PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rusya'da yaşam ve yurtdışı para gönderme-çekme hakkında bilgisi olan?

TigeR
14-05-2015, 23:13
Haziranın ortalarında Rusya'ya gidiyorum 1,5ay orada kalacağım.Fakat öğrenmek istediğim bir kaç konu var.Bunlardan en önemlisi;
1)Türkiye'den ailem para gönderdiğinde atmden çekerken para kesiliyormuş.Bu her bankada aynı mı veya bu kesintinin olmamasını sağlayacak bir durum var mı?
2)Devletten kyk kredisi alıyorum.Ayın 6sında bu para yattığında bu parada da mı kesinti olacak?
3)Yeşil pasaportum var vize istemiyor fakat 30gün süre hakkı tanınmış.Bu 30günde gir çık yapacağım (Gürcistan'a veya Ukrayna'ya hangisine ulaşım daha ucuzsa ) fakat bunu başka şekilde uzatma durumu var mıdır?45gün kalsam ufak bir para cezası veriliyorsa o da olur yoksa çık gir aynı parayı bulacak.Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
En önemli üç konu bu benim için diğerleri ise;
Kampta kalacağım fakat daha sonra Moskova'yı gezmek istiyorum oradan da St.Petersburg'a geçme düşüncem var tabi bunlar para durumuma göre değişecek ama oldu ki Moskova'dan St.Petersburg'a geçme durumum oldu.En ucuz ulaşım hangisidir?Trenler güvenli mi?Bir site de baktım otobüs trenden daha ucuzdu.Böyle kampanyalı bildiğiniz siteler varsa çok yardımcı olursunuz.
Bunların dışında yine bilgi vermek isteyen olursa her türlü bilgiye açığım :D
Gideceğim yer Krasnodar.

Erden
15-05-2015, 06:32
Yapi kredide kesinti degilde kur farki oluyor (Bankadan bankaya degisebilir). Kredi karti kullanabilirsin.
Gir cik yap daha guvenli. Rusyada hersey birsekilde olur ama daha sonradan basina is alabilirsin.
Trenler kesinlikle guvenlidir. Otobusu unut.

kunteper
15-05-2015, 06:37
Atm den para kesilmesine takilma, yuzde 1-2 bisey kesiyorlar. Cok degil yani. Krediyi de cekersin yine bir atmden

TigeR
15-05-2015, 13:16
Yapi kredide kesinti degilde kur farki oluyor (Bankadan bankaya degisebilir). Kredi karti kullanabilirsin.
Gir cik yap daha guvenli. Rusyada hersey birsekilde olur ama daha sonradan basina is alabilirsin.
Trenler kesinlikle guvenlidir. Otobusu unut.Otobüs daha mı sakıncalı abi neden?Ben de öyle düşüdnüm hiç riske atmayım en iyisi gir çık yapim.Oralarda rezil olmak da var.Bir sorum daha olacaktı.Giderken parayı Rus rublesine çevirip mi gideyim yoksa Rusya'ya geçince mi halledeyim.Bu fark ediyor mu?Teşekkürler yorum için.

Atm den para kesilmesine takilma, yuzde 1-2 bisey kesiyorlar. Cok degil yani. Krediyi de cekersin yine bir atmden

100dolardan 30dolarını kesiyorlar filan diye duyum aldım o yüzden merak ettim az para değil sonuçta.Teşekkürler yorum için.

cheers
15-05-2015, 14:15
Atm kartını kullanabilirsin.Çok az bir kur farkı oluyor.
Tek seferde yanılmıyorsam 10000 dolar götürebiliyorsun.
Denizbank da hesap açarsan kesinti daha az olabilir.
Moskova da arabalar konusunda kafayı yedirir,Peter de tarih ve şehir olarak efsanedir.
Ulaşım için ben olsam uçak tercih ederdir.Rusya iç hatlar baya uygun fiyatları.Benim şubat ayında Moskova-Peters gidiş dönüşüm 180 TL ye denk gelmişti.
Yanında çok fazla para taşımana gerek yok.Kredi kartı heryerde geçiyor.
Kiril alfabesini bilmiyorsan şimdiden öğrenmeye başla.
Ukrayna ya gidersen Kiev hariç biryere gitmeni tavsiye ederim.
Sormak istediğin bişeyler olursa PM den sorabilirsin.

Erden
15-05-2015, 18:41
Otobüs daha mı sakıncalı abi neden?Ben de öyle düşüdnüm hiç riske atmayım en iyisi gir çık yapim.Oralarda rezil olmak da var.Bir sorum daha olacaktı.Giderken parayı Rus rublesine çevirip mi gideyim yoksa Rusya'ya geçince mi halledeyim.Bu fark ediyor mu?Teşekkürler yorum için.

100dolardan 30dolarını kesiyorlar filan diye duyum aldım o yüzden merak ettim az para değil sonuçta.Teşekkürler yorum için.

Rusyada otobus yolculugu Turkiyedeki gibi tercih edilen bir sistem degil.
Trenler iyidir ve cok kullanilir. Ucaktan eglenceli olabilir. Moskova-peter arasi hizli tren var ucagi hic dusunmem bile. Sehrin merkezinden merkezine gidiyor.
Krasnador-moskova arasinida trende 4 veya 2 kisilik odalar var onlarda tercih ederdim.

