bi konuya denk geldim motor yaptirilmaya kalkinca 13 14 binleri buluyomus bu dogrumu ? Dusundugumuz arac r53 bu arada simdiden tesekkurler
Bence macera aramayin 14 model corsa satilip R50 kasa mini alinmaz
Bence macera aramayin 14 model corsa satilip R50 kasa mini alinmaz
Evet mantiken oyle ama ablam cok begeniyo bende biraz kanina girdim bu arada r53 cooper s dusunuyoruz sordugum sorular birazda kisisel meraklarim :)
R53 mini mi? yakıt konusunda corsayı mumla ararsın:D R53 ler supercharger oldugu için yakıt konusunda oldukça bonkörler yakıt umrumda değil derseniz r53 cabrio falan alın keyifli olur:D
R53 mini mi? yakıt konusunda corsayı mumla ararsın:D R53 ler supercharger oldugu için yakıt konusunda oldukça bonkörler yakıt umrumda değil derseniz r53 cabrio falan alın keyifli olur:D
Arac zaten haftada 100 km anca yapcak oyuzden yakit pek sikinti degil merak ettigim cokmu naziktir
gespenster
12-05-2015, 13:33
5 sene bındım, aracta konfor yok yayları serttır dıreksıyonlarıda aynı sekılde saglamlık olarak kasa olarak saglamdır ama.
motor anlamında modıfıye etmezsen sıkıntı cıkaracagınıda sanmam. alacaksanda manuel sanzuman onerırım.
Arac zaten haftada 100 km anca yapcak oyuzden yakit pek sikinti degil merak ettigim cokmu naziktir
naziklikten kastınızı anlamadım ama bakımsız olanına denk gelirseniz insanı ağlatır artık yeni kasaları geldi meraklısını beklemen lazım satmak için ha deyince satamazsın yüzü eskidi aracın sırf mini diye kalkıp alınmaz örneğin bir aracın bakımı 100 tutar onun 200 tutar benzin olayını zaten söylemişler 2002-2004 modellerde kronik sorunlar vardı daha neyi merak ediyorsan sorabilirsin
Mesela sıkıstırıldıgı zaman hemen problem cikarirmi ablam tabiki oyle seyler yapmicak :) ama tadina vara vara ust devirlerde kullanıldigında pat diye problem cıkarırmi bu arada 2005 dusunuyoruz makyajlı kasa
al kardeşim bişey olmaz bir dahamı gelcen dünyaya
fatih_selvi
12-05-2015, 16:34
Ben 5-6 ay önce 40bin bütçemle R53 almak istiyordum. O zamanlar ilanda olan araçları gerek gidip inceleyerek gerek sahibini telefonla arayıp görüşerek araştırdım. Ancak o bütçemde 100bin km'yi geçmemiş Farları orjinal bir araç bulamadım. Bulduklarımın ya tavanında boya vardı yada kaportaları içime sinmedi. Allah yardımcın olsun inşallah istediğin gibi bir araç bulursun.
R53 alacaksan 2005-6 bakmanı onerırım sehırıcı ortalama 10 11 lt yakacagını unutma. Aslında uzun yolda sakin kullanımda 6 7 lt ler gorulebılıyor mınılerde.
Bakımsız olanlarından kacarak uzaklas! 2000 tl ucuzmus a yaptırır bınerz deme. 12000 daha harcarsın :D Cok sabırlı olmak gerekli. Temizini buldunmu iş bitmedi :D duzenli bakım ister yok ben arızalanınca gider yaptırırm kafasındaysan hic bulasma. temizi bakımlısını buldunmu,bakımlarınıda aksatmadan yapıp üzerine titrersen mükemmel bir araç orasına kimse bişey diyemez.
R53 alacaksan 2005-6 bakmanı onerırım sehırıcı ortalama 10 11 lt yakacagını unutma. Aslında uzun yolda sakin kullanımda 6 7 lt ler gorulebılıyor mınılerde.
