Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurt Dısından Telefon Getirmek (ABD)
İzzet Göçmen
14-05-2015, 10:17
Sorum baslıkta gayet acık, fiyatlar ne durumda bu ay içinde halamlar gidicek gelirken getirelim istersen gibi bi teklif verdiler,Karımız ne olur bu işten ne kadar bi mebla öderiz ( Apple 5S veya 6 ) için..
beratyuksel
14-05-2015, 10:32
Amerikayı bilmiyorum ama geçen sene bu zamanlar Dubai'den 5S getirtmiştim.
Vergisiyle falan 1700 civarında gelmişti, o zaman Türkiye'de 2000 falandı. (sim-kilitsiz bu arada kırdırma falan yok, pasarporta kaydettirmiştim)
Tahminimce 1700-1900 civarına gelir. Her halükarda 135TL bankaya para yatırman gerekecek. Pasaport kaydını getiren kişi üzerinden edvletten yapabilirsin.
Ama şöyle birşey var. Türkiye'deki yasal mevzuattan dolayı 2 sene garanti veren başka bi ülke yok.
abd den gelince apple garanti vermiyor diye biliyorum müşteri hizmetlerini aramıştım abd cihazlarına garanti yok demişti
abd den gelince apple garanti vermiyor diye biliyorum müşteri hizmetlerini aramıştım abd cihazlarına garanti yok demişti
abd ve kanada dan alınanlara 1 yıl diğer ülkeden alınanlara 2 yıl veriyor diye biliyorum bende
İzzet Göçmen
14-05-2015, 11:08
Zaten 5S nin satıs fiyati Türkiyede ne ki aynı fiyata gelicekse almanın mantıksız olur Ha 1200 1300 civari gelirse iyi ama üstü sacma.
beratyuksel
14-05-2015, 11:13
Tahminimce 1700-1900 civarına gelir. Her halükarda 135TL bankaya para yatırman gerekecek. Pasaport kaydını getiren kişi üzerinden edvletten yapabilirsin.
Ama şöyle birşey var. Türkiye'deki yasal mevzuattan dolayı 2 sene garanti veren başka bi ülke yok.
vergi 135 olmuş mesela, ben aldığımda 120 falandı diye hatırlıyorum.
garanti meselesini de ben yurtdışından alınca nerden olursa olsun global 1 sene garanti veriliyor, Türkiye'den alınınca 2 sene garantili oluyor diye biliyorum ama tam da emin değilim açıkçası.
vergi 135 olmuş mesela, ben aldığımda 120 falandı diye hatırlıyorum.
garanti meselesini de ben yurtdışından alınca nerden olursa olsun global 1 sene garanti veriliyor, Türkiye'den alınınca 2 sene garantili oluyor diye biliyorum ama tam da emin değilim açıkçası.
Aynen bu şekilde. Eksiği fazlası yok
anılayvaz
14-05-2015, 11:19
ben 6 ilk çıktığından amerikandan 64 gb getirttim kendi pasaportuma kayıt ettirdim..
Bana toplam 2000,00.-tl ye ye mal oldu o zamanlar türkiye satışı 2850,00-tl gibi bir rakamdı şuan ki dolar kuru ile hesaplar yaptığında ne kadar mantıklı olur bilemem..
Dolar çok yüksek bu aralar çok bi kârın olmaz garanti konusuda şöyle apple türkiye ABD vanada cihazlarına garanti vermiyor sadece Avrupa cihazlarına 1 yıl garanti veriyor
Dolar düşük olsaydı iyi bir kârın olurdu ancak şuan pek bi kârın olmaz üstüne üstlük garantisiz bir cihazın olur şuan yanlış bilmiyorsam 16 gb ip6 649$ bugünki dolar kuruyla hesapla +150 tl kayıt parası ekle 1900 gibi bir fiyat çıkıyor ama garantisiz telefon almış oluyorsun
beratyuksel
14-05-2015, 11:28
yalnız avrupa ülkelerine 1 yıl garanti veriliyor demişsiniz de benim cihaz Dubai'den ve 1 yıl garantili geldi.
ama şurası da ayrı bir konu açıkçası garanti çok bir işe yaramıyor. Apple sadece üst tuş bozuksa koşulsuz değiştiriyor, diğer çoğu şeyde kullanıcı hatası diye damgalıyorlar.
İzzet Göçmen
14-05-2015, 12:27
Dediginiz gibi dolar cok yüksek isin espirisi kalmıyor vazgecmek mantıklı tessekürler yormlar için
abd ve kanada dan alınanlara 1 yıl diğer ülkeden alınanlara 2 yıl veriyor diye biliyorum bende
yok abd cihazlarına hiç bir şekilde garanti verilmiyor, kanada hakkında bilgim yok
Kabin gorevlisi bir arkim geldi sabah konuyu bende sordum
Dolar 1.80 iken iyi kanka değerdi. Simdi degmez diyor getirtmeye
Bende vazgectim :)
onursumer
14-05-2015, 13:26
Eskiden avrupadan alinmaz pahaliya geliyordu simde usa da ayni dolar euro bu seviyede oldugu surece tr den almak dahamantikli 2 sene garantide ekstrasi
gokcell13
14-05-2015, 13:29
Ebay dan bak fiyatlar hemen hemen aynı.Getirdiğin zaman pasaporta işletip harcınıda yatırıyorsun. Apple globalde 1 yıl garanti veriyor.