Dolar veya euro yapabilirsin. Ruble almak zararli oluyordu daha once 2 senedir turkiyeye gelmedim son zamanlarda nasil bilmiyorum.

Ic hatlar her zaman uygun olmuyor. istanbul-moskovadan daha pahaliya bilet aldigim cok oldu.

ATM normal banka hesap karti ise hesapda paran olsa bile problem yasadigim cok oldu ve nakit cekmen gerekebilir. Kredi karti sorunsuz calisiyor.

Erden
15-05-2015, 18:46
Moskova da arabalar konusunda kafayı yedirir,Peter de tarih ve şehir olarak efsanedir.
Ulaşım için ben olsam uçak tercih ederdir.Rusya iç hatlar baya uygun fiyatları.Benim şubat ayında Moskova-Peters gidiş dönüşüm 180 TL ye denk gelmişti.

Moskova sirf arabalar konusunda degil her konuda cok iyidir )

TigeR
15-05-2015, 21:30

Rusyada otobus yolculugu Turkiyedeki gibi tercih edilen bir sistem degil.
Trenler iyidir ve cok kullanilir. Ucaktan eglenceli olabilir. Moskova-peter arasi hizli tren var ucagi hic dusunmem bile. Sehrin merkezinden merkezine gidiyor.
Krasnador-moskova arasinida trende 4 veya 2 kisilik odalar var onlarda tercih ederdim.

Dolar veya euro yapabilirsin. Ruble almak zararli oluyordu daha once 2 senedir turkiyeye gelmedim son zamanlarda nasil bilmiyorum.

Ic hatlar her zaman uygun olmuyor. istanbul-moskovadan daha pahaliya bilet aldigim cok oldu.

ATM normal banka hesap karti ise hesapda paran olsa bile problem yasadigim cok oldu ve nakit cekmen gerekebilir. Kredi karti sorunsuz calisiyor.

Bankaları bir araştırayim abi denizbanka da bir gideyim.Moskova'ya mutlaka gitmek istiyorum zaten :) Ordan geçebilirsem St.Petersburg ordan da Finlandiya yap dediler feribotla.O konuda bir fikriniz var mı abi bir yorum yapabilir misiniz?
Hesap kartım var genel de onu kullanıyorum.Kredi kartına pek girmek istemiyorum ama hesap kartında sıkıntı neden kaynaklı oluyor?
Bende genel olarak tren istiyorum hızlı tren hattını duyduğum iyi oldu.Onu bir değerlendireyim güzel oldu :) Rusları hep kötü gösteriyorlar filmlerde :) trende veya başka yer de sıkıntı çıkar mı?Moskova'da turiste sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum.Bayağı turist geliyor sonuçta ama Krasnodar-Rusya arasında şüpheliyim.Dikkat etmem gereken konular var mıdır?
Bir de Moskova'da hosteller de kalsam sıkıntı olur mu?
Yorumlarınız için çok teşekkürler :icon_tup:

Kahn23
15-05-2015, 21:34
Ben de Kıbrıs'tayım. Eğer buradaki gibiyse 30günlük vize süresi bittiğinde gir çık yapmana gerek yok. Emniyet 90 güne kadar uzatabiliyor. Bi araştır istersen.

TigeR
15-05-2015, 21:44
Ben de Kıbrıs'tayım. Eğer buradaki gibiyse 30günlük vize süresi bittiğinde gir çık yapmana gerek yok. Emniyet 90 güne kadar uzatabiliyor. Bi araştır istersen.

Sağol abi bir araştırim inşallah vardır beni çok rahatlatır :)

Y.Emre
15-05-2015, 22:25
Para konusunu birseferde halledeceksen yada araştırdığın kesintiler %10a kadarsa bu söylediğime bulaşma ama 4 5 kere para transferi yapacaksan 'webmoney'i araştır derim.

Paypal'ın rus versiyonu, Tr'de de şubeleri var Rusya zaten merkezleri. Biz aylardır 4-5 haneli transferler yapıyoruz bir sıkıntı çıkmadı şimdiye kadar. Kesinti olarakta %3,5 alıyorlar sadece. Tabi ailenin internetle arası iyi değilse yine hiç bulaşma bu yönteme.

Y.Emre
15-05-2015, 22:31
Edit olmadığı için ekleme, webmoney kullanmayan arkadaşlarımız enpara kullanıyorlar genelde. Onunda kesintileri diğerlerinden düşük sanırım..

TigeR
15-05-2015, 23:16
Edit olmadığı için ekleme, webmoney kullanmayan arkadaşlarımız enpara kullanıyorlar genelde. Onunda kesintileri diğerlerinden düşük sanırım..

Aslında ilk giderken alıp gideceğim bir daha yatırma gereksinimi olmayadabilir.Fakat her ihtimale karşı araştırıyorum.Çünkü gezmek istiyorum gitmişken ve bunun için para yetmezse de gönderirlerse çok fazla kesilsin istemiyorum.Peki ben giderken karta yatırıp gitsem ordan çekerken kesilme oluyor mu yine?

