PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Castrol Edge 5W-40 vs. Mobil 1 ESP 0W-40

R.I.P
17-05-2015, 16:54
1.3cdti astra j için serviste PO üretimi GM 5w-30 yağ konuyor.
Belki gerçekten fark vardır yoktur bilmiyorum sadece ön yargı nedeni ile GM yerine castrol-mobil gibi bir yağ düşünüyorum. Hatta tamamen duygusal olarak mobil tercihim. Neden derseniz sadece psikolojik
Dexos 2 onaylı olarak castrol sitesinde garantisi devam eden araçlara EDGE Prof. 5w-30 öneriyor, garantisi bitenlere EDGE 5w-40
Mobilde ise Mobil 1 ESP 0W-40 öneriyor.
önceki 2 bakım serviste yapıldığı için GM 5w-30 dan sonra mobil 0w-40 için ne dersiniz? Önemli olan DPF için düşük küllü olması o konuda problem yok ve hepsi dexos 2 standardını karşılıyor. Gerek yakıt ekonomisi(1.3 motordan asıl beklentim bu çünkü) gerekse motor sağlığı için sizce hangisini tercih etmeliyim?
Km 42binde, çoğunlukla uzun yol yaparım ve canını almadan ara ara sıkıştırırım ve ege bölgesindeyim

Işık
17-05-2015, 17:41
Mobil 1 ESP 5w30 neden düşünmüyorsunuz? Baktığınız site büyük ihtimalle kendi iklimine göre yağ vizkozitesi öneriyordur, aracın orijinalinde ne varsa onu kullanın bence.

bymurat___61
17-05-2015, 19:58
0 - 40 moobil pahalıdır. 5 - 40 mobıl tam sentetik daha ucuzdur. Eger cok cok fazla yol yapmayıp 8 ayda bır km ye bakmaksızın değiştireceksen 0 - 40 da olur 5 - 40 da olur farketmez bızım ıklımız için 5w vizkovitede guzel degerdır.

Mobil de 0 - 40 onermesının sebbeı muhtemelen sıtenın database ı avrupa kokenlı dır.

Kesınlıkle tercihiniz MOBIL olmalı. mobil fıyat / per acısından TR de kı en ıyı yag.

adxyan
17-05-2015, 20:21
Daha önce başka sitelerde de bu konu pek çok defa tartışıldı. Sonuç olarak şu sonuca varılmıştı. Yurtdışındaki castrol ile gebzede üretilen yerli castrol arasında dağlar dağlar fark var. Castrol ile ilgili şikayetleri google da araştırın. Türkçe şikayet sayfalarda hep şöyle seyler yazar: Aracıma castrol yağ koydum, sürekli eksiltiyor ve araç takır tukur çalışıyor.

O yüzden genel olarak bence durum şöyle : Mobil = Avrupa Castrol > Yerli Castrol

Viskositeyle ilgili de aracın bakım kitapçığındaki viskositeyi veya yetkili servisin kullandığı viskositeyi kullanın mutlaka.

Ayrıca pek çok madeni yağ üreticisinin web sitesinde "Aracıma hangi yağ?" gibi bir kısım var. Oradan da faydalanabilirsiniz. Ama misal İngilere Mobil www .mobil.co.uk ile Türkiye Mobil www .mobiloil.com.tr sitesinde önerilen yağlar farklı viskosite olabiliyor. Çünkü her ülkenin farklı iklimi var.

R.I.P
17-05-2015, 21:03
Mobil 1 ESP 5w30 neden düşünmüyorsunuz? Baktığınız site büyük ihtimalle kendi iklimine göre yağ vizkozitesi öneriyordur, aracın orijinalinde ne varsa onu kullanın bence.

mobilin kendi sitesinde 0w-40 önerdi o nedenle biraz tereddüt etmiştim

0 - 40 moobil pahalıdır. 5 - 40 mobıl tam sentetik daha ucuzdur. Eger cok cok fazla yol yapmayıp 8 ayda bır km ye bakmaksızın değiştireceksen 0 - 40 da olur 5 - 40 da olur farketmez bızım ıklımız için 5w vizkovitede guzel degerdır.

Mobil de 0 - 40 onermesının sebbeı muhtemelen sıtenın database ı avrupa kokenlı dır.

Kesınlıkle tercihiniz MOBIL olmalı. mobil fıyat / per acısından TR de kı en ıyı yag.

almayı düşündüğüm sitede fiyatları aynıydı mobilin. başka bir konuda viskozite aralığı ne kadar geniş ise içerisindeki katkı maddelerinin o kadar çok olduğu ve bununda çok iyi birşey olmadığı yazılmıştı diye hatırlıyorum üstüne mobil kendi sitesinde 0w-40 önerince tereddüt ettim

Daha önce başka sitelerde de bu konu pek çok defa tartışıldı. Sonuç olarak şu sonuca varılmıştı. Yurtdışındaki castrol ile gebzede üretilen yerli castrol arasında dağlar dağlar fark var. Castrol ile ilgili şikayetleri google da araştırın. Türkçe şikayet sayfalarda hep şöyle seyler yazar: Aracıma castrol yağ koydum, sürekli eksiltiyor ve araç takır tukur çalışıyor.

O yüzden genel olarak bence durum şöyle : Mobil = Avrupa Castrol > Yerli Castrol

Viskositeyle ilgili de aracın bakım kitapçığındaki viskositeyi veya yetkili servisin kullandığı viskositeyi kullanın mutlaka.

Ayrıca pek çok madeni yağ üreticisinin web sitesinde "Aracıma hangi yağ?" gibi bir kısım var. Oradan da faydalanabilirsiniz. Ama misal İngilere Mobil www .mobil.co.uk ile Türkiye Mobil www .mobiloil.com.tr sitesinde önerilen yağlar farklı viskosite olabiliyor. Çünkü her ülkenin farklı iklimi var.

aslında baktığım site Türkiye sayfasıydı. Castrol Türkiye üretimi ile ilgili benim de ön yargılarım var. O nedenle kafamdaki sıralama Mobil>Castrol> OMV üretimi GM

Aslında serviste bakım yaptıracaktım ama servisteki fiyatlarla kıyaslayınca bosch-gm karışımı filtre seçimi + mobil yağ hem daha ucuz hem de servis bakımından daha iyi bir bakım olur düşüncesindeyim. En nihayetinde periyodik bakım tecrübeli işçilik gerektirecek bir konu değil.

bymurat___61
17-05-2015, 21:04

Aynen ımzamı atarım.

Schumi
17-05-2015, 23:13
Türkiye'deki Castrol'un yapmadığı / yapamadığı / yapmak istemediği / beceremediği yada her ne ise farkı nedir Avrupa Castrol'den ? Ciddi olarak merak ederek soruyorum.

Dou
18-05-2015, 10:41
Tespit edilebilecek bir fark yok.

Sadece Almanya'da (tüm AB ülkelerinde var mı bilmiyorum. fakat ihtimal var) tam sentetik motor yağı normları var. Yani grup 4-PAO yağ olmayan yağ tam sentetik adıyla satılamıyor. Fakat Almanya üretimi-menşei dışındaki yağlarda grup 3 ve 4 karışım olabiliyor ve tam sentetik adıyla satılabiliyor.

Konuyu açan arkadaş için ise önerim, eğer yakıt ekonomisi ön planda ise xw-30 tercih etmeniz yönünde olur.