Bakımsız olanlarından kacarak uzaklas! 2000 tl ucuzmus a yaptırır bınerz deme. 12000 daha harcarsın :D Cok sabırlı olmak gerekli. Temizini buldunmu iş bitmedi :D duzenli bakım ister yok ben arızalanınca gider yaptırırm kafasındaysan hic bulasma. temizi bakımlısını buldunmu,bakımlarınıda aksatmadan yapıp üzerine titrersen mükemmel bir araç orasına kimse bişey diyemez.
Aslinda yakit olayi ikinci planda :) en basitinden motor gitti yaptirmaya kalktik 14 15 binleri bulurmu gercekten cunku bi konuda gordum gozum baya korktu :) tabiki mini sonucta parca fiyatlari ***** elbette corsa gibi olmicaktir ancak cok cok abartimidir
mertcans
13-05-2015, 21:00
ustam ne 14 bini bulmaz
SEÇKİN172
14-05-2015, 12:04
bende vardı r53 hep benzin alırdım :) hep arıza yapardı 2005 di direksiyonu arıza yapıyordu tam hatırlamıyorum ama hep sıkıntıydı he ama Hep benzin alıyordum :) :)
neden sürekli motor kırmayı yaptırmayı düşünüyorsun teknoloji değişti motorlar artık öyle pat diye bitmiyor ki yağını suyunu bakımlarını arkadaşların dediği gibi arızalanınca yaptırırım kafasında olmaz isen motor kolay kolay ölmez ama tabii araca daha önce ki sahipleri de iyi bakmış olmalılar bunları göz ardı etme bakımsız mini ailenin seni evlatlıktan ret etmesine kadar götürür :D
bütçeyi bilmiyorum ama r53 alacak olsam kesinlikle bu aracı değerlendiririm çok ciddi ve kaliteli extraları olan bir araba
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-cooper-s-orjinal-66.000-km.de-205517576/detay)
neden sürekli motor kırmayı yaptırmayı düşünüyorsun teknoloji değişti motorlar artık öyle pat diye bitmiyor ki yağını suyunu bakımlarını arkadaşların dediği gibi arızalanınca yaptırırım kafasında olmaz isen motor kolay kolay ölmez ama tabii araca daha önce ki sahipleri de iyi bakmış olmalılar bunları göz ardı etme bakımsız mini ailenin seni evlatlıktan ret etmesine kadar götürür :D
Ablamin araci satilip alincak yani arac benim olmicak ancak bende haftada bi iki kez kullanirim oyle kesiciye sokmalar falan degil :) ama surekli ust devir kullanirim tadini almak icin oyuzden motoru nazikmidir hemen kirilirmi diye soruyorum bi arkadas konu acmis hatta sandik motormu falan diye orda okumustum 13 14 binlerden bahsediyolardi motor yaptirmaya kalkinca bu rakamlari buluyomus bu sebebten kafam karisik
gespenster
14-05-2015, 16:17
yuksek devır kullanmada hıc bır sıkıntı cıkmaz her vetıste kesıcılere gırersen motoru yorarsın tabı..
zaten yuksek devırde kullanıldıgında keyıf alırsın aractan.. ıyı exper yaptır bak keyfıne.
Ablamin araci satilip alincak yani arac benim olmicak ancak bende haftada bi iki kez kullanirim oyle kesiciye sokmalar falan degil :) ama surekli ust devir kullanirim tadini almak icin oyuzden motoru nazikmidir hemen kirilirmi diye soruyorum bi arkadas konu acmis hatta sandik motormu falan diye orda okumustum 13 14 binlerden bahsediyolardi motor yaptirmaya kalkinca bu rakamlari buluyomus bu sebebten kafam karisik
motoru açtığın zaman istediğin güç ile alakalı olarak fiyat artar. örneğin oem piston 500 liraysa daha güçlü bir piston 1500 lira gibi kolay kolay motor kırmaz yeter ki bakımlı olsun
sadettin
14-05-2015, 20:09
Valla bi r56 s kullanıcısı olarak temizini bulursan bir daha bırakamıyacağın bir araç .Mini çok ayeı bi dünya bence yakıt 8-10 lt arası oluyo tek sıkıntısı .r53 de kronik 1-2 hata var diyorlar ama tam bilmiyorum