Mutu
15-05-2015, 23:35
Kabin memuruyum, yurtdışında ve duty freelerde hep kredi kartımı kullanıyorum. Öyle müthiş kur farkları yok emin olabilirsiniz.

bkaraca
16-05-2015, 06:53
Ruble burdan alıp gitme, dolar yada euro ile gider isen moskova da her türlü bozdurursun . Hava alanında para bozdurma çünkü kur farkı çok oluyor. Otobüs değil tren en mantıklı olanı.Nihayetinde metropol uyanık olmaya bak, gürcü azeri ve ozbeklere pek guvenme :) kredi kartı kullanmak banka kartına göre çok daha güvenilir ve garanti.Kartını yurt dışı kullanıma actir.Online limit koyar kaldirirsin sıkıntı olmaz.birazcık pahalıdır moskova :) fiyat arastir birşeyler alırken çünkü çok fark olabiliyor .

Erden
16-05-2015, 07:09
Bankaları bir araştırayim abi denizbanka da bir gideyim.Moskova'ya mutlaka gitmek istiyorum zaten :) Ordan geçebilirsem St.Petersburg ordan da Finlandiya yap dediler feribotla.O konuda bir fikriniz var mı abi bir yorum yapabilir misiniz?
Hesap kartım var genel de onu kullanıyorum.Kredi kartına pek girmek istemiyorum ama hesap kartında sıkıntı neden kaynaklı oluyor?
Bende genel olarak tren istiyorum hızlı tren hattını duyduğum iyi oldu.Onu bir değerlendireyim güzel oldu :) Rusları hep kötü gösteriyorlar filmlerde :) trende veya başka yer de sıkıntı çıkar mı?Moskova'da turiste sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum.Bayağı turist geliyor sonuçta ama Krasnodar-Rusya arasında şüpheliyim.Dikkat etmem gereken konular var mıdır?
Bir de Moskova'da hosteller de kalsam sıkıntı olur mu?
Yorumlarınız için çok teşekkürler :icon_tup:

Denizbanki ruslar satin aldi. Rusyada "sberbank" atm lerini kullanirsa kur farki daha uygun olabilir. Ben Rusyada 2003 yilindan beri kredi karti kullaniyorum hicbir sorun yasamadim.
Feribot var duydum ama cok fikrim yok. Araba ile avrupaya gitmek icin bir ara bakmistim.
Genelde Rusya da kucuk sehirlerdeki insanlar Turklere karsi karsi daha sicaklar. Hostelleri hic bilmiyorum. iyi arastir.

Erden
16-05-2015, 07:10
Ruble burdan alıp gitme, dolar yada euro ile gider isen moskova da her türlü bozdurursun . Hava alanında para bozdurma çünkü kur farkı çok oluyor. Otobüs değil tren en mantıklı olanı.Nihayetinde metropol uyanık olmaya bak, gürcü azeri ve ozbeklere pek guvenme :) kredi kartı kullanmak banka kartına göre çok daha güvenilir ve garanti.Kartını yurt dışı kullanıma actir.Online limit koyar kaldirirsin sıkıntı olmaz.birazcık pahalıdır moskova :) fiyat arastir birşeyler alırken çünkü çok fark olabiliyor .

Kesinlikle Azeri ve ozbek... kardes diyenden uzak dur.

Erden
16-05-2015, 07:14
Denizbanki ruslar satin aldi. Rusyada "sberbank" atm lerini kullanirsa kur farki daha uygun olabilir. Ben Rusyada 2003 yilindan beri kredi karti kullaniyorum hicbir sorun yasamadim.
Feribot var duydum ama cok fikrim yok. Araba ile avrupaya gitmek icin bir ara bakmistim.
Genelde Rusya da kucuk sehirlerdeki insanlar Turklere karsi karsi daha sicaklar. Hostelleri hic bilmiyorum. iyi arastir.

Hesap kartinda sıkıntı neden kaynakli bilmiyorum. Nakit cekim yapabiliyorum.
Ayni magazada hesap karti ile odeme yapamayim ayni bankanin kredi karti ile odeme yapdigimi cok biliyorum.

Ruslari kotu gosteriyorlarda Turkleri iyi mi gosteriyorlar filmlerde.
O yuzden kafana takma. Ruslar iyidir.

cheers
16-05-2015, 10:47
Moskova sirf arabalar konusunda degil her konuda cok iyidir )
Hatun konusunda pek iyi değil Moskova.Ben 3 günde sıkıldım Moskovadan :)

cheers
16-05-2015, 10:51
Moskovada dil bilmiyorsan sıkıntılı olur.
Hostelleri iyi araştırmak lazım.
Merkez hariç ara sokaklarda gece geç saatlerde dışarı çıkma.
Polisle sıkıntı yaşama.
Eski Arbat caddesinde Türk restorantı var.Rakı içmek istersen orada var :)
Haziran-Temmuz gibi gideceksen kesinlikle Beyaz geceleri görmen gerekir.

zeuss
16-05-2015, 11:04

Moskova'da emniyetin uzatacağı tek şey gözaltı süren olur:) Şu an ruble/dolar kuru ukrayna işgalinden sonra ikiye katladı. Burdan dolar götürürsen orda iki misli paran olur eskiye göre. Bankayla görüş burdan kendi hesabına yatırılan parayı orada ruble olarak çekebilirsin.Kur da öyle çok etkilemez. Tren tabelalarını mutlaka ezberle. Metrodan çıkmadan bütün Moskovayı dolaşabilirsin tek biletle. Azeri, Özbek güvenme Ruslar iyidir. Her zaman en iyi yol bildiğin yoldur. Öyle söylendiği gibi her yol kızıl meydana çıkmaz:)

canimrecepcim
16-05-2015, 11:09
Citibank ve Denizbank döviz hesabı kullanabilirsin.

