Orijinalini görmek için tıklayınız : Kararsızlık! Pasta-cila yardım...
mehmet6r
13-05-2015, 17:53
Merhaba detailîng işinde yeniyîm.Siz değerli abilerimin bilgilendirmesine ihtiyacım var.
Kırmızı vw polom var 2014 model tam 1 yıl oldu alalı. Aracımı 2 sefer dışarıda yıkattım hep kendim yıkarım (sünger ile). Aracı alırken boya koruma vs hiçbirşey yaptırmadım.
Sorunum şu aracım parlaklık çizik konusunda ilk günkü gibi değil haliyle. İstiyorum ki kaportadaki kılcallar azalsın araç parlasın ve özellikle bol ağaçlı bir sokakta oturuyorum. Kuş pisliği, toz, polen vs. Gibi pislikler aracı mahvediyor. Hem bunları temizlemesi zor hem de çizik oluşturuyorlar. Misal kuş pisliği az tazikli su ile gitsin istiyorum aynı şekilde su kaportada damlacık olmasın aksın istiyorum.
Aklımda sırasıyla kil - pasta - cila uygulamalarını yapmak var ama
1-) 1 yaşındaki araca pasta yapmak mantıklı mı? Sadece kil - cila yapsam olur mu?
2-) eğer pasta cila yaptım bu isteklerimi karşılar mı , veya her yıkamadan sonra quick cila mı yapmalıyım? (Cilalı şampuan aldım ayrıca)
3-) ve pasta işini elle yapıcam sıvı olanlardan mu almalıyım yoksa bu krem tarzı olanlardan mı?- yani makineyle risk fazlaymış diye okudum o yüzden girmiyorum polisaj makinesine -
Şimdiden cevaplar için Teşekkürler. Cahilliğimi affedin lütfen.
pastayı elle yapman cok bişey goturmez ciziklerde
kil yaparsanda üstünü boya koruma yada otarz bişeyle kapatman gerekir kil herseyi alıp götürücek cünkü.
quick yapman ise yarar enazından direk boyaya işlemez.
kirin kolay cıkması vs içinde gyeon bathe+, wetcoatla yıkarsan hortum suyuyla akar bütün herşey zaten az tazyikle ise ne var yok ıckartır
i-vtec07
13-05-2015, 18:05
Mrb lar . Bilgim dahilinde yardımcı olayım ;
1- Aracı sünger le yıkamayın kılcal çiziklere süngerde sebeb olur . aracı tazikli suyla ön yıkama yapıp arkasından mikrofiber eldivenle yıkamalısınız. (bu şekilde bile çizik illaki oluşucaktır . ***** havadaki toz parçaçıkları bile kılcal çizik oluşturur ama süngerle 1 ay da kılcal çizik oluşacaksa benim dediğim yöntemle 1 senede oluşur aracınız daha uzun süre parlak kalır böylelikle )
2-Her yıkamadan sonra hızlı cilaya gerek yok . kaliteli bir katı wax alın (soft99 fusso-fk1000p vs ) 2-3 ayda bi yenilersiniz veya nano işini araştırın derim.
3-Elle pasta hiç bi işe yaramaz sadece anlık bi parlaklık yakalarsın oda bi iki yıkamada gider .
makine ile risk fazla falan değil .aracınızın çizik durumunu net bilemiyorum tabi foto olmadığı için ama . m205 le yada s30 la bi geçin sonuç alamassanız biraz daha aşındırıcı bi pasta önerelim .
kolay gelsin :)
mehmet6r
13-05-2015, 18:54
pastayı elle yapman cok bişey goturmez ciziklerde
kil yaparsanda üstünü boya koruma yada otarz bişeyle kapatman gerekir kil herseyi alıp götürücek cünkü.
quick yapman ise yarar enazından direk boyaya işlemez.
kirin kolay cıkması vs içinde gyeon bathe+, wetcoatla yıkarsan hortum suyuyla akar bütün herşey zaten az tazyikle ise ne var yok ıckartır
Mrb lar . Bilgim dahilinde yardımcı olayım ;
1- Aracı sünger le yıkamayın kılcal çiziklere süngerde sebeb olur . aracı tazikli suyla ön yıkama yapıp arkasından mikrofiber eldivenle yıkamalısınız. (bu şekilde bile çizik illaki oluşucaktır . ***** havadaki toz parçaçıkları bile kılcal çizik oluşturur ama süngerle 1 ay da kılcal çizik oluşacaksa benim dediğim yöntemle 1 senede oluşur aracınız daha uzun süre parlak kalır böylelikle )
2-Her yıkamadan sonra hızlı cilaya gerek yok . kaliteli bir katı wax alın (soft99 fusso-fk1000p vs ) 2-3 ayda bi yenilersiniz veya nano işini araştırın derim.
3-Elle pasta hiç bi işe yaramaz sadece anlık bi parlaklık yakalarsın oda bi iki yıkamada gider .
makine ile risk fazla falan değil .aracınızın çizik durumunu net bilemiyorum tabi foto olmadığı için ama . m205 le yada s30 la bi geçin sonuç alamassanız biraz daha aşındırıcı bi pasta önerelim .
kolay gelsin :)
cevaplarınız için tekrar teşekkürler...
anladığım kadarıyla özetlemek gerekirse;
-el ile pasta pek işe yaramadığından pasta yapmıyorum (açıkcası polisaj makinemde yok aracın çizik durumu güneş altında eğik bir açıyla bakınca daire daire çizikler gözüküyor)
-direk kil uygulamasından sonra kaliteli bir wax ile koruma işlemimi yapıyorum(elimde turtle wax ice liquid wax var bilmiyorum nasıl hediye geldi bir kaç ürünle beraber, başka ürünle değişmelimiyim değiştirme fişim mevcut)
-bunlarla sonra aracı yıkayıp gyeon bathe+, wetcoatla silersem araç hem parlıyor hem de artık üstündeki pislikler su ile gidiyor.
doğru anlamışımdır umarım.
Tekrar sağolun
i-vtec07
13-05-2015, 19:00
kabaca anlatmak gerekirse bathe+ cilalı şampuan . wetcoat ise sür sil tarzı bi ürün diğil ıslak araca sıkıp hemen ardından durulamanız gerekiyor:) turtle ın o ürünün çok ta iyi olduğunu sanmıyorum tavsiyem soft99 fusso almanız bölünmüş olarak sanalpazarda satışı var.. bu ürün o dairesel çizikleri de kapatma özelliğine sahip tabi kısmen .
mehmet6r
13-05-2015, 19:21
kabaca anlatmak gerekirse bathe+ cilalı şampuan . wetcoat ise sür sil tarzı bi ürün diğil ıslak araca sıkıp hemen ardından durulamanız gerekiyor:) turtle ın o ürünün çok ta iyi olduğunu sanmıyorum tavsiyem soft99 fusso almanız bölünmüş olarak sanalpazarda satışı var.. bu ürün o dairesel çizikleri de kapatma özelliğine sahip tabi kısmen .
anladım, tekrar yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. en kısa zamanda sipariş verip uygulamaya geçeceğim.