Citibank orada mevcuttu hatırladıgım kadarıyla , ayrıca Denizbank-Sberbank ortaklığı var.

Ayrıca öneri ; çok uzun sakal ile gezme ve hatunların "yaa çok tatlısın benim evimde kalalım" teklifini yeme.Otel iyidir.Böbrekleri korur.

canimrecepcim
16-05-2015, 11:10
+ Edit'i bulamadım ;

Gerekirse çıplak gez ama pasaportun yanında olsun.

burakgunay
16-05-2015, 11:16
Bu Rusya bu kadar tehlikeli mi yahu? Gidecek olsam korkarım bu yorumlardan sonra.

canimrecepcim
16-05-2015, 11:25
Bu Rusya bu kadar tehlikeli mi yahu? Gidecek olsam korkarım bu yorumlardan sonra.

Öyle ahım şahım bişey yok.Ama işte atlangoç olan çok zarar görmüştür.Sebebi de şudur.Adamlara bizim Antalya'yı ziyaret ettiklerindeki gibi kendi evinde davranamazsın.Ek olarak devlet memuru ( polis , öğretmen vs ) düşük ücretle çalıştığından bazı sıkıntılar doğmakta.Son yıllarda olmasa da bundan seneler önce bu durumlara bağlı olarak gerçekten kan donduran olaylar olmuştu.

TigeR
16-05-2015, 13:21
Rubleyi burdan alıp gitmek pek mantıklı değil anladığım kadarıyla.Dolara çevirip gitmeyi düşünüyorum bende.Tren kullanacağız o da anlaşıldı.Onun dışında kartı yurt dışına açtırma durumunu hatırlattığın iyi oldu abi öyle bir şeyi bile düşünmüyordum onu soriyim bankaya.Teşekkürlern:)

Hosteller kafada soru işareti bırakıyor ama bookingden baktım sıkıntı olsa bookingde barındırmazlar diye düşündüm bir de yorumlar filan ama tabi yine de güvenmemek lazım bu konuda daha önce kullanmış olan vs. varsa çok iyi olur.
Denizbankla konuşim pazartesi belki başka yardımları da dokunabilir.
Azeri,özbek vs. uzak duruyoruz o da anlaşıldı :) Zate hemşeri hemşeriyi gurbette diye laf var boşuna dememişler demek ki :)

Hesap kartinda sıkıntı neden kaynakli bilmiyorum. Nakit cekim yapabiliyorum.
Ayni magazada hesap karti ile odeme yapamayim ayni bankanin kredi karti ile odeme yapdigimi cok biliyorum.

Ruslari kotu gosteriyorlarda Turkleri iyi mi gosteriyorlar filmlerde.
O yuzden kafana takma. Ruslar iyidir.

Aynen abi haklısın öyle düşünmemiştim Türkleri de pek farklı göstermiyorlar :).Biraz da şans işi her yerde hem iyi hem kötü insanlar var ona göre tedbirimi alayim.

Moskovada dil bilmiyorsan sıkıntılı olur.
Hostelleri iyi araştırmak lazım.
Merkez hariç ara sokaklarda gece geç saatlerde dışarı çıkma.
Polisle sıkıntı yaşama.
Eski Arbat caddesinde Türk restorantı var.Rakı içmek istersen orada var :)
Haziran-Temmuz gibi gideceksen kesinlikle Beyaz geceleri görmen gerekir.
Ara sokaklara geç saatler de çıkacağımı düşünmüyorum.Sonuçta dillerini bilmediğim bir yer birden kötü bir mahalleye denk gelirsem postu deldirmeyelim :)
Dil olarak İngilizce var fakat onlar da dil konusunda bizler gibiymiş sanırım yani pek İngilizce bilen yok özellikle büyük şehir dışındakiler diye duydum.
Tam haziran-temmuzda ordayım.Beyaz geceler derken anlamadım abi araştırdım fakat tam bir şey bulamadım o nedir?

Moskova'da emniyetin uzatacağı tek şey gözaltı süren olur:) Şu an ruble/dolar kuru ukrayna işgalinden sonra ikiye katladı. Burdan dolar götürürsen orda iki misli paran olur eskiye göre. Bankayla görüş burdan kendi hesabına yatırılan parayı orada ruble olarak çekebilirsin.Kur da öyle çok etkilemez. Tren tabelalarını mutlaka ezberle. Metrodan çıkmadan bütün Moskovayı dolaşabilirsin tek biletle. Azeri, Özbek güvenme Ruslar iyidir. Her zaman en iyi yol bildiğin yoldur. Öyle söylendiği gibi her yol kızıl meydana çıkmaz:)
İyi güldüm valla :hahaha::hahaha: Doların orda çok değerli olması iyi oldu benim açımdan :) Gerçi burada da pek ucuz değil artık ama yapacak bir şey yok.

Citibank ve Denizbank döviz hesabı kullanabilirsin.

Citibank orada mevcuttu hatırladıgım kadarıyla , ayrıca Denizbank-Sberbank ortaklığı var.

Ayrıca öneri ; çok uzun sakal ile gezme ve hatunların "yaa çok tatlısın benim evimde kalalım" teklifini yeme.Otel iyidir.Böbrekleri korur.Sakal pek uzun değil zaten tam kararında.Türkiye'de bile öyle her teklife atlamam hele ki Rusya'da hiç hiç.Böbrekleri,pasaportu vs sağlama almak gerek :)

Sanmıyorum ya İstanbul'da da benzer şeyler var.Çok büyük şehirlerin kaderi bu sanırım :)
Adana'da akşam Kiremithane'ye girilmeyeceği gibi orada da bilmediğim yerlere girmemek gerek.

Moskova Temmuz-Ağustos'da nasıldır hava olarak.Kısa kollu giyilmez donarsın ceket getir diyenler oldu.Erden abi sanırım Moskova'da yaşıyorsun bu konuda önerin nedir.Uzun kollu body tarzı ince şeyler yeterli mi yoksa kalın bir şeyler mi getireyim(deri ceket vs)?

TigeR
16-05-2015, 13:27
Bir de ordan Rus hattı alcağım.Burdaki gibi internet paketleri vs var mı faturasız? Hangi hatlar iyi çekiyor.Fiyatlar hangi aralıkta vs?

kunteper
16-05-2015, 13:37
MOSKOVA geceleri nasıll ?????????????????

Erden
16-05-2015, 16:26
Bir de ordan Rus hattı alcağım.Burdaki gibi internet paketleri vs var mı faturasız? Hangi hatlar iyi çekiyor.Fiyatlar hangi aralıkta vs?

paketler var ve yillardir 4G var )

Erden
16-05-2015, 16:28

Hicbir problem yok. 2003 yilindan beri Rusyada yasiyorum. Problem yasiyanlar genelde kasinan arkadaslar.
Ne yaziki bir cok arkadas burada sapitiyor.

Erden
16-05-2015, 16:34
+ Edit'i bulamadım ;

Gerekirse çıplak gez ama pasaportun yanında olsun.

Tipinizle ve kiyafetinizle dogru oranti. Artik eskisi kontrol olmuyor. Bana en 2006 da sordular.

Erden
16-05-2015, 16:41
Rubleyi burdan alıp gitmek pek mantıklı değil anladığım kadarıyla.Dolara çevirip gitmeyi düşünüyorum bende.Tren kullanacağız o da anlaşıldı.Onun dışında kartı yurt dışına açtırma durumunu hatırlattığın iyi oldu abi öyle bir şeyi bile düşünmüyordum onu soriyim bankaya.Teşekkürlern:)

Hosteller kafada soru işareti bırakıyor ama bookingden baktım sıkıntı olsa bookingde barındırmazlar diye düşündüm bir de yorumlar filan ama tabi yine de güvenmemek lazım bu konuda daha önce kullanmış olan vs. varsa çok iyi olur.
Denizbankla konuşim pazartesi belki başka yardımları da dokunabilir.
Azeri,özbek vs. uzak duruyoruz o da anlaşıldı :) Zate hemşeri hemşeriyi gurbette diye laf var boşuna dememişler demek ki :)

Aynen abi haklısın öyle düşünmemiştim Türkleri de pek farklı göstermiyorlar :).Biraz da şans işi her yerde hem iyi hem kötü insanlar var ona göre tedbirimi alayim.

Ara sokaklara geç saatler de çıkacağımı düşünmüyorum.Sonuçta dillerini bilmediğim bir yer birden kötü bir mahalleye denk gelirsem postu deldirmeyelim :)
Dil olarak İngilizce var fakat onlar da dil konusunda bizler gibiymiş sanırım yani pek İngilizce bilen yok özellikle büyük şehir dışındakiler diye duydum.
Tam haziran-temmuzda ordayım.Beyaz geceler derken anlamadım abi araştırdım fakat tam bir şey bulamadım o nedir?

İyi güldüm valla :hahaha::hahaha: Doların orda çok değerli olması iyi oldu benim açımdan :) Gerçi burada da pek ucuz değil artık ama yapacak bir şey yok.

Sakal pek uzun değil zaten tam kararında.Türkiye'de bile öyle her teklife atlamam hele ki Rusya'da hiç hiç.Böbrekleri,pasaportu vs sağlama almak gerek :)

Sanmıyorum ya İstanbul'da da benzer şeyler var.Çok büyük şehirlerin kaderi bu sanırım :)
Adana'da akşam Kiremithane'ye girilmeyeceği gibi orada da bilmediğim yerlere girmemek gerek.

Moskova Temmuz-Ağustos'da nasıldır hava olarak.Kısa kollu giyilmez donarsın ceket getir diyenler oldu.Erden abi sanırım Moskova'da yaşıyorsun bu konuda önerin nedir.Uzun kollu body tarzı ince şeyler yeterli mi yoksa kalın bir şeyler mi getireyim(deri ceket vs)?

Moskovada bizim bildigimiz sokak mahalle kavramlari yok. Bela aramiyorsaniz olacak sey en fazla gelirler sigara isterler varsa uzerinde verir gecersin.

30 derecelerde olur. Kisa kollu cok rahat giyilir. Deri cekete gerek yok yagmur olabilir o yuzden yaninda bir sey olsun.

Beyaz geceler peter icindir gece hava kararmaz. Peter cok guzel kesinlikle git.

Sakaldan hic birsey olmaz. Polisler bizim polislerden cok daha iyidir.

Erden
16-05-2015, 16:44
MOSKOVA geceleri nasıll ?????????????????

Moskova geceleri icin ben evlendikten sonra cok takilmiyorum ) Yakin arkadaslarimdan bildigim cok hala iyi )
Ben gece yarislarini biliyorum)

Erden
16-05-2015, 16:48
Öyle ahım şahım bişey yok.Ama işte atlangoç olan çok zarar görmüştür.Sebebi de şudur.Adamlara bizim Antalya'yı ziyaret ettiklerindeki gibi kendi evinde davranamazsın.Ek olarak devlet memuru ( polis , öğretmen vs ) düşük ücretle çalıştığından bazı sıkıntılar doğmakta.Son yıllarda olmasa da bundan seneler önce bu durumlara bağlı olarak gerçekten kan donduran olaylar olmuştu.

Kan donduran olaylar mi? 12 yillir surekli rusyadayim. Oyle kan donduran hic birsey duymadim.
Kasinani heryerde karislar o kadar.

TigeR
16-05-2015, 18:47
paketler var ve yillardir 4G var )
İyimiş abi acaba fiyatlar hangi aralıkta değişiyor bana sadece 2gb internet olsa yeterli whatsapp vs. için o da.

Hicbir problem yok. 2003 yilindan beri Rusyada yasiyorum. Problem yasiyanlar genelde kasinan arkadaslar.
Ne yaziki bir cok arkadas burada sapitiyor.

Moskovada bizim bildigimiz sokak mahalle kavramlari yok. Bela aramiyorsaniz olacak sey en fazla gelirler sigara isterler varsa uzerinde verir gecersin.

30 derecelerde olur. Kisa kollu cok rahat giyilir. Deri cekete gerek yok yagmur olabilir o yuzden yaninda bir sey olsun.

30dereceyse iyi gerçi Adanalı olarak bize yine de soğuk :hahaha: O zaman kalın giysilere çok gerek yok bi iki parça yeterli.Petersburgu cidden istiyorum inşallah geçebilirim.Hatta oraya kadar geçmişken bir de Helsinki olursa mükemmel olur :) Bir kutlama zamanı varmış o beyaz gecelerde mi?Şenlikler filan yapılıyormuş.

Erden
17-05-2015, 08:35
İyimiş abi acaba fiyatlar hangi aralıkta değişiyor bana sadece 2gb internet olsa yeterli whatsapp vs. için o da.

30dereceyse iyi gerçi Adanalı olarak bize yine de soğuk :hahaha: O zaman kalın giysilere çok gerek yok bi iki parça yeterli.Petersburgu cidden istiyorum inşallah geçebilirim.Hatta oraya kadar geçmişken bir de Helsinki olursa mükemmel olur :) Bir kutlama zamanı varmış o beyaz gecelerde mi?Şenlikler filan yapılıyormuş.

11 haziran 2 temmuz resmi tarihleri beyaz gecelerin. Peter daha soguktur moskovadan. Helsinkiye tren var.

Railway tickets Saint Petersburg to Helsinki. Train timetable Saint Petersburg to Helsinki (http://www.tutu.travel/poezda/rasp_d.php?nnst1=2004000&nnst2=1000001)

TigeR
17-05-2015, 10:47
11 haziran 2 temmuz resmi tarihleri beyaz gecelerin. Peter daha soguktur moskovadan. Helsinkiye tren var.

Railway tickets Saint Petersburg to Helsinki. Train timetable Saint Petersburg to Helsinki (http://www.tutu.travel/poezda/rasp_d.php?nnst1=2004000&nnst2=1000001)

Abi sağol çok yardımın dokundu teşekkürler her şey için.
Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Thracian
17-05-2015, 11:01
Hatun konusunda pek iyi değil Moskova.Ben 3 günde sıkıldım Moskovadan :)

Sen nerelere gittin ki öyle, ???

cheers
17-05-2015, 12:43
Sen nerelere gittin ki öyle, ???

Minsk-Kiev-Moskova-Peters-Kişinev-Sibirya-Gomel-Lviv

cheers
17-05-2015, 12:46
Bu arada Finlandiya da vize uygulaması var mı?
Beyaz geceler Peters da.
Telefon hattı olarak da MTC alabilirsin.İnternet paketleri bize göre çok ucuz.Belarus da 16 gb internet paketi alıyordum 10 dolara.

TigeR
17-05-2015, 13:12
Bu arada Finlandiya da vize uygulaması var mı?
Beyaz geceler Peters da.
Telefon hattı olarak da MTC alabilirsin.İnternet paketleri bize göre çok ucuz.Belarus da 16 gb internet paketi alıyordum 10 dolara.

Benimki yeşil pasaport olduğundan yok diye biliyorum.İnternet çok çok iyimiş gerçekten bayağı ucuz.

canimrecepcim
17-05-2015, 23:12
Kan donduran olaylar mi? 12 yillir surekli rusyadayim. Oyle kan donduran hic birsey duymadim.
Kasinani heryerde karislar o kadar.

Vallahi yaşadığım en kötüsü ; okuldan (hazırlık fakültesi ) bir arkadaşın ülkesine dönmeden önceki son akşamında bar çıkışı öyle bi dayak yemesi ki , son hatırladığı şeyin sadece iyi geceler dediği çıkışta.Neticede gözün teki en iyi ihtimalle 50% oranla görecekti.Kafatasındaki çatlak nedeniyle uçağa bile binmesi muhtemel değildi.

Ha bu demek değildir ki her akşam böyle.Ama olayın başı tamamen daha önce de değindiğim konulara dayanıyor.Ayrıca senin de bildiğin üzre Rusya'da uzun süre yaşayan veya yaşayacak olanla , tatil-gezi için gelen bir olmuyor.Ben biraz daha uzun vadeli yaşam planı ile gitmiştim ve bu süre zarfında birçok insan tanıdım.Gerek tatil için gelen , gerek eğitim için.Yaşadıklarım bir yana , duyduklarımdan kitap olur .Ha doğruluğu tartışılır belki ama sen daha iyi bilirsin.

Not : St.Petersburg'tan bahsediyorum Moskova'da daha farklı olabilirde.

Erden
18-05-2015, 06:27
Vallahi yaşadığım en kötüsü ; okuldan (hazırlık fakültesi ) bir arkadaşın ülkesine dönmeden önceki son akşamında bar çıkışı öyle bi dayak yemesi ki , son hatırladığı şeyin sadece iyi geceler dediği çıkışta.Neticede gözün teki en iyi ihtimalle 50% oranla görecekti.Kafatasındaki çatlak nedeniyle uçağa bile binmesi muhtemel değildi.

Ha bu demek değildir ki her akşam böyle.Ama olayın başı tamamen daha önce de değindiğim konulara dayanıyor.Ayrıca senin de bildiğin üzre Rusya'da uzun süre yaşayan veya yaşayacak olanla , tatil-gezi için gelen bir olmuyor.Ben biraz daha uzun vadeli yaşam planı ile gitmiştim ve bu süre zarfında birçok insan tanıdım.Gerek tatil için gelen , gerek eğitim için.Yaşadıklarım bir yana , duyduklarımdan kitap olur .Ha doğruluğu tartışılır belki ama sen daha iyi bilirsin.

Not : St.Petersburg'tan bahsediyorum Moskova'da daha farklı olabilirde.

Bende biliyorum boyle olaylar. Genelde hepsi bar cikisi olur.
izin arkadasiniz icin demiyorum olayida bilemiyorum ama olaylarin %90 unda icerde adam gibi hareket etmeyi bilmeyenlerin basina gelir.
Acikcasi burada yaptiklari hareketleri Turkiyede yapsalar dayakla kurtulamazlar.

O yuzde Rusya boyle tehlikeli boyle kotu denmez.

bkaraca
18-05-2015, 07:02
Erden Abi, + 1.

streetracer_nos
18-05-2015, 21:19

bu ruslar her gorduklerınden sıgara mı ıstıyolar ? tatilde cok karsılasıyorum orda otlakçılık diye bi adet var sanırım

TigeR
05-08-2015, 00:15
Ben krasnodarda internet aldim moskovaya geldim kullanamadim sign up filan yazip bakiye yetersiz gibi bisey yaziyor. Bir arkadas dedi eyalete gore degisiyor ordan aldigin hatti moskovada kullanamazsin veya yeniden yukleteceksin diye. Bu dogru mu? Yeni hat mi almam gerek simdi petersburga geciyorum da bosa para vermek de istemiyorum. Erden abiye mesaj atacaktim ama mesaj kutusu dolmus mecbur konuyu hortlattim.

Erden
05-08-2015, 07:05
Ben krasnodarda internet aldim moskovaya geldim kullanamadim sign up filan yazip bakiye yetersiz gibi bisey yaziyor. Bir arkadas dedi eyalete gore degisiyor ordan aldigin hatti moskovada kullanamazsin veya yeniden yukleteceksin diye. Bu dogru mu? Yeni hat mi almam gerek simdi petersburga geciyorum da bosa para vermek de istemiyorum. Erden abiye mesaj atacaktim ama mesaj kutusu dolmus mecbur konuyu hortlattim.

Evet oyle. Kullanirsin ama fiyati yuksek olacaktir.
Moskovadan aldigin zaman butun rusya oluyor diye biliyorum bendeki butun rusya.

TigeR
05-08-2015, 13:20
Evet oyle. Kullanirsin ama fiyati yuksek olacaktir.
Moskovadan aldigin zaman butun rusya oluyor diye biliyorum bendeki butun rusya.

Sagol abi burdan yeni hat almak gerek o zaman

MK8800
27-10-2015, 20:58
Bir güncel çekelim , 10 - 18 ocak tarihlerinde bir arkadaşımla moskovaya gideceğim , 8 günlüğüne aracı şehir merkezi ritz carltona teslim edip dönüş gününde havaalanı şeklinde teslim alacak öncelik kurumsal firmalar arıyorum . Nette bir kaç sanırım sadece moskova ağırlıklı çalışan firmaya denk geldim fakat öncesinde sürücü belgesi fotkopisi vs kredi kartı bilgilerini mail ile istedikleri için pek cazip gelmedi . Direk teslimat sırasında formu doldurarak kullanım esnasında fazla uğraştırmayacak firma önerilerini bekliyorum şimdiden teşekkürler

MK8800
07-11-2015, 23:11
Bir güncel çekelim , 10 - 18 ocak tarihlerinde bir arkadaşımla moskovaya gideceğim , 8 günlüğüne aracı şehir merkezi ritz carltona teslim edip dönüş gününde havaalanı şeklinde teslim alacak öncelik kurumsal firmalar arıyorum . Nette bir kaç sanırım sadece moskova ağırlıklı çalışan firmaya denk geldim fakat öncesinde sürücü belgesi fotkopisi vs kredi kartı bilgilerini mail ile istedikleri için pek cazip gelmedi . Direk teslimat sırasında formu doldurarak kullanım esnasında fazla uğraştırmayacak firma önerilerini bekliyorum şimdiden teşekkürler

Günceldir hala sorunumu çözemedim

Erden
09-11-2015, 06:28
Bildigim bir firma yok. Bakayim.
Ritz carlton da iyidir ) Biz yapmistik.

TGY
09-11-2015, 13:55
Moskova trafigi avrupa trafigi gibi değil(dönüşler-ısık mantıgı) sadece gezmeye geliyosanız arac kiralamamak en hayırlısı.Vnukova dan direk kievskaya veya paveletskaya gidersiniz sonrası taksi metro cok daha rahat edersiniz.

vectra-tuner
09-11-2015, 13:59
:D -- Tavsiyelere uyun lütfen.

https://www.youtube.com/watch?v=fW61lR9RLlo

Erden
09-11-2015, 14:19
Moskova trafigi avrupa trafigi gibi değil(dönüşler-ısık mantıgı) sadece gezmeye geliyosanız arac kiralamamak en hayırlısı.Vnukova dan direk kievskaya veya paveletskaya gidersiniz sonrası taksi metro cok daha rahat edersiniz.

Bencede +1
Taksi icin android ve apple icin uygulamalar var cok iyi calisiyor.

Thracian
09-11-2015, 21:02
Asırı kullanım olmayacaksa. Yandex taksi ve uber yeterli. Şehir içi 200-400 rubleye ulaşım sagalayabiliyorsunuz. 15 tl falan

MK8800
09-11-2015, 21:14
Trafikte ne farkliliklar var? Asiri degisik degildir zannediyorum . Bir de gezecek yerleri neredeyse ayarladik gibi bos gun gecirmeyi dusunmuyorum o yuzden hemde alisveris vs yerlere ugrayacagim icin taksi zor olabilir

MK8800
09-11-2015, 21:15
Ayrica sterlini normal kurlardan dovize nerede cevirebiliriz limiti var midir?

TigeR
09-11-2015, 23:41
Trafiği bana çok hızlı gelmişti ya yardır yardır gidiyorlar adamlar ayrıyeten park yeriymiş filanmış sıkıntı da olabilir bilmediğin yer sonuçta.Bence de taksi ve metro kullanmak daha konforlu olur

Erden
10-11-2015, 11:00
Ayrica sterlini normal kurlardan dovize nerede cevirebiliriz limiti var midir?

Ben olsam kuru dusuk olsada bankadan baska yerde cevirmezdim.

Erden
10-11-2015, 11:07
Trafikte ne farkliliklar var? Asiri degisik degildir zannediyorum . Bir de gezecek yerleri neredeyse ayarladik gibi bos gun gecirmeyi dusunmuyorum o yuzden hemde alisveris vs yerlere ugrayacagim icin taksi zor olabilir

Ozellikle kavsaklarda gecis onceligi. Yol benim saniyorsunuz ama sizin olmuyor.
Bir riskide kendiniz kullandiginizda alacagiz 2 trafik cezasi yuzunden 5 yil sure ile rusyaya girememe sansiniz var. Buna en ufak otopark cezasi bile dahil.
Taksi uygulamari Turkiyede var mi bilmiyorum ama burada cok guzel calisiyor.
Gps uzerinden haritada yerinizi belirliyorsunuz ve en yakin taksi size yonlerdiriliyor.

Erden
10-11-2015, 11:09
Sehrin her yerindede hiz kamerasi vardir.

Erden
10-11-2015, 11:11
Kiralik arabalarda sistem nasil isliyor bilmiyorum.
Kiralarken gelecek cezalarin nasil olacagini ogrenin sizin ehliyetinize yazarlarsa problem olabilir.

MK8800
07-12-2015, 17:00
Bir güncel diyelim , Takip ettiğim kadarıyla giriş-çıkışlarda toplu gruplara baya bi sıkıntı yaşatılıyormuş gözaltı v.s .. Açıkcası havaalanı falan bana problem olmaz da günlük işlerde otelde falan türk vatandaşıyız diye sıkıntı yaşar mıyız ? Çünkü bir takım gezmeyi planladığım yerler falan var durduk yere can sıkıcı şeyler yaşamak istemiyorum .

bason
07-12-2015, 17:19
Bir güncel diyelim , Takip ettiğim kadarıyla giriş-çıkışlarda toplu gruplara baya bi sıkıntı yaşatılıyormuş gözaltı v.s .. Açıkcası havaalanı falan bana problem olmaz da günlük işlerde otelde falan türk vatandaşıyız diye sıkıntı yaşar mıyız ? Çünkü bir takım gezmeyi planladığım yerler falan var durduk yere can sıkıcı şeyler yaşamak istemiyorum .

Mikail riskli bir durum... Geri dön, geri dön ne olur geri dönn... :D Şaka bir yana ben olsam bu riske girmem, sağı solu belli olmaz bu işin...

Erden
08-12-2015, 06:18

Her yerde problem olabilir. Havalimanida buna